Buffalo – NY Rangers 2:6 (kon.) | Carolina – Edmonton 3:1 (kon.) | Minnesota – New Jersey 4:5 (po pr.)
Anaheim – Boston 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 4:5 (kon.) | Philadelphia – Detroit 6:5 (po pr.)
Colorado – St. Louis 0:3 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:6 (0:2, 2:1, 0:3)
New York Rangers
Sobota 16.02.2019, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji příjemně prožitý víkend! (03:48:15)
     
    Dnešní velmi atraktivní utkání pak sledovalo v Buffalu celkem 19 070 diváků, kteří se během šedesáti minut rozhodně nenudili, ačkoliv většinu z nich výsledek nepotěšil.
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (BUF) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:22
     
    Česká stopa dnes byla jen poloviční. Do utkání totiž zasáhl pouze domácí Vladimír Sobotka, který na ledě strávil přes jedenáct minut, odvedl si své defenzivní povinnosti a dokonce dvakrát vystřelil, k čemuž přidal tři hity.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Vladislav Naměstnikov (NYR) 2+1
    2. Pavel Bučněvič (NYR) 1+1
    3. Jeff Skinner (NYR) 2+0
     
    Ač je výsledek jednoznačný, musíme říci, že jsme sledovali parádní utkání, které bylo dlouho dramatické i díky oběma brankářům. Hvězdám však korunovali střelci Vladislav Naměstnikov s Pavlem Bučněvičem a také dvougólový střelec Jeff Skinner.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 33 – 29
    Přesilové hry: 1/3 – 0/0
    Vhazování: 45 % – 55 %
    Zablokované střely: 8 – 9
    Hity: 13 – 11
     
    Dlouho to vypadalo na pořádně drama, ale nakonec ho rozsekly dva góly v rozmezí osmi vteřin! Ten první z hole Pavla Bučněviče byl tvrdou ránou, ale následný nešťastný odraz a pátá trefa z hole Vladislava Naměstnikova zlomila Buffalu vaz. Ruský útočník pak korunoval svůj výkon i vítězství svého týmu ještě trefou do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
    59:02 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:6
     
    59:02
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ztráta kotouče, rychlý brejk o dvou přihrávkách, když na konci té poslední stál rozjetý VLADISLAV NAMĚSTNIKOV a střelou do prázdné branky přidává šestý gól – 2:6. Asistence: Ryan Strome, Mats Zuccarello.
     
    58:36
    Sabres se snaží ještě alespoň kosmeticky upravit výsledek, nebo vykřesat naději, jenže Alexandar Georgijev je proti.
     
    57:50
    Zdá se, že i potřinácté v řadě vyhraje tým, který vstřelil první branku. Buffalo už totiž ztratilo šťávu, takže utkání se spíše dohrává.
     
    57:17
    Buffalo už to zkouší v pěti hráčích a bez Linuse Ullmarka, který odjel na střídačku. Brankář Rangers však zatím zasahovat nemusel.
     
    56:35
    Emoce jdou z domácích hráčů ven, což se není čemu divit. Jack Eichel (BUF) dal krosček soupeři, kterým byl Ryan Strome (NYR), a ten mu to oplatil seknutím – oba dva dostali menší trest.
    56:07 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:5
     
    56:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to je tvrdá rána pro domácí! Pár vteřin po čtvrtém gólu vyjel domácí brankář za branku pro nahozený kotouč, ale ten od mantinelu blbě povyskočil, odrazil se od betonu přímo před prázdnou branku na hůl zcela osamoceného VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, a ten ho jen doklepl do prázdné branky – 2:5! Bez asistence.
    55:59 Pavel BUČNĚVIČ - 2:4
     
    55:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    A rozložení domácí defenzivy se hostům podařilo na jedničku! Kevin Hayes výborně podržel kotouč na kruhu, zbavil se obránce a nabruslil si do středu, odkud místo střely tvrdě přihrál do strany zcela volnému PAVLU BUČNĚVIČOVI, který jen pohodlně doklepl kotouč do prázdné klece – 2:4! Asistence: Kevin Hayes, Kevin Shattenkirk.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 21. Skinner (Pominville), 37. Skinner (S. Reinhart, Dahlin) – 5. Nieves (Br. Smith), 15. Fast (Naměstnikov, DeAngelo), 22. Vesey (Bučněvič, K. Hayes), 56. Bučněvič (K. Hayes, Shattenkirk), 57. Naměstnikov, 60. Naměstnikov (R. Strome, Zuccarello)


    Buffalo Sabres: Ullmark – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Pilut, McCabe – Pominville, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Rodrigues, Sheary – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith – Okposo (A), Jo. Larsson, Girgensons.
    New York Rangers: Georgijev – Pionk, M. Staal (A), McQuaid, Skjei, Shattenkirk, Br. Smith, DeAngelo – Zuccarello, Zibanejad (A), Kreider – Bučněvič, K. Hayes, Vesey (A) – Fast (A), R. Strome, Naměstnikov – C. Brickley, Nieves.

    Rozhodčí: Skilliter, O'Rourke – Kovachik, Marquis

    Diváci: 19 070
    thejrc.org