Slavia – Frýdek-M. 0:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 7:0 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Přerov – Litoměřice 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:2 (po pr.) | Havířov – Kadaň 4:2 (kon.)
Jihlava – Poruba 2011 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 16.02.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 801 diváků. (19:58:19)
     
    Na Horáckém zimním stadionu se slaví jisté prvenství po základní části! Vsetín totiž tratil v Benátkách jeden bod po výhře 2:1 v prodloužení a čtyři kola před koncem má Jihlava náskok 13 bodů, který už nelze dohnat. Proti Porubě to byl však boj až do samotného konce utkání. Domácí předvedli velice kvalitní první třetinu, jenže gól nevstřelili a Poruba následnou část hrála lépe. Jenže skóre bylo 1:1, nejprve se v 31. minutě po přesilovce prosadil Jakub Suchánek, za hosty ale ve 33. minutě srovnal Ctirad Ovčačík. Tahaná pokračovala až do třetí třetiny, kde padl opět přesilovkový gól, tentokrát z hole Tomáše Čachotského. Poruba ale mohla srovnal v závěrečné minutě, kdy byl vyloučen Kajínek a 12 sekund před koncem i Pekr. Těžký moment ale obrana domácích zvládla, nutno ale řici, že Ovčačíkovi střela v poslední sekundě nesedla. Přesto předvedla Poruba v Jihlavě velice sympatický výkon, nicméně si neodveze ani bod, neboť Jihlava vyhrála těsně 2:1.

    Děkovačka Jihlavy byla lehce okořeněna stroboskopem v domácím kotli, na ledě pak na sebe skočili tři hráči a tentokrát si své spoluhráče osedlal Jakub Suchánek, který si pak s Tomášem Čachotským užil sóloděkovačku. Dámy a pánové, z dnešního utkání to bylo vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a při posledním domácím zápase základní části proti Benátkám nad Jizerou se budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Drama opravdu do poslední sekundy zápasu! V poslední sekundě vyplaval z předbrankového prostoru puk na Ovčačíka mezi kruhy, který zde měl mnoho prostoru. Jenže lehce podklouzl a puk poslal pouze do prvního obránce!
     
    59:48
    Poruba má 12 sekund hry 6 na 3! Pekr napadal rozehrávku v útočném pásmu, dopustil se sekání a bude to totální drama do poslední sekundy!
     
    59:13
    Další vyhození kotouče od Hrníčka a pro Duklu to začíná vypadat o hodně lépe.
     
    58:37
    A zvládl to i podruhé. Stadion žije a žene domácí za třemi body. Ti mohou nyní beztrestně vyhazovat puk přes celé hřiště.
     
    58:20
    Matějíček po vyhraném buly okamžitě vyhazuje puk ven.
     
    58:17
    Hudečkovu nepříjemnou střelu od mantinelu musel chytit Brož složitějším způsobem a Poruba má ideální šanci srovnat zápas! Po odpískání přerušení hry totiž ještě Illéš lehce klepl Brože do lapačky, Kajínek ho odstrčil. Dalo by se očekávat, že trest dostane Illéš, trestaným je ale Kajínek za sekání. Poruba si bere oddechový čas a hraje bez gólmana!
     
    57:29
    Poruba se nemůže dostat do útočného pásma, naráží na velice dobrou obrannou hru Dukly, která zatím ale nezvládá držet puk delší dobu.
     
    56:58
    Chybný přechod TORAXU přes modrou čáru a odpískaný ofsajd. Pomalu se začíná chystat očekávaná hra v šesti od Ostravanů.
     
    56:11
    Jdeme do samotného závěru zápasu. Jihlava jej zahajuje náporem v útočném pásmu, hosté se ale zatím brání v klidu.
     
    55:16
    Krásné gesto fair-play předvedl nyní hostující Káňa! Po souboji s Hlinkou signalizoval hlavní sudí trest pro domácí #62. Káňa ale férově přiznal, že upadl sám a trest je tak odvolán!
     
    55:01
    Hlinka se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a z otočky ho natvrdo vystřelil, Kůdela ale vykryl a vykryl i následnou Hrníčkovu dorážku!
     
    54:29
    Velice nepovedená rozehra od Padrnose, jehož záměr nikdo nepochopil, a tak se jedná o zakázané uvolnění Poruby.
     
    53:58
    Werbik dostal puk proti holi na modré čáře a poslal jej z první, rozvlnil pouze boční síť. Puk si pak dojel Harkabus a zpoza branky chtěl rozehrávat, jenže branka opustila své postavení. Diváci si žádají trest, do hry se dnes dostane i ledař, který jde branku navrtat zpět do původního postavení. Snad nevynadá sudím, jako v lednovém utkání se Vsetínem...
     
    53:04
    Někdo v sektoru B má cenný suvenýr z tohoto utkání v podobě kotouče. Protečovaná rozehrávka Poruby skončila až za trestnými lavicemi.
     
    52:28
    Snad až na základě křiklounů pod komentátorskou budlinou čárový sudí odpískal ofsajd, ve kterém se ocitl hostující Dufek po zpracování přihrávky.
     
    51:52
    Poruba je v plném počtu, domácí stále drží pásmo. Tvrdou střelu poslal od mantinelu Kajínek, který opět na gól čeká delší dobu, Kůdela měl čistý rozhled a shrábl kotouč do lapačky. Komerční brejk.
     
    51:06
    Suchánek trochu baseballovým způsobem ještě udržel pro Duklu pásmo, ve finále byla ale domácí pětice tak rozházená, že to bylo jenom symbolické.
     
    50:30
    Přesilová hra Dukly ale není opět žádná sláva. Dlouhá přihrávka na Čachotského přišla až na zakázané uvolnění. Jenže chyba čárového sudího nakonec mění bod vhazování ve středním pásmu.
     
    49:50
    V ragby by se tomu dalo říci: vysoká skládka. Poruba dostává další dvouminutový trest, tentokrát je vyloučeným Ollender za nedovolené bránění. Důvodem je pohyb v souboji s Hrníčkem, který nakonec spadl do branky a posunul ji z postavení. Ollender totiž holí zatáhl za Hrníčkova ramena a po delší prodlevě je hostující hráč vyloučen.
     
    49:15
    Výbornou defenzivní činnost nyní předvedl Půža, který stínoval Ovčačíka tak dlouho, až se Ovčačík dostal do nucené střelecké pozice, ze které nehrozilo žádné nebezpečí. A také nepřišlo.
     
    48:22
    Drobné zmatky v obraně Poruby, což vyústilo v nahrávku před vlastní branku z rohu ledové plochy, kde zasáhl ale Kůdela a přerušil.
     
    47:40
    Ihned po buly se rozhodl střílet Illéš a Brož toho moc neviděl, střela mu prošla přes lapačku, nicméně také vedle branky.
     
    47:06
    Anděl si nedělal na modré problémy, napřáhl se a jeho střelu tečoval ještě Skořepa před brankou, puk však mířil vedle pravé tyče. Šlo se tak na druhou stranu, Hudečkova nahrávka zpoza branky našla pouze Brože, který přerušuje a nařizuje komerční přestávku.
     
    46:28
    Hlinka si přikopl puk, čímž pomohl domácím opustit obranné pásmo, nicméně dopad to nemělo skoro žádný. Dukla zakládá útok od své branky.
     
    45:21
    Individuálně to zkoušel Jáchym, který dostal slinu a předvedl pár pěkných akcí. Byl ale zastaven dvojicí obránců, přesto drží Poruba pásmo, Dukla si musela pomoci icingem.
    44:14 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:1
     
    44:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krásná akce dvou hráčů, respektive jejich přehled o hře a domácí si berou vedení zpátky! Jednoduše sehraná akce, Werbik přistrčil od mantinelu Harkabusovi k brance, Harkabus se neunáhlil, našel na druhé straně úplně volného TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který z první překonal Kůdelu – 2:1! Asistence: Tomáš Harkabus, Nicolas Werbik.
     
    43:39
    Hosté opět vyhazují za Brože a domácí se pokusili o rychlý návrat, který i vyšel, Čachotský nyní operuje za brankou Kůdely.
     
    43:22
    Prosbu fanoušků vyslyšel Kajínek a poslal puk na branku, před brankovištěm se nacházel Skořepa na tečování puku, ale opět holí promáchl.
     
    42:54
    Ihned po buly se napřáhl Kajínek, bomba ale vyprášila pouze štulpny Kankovi, který vyhazuje ven.
     
    42:48
    Další přesilová hra pro Jihlavu. Slavík při pokusu vyhodit puk z obranného pásma pod tlakem napálil ochrannou síť přímo nad sebou a jde na trestnou lavici.
     
    41:50
    Holý vystínoval útočníka hostí a jde se okamžitě na druhou stranu, Jiránek se Zemanem ale nadějný brejk do sladkého gólového konce nedotáhli.
     
    40:58
    Půža poslal od modré zajímavou střelu, jenže ta mířila na střed branky. O chvíli později se puk Dukla dostala do přečíslení 3 na 1, Werbikovi ale zespodu čistě odebral puk vracející se Mamajev.
     
    40:08
    Začíná nám třetí třetina zápasu a Skořepa hned dojížděl nahozený puk do útočného pásma, jenže Kůdela byl proti němu rychlejší a vyhodil ho na druhou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je v Jihlavě za námi. Nabídla nám úplně jiný herní obraz než část první. Poruba byla o mnoho aktivnější a měla i více ze hry. Své nabídnuté šance však nevyužila, tu nejvážnější měla v podobě přečíslení 3 na 1, které ale překombinovala. I Jihlava měla solidní šance, jenže finální zakončení obvykle nebylo nejlepší. Přesto se diváci dvou gólů dočkali. Nejprve se v 31. minutě prosadil využitou přesilovkou Jakub Suchánek, za dvě minuty ale bylo srovnáno. Taktéž v přesilovce a střelcem byl Ctirad Ovčačík. Zpět se vracíme za 14 minut.

    Střely na branku: 26 (9) – 14 (7)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Anděl promáchl puk mezi kruhy, navíc před vlastní brankou a zadělal na nervy pro domácí fanoušky, naštěstí pro Duklu se z toho nic vážného nestalo a druhá třetina tak končí.
     
    39:18
    Pekr na levém kruhu dostal drobnou nabídku na střelu, kterou využil, přizvednutý pokus holí porubského obránce ale mířil do ochranné sítě.
     
    38:56
    Jednoduchý výhoz na icing od Poruby a 64 sekund před koncem druhé třetiny se bude vhazovat u Kůdely v útočném pásmu.
     
    38:05
    Současně s koncem přesilovky držel Hlinka touš ve středním pásmu, na levém křídle měl najetého Pohla, jenže si ho nevšiml, domácí #23 vjela do útočného pásma a pak už to byl ofsajd.
     
    37:38
    Hosté opět vyhazují, Pohl na puk ani nedosáhl rukavicí.
     
    37:06
    Zatím je to jedno velké trápení v přesilové hře. Domácí se nemohou kloudně dostat do útočného pásma a rozestavit šablonu. Nyní to byl ofsajd.
     
    36:19
    Poruba vyhazuje podruhé za sebou a Jihlava se do útočného pásma opět dostává těžce.
     
    36:06
    Velice nepovedené střídání Poruby a Dukla bude mít další přesilovku. Zhruba pět sekund na ledě se pohybovalo šest hráčů hostí, navíc hráli všichni, plně v pohybu. Toho si všiml i čárový sudí a hráčské lavici uděluje dvě minuty. Trest odsedí Guman.
     
    34:38
    Ovčačík u mantinelu neudržel vysoký kotouč a domácí přešli do bleskového útoku, který táhl Harkabus s Klímou. Klíma obstaral finální střelu, z vrcholku pravého kruhu mu však vůbec nesedla a zamířila do ochranné sítě.
     
    34:04
    Padrnos při zpracování puku ve středním pásmu lízl modrou čáru, což byl signál pro odpískání ofsajdu a nařízení komerční přestávky.
     
    33:20
    Hosté se dostali opět do tempa a rozhodně nehodlají polevovat. Dukla to má nyní velice těžké, neboť Poruba srší pohybem a energií.
    32:18 Ctirad OVČAČÍK - 1:1
     
    32:18
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita velice rychle a jedeme znovu od nuly. Jednalo se o velice podobnou situaci jako při prvním gólu Jihlavy. Od pravého mantinelu Slavík nabil pro CTIRADA OVČAČÍKA, který to jako správný kapitán vzal na sebe a tvrdou střelou překonal Brože – 1:1! Asistence: Marek Slavík, Jan Dufek.
     
    31:46
    První vyloučení přichází i na straně Dukly. Vyloučený je Holý za podrážení.
     
    31:35
    Harkabus s Klímou dostali možnost 2 na 1, Harkabus navázal obránce a pustil puk na Klímu, jenže ten byl příliš dlouhý a z celé akce sešlo.
     
    30:41
    Jiránek v souboji u mantinelu odstavil dva hráče Poruby, kteří po něm šli a proháčkoval se až k zakončení, které ale nebylo dostatečně razantní.
    30:07 Jakub SUCHÁNEK - 1:0
     
    30:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Kůdely prolomeno, Dukla využívá přesilovou hru a porubští hráči se hodně zlobí za vyloučení, které předcházelo. Domácí se nemohli v přesilovce prosadit, až Čachotský z pravé strany poslal puk na modrou pro JAKUBA SUCHÁNKA, který si vzal puk do parády a nechytatelnou bombou poslal Duklu do vedení – 1:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Vlastimil Dostálek.
     
    29:17
    Werbik se srazil v rohu kluziště s Čachotským a rázem bylo po držení útočného pásma Jihlavou. Poruba vyhazuje.
     
    29:10
    Další vyloučení na porubské straně. Jáchym se dopustil držení hole a je jako třetí hráč Poruby v dnešním zápase vyloučen. Dukla má šanci na vedení.
     
    28:21
    Dvě tutovky na obou stranách! Nejprve po zaváhání obrany jeli hostující hráči 3 na 1, jenže celou situaci notně překombinovali pokusem dohrát až do prázdné a šlo se ihned na druhou stranu, kde úřadoval Pekr s Andělem, Anděl si posadil obránce a dostal se do zakončení, které mu ale bylo lehce znemožněno a díky tomu se tedy neprosadil!
     
    27:47
    Hosté vyhodili ihned na zakázané uvolnění, sehráli menší vystoupení o tom, kdo na ledě byl a nebyl. Nicméně stejně si na Ollendera hlavní sudí došlápl a můžeme pokračovat.
     
    27:26
    Domácí mají opět tlak ve třetině, podobný tomu z úvodu utkání. Harkabus si nyní od mantinelu s pukem sjel až na hranici brankoviště, zblízka ale Kůdelu neprostřelil! Ten se začíná stávat jihlavskou můrou...
     
    26:06
    Kajínek dostal nabito přihrávkou proti holi, nápřah až z Humpolce ale v gól nevyústil, neboť Kůdela měl připraven pravý beton.
     
    25:37
    Čachotský v útočném pásmu předržel puk, nakonec ho pustil na Dostálka, který od modré na ose hřiště pálil. Jenže puk se zasekl u hráčů mezi kruhy a Poruba šla do brejku 2 na 1, střelu Illéše zprava ale Brož mezi betony udržel.
     
    25:04
    Poruba pokračuje ve výborném výkonu druhé třetiny a nyní střílel od modré nebezpečně Šnajnar, jeho střelu přes blok nakonec Brož našel a chytil.
     
    24:17
    Pekr vytáhl puk z levého kruhu a sjel si až na střed, mezi kruhy, odkud poslal velice tvrdou střelu, jenže také nad branku, Kůdela jenom jistil lapačkou.
     
    23:10
    Ollender využil slabé razance přihrávky od Harkabuse na modrou a vyhodil Duklu z pásma. Tvrdý hit nyní předvedl Pohl na jednoho z hráčů Poruby u mantinelu, trestat se nebude, proti vůli hostující střídačky.
     
    22:21
    Úplně jiný obraz hry vidíme na HZS. Poruba dostala Duklu pod totální tlak, který nakonec umírnil Holý vývozem kotouče do útoku. Nicméně hosté předvedli velice dobrou pasáž hry.
     
    21:39
    Tohle už bylo hodně nebezpečné! Od modré střílel Šnajnar, jeho pokus byl tečován jedním z dvojice Matějíček – Baláž a puk šel těsně vedle levé tyče!
     
    20:55
    Guman se v obraně dostal vlivem předržení puku pod tlak, který ale nakonec zvládl vyřešit a mohl tak podpořit útok Poruby, který byl sám o sobě nebezpečný, Brož musel být velmi pozorný, aby puk udržel.
     
    20:04
    Jsme ve druhé třetině, kterou zahájila Poruba v pohybu a dokonce hraje i v útočném pásmu. Pohl ale rychle našel puk a poslal ho ven šikovně, že se nejedná o zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního zápasu je minulostí. Po většinu třetiny to byl tah na jednu branku, který předváděla Jihlava. Měla i dvě přesilovky, několik menších či větších drobných šancí, všechny ale likvidoval s přehledem Kůdela, který si na práci stěžovat rozhodně nemůže. Zpět se vrátíme za 16 minut.

    Střely na branku: 16 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Harkabus se Zemanem měli velkou šanci po chybě jednoho z hostujících obránců, kdy byli dva na jednoho v útočném pásmu, přihrávka na Zemana ale byla nepřesná a z celé akce sešlo.
     
    18:42
    Jiránek dostal puk do jízdy od Hlinky v útočném pásmu, jenže ho nedokázal usměrnit přímo do branky. Zadunělo pouze plexi za ní.
     
    18:17
    Chyby v rozehrávce využil hostující Káňa a od prken střílel na delší tyčku, Brož byl připraven a mohl ihned poslat domácí dopředu. Drobnou kombinaci zakončil na modré čáře Holý střelou, kterou ale Kůdela viděl a zasáhl.
     
    17:37
    Šikovně to myslel Dostálek s přihrávkou na Werbika přes obránce, jenže ležící Urbanec puk vyblokoval a následně i puk vyhodil.
     
    17:04
    Illéš skočil do střely Kajínka a uchránil Kůdelu od tvrdé bomby puštěnou na branku. Následně to zkusil šikovně Pohl na Jiránka z osy hřiště. Jiránek byl připraven na teč, nicméně se nedokázal trefit.
     
    16:46
    Druhé vyloučení hostujících hráčů v tomto zápase. Jedná se poměrně o zajímavý trest. Kanko po souboji na útočné modré dostává dvě minuty za zřejmě nebezpečnou výstroj.
     
    15:26
    Jiránek urval souboj s obráncem Poruby ve vlastním pásmu, v tom útočném pustil za sebe na Zemana, který střelou z první ale trefil bránícího Mamajeva.
     
    14:25
    Nervový fond prohloubil domácím fanouškům Ovčačík střelou z osy hřiště, která byla tečována a Brož měl asi největší práci za celou třetinu, nakonec si ale poradil a Dukla šla ihned do protiútoku, před Kůdelou opět vytvořila paseku, kterou ale nakonec obrana červenobílých uklidila.
     
    13:54
    Hosté pouze nahodili do útočného pásma, bez známky zájmu další hry s pukem odjeli střídat. Obecně se nyní v Jihlavě trošku nudíme.
     
    13:22
    Druhý pokus ale vyhrál a Poruba vyhodila na zakázané uvolnění, tím pádem si vlastně domácí pomohli.
     
    13:11
    Buly v útočném pásmu Dukly se bude opakovat, Skořepa šel do vhazování spíše jako dřevorubec v práci s holí.
     
    12:43
    Suchánkovo nahození z úhlu propadlo za blok těl až na Hrníčka, který však zblízka nedokázal trefit puk optimálně a Kůdela si připsal snadný zákrok.
     
    12:38
    Hrníčko se protlačil až k brankovišti, přesto puk raději pustil pod sebe na Suchánka, jihlavský obránce vystřelil do betonu Kůdely, který puk poslal do ochranné sítě a započala nám druhá komerční pauza.
     
    12:06
    Na modré nenahrál přesně Slavík, což vyblokoval Hlinka a vyvezl puk z obranného pásma Dukly, následně odjel střídat.
     
    11:38
    Protečovaný puk do pásma neodhlavičkoval helmou Werbik, ač k tomu neměl daleko. Naopak se kotouč ocitl v ochranné síti a hra je vykázána do středního pásma.
     
    10:59
    Opět těsný icing odpískal čárový sudí v souboji Werbika s Urbancem, lépe to dopadlo pro hostující celek, který úvodní tlak ustál a pomalu se začíná dostávat do hry.
     
    10:16
    Půža zavezl velice povedeným způsobem puk do útočného pásma, jenže jeho spoluhráči z toho nic nevytěžili a naopak se musel Půža vracet po akci Dufka, kterou ale ubránil.
     
    09:11
    Dopředu se po zisku puku vydal Häring s Balážem a pořádně pozlobili domácí obranu svým pohybem. Vše nakonec skončilo u levého mantinelu střelou Padrnose, kterou Brož vyrazil.
     
    08:47
    Další drobná šance Jihlavy. Tentokrát nahrávka obloučkem do útočného pásma přišla vhod pro Jiránka, ani ten ale neprostřelil Kůdelu, který drží svůj tým.
     
    07:58
    Domácí kombinují v útočném pásmu, vyměňují si kotouč. Poslední nahrávku obstaral Půža, který se dostal ale do špatné pozice a puk poslal přímo na hůl Mamajevovi.
     
    07:32
    Těsné zakázané uvolnění Poruby značí přestěhování hry před Kůdelu.
     
    07:11
    První střela na Brože přišla před chvílí, z levého kruhu, domácí gólman ji ale chytil bez potíží a poradil si i s nepříjemným pokusem přes clonu od modré.
     
    06:38
    Suchánek po buly trefil brusle Anděla a od nich se kotouč odrazil do středního pásma. Hráči si pak zpětně rozehráli puk mezi sebou a Skořepa měl drobnou šanci, jenže zajel do rýhy na ledě a upadl.
     
    06:35
    Komerční přestávka uzavírá první pasáž utkání, kde byla Dukla jasně lepší celek, nicméně nedokázala vstřelit kýžený gól. Celou pasáž uzavřel na pravém křídle rychlý Hrníčko, jeho střela z pravého kruhu ale byla velmi nepřesná a skončila v ochranné síti.
     
    05:58
    Ten samý hráč se pak ukázal na levém křídle, střela byla nebezpečnější, nicméně i tak neměl Kůdela moc práce.
     
