Slavia – Frýdek-M. 0:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n/L 7:0 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Přerov – Litoměřice 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Vsetín 1:2 (po pr.) | Havířov – Kadaň 4:2 (kon.)
Jihlava – Poruba 2011 2:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 16.02.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Drama opravdu do poslední sekundy zápasu! V poslední sekundě vyplaval z předbrankového prostoru puk na Ovčačíka mezi kruhy, který zde měl mnoho prostoru. Jenže lehce podklouzl a puk poslal pouze do prvního obránce!
     
    59:48
    Poruba má 12 sekund hry 6 na 3! Pekr napadal rozehrávku v útočném pásmu, dopustil se sekání a bude to totální drama do poslední sekundy!
     
    58:17
    Hudečkovu nepříjemnou střelu od mantinelu musel chytit Brož složitějším způsobem a Poruba má ideální šanci srovnat zápas! Po odpískání přerušení hry totiž ještě Illéš lehce klepl Brože do lapačky, Kajínek ho odstrčil. Dalo by se očekávat, že trest dostane Illéš, trestaným je ale Kajínek za sekání. Poruba si bere oddechový čas a hraje bez gólmana!
     
    55:16
    Krásné gesto fair-play předvedl nyní hostující Káňa! Po souboji s Hlinkou signalizoval hlavní sudí trest pro domácí #62. Káňa ale férově přiznal, že upadl sám a trest je tak odvolán!
     
    55:01
    Hlinka se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a z otočky ho natvrdo vystřelil, Kůdela ale vykryl a vykryl i následnou Hrníčkovu dorážku!
     
    49:50
    V ragby by se tomu dalo říci: vysoká skládka. Poruba dostává další dvouminutový trest, tentokrát je vyloučeným Ollender za nedovolené bránění. Důvodem je pohyb v souboji s Hrníčkem, který nakonec spadl do branky a posunul ji z postavení. Ollender totiž holí zatáhl za Hrníčkova ramena a po delší prodlevě je hostující hráč vyloučen.
    44:14 Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:1
     
    44:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Krásná akce dvou hráčů, respektive jejich přehled o hře a domácí si berou vedení zpátky! Jednoduše sehraná akce, Werbik přistrčil od mantinelu Harkabusovi k brance, Harkabus se neunáhlil, našel na druhé straně úplně volného TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který z první překonal Kůdelu – 2:1! Asistence: Tomáš Harkabus, Nicolas Werbik.
     
    42:48
    Další přesilová hra pro Jihlavu. Slavík při pokusu vyhodit puk z obranného pásma pod tlakem napálil ochrannou síť přímo nad sebou a jde na trestnou lavici.
     
    36:06
    Velice nepovedené střídání Poruby a Dukla bude mít další přesilovku. Zhruba pět sekund na ledě se pohybovalo šest hráčů hostí, navíc hráli všichni, plně v pohybu. Toho si všiml i čárový sudí a hráčské lavici uděluje dvě minuty. Trest odsedí Guman.
    32:18 Ctirad OVČAČÍK - 1:1
     
    32:18
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita velice rychle a jedeme znovu od nuly. Jednalo se o velice podobnou situaci jako při prvním gólu Jihlavy. Od pravého mantinelu Slavík nabil pro CTIRADA OVČAČÍKA, který to jako správný kapitán vzal na sebe a tvrdou střelou překonal Brože – 1:1! Asistence: Marek Slavík, Jan Dufek.
     
    31:46
    První vyloučení přichází i na straně Dukly. Vyloučený je Holý za podrážení.
    30:07 Jakub SUCHÁNEK - 1:0
     
    30:07
    Dukla právě vstřelila branku!
    Prokletí Kůdely prolomeno, Dukla využívá přesilovou hru a porubští hráči se hodně zlobí za vyloučení, které předcházelo. Domácí se nemohli v přesilovce prosadit, až Čachotský z pravé strany poslal puk na modrou pro JAKUBA SUCHÁNKA, který si vzal puk do parády a nechytatelnou bombou poslal Duklu do vedení – 1:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Vlastimil Dostálek.
     
    29:10
    Další vyloučení na porubské straně. Jáchym se dopustil držení hole a je jako třetí hráč Poruby v dnešním zápase vyloučen. Dukla má šanci na vedení.
     
    28:21
    Dvě tutovky na obou stranách! Nejprve po zaváhání obrany jeli hostující hráči 3 na 1, jenže celou situaci notně překombinovali pokusem dohrát až do prázdné a šlo se ihned na druhou stranu, kde úřadoval Pekr s Andělem, Anděl si posadil obránce a dostal se do zakončení, které mu ale bylo lehce znemožněno a díky tomu se tedy neprosadil!
     
    27:26
    Domácí mají opět tlak ve třetině, podobný tomu z úvodu utkání. Harkabus si nyní od mantinelu s pukem sjel až na hranici brankoviