Kometa Brno – Salzburg 4:3 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Chomutov 2:1 (2:1 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 11:7 (po nadst. prodl.)
Přerov – Kladno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:0 (po nadst. prodl.) | Olomouc – Jihlava 4:1 (0:2 po n.s.n.)
Vsetín – Č. Budějovice 3:5 (po nadst. prodl.) | Sparta – HC Litvínov 4:6 (po nadst. prodl.) | Havlíčkův Brod – K. Vary 3:7 (0:1 po n.s.n.)
Třinec – Slavia 5:1 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:5 (1:2, 0:2, 2:1 - N 0:1)
HC Motor České Budějovice
Pátek 15.02.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy VHK ROBE Vsetín a HC Motor České Budějovice, a to v rámci 19. kola skupiny "O pořadí v play-off".
     
    VHK ROBE Vsetín

    V týdnu před reprezentační přestávkou odehráli vsetínští junioři hned tři zápasy. Nejprve se ve středu vydali do Brna, kde v oslabené sestavě schytali debakl 2:9. „Rozehrané to bylo dobře, jenže pak bohužel přijde nějaká osobní chyba a tým na to zareaguje tím nejhorším způsobem. Všichni se splaší, asi chtějí ukázat, že oni jsou ti, co to pak zlomí a zase vezmou vedení,“ komentoval nepovedené utkání obránce Jenáček. O víkendu si ale Valaši přeci jen zlepšili náladu, když po čtyřech zápasech dokázali opět bodovat v základní hrací době. Z domácích zápasů proti Třinci a Vítkovicím bral Vsetín po jednom bodu.

    Kromě nemocí zúžila kádr vsetínské juniorky také situace v brankovišti A-týmu, když se gólmanská jednička Jakub Málek (91,19%) představila v Chance Lize. Během této doby jej ale spolehlivě nahradil Viktor Chrástecký (84,91%). Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je s padesáti body (26+24) Daniel Klímek, který se spolu s Tomášem Ondračkou (3+24) zúčastnil Turnaje 5 zemí ve finském Turku. Česká reprezentace U19 zde obsadila druhé místo.
     
    HC Motor České Budějovice

    Před posledním vzájemným utkáním na začátku ledna byl Motor poslední. Za takřka měsíc a půl se výkony českobudějovického celku nijak rapidně nezlepšily, nicméně přenechal dvanáctou příčku Vsetínu a drží si náskok dvou bodů. Předminulý týden však začali hráči Motoru na výbornou, když porazili Salcburk 6:3 a svou výhru dokázali potvrdit následně i proti Litvínovu (7:1). Hned druhý den však přišla studená sprcha v podobě třetího domácího utkání v řadě. Plzeň si z jihu Čech odvezla výhru 9:5.

    V dosavadním průběhu soutěže nasbíral nejvíc kanadských bodů útočník Jakub Čížek (18+22). Jen o dva body méně však má Pavel Novák (24+14), kterému k zisku 38 bodů a postu nejlepšího střelce týmu stačilo 23 utkání. Pro srovnání – Čížek odehrál zápasů čtyřiatřicet, třetí nejproduktivnější Michal Silný (11+14) šestatřicet. Nejčastěji bodujícím bekem je pak Patrik Škola (4+12).
     
    Vzájemná utkání v sezóně:
    4.1. Č. Budějovice – Vsetín 3:4p
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Sachr) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Lukačka, Zemánek, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frydrych.

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hail, Hubata, Fousek, Remta, Pavlát, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Hrubec, Hrakholski, Masopust, Janoch, Schwartz, Silný, Krcho.

    Rozhodčí: Cabák – Bartoň, Janoško.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly šlo na hokejky domácího celku, Klímek však nerozehrál tak, jak chtěl. Hned jeho první přihrávku vystihl Káník.
     
    01:06
    Valaši se ale k prvním střelám přeci jen dostávají. První ránu od modré schytal bránící hráč Motoru do lýtek, proti Jindrově akci už ale Svoboda zasahoval.
     
    01:27
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Silný – 2 min., podrážení).
     
    01:38
    Vsetín se ke střele nedostal. České Budějovice si kotouč rychle vybojovaly a vyhazují.
     
    01:59
    Lukačka se Zemanem zavezli puk do pásma, zde ale odvedl dobrou práci Pavlát, jenž kotouč ihned odpálil za modrou čáru.
     
    02:49
    Ondračka nahrál od modré Klímkovi, který z velké vzdálenosti vypálil. Svoboda neměl přes bránící hráče šanci vidět, k jeho štěstí však vsetínský kapitán nastřelil pouze betony.
     
    03:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté dobře bránili a svému soupeře v početní výhodě nedovolili vystřelit. Nakonec se hráči Motoru vydali sami na branku v přečíslení dva na jednoho. Tuto akci zakončoval nad Málkovo levé rameno JAN TLAČIL. Asistence: Jakub Káník.
     
    03:27
    Hosté v plném počtu.
     
    04:11
    Valaši se nevzdávaj, pokračují v tlaku, který si vytvořili ke konci přesilové hry, a drží se v útočné třetině. Střela Koženého od modré šla mimo branku, další pokusy blokuje obrana.
     
    04:52
    Do pásma si po pravém křídle nabruslil Adámek a věděl, že prudkou střelou z kruhu nemůže nic zkazit. Po jeho akci byla hra přerušena a vhazování následovala rychlá reakce Jindry, který se pokusil tečovat kotouč mezi betony.
     
    05:32
    Vsetínští se opět nepohlídali rozehrávku a bylo tu další českobudějovické přečíslení dva na jednoho. Silný nahrával Krchovi, který měl před sebou prázdnou branku. Puk netrefil.
     
    06:08
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Remta – 2 min., zásah do nohou).
     
    06:34
    Klímek byl u levé tyčky těsně bráněn, a tak se rozhodl branku objet. Zakončení k druhé tyčce se mu nepovedlo a kotouč se odrazil k Jenáčkovi do předbrankového prostoru. Domácí obránce puk nezpracoval a nezakončil.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Frydrych – 2 min., nesportovní chování).
     
    07:25
    Hostující bek Škola vypálil ihned po vhazování u vsetínské branky. Málkův pravý beton byl připraven.
     
    07:45
    Puk je na hokejkách hostujícího celku. Krcho několikrát objel branku a hledal nejvhodnější pozici pro zakončení. Nakonec byl odstaven vsetínskou obranou, která jej donutila zajet k mantinelu.
     
    08:08
    Hosté v plném počtu.
     
    08:44
    A mohli jsme tady mít další gól v oslabení. Vašenka s Adámkem se totiž dostali do stejné situace, v jaké byli předtím hráči Motoru. Dva na jednoho se blížili k Svobodově brance, Vašenka zakončoval z levého křídla. Svoboda kotouč vytěsnil pravým betonem na Adámka, který se žádnou z dorážek neprosadil.
     
    09:21
    Domácí v plném počtu.
     
    09:34
    Frydrych se zapojil do útoku okamžitě po svém návratu na led. Z levého křídla posílal Ondračkovi puk do předbrankového prostoru na teč. Pokus končí ve Svobodově výstroji.
     
    10:17
    Nyní se dostal Frydrych sám k zakončení. Kotouč dorážel Petriska, což se nelíbilo hostujícím obráncům a už se schylovalo k potyčce. Situaci uklidňoval domácí obránce Kožený.
     
    10:23
    Reakce Petrisky ale na sebe nenechala dlouho čekat. Po ataku Krcha dostává domácí útočník dvouminutový trest za sekání.
     
    11:01
    Motor se usadil v pásmu a stahuje svou formaci. Hosté jsou na kotouči a kombinují, drží soupeře pod tlakem.
     
    11:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A hosté vedou již o dvě branky. Po gólu v oslabení je tu i přesný zásah v přesilové hře. Většina z pětice Motoru se vydala střídat, příležitosti se však chopil JAN TLAČIL, který spolu s Remtou zaúřadoval ve středním pásmu, vzal si kotouč a i za pomocí brankové konstrukce dostal puk podruhé za Málkova záda. Asistence: Jiří Remta.
     
    12:49
    Lukačka držel puk za brankou soupeře a chtěl najít volného Vašenku na hranici brankoviště. U pravé tyčky stál pozorný obránce Škola a přihrávku zablokoval.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Káník – 2 min., podrážení).
     
    13:34
    Ondračka poslal kotouč od modré Frydrychovi, který byl v dobré pozici, ale ještě hledal výhodně postaveného Jenáčka. Ten už byl ale v klíčovém okamžiku bráněn a z hranice brankoviště nezakončil.
     
    13:54
    Klímek se rozhodl vypálit z pravého kruh přes obránce. Svoboda na jeho střelu neviděl, ale se štěstím zasáhl.
     
    14:31
    Valaši se vraceli zpět do pásma poté, co se hosté osvobodili. Českobudějovickému gólmanovu nadělal problémy skákavý puk, který vyslal Petriska bekhendem ze své individuální akce.
     
    14:57
    Jenáčkova přihrávka Frydrychovi nesedla. Valaši jsou stále před Svobodou.
     
    15:14
    Klímkova střela od modré skončila na betonech hostujícího brankáře. Zdá se, že i toto oslabení Motor přečká.
     
    15:17
    Hosté v plném počtu.
     
    16:03
    Hra se přesunula do středního pásma. Puk je pořád u hráčů Vsetína, ti se ale nemohou dostat před soupeřova gólmana.
     
    16:46
    Řezáč s Tlačilem se snažili dostat do výhodně pozice v situaci dva na dva. Prvně jmenovanému ale kotouč vypíchl Ondračka a Vsetín může jít na druhou stranu.
     
    16:54
    Stejná situace byla k vidění i v podání Vsetína, jelikož se k brance blížili Frydrych s Jindrou. Frydrychova přihrávka šla přes brankoviště, kde ji přikryl Svoboda.
     
    17:42
    Už dlouho nebyla k vidění žádná vyložená střelecká šance, jelikož týmům se sice daří dostat do pásma, ale finální zakončení je vždy zastaveno.
     
    18:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Necelé dvě minuty před koncem první třetiny snižují domácí na rozdíl jedné branky. O první vsetínskou radost se svou individuální akcí postaral JAN VAŠENKA, který se po pravém křídle dostal před branku, odkud poslal kotouč do bližšího horního rohu. Asistence: Ján Petriska, Patrik Zeman.
     
    19:26
    Vsetínské branka nabudila a v poslední minutě na nich jde vidět touha po vyrovnání. Motor ale své pásmo dobře brání a nenechá se zaskočit rychlým pohybem domácích.
     
    19:58
    Do zakončení se dostal obránce Ondračka, který to na poslední chvíli zkusil z nulového úhlu k pravé tyčce. Zde byl připraven gólman Svoboda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Již ve 4. minutě utkání mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi se hosté dostali do vedení. Jednalo se o gól v oslabení, kdy z přečíslení dva na jednoho zakončoval Tlačil. Tohle vedení Motoru mohl navýšit Krcho, který ve stejné situaci netrefil prázdnou branku Naopak srovnat mohli, taktéž z podobné akce, Vašenka s Adámkem. Nakonec se štěstí přiklonilo na stranu hostů a Tlačil přidal ke své brance v oslabení i jednu v přesilové hře. Necelé dvě minuty před koncem prvního dějství snižoval na aktuálních 1:2 domácí Vašenka, jenž se dostal k zakončení brejku.
    Druhá třetina začne cca v 18:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Hned na začátku druhé třetiny si zahrál Málek, když musel rozehrát od své levé tyčky. Potom už jej ale čekaly i zákroky, a to když Tlačil tečoval Řezáčovu střelu.
     
    20:55
    Na pozoru se už musel mít i Svoboda, jelikož k jeho pravé tyčce dostal kotouč Zeman, který se jej snažil překonat nasměrováním puku mezi betony.
     
    21:10
    Další přečíslení dva na jednoho. Tentokrát se Kožený ocitl v obraně proti Řezáčovi s Tlačilem, který zakončoval do prázdné branky. Trefil však jen boční síť.
     
    22:12
    Jenáček obral o puk Masopusta a sám se vydal do pásma. Zde jej trochu zpomalil Škola, a tak se domácí obránce rozhodl pro přihrávku Frydrychovi. Ta byla ztečována a puk končí v rohu kluziště.
     
    22:45
    Jindra přihrál na krátkou vzdálenost Klímkovi, který se střelou dlouho otálel. Nakonec si našel vhodnou pozici a z mezikruží vypálil. Svoboda má puk ve výstroji a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    23:10
    Jindra trefil pouze Prospala, který chvíli nevěděl, kde se kotouč nachází. Stále se hraje v obranném pásmu Motoru, Valaši se však nemohou dostat do výhodné pozice nebo případného zakončení.
     
    23:44
    Po pravém křídle si do útočného pásma nabruslil Řezáč. Jeho střela mířila na levou tyčku, ale trefila jen boční síť.
     
    24:16
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Tlačil – 2 min., hrubost).
     
    24:48
    První střela při hře 4 na 4 patřila Lukačkovi, který po přechodu modré čáry trefil Školovy brusle. Při následné střele Krupy už ale musel zasahovat gólman Svoboda.
     
    25:16
    Motor se dostal do útočného pásma, Málka však nijak zásadně neohrozil.
     
    25:44
    Valachům se podařilo šikovně vyvézt puk ze svého pásma. Na druhé straně kluziště se ale ke kotouči dostali znovu hosté a vydávají se navázat na své útočné snažení z předchozích sekund.
     
    25:57
    A to se daří Káníkovi, který vystřelil z vrcholu kruhů. Mířil mezi betony, které Málek včas zaklapl.
     
    26:16
    Obě mužstva v plném počtu. V závěru hry čtyři na čtyři ohrozil branku Motoru Ondračka, který zakončoval sám na betony.
     
    26:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jindra – 2 min., hákování).
     
    26:43
    Málkovi se teď podařilo hned několikrát pokrýt pokusy Tlačila, Krcha, Silného nebo Školy od modré. Hra je přerušena a při střídání obou týmů došlo k menší potyčce v útočném pásmu hostů.
     
    26:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Frydrych – 2 min., hrubost).
     
    26:53
    Málek opět zasahuje proti nepříjemné teči Tlačila z předbrankového prostoru. A po přerušení hry znovu došlo ke strkanici v brankovišti.
     
    27:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru 5 na 3. První Tlačilovu střelu z levého kruhu zablokoval Klímek, podruhé už se kotouč dostal do předbrankového prostoru, kde jej tečoval ALEŠ ŘEZÁČ tak šikovně, že domácí brankář neměl sebemenší šanci zasáhnout. Asistence: Jan Tlačil.
     
    28:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá i následnou početní výhodu a vede o tři branky. Opět zaúřadovalo známé a dnes velmi aktivní českobudějovické trio a na konci celé akci stál JAN TLAČIL, který tečí k pravé tyčce zkompletoval ještě před polovinou utkání hattrick. Asistence: Jakub Káník, Aleš Řezáč.
     
    28:12
    Střídání v týmu VHK ROBE Vsetín: ze hřiště odchází Málek, přichází Sachr.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., hákování).
     
    29:01
    Valaši se pokusili o střely a dorážky z bezprostřední blízkosti. Motor se však osvobozuje.
     
    29:26
    Domácí jsou zpět v pásmu a od modré se snažil prosadit Lukačka. Jeho střelu vytěsňuje Svoboda pravým betonem.
     
    29:54
    Z ostrého úhlu střílel obránce Kožený, jehož střela pouze proletěla brankovištěm. V následujících chvílích ale hráči Vsetína zaváhali a píská se zakázané uvolnění, které hru stěhuje před Sachra.
     
    30:28
    Petriska s Vašenkou dostali puk do útočného pásma. Valaši se v něm usadili a začínají kombinaci.
     
    30:41
    Pernický od modré čáry trefil bránícího Řezáče, ale pásmo udržel. To vybídlo ke střele Petrisku. Vsetínský útočník také střílel z poměrně velké vzdálenosti, a tak puk skončil v předbrankovém prostoru u Krupy, ale ani tomu se nepodařilo Svobodu překonat.
     
    30:41
    Hosté v plném počtu.
     
    31:41
    Vaculík s Hrubcem protečovali puk do pásma, ale vše skončilo jen přečíslením první vsetínské obranné dvojice. Jenáček dostal v útočné třetině přihrávku od Ondračky, jenže ta byla příliš dlouhá a Jenáčkovi také chvíli trvalo její zpracování. Nakonec od pravé tyčky vypálil. Ondračka dorážel.
     
    32:41
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Janoch – 2 min., pozdní dohrání).
     
    33:00
    Lukačkovu střelu od modré blokuje Řezáč. Motor vyhazuje.
     
    33:40
    Jenáček pálil z obdobné pozice, jako u předchozí střelecké příležitosti, ve které se ocitl. Ani tentokrát však volné místo ve Svobodově brance nenašel.
     
    34:06
    Valaši se stáhli okolo brankoviště Českých Budějovic. Bránící čtveřice hostů ale dobře zaúřadovala a Ondračka trefil pouze pravou tyčku.
     
    34:41
    Hosté v plném počtu.
     
    34:48
    Klímek v pádu zamířil nad branku Motoru. Valaši se stále drží v pásmu a pokračují v tlaku, který si vytvořili během přesilové hry.
     
    35:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    35:47
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hrubec – 2 min., hákování).
     
    35:57
    Frydrych z pravého kruhu minul českobudějovickou branku.
     
    36:19
    Kombinaci mezi Klímkem, Ondračkou a Frydrychem hlídali Krcho se Silným a právě druhý jmenovaný nakonec Vsacanům kotouč vypíchl. Až za modrou čáru jej ale nedostal, puk má Ondračka.
     
    37:16
    Svoboda zatím nemusel řešit žádnou opravdu nebezpečnou šance svého soupeře. Dost mu pomáhá čtveřice bránících hráčů, kterou má před sebou.
     
    37:47
    Hosté v plném počtu.
     
    38:18
    Valaši vyhráli buly v útočném pásmu Lukačka vypálil v momentě, kdy se k němu na modrou dostal kotouč. Puk ještě přizvedl Schwartz, a tak puk letěl nad pravým horním rohem hostující branky.
     
    38:30
    Jeden z Českobudějovických zůstal ležet u mantinelu, načež se na druhé straně ledové plochy strhla potyčka. Hlavními aktéry byli Krcho a Pernický, naopak bitce se chtěl vyhnout Vašenka, kterého do ní zatáhli hráči Motoru.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 5 min. + osobní trest do konce utkání, hrubost). Trest odpyká Hrakholski.
     
    39:48
    Herní tempo v poslední minutě a půl druhé třetiny není nijak závratné. Oba týmy už druhou část zápasu dohrají v klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině přidali hosté další dvě branky a navýšili svůj náskok na tříbrankový. Valaši doplatili na svou nedisciplinovanost, jelikož se nejprve z přesilovky 5 na 3 trefil Řezáč a nakonec byla využita i následná obyčejná přesilová hra, ve které skóroval (dnes již potřetí) Tlačil. Také domácí ale měli výhodu jednoho hráče navíc, a že takových situací nebylo málo. V některých okamžicích se hra přiostřuje, a tak bylo k vidění i několik potyček. Uvidíme, co zajímavého nám přinese třetí třetina.
    Ta začne cca v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hraje se 4 na 4, u kotouče jsou hosté.
     
    40:28
    Jenáček přihrál ve středním pásmu Jindrovi, který přešel přes modrou čáru. Valaši budou brzy v plném počtu a čeká je tři minuty trvající přesilová hra.
     
    40:30
    Domácí v plném počtu.
     
    40:58
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští se za srovnáním ve třetí třetině vydali tou správnou nohou. V přesilové hře pálil od modré TOMÁŠ ONDRAČKA, který poslal puk přesně k pravé tyčce. Hostující gólman měl přes bránící hráče snížení výhled, a tak zasahoval s obtížemi. Asistence: Daniel Klímek, Lukáš Adámek.
     
    42:14
    Opět byli v akci Řezáč s Tlačilem. Druhý jmenovaný nejprve v útočném výpadu dva na dva nahodil kotouč na brankáře a Řezáč dorážel pod Sachrovu pravou ruku. Domácí brankář se stačil rychle přemístit a puk zastavit.
     
    43:02
    Domácí jsou zpět v útočném pásmu a kombinují, k přesné střele se však nedostávají.
     
    43:27
    Petriska vyslal střelu z levého kruhu. Svoboda je ve své bráně připraven.
     
    43:30
    Hosté v plném počtu.
     
    43:50
    Adámek poslal kotouč z levého křídla na Vašenku, který už si hledal místo před brankou. Ani jednomu z dvou jmenovaných hráčů vsetínského celku se nepovedlo překonat Svobodovy betony.
     
    45:05
    Sachr si musel povyjet proti dělovce Fouska od modré. Na druhé straně zahrozil ze vsetínské akce Jindra.
     
    45:18
    Z ničeho nic se před brankou Sachra objevil Vaculík, kterému taky na hokejce přistála přihrávka z pravého křídla. Zakončoval mezi betony, ale domácí brankář si s pokusem poradil.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adámek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:13
    Do úniku se pomalu dostával Jindra, ale zastavil jej Tlačil. Valaši jeho útočným výpadem alespoň nahnali čas v oslabení.
     
    46:43
    Od modré vypálil Škola a jeho střela zůstala bez povšimnutí ležet u Sachrových betonů. Jako první si volného kotouče všiml právě gólman Sachr a rozehrál.
     
    47:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Remta.
     
    47:25
    Jenáčkova střela z levého kruhu se otřela o Svobodův levý beton a končí vedle branky.
     
    47:28
    Domácí v plném počtu.
     
    47:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes dvanáct minut a stav je podobný tomu po první třetině. Hosté opět vedou pouze o gól. U pravé tyčky totiž v přesilové hře tečoval Klímkovu střelu ŠIMON JENÁČEK. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
     
    47:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    48:09
    Další vsetínská teč mohla znamenat vyrovnání. Jindrově střele se snažil do branky dopomoct Klímek, ale trefil pouze brankáře Svobodu.
     
    48:37
    Do pásma se dostával Pernický a ke kombinaci měl poblíž Petrisku. Tato rychlá vsetínská akce opět končí kotoučem ve Svobodově výstroji.
     
    49:14
    Valaši vyhráli po zakázaném uvolnění svého soupeře buly v útočném pásmu a puku se okamžitě chopil Ondračka. Nabruslil si k pravé tyčce a pokusil se brankáře překvapit lehkým nahozením do horního rohu.
     
    49:48
    Začínalo to vypadat, že domácí hrají přesilovou hru. Povedlo se jim totiž dostat soupeře pod tlak. Nyní se však Českobudějovičtí pro puk došli a vyváží jej z pásma.
     
    50:37
    Hra je přerušena, vedle vlastní branky zůstává ležet domácí obránce Zeman. Za pomoci Vašenky a Koženého se pomalu zvedá z ledu a odjíždí na střídačku, snad bude vsetínský bek v pořádku.
     
    50:52
    Masopustovu střelu z levého kruhu mohl mezi Sachrovy betony dorážet Janoch. Přes dvě vsetínského hokejky se ale k puku nedostal a Valaši opět kontrolují hru.
     
    51:28
    Hosté vyhráli buly, které bylo vhozeno po Sachrově levici. Byli však zatlačení za modrou čáru a Prospal rozehrává z vlastního pásma.
     
    52:11
    Frydrych schytal Pavlátovu střelu do brusle, čímž se dostal k vyvezení puku. Ve středním pásmu nahrál na Vránu, který kotouč po přechodu před Svobodu přenechal Ondračkovi. Jeho střelu hostující brankář kryje.
     
    53:06
    Hraje se před Sachrem, na jeho branku teď mířil Řezáč. České Budějovice se drží v útočné třetině, prozatím si ale nedokázaly vytvořit tlak a jejich střely jsou pouze ojedinělé a vsetínský brankář na ně dobře vidí.
     
    53:32
    Jenáček dostal puk do vsetínského útočného pásma, kde taky hned po přechodu modré čáry vypálil. Pokus mířil mimo prostor tří tyčí, ale od zadního mantinelu se odrazila na Jindru, který zakončoval z mezikruží na betony.
     
    54:24
    Valaši se usadili v pásmu. V dobré pozici stáli Petriska s Klímkem, ale ani jednomu z nich se nepodařilo vystřelit.
     
    54:54
    Vsetínští si opět vytvořili před brankou gólmana Svobody tlak a pálí ze všech možných pozic. Klímkova střela šla nad břevno.
     
    55:02
    Jenáčkova střela pod betony neprošla a puk se ocitá na hokejkách hostujícího celku. Motoru se ale zatím nedaří dostat z pásma.
     