    05:24
    Hlinka v útočném pásmu výborným napadáním připravil hosty o puk a z bekhendu zkusil vystřelit, pokus byl ale zblokován obranou.
     
    04:43
    Další pokus o poslání Werbika do dlouhého útoku, jenže tady už přihrávka nebyla nejoptimálnější a teď je to Ostrava, která drží puk na holi.
     
    04:27
    Pekr výbornou přihrávkou z vlastního obranného pásma o mantinel poslal dopředu Werbika na pravém křídle. Werbik si sjel před branku a střílel, Kůdela byl připraven a střelu doprostřed branky lapil.
     
    03:44
    Pekr při zpracování puku na obranné modré lehce selhal a hosté toho mohli využít, využití bylo dohromady asi na dvě sekundy, než se hra vrátila před Kůdelu.
     
    03:19
    Harkabus za brankou ukončil přesilovku Dukly. Následně přehrál na modrou Holému, jehož střela přes clonu byla opět zajímavá, navíc Harkabus byl připraven na teč před brankou. Kůdela ale chytá.
     
    02:29
    Hlinka při otočce na pravém kruhu podklouzl a Poruba se dostává ven z pásma. Ani další návoz puku do útoku nebyl úspěšný a Urbanec se pomalu chystá na návrat.
     
    02:00
    Suchánkova střela po ledě lehce zmátla Kůdelu, který ale včas vyrazil betonem. Domácí pak v tlaku pokračovali, u levé tyče dorážel Werbik, hostující gólman si ale poradil a přerušil hru.
     
    01:47
    Matějíček se nepohodl při přihrávce se Suchánkem, puk prošel okolo bývalého obránce hostí bez povšimnutí. Hůře pro Jihlavu v tom smyslu, že se jedná o icing.
     
    01:23
    Ihned po vhazování vyhodila Poruba přes všechny čáry, Dukla má první přesilovku.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
     
    00:44
    Jihlava zahájila třetinu velmi aktivně a ostřeluje Kúdelu, který přes bloky nevidí vůbec nic. Poruba až nyní vyhazuje kotouč a jede střídat. Velice dobrý nástup od domácích do utkání.
     
    00:03
    Úvodní buly jde pro Duklu, která zahajuje dnešní utkání. Bezúch se v útoku do toho výborně opřel, zatlačil Porubu do ofenzivy a jede hned střídat. Svoji chvíli slávy si užil a jde do kabiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -7:30
    Dobré odpoledne z jihlavského zimáku! Za sedm a půl minuty začne dnešní utkání, ve kterém si Dukla může definitivně potvrdit prvenství v základní části. Na stadionu je dnes přítomna vskutku exkluzivní návštěva. Jedná se zhruba o 20 fanoušků z německého Freiburgu. Proč zrovna z tohoto jihozápadně ležícího města? Odpověď je jednoduchá, pár sezon zde strávil současný jednatel Dukly, Bedřich Ščerban.
     
    -12:22
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – Kajínek (A), J. Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, J. Holý, Anděl – Bezúch, Skořepa (C), Pekr – Dostálek, Werbik, Čachotský – Jiránek (A), M. Hlinka, A. Zeman – Harkabus, Klíma, Hrníčko.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Mamajev, Padrnos, Šnajnar – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Häring, Baláž, Ollender – Alexejev.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Bartek, Konvička.
     
    TŘETÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    41. kolo Chance Ligy, čtvrtek 3. ledna 2019, HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

    První zásah v roce 2019 zapsal v dresu Jihlavy Michal Hlinka, který využil chyby obránce Poruby a z pravého kruhu otevřel gólový účet utkání. O dvě branky to pak bylo v čase 12:08. Střela Jana Holého od modré byla blokována blokujícím obráncem a následně sražena do vlastní sítě. Poruba ale během pauzy zmobilizovala své síly, do druhé třetiny vstoupila s velkým nasazením a snížila zásluhou Vymazala po další chybné nahrávce. Ke konci třetiny dostala Jihlava dlouhou čtyřminutovou přesilovku po dvou faulech Slavíka v jednom souboji, jenže domácí celek ji odbránil bez sebemenších potíží, navíc byla početní výhoda zkrácena o vyloučení Skořepy. Třetí třetina nenabídla z hokejové krásy prakticky vůbec nic, Jihlava si držela těsné vedení a do konce základní hrací doby se skóre neměnilo.

