Kometa Brno – Salzburg 4:3 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Chomutov 2:1 (2:1 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 11:7 (po nadst. prodl.)
Přerov – Kladno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:0 (po nadst. prodl.) | Olomouc – Jihlava 4:1 (0:2 po n.s.n.)
Vsetín – Č. Budějovice 3:5 (po nadst. prodl.) | Sparta – HC Litvínov 4:6 (po nadst. prodl.) | Havlíčkův Brod – K. Vary 3:7 (0:1 po n.s.n.)
Třinec – Slavia 5:1 (po nadst. prodl.)
po n.s.n. (0:1)
BK Havlíčkův Brod
3:7 (1:1, 2:3, 0:3 - N 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 15.02.2019, 18:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z DHL Extraligy juniorů, ve kterém se střetnou týmy BK Havlíčkův Brod a HC Energie Karlovy Vary. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Holata) – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kudrna, Tecl (A), Hromádka, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín (C), Švec

    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Hykel) – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Nová, Zavřel – Záruba, Šťastný, Maydl, Novotný, Prošek (A), Rozhon, Hotěk, Křehlík (A), Holub (C), Černý, Křemen

    Rozhodčí: Jakub Horáček – Martin Kreuzer, David Pokorný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:35
    Oba celky vlétly do zápasu ve vysokém tempu, zatím ale bruslí ze strany na stranu bez efektu. Ani jeden brankář zatím nemusel zasahovat, poslední útočnou akci Karlových Varů zastavil ofsajd.
     
    03:36
    Radim Pejchal nahodil puk od modré čáry mimo tři tyče. Na druhé straně se vydal na útočný výlet David Tureček, individuálně prošel přes dva hráče, do zakončení se ale nakonec nedostal.
     
    04:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    První střela na bránu znamená vedená Bruslařů! Michal Kerber přihrál do strany JAKUBU PETRŽILKOVI. Ten si sjel na úroveň pravého kruhu a prudkou ranou zápěstím se trefil nad brankářovu lapačku! Asistence: Michal Kerber.
     
    06:04
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Novotný – 2 min., sekání).
     
    06:24
    Domácí sebrali puk z buly v útočném pásmu a mohli kombinovat. Jiří Najman se na modré čáře zbavil blokujícího protihráče a přihrál do levého kruhu Jiřímu Hromádkovi, jehož střelu zápěstím chytil Jakub Kašpar do lapačky.
     
    06:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! ADAM KŘEMEN obral Bruslaře o kotouč a řítil se do úniku. Zblízka se snažil vystřelit nad brankářovu lapačku, přes kterou puk přepadl až do sítě. Bez asistence.
     
    07:41
    Energetici teď skvěle napadají a nepouští svého soupeře ani přes střední pásmo. Tohle oslabení už hosté pravděpodobně ubrání.
     
    09:46
    Hra je znovu dost nerovnaná s množstvím nepřesností na obou stranách. Když to nešlo kombinačně, zkusil to Richard Záruba individuálně, najel ale mezi trojici bránících hráčů, přes kterou se dál nedostal.
     
    10:13
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Křehlík – 2 min., podrážení).
     
    10:56
    Marek Tecl kombinoval s Richardem Cachnínem, který zpoza branky hledal před brankovištěm číhajícího Tomáše Kulhánka. Ten ale narazil na připravené betony Jakuba Kašpara a při snaze o dorážku se navíc provinil sekáním.
     
    10:56
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kulhánek – 2 min., sekání).
     
    11:26
    Filip Novák se z obrany vytáhl po křídle až na úroveň brankové čáry, odkud se snažil dostat puk před branku, betony jej ale zastavil pozorný Martin Nedvěd.
     
    12:14
    Ve chvíli, kdy se Tomáš Křehlík vracel z trestné lavice, domácí obrana chybovala a Michal Hotěk mohl pálit z okraje pravého kruhu. Martin Nedvěd jeho ránu i s dávkou štěstí chytil.
     
    12:56
    Michal Hotěk se snaží něco vymyslet v útočném pásmu, to už ale zkrácená přesilová hra Karlových Varů končí, Tomáš Kulhánek se vrací na led.
     