    55:43
    Hrubec překvapil Sachra pohotovou střelou, na kterou vsetínský brankář vůbec neviděl. Valaši následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    55:57
    Do konce základní hrací doby zbývají 4 minuty. Máme tady další zakázané uvolnění Vsetína.
     
    56:18
    Ondračka nahazuje kotouč ze středního pásma na Svobodu a vydává se střídat. Za pukem si ale dobrusluje Adámek.
     
    56:30
    Cesta Valachů za vyrovnáním se značně komplikuje. Jindra totiž dostává dvouminutový trest za krosček, dvouminutový trest za nedovolené bránění a k tomu všemu ještě osobní trest za nesportovní chování. Čtyři minuty za něj odpyká Frydrych což znamená, že Valaši dohrají třetí dvacetiminutovku v oslabení a nebudou mít k dispozici dva hráče z první formace.
     
    57:47
    Motor drží svého soupeře pod velkým tlakem. Valaši se mohou spolehnout na brankáře Sachra.
     
    58:05
    Do přečíslení se dostávali Klímek s Adámkem. Prvně jmenovaný volil střelu, která trefila obránce Školu.
     
    58:55
    Klímek znovu zavezl puk do pásma a Valaši se drží v útoku. Sachr je na střídačce, Vsetín hraje v pěti.
     
    59:03
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté potvrzují své vítězství a zisk třech bodů trefou do prázdné brány. Autorem pátého gólů Motoru je, nyní už čtyřbrankový, JAN TLAČIL. Asistence: Jiří Remta, Aleš Řezáč.
     
    59:53
    České Budějovice se tlačí ještě za šestou brankou utkání, troskotají však na Sachrovi.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Šedesát minut utkání je za námi. Valaši ve třetí třetině mířili k vyrovnání, nakonec si však tři body odveze Motor. Uvidíme, co se stane v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:19
    Frydrych nahodil kotouč do pásma a také si ho dobruslil. V útočné třetině ale domácí moc dlouho nepobyli a na druhou stranu míří celek z Českých Budějovic,
     
    60:31
    Sám před Sachrem zakončoval Tlačil, jenž útočil na pátý přesný zásah zápasu. Domácí brankář ale stále zůstává nepřekonán.
     
    61:27
    Jenáček hledal v pásmu některého ze svých spoluhráčů, ale jeho nabídky z otočky nikdo nezužitkoval. Následně ale vypálili Vašenka a Petriska. Pro gólmana Svobodu se nejednalo o složité zákroky.
     
    62:09
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Petriska.
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Klímek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    62:42
    Ondračka se za vlastní brankou dostal ke kotouči a vyhazuje za bránu Svobody.
     
    63:13
    Přihrávku Silného na Káníka vystihl Vašenka a za pomoci spoluhráčů dostává puk z pásma.
     
    63:38
    Hosté vystřídali a sám si do pásma najel útočník Hrubec. Jeho zakončení z mezikruží směřovalo mezi betony Sachra, který si tento prostor pohlídal.
     
    63:38
    Oddechový čas pro domácí.
     
    63:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté nakonec berou i bonusový bod, když nejprve dokázal Sachr vyrazil Školovu střelu levým betonem, ale následně už nedosáhl na dorážku JAKUBA KÁNÍKA k levé tyčce. Asistence: Patrik Škola, Jan Tlačil.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. V nadstavbě měli nejprve nejvíce ze hry domácí, ale po chybě ve střídání a vyloučení za příliš mnoho hráčů se vše změnilo. Motor přesilovku využil a domů si odváží všechny čtyři body.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína Vám přeji příjemný zbytek pátečního večera. (19:55:20)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 19. Vašenka (Petriska, Zeman), 41. Ondračka (Klímek, Adámek), 48. Jenáček (Klímek, Ondračka) – 4. Tlačil (Káník), 12. Tlačil (Remta), 28. Řezáč (Tlačil), 29. Tlačil (Káník, Řezáč), 60. Tlačil (Remta, Řezáč), 64. Káník (Škola, Tlačil)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (29. Sachr) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Lukačka, Zemánek, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frydrych.
    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hail, Hubata, Fousek, Remta, Pavlát, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Hrubec, Hrakholski, Masopust, Janoch, Schwartz, Silný, Krcho.

    Rozhodčí: Cabák – Bartoň, Janoško

    Diváci: 220
    thejrc.org