    Branky a nahrávky: 24. Vymazal – 2. Hlinka, 13. Holý (Čachotský). Rozhodčí: Kašík, Přikryl – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 810. Střely na branku: 21:40. Zblokované střely: 12:16. Vhazování: 36:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
     
    DRUHÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    26. kolo Chance Ligy, středa 21. listopadu 2018, HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

    První třetina zápasu 26. kola naprosto jasně patřila domácímu celku, který neponechal nic náhodě a vytvořil si za dvacet minut dvoubrankové vedení. Nejprve se v 6. minutě prosadil z otočky Dominik Hrníčko, 104 sekund před sirénou přidal další trefu Matěj Pekr. Tempo neustávalo ani ve druhé třetině, Poruba sice přidala na aktivitě, avšak gólově se prosadila jednou Jihlava. Střelcem se v čase 25:14 stal Tomáš Harkabus. Hosté však nehodlali odjet s prázdnou, a když ve 49. minutě snižoval Baláž, čekalo se drama. Jihlava však nepustila hosty do většího tlaku, naopak minutu a půl před koncem se prosadil Vlastimil Dostálek a rozhodl o deváté výhře Dukly v řadě, tentokrát poměrem 4:1.

    Branky a nahrávky: 6. Hrníčko (Hlinka), 19. Pekr (Anděl, Kajínek), 26. Harkabus, 59. Dostálek (Zeman, Harkabus) – 49. Baláž (Slavík, Toman). Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1532. Střely na branku: 49:21. Zblokované střely: 8:7. Vhazování: 43:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    11. kolo Chance Ligy, sobota 6. října 2018, HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava 3:2 SN (0:0, 2:0, 0:2 – 0:0)

    V rámci 11. kola zajížděla Dukla na led soupeře, čekala jí Poruba. Oba celky měly v tabulce stejný počet bodů. Na první gól čekali diváci skoro až do poloviny duelu, kdy se prosadili domácí, kteří záhy přidali v oslabení druhou branku. Svěřenci Petra Vlka zabrali ve třetí dvacetiminutovce, kdy kouzlo Dolejše odčaroval v 50. minutě Vlastimil Dostálek, následně se Jihlavě podařilo srovnat krok. A jelikož hráčům nestačilo na rozhodnutí ani pětiminutové prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli štastnější domácí, kteří proměnili dva nájezdy, hosté jen jeden. Poruba porazila Duklu 3:2 po samostatných nájezdech.

    Branky a nahrávky: 29. Zdeněk (Dolejš), 32. Hudeček (Vymazal, Slavík), rozhodující nájezd Vymazal – 50. Dostálek (Pohl, Kajínek), 55. Havránek (Harkabus). Rozhodčí: Čech, Ondráček – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:4, navíc Dostálek (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 470. Střely na branku: 28:49. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    1. místo, 110 bodů, skóre 195:111, bilance 31-7-3-11
    Jihlava rozhodně v úvodu sezony nenaplňovala očekávání fanoušků a v první čtvrtině se trápila. Sice dokázala porazit 7:0 ve druhém kole Motor, jenže pak například prohrála doma 1:3 s Havířovem. Konstatnější výsledky přišly až druhou čtvrtinu, kdy se Dukla radovala z výhry hned třináctkrát, dvakrát odjížděla z venkovního ledu s prohrou. Stálá forma pokračovala i nadále, náskok na čele se postupně navyšoval. V posledních zápasech dala Jihlava zapomenout horšímu vstupu do nového roku, kdy z osmi utkání prohrála tři, dvě navíc v řadě, v Českých Budějovicích a doma s Prostějovem. Nyní z osmi zápasů sedmkrát bodovala a že by to byla jednoduchá utkání, to se říci nedá. Proti Kadani to bylo především o psychické stránce a držení nervů, i přes výhru 11:1. Poslední zápas ve Frýdku-Místku byl o rozhodujících momentech zápasu. Hosté totiž ve druhé třetině byli šestkrát na trestné, Frýdek vedl 2:1 a ještě půl minuty před koncem byl blízko třem bodům. Střela Jana Pohla od modré, ještě tečována Tomášem Čachotským, ale darovat body odmítla a v prodloužení rozhodl zkušeně Matěj Pekr – 2:3 po prodloužení. Na dalekou cestu domů tak měla Dukla dva body s sebou.

    Tým naprosto jasně táhne dvojice Lukáš Anděl a Matěj Pekr. Oba již zařídili Dukle dohromady 96 gólů, ať už přímo gólem nebo asistencí! Lépe je na tom v produktivitě Anděl (49 bodů, 17+31), střelecky to více sedí vyhlášenému vtipálkovi Pekrovi, který má 28 gólů a dorovnal stejný počet gólů Adama Zemana v sezoně 2014/2015. Jako třetím je Tomáš Čachotský, který se po návratu ze Zlína převtělil do jihlavského hokejového boha a za 38 utkání má 36 bodů (13+23). U Zlína zůstaneme i v případě Nicolase Werbika, který si Duklu zamiloval (a ona jeho). Důvěru splácí 33 body ve 32 zápasech. Obranná činnost je něco pro Jana Pohla. Za 45 utkání má osm gólů a 21 nahrávek, bodově dokonce předčil i některé útočníky. Za ním je posila Jan Holý s polovičním počtem utkání, ale čtyřmi góly a 13 nahrávkami. Proti Porubě bude mít určitě motivaci i její bývalý obránce Martin Matějíček. Gólmanská činnost je stále rozkládána mezi tři gólmany. V posledních zápasech dostával důvěru Niklas Lundström (92,36 %), ve Frýdku se ale do branky postavil David Honzík (87,39 %).
     
    HC RT TORAX PORUBA 2011
    12. místo, 62 bodů, skóre 154:170, bilance 16-6-2-27
    Úvod sezony měla Poruba doslova skvostný. Nováček se do toho pořádně opřel a po čtyřech kolech vedla tabulku, za sebou měla navíc velice cenný skalp Kladna na domácím ledě po nájezdech. Elán ale dlouho Ostravským nevydržel, první krize přišla mezi 12. – 15. kolem, když z toho nebyl pro Porubu ani jeden bod, navíc s hrozivým skóre 8:24. Další čtyřzápasový výpadek bez bodů se opakoval mezi 20. a 24. kolem, přesto stále hrála Poruba na hraně osmičky. Do úzkých je poslala další černá série, která trvala šest zápasů, ve kterých vyhrávali vždy soupeři Toraxu. Pokus o comeback přišel po posledním vzájemném utkání s Duklou, ze sedmi utkání vyhrála Poruba šest, nejcennější skalp ukořistila hned na ledě Motoru suverénním poměrem 4:0. Definitivně si však play-off odstřelili Ostravští od 26. ledna, kdy prohráli v Třebíči 3:4 po nájezdech. Včetně tohoto zápasu je to již opět šest prohraných utkání a domácí trojboj s Frýdkem-Místkem (2:5), Prostějovem (2:6) a Vsetínem (2:5) definitivně znamená konec sezony v úterý 26. února na ledě Prostějova.

    V týmové produktivitě se toho moc dlouhodobě nemění. Stále vede zkušený Jan Káňa, který z 51 utkání má 40 bodů, spolu s ním se v útoku drží Jakub Illéš, jenže ten má o devět zápasů a osm bodů méně. V útoku můžeme ještě jmenovat střeleckou sílu Petra Kanka, ten je s 18 góly nejlepším střelcem týmu. Kdo do Jihlavy nicméně rozhodně nedorazí, je Michal Vymazal. Porubská #14 již v zápase proti Frýdku neunesla výkon fanoušky „oblíbeného“ sudího Dědka a nastřelila na něj kotouč. Kromě trestu do konce utkání z toho byl i šestizápasový distanc. Obranná činnost týmu patří veteránovi Ctiradu Ovčačíkovi (8+8), o bod za ním je pak Marek Slavík (4+11). Obrannou dvojku doplňuje Patrik Urbanec, který má celkem 12 bodů. Nejvíce utkání odchytal Daniel Dolejš, ve 32 utkáních má procento úspěšnosti 91,86.
     
    Dobré slunečné odpoledne z kraje Vysočina! Samotné velké finále základní části Chance Ligy přichází! Do konce základní části zbývá pět zápasů a týmy na hraně play-off budou bojovat o každý bod, který zaručuje prodloužení sezony. V sobotním utkání na Horáckém zimním stadionu se však utkají týmy, kterým o vůbec nic nejde. Na domácí straně bude stát jihlavská Dukla, které chybí doslova poslední krůček k tomu, aby měla jisté první místo po základní části, jistotu play-off má pak Dukla zajištěnou velmi dlouho. Z pozice hostujícího týmu bude v Jihlavě ostravská Poruba, která je již bez šance na postup a sezonu dohrává z povinnosti. Příjemnou zábavu, začínáme v sobotních 17:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Suchánek (Čachotský, Dostálek), 45. Čachotský (Harkabus, Werbik) – 33. Ovčačík (Slavík, Dufek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – Kajínek (A), J. Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, J. Holý – Anděl, Bezúch, Skořepa (C) – Pekr, Dostálek, Werbik – Čachotský, Jiránek (A), M. Hlinka – A. Zeman, Harkabus, Klíma – Hrníčko.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Mamajev, Padrnos, Šnajnar – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Häring, Baláž, Ollender – Alexejev.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Bartek, Konvička

    Diváci: 1 801
    ocianews.com