    14:15
    Vojtěch Holenda díky aktivnímu napadání obral soupeře u zadního mantinelu o kotouč a před branku mu sjížděl spoluhráč Richard Cachnín. Holendova žabka ale kromě hole bránícího hráče přeskočila i hokejku Cachnína.
     
    15:24
    Radek Prošek dostal přihrávku před modrou čáru. Přejel ji, posunul si kotouč blíže ose hřiště a okamžitě vystřelil, Martin Nedvěd jeho pokus udržel na rameni.
     
    16:06
    Adam Dvořák nahodil puk na bránu od modré čáry. Jeho pokus byl ještě tečovaný, přesto Jakub Kašpar dokázal zareagovat a vykopl puk pravým betonem.
     
    16:53
    Do útoku se teď hnali hosté, jejich rozehrávku ale havlíčkobrodská obrana vystihla a po jejím zásahu se kotouč odrazil na tribunu.
     
    17:09
    Jakub Petržilka se uvolnil před brankovištěm, pohybem ramen poslal hostujícího brankáře k zemi, ten ale i vleže stačil přitisknout betony ke své levé tyčce, aby za jeho záda puk neproklouzl.
     
    18:41
    Dan Fiala zavezl puk do útočného pásma a zadovkou jej přenechal spoluhráči, ten se ale do zakončení nedostal. Z druhé vlny ovšem puk získal Viktor Horák, jehož nebezpečnou ránu těsně před brankářem zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    19:41
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Horák – 2 min., držení).
     
    19:53
    Hosté vyhráli buly a ještě vystrašili domácí obranu. Tomáš Křehlík vystřelil z pravé strany, puk ještě dokázal tečovat Adam Křemen. Posléze se zavlnila branková síť, puk ji ale trefil zvenčí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí se na začátku páté minuty dostali do vedení, když hned první střela na bránu skončila v síti. Nad gólmanovu lapačku se trefil Jakub Petržilka. Bruslaři se ale z vedení neradovali dlouho. Ve vlastním oslabení pláchl do úniku Adam Křemen a také se prosadil střelou nad lapačku. Druhá třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se brzy ujímají vedení! Radek Prošek přihrál na modrou čáru FILIPU BERNÁTHOVI, který schoval svoji ránu za clonící hráče a puk zapadl přesně za dezorientovaného brankáře! Asistence: Radek Prošek, David Holub.
     
    23:52
    Marek Tecl mířil za bránu, ještě před první tyčí ale přihrál puk před brankoviště, kam si sjížděl Libor Švec, puk ale mířil příliš před něj.
     
    24:19
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté rázem vedou o dvě branky! Po Tomáši Křehlíkovi se ujal kotouče Radek Prošek. Po souhře dvou asistentů kapitána zamířil puk na ADAMA KŘEMENA, který přesnou ranou propálil domácího brankáře dnes už podruhé! Asistence: Radek Prošek, Tomáš Křehlík.
     
    27:43
    Vojtěch Holenda nabral obrovskou rychlost, ve které navíc dokázal ukočírovat puk a přejít přes bránícího hráče, ten ho ale v poslední chvíli podrazil.
     
    27:43
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kořán – 2 min., podrážení).
     
    29:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se na dostřel! VOJTĚCH HOLENDA znovu nabral rychlost a středem hřiště se proháčkoval do útočné třetiny. Tam si navedl puk na forhend a z okraje kruhu zamířil přesně mezi brankářovy betony. Asistence: Pavel Vaňous, Jiří Hromádka.
     
    30:49
    Michal Hotěk vybruslil od pravého mantinelu mezi kruhy, odkud vyslal prudkou střelu zápěstím, zamířil ale pouze do prostředka brány do připraveného Martina Nedvěda.
     
    31:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie si vytvořila obrovský tlak a byla otázka času, kdy skončí puk v havlíčkobrodské svatyni. Nakonec vystřelil z okraje pravého kruh FILIP BERNÁTH, jehož střela propadla skrz brankářovu výstroj až do sítě. Asistence: Michal Hotěk, David Holub.
     
    31:44
    Brankoviště Havlíčkova Brodu dostane nového strážce. Martin Nedvěd se rozjel ke střídačce, nahradí ho Martin Holata.
     
    33:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři znovu snižují na rozdíl jediné branky! Vojtěch Holenda přihrál na vrchol pravého kruhu Martinu Nepokojovi. Tomu nejprve kotouč utekl, na druhý pokus jej už ale nahodil na hůl PAVLA VAŇOUSE, který tečoval puk do branky. Asistence: Martin Nepokoj, Vojtěch Holenda.
     
    35:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Švec – 2 min., hákování).
     
    36:08
    Bruslaři vyhodili puk ven z pásma a sami se dostali do šance. Tomáš Kulhánek využil chyby hostujícího obránce, zblízka ale trefil jenom betony Jakuba Kašpara.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Holub – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Karlovy Vary po gólech Filipa Bernátha s Adamem Křemenem brzy dostaly do trháku, jenže Vojtěchu Holendovi se podařilo snížit. Radost domácích netrvala dlouho, Filip Bernáth přidal svůj druhý gól. Poslední slovo měli ovšem domácí, Pavel Vaňous vykřesal pro Bruslaře naději na bodový zisk. Třetí třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Jakub Kašpar vyrazil nahození Jiřího Najmana jenom před sebe a do zcela odkryté branky mohl dorážet Pavel Vaňous, ten ale v tísni netrefil neposedný puk.
     
    42:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Novák – 2 min., podrážení).
     
    42:34
    Martin Nepokoj nahodil puk od modré čáry a hned trojice hráčů v bílých dresech se snažila tečovat puk, nikdo z Bruslařů jej ale netrefil a Jakub Kašpar kotouč chytil. Tomáš Kulhánek se při tom navíc provinil sekáním.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kulhánek – 2 min., sekání).
     
    43:15
    Michal Hotěk zavezl puk do útočného pásma středem hřiště a kousek za modrou čarou vystřelil zápěstím, Martin Holata chytil puk do lapačky.
     
    43:39
    Bruslaři ztratili kotouč v útočném pásmu, čehož mohl využít Tomáš Křehlík. Nabral ohromnou rychlost na pravém křídle, při kličce ale ztratil rovnováhu a narazil zády do mantinelu za bránou. Hned se ale zvedl a pokračuje ve hře.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Petržilka – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:18
    Jeden z hostujících útočníků dostal přihrávku na levý kruh, kde měl tolik času a prostoru, že se v klidu zastavil a zamíchal kotoučem, nakonec jen těsně minul levou tyč Holatovy svatyně.
     
    46:47
    Petr Rozhon překvapivou kličkou vyrazil zpoza brány před brankoviště, tam ale narazil na obránce v bílém, kteří odehráli kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    47:57
    David Novotný se protáhl kolem pravého hrazení a bekhendovým nahozením vystrašil Martina Holatu, ten ale kotouč udržel ve své moci.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Hotěk – 2 min., sekání).
     
    48:38
    Po přihrávce Tomáše Křehlíka se dostal do úniku Radek Prošek! Snažil se zakončit po blafáku do bekhendu, nedokázal ale zvednout kotouč nad natažený levý beton Martina Holaty!
     
    51:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté vedou znovu o dvě branky! Adam Křemen přihrál ne levý kruh DANIELU ZAVŘELOVI, který vyslal parádní ránu zápěstím přesně pod horní tyč! Asistence: Tomáš Křehlík, Radek Prošek.
     
    55:36
    Tomáš Přibyl byl v dobré pozici, ale ještě hledal pozici pro své spoluhráče. Radek Prošek ale z pravé strany minul.
     
    56:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté pravděpodobně potvrzují své vítězství. DANIEL ČERNÝ dokázal z úhlu prostřelit domácího brankáře kolem přední tyče. Brankář Havlíčkova Brodu pak zůstal ležet na zádech, po chvilce se ale zvedl a bude pokračovat. Asistence: Petr Rozhon, Patrik Šťastný.
     
    57:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se dostali do úniku. Ten neproměnili a rozhodčí signalizoval vyloučení. Akce Energie ovšem pokračovala dál a Tomáš Křehlík předložil puk do výborné pozice FILIPU BERNÁTHOVI, který se z první trefil přesně. Asistence: Petr Rozhon.
     
    58:44
    Tomáš Přibyl najel do útočného pásma po pravém křídle a z úrovně kruhu vystřelil zápěstím, jeho pokus zmizel v lapačce Martina Holaty.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Karlovy Vary si připíší do tabulky minimálně další tři body. Vítězství Energie potvrdili Daniel Zavřel, Daniel Černý a dovršeným hattrickem Filip Bernáth.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:18
    Domácí vyhráli buly a Vojtěch Holenda se okamžitě pustil do útoku, jeho střelu z okraje pravého kruhu chytil Jakub Kašpar do lapačky.
     
    61:15
    Pavel Vaňous dostal přihrávku na levý kruh, vystřelil tvrdě, ale přesně do připraveného brankáře.
     
    61:27
    Michal Hotěk se prezentoval nádhernou individuální akcí, prošel přes dva obránce, narazila ale na hbitou lapačku Martina Holaty.
     
    61:27
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dudycha – 2 min., sekání).
     
    61:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    62:41
    Hosté si vytvořili ohromný tlak, Martin Holata ale zatím zasahovat nemusí. Střely končí buď na zadním hrazení, nebo na chráničích bránících hráčů.
     
    63:29
    Bruslaři se ubránili a Štěpán Dudycha se málem z trestné lavice dostal přímo do šance, karlovarský obránce jej ale odstavil od kotouče.
     
    64:47
    Adam Křemen udržel puk proti přesile obránců a ještě vytvořil dobrou pozici pro Petra Kořána, toho ale reflexivním zákrokem vychytal Martin Holata.
     
    65:00
    Nadstavbové prodloužení skončilo.
     
    Energie si v prodloužení vytvořila díky přesilové hře ohromný tlak, gólu z něj ale nedocílila. O bonusovém bodu tak rozhodnou až samostatné nájezdy.
     
    Nadstavbové samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Viktor Horák se nad lapačku Jakuba Kašpara netrefil.
     
    1. série
    0:0
    David Tureček se rozjel rychle, pal ale netrefil bránu.
     
    2. série
    0:0
    Vojtěch Holenda Jakuba Kašpara nepřehodil.
     
    2. série
    0:0
    Forhendový blafák Adama Křemena Martin Holata vystihl.
     
    3. série
    0:0
    Martin Nepokoj se forhendem neprosadil.
     
    3. série
    0:0
    Michalu Hoťkovi utekl kotouč.
     
    4. série
    0:0
    Tomáš Kulhánek se neprosadil.
     
    4. série
    0:0
    Filip Bernáth nastřílel hattrick, v nájezdech se ale neprosadil.
     
    5. série
    0:1
    Otočilo se pořadí a Tomáš Křehlík se trefil mezi betony brankáře!
     
    5. série
    0:1
    Štěpán Dudycha během nájezdu ztratil rovnováhu a puk do sítě nedostal.
     
    V samostatných nájezdech nadstavby zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky nadstavbových nájezdů je TOMÁŠ KŘEHLÍK.
     
    Konec zápasu.
     
    Také čtvrtý bod poputuje na západ Čech, v nájezdech se jako jediný prosadil exhavlíčkobrodský Tomáš Křehlík. (20:24:59)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. Petržilka (Kerber), 30. Holenda (Vaňous, Hromádka), 34. Vaňous (Nepokoj, Holenda) – 7. Křemen, 21. Bernáth (Prošek, Holub), 25. Křemen (Prošek, Křehlík), 32. Bernáth (Hotěk, Holub), 52. Zavřel (Křehlík, Prošek), 57. Černý (Rozhon, Šťastný), 58. Bernáth (Rozhon), rozh. náj. Křehlík

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Horák (HBR)
    0:0   Tureček (KVA)
    2. série:
    0:0   Holenda (HBR)
    0:0   Křemen (KVA)
    3. série:
    0:0   Nepokoj (HBR)
    0:0   Hotěk (KVA)
    4. série:
    0:0   Kulhánek (HBR)
    0:0   Bernáth (KVA)
    5. série:
    0:1   Křehlík (KVA)
    0:1   Dudycha (HBR)


    BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (Holata) – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kudrna, Tecl (A), Hromádka, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín (C), Švec
    HC Energie Karlovy Vary: Kašpar (Hykel) – Bernáth, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Nová, Zavřel – Záruba, Šťastný, Maydl, Novotný, Prošek (A), Rozhon, Hotěk, Křehlík (A), Holub (C), Černý, Křemen

    Rozhodčí: Jakub Horáček – Martin Kreuzer, David Pokorný
    thejrc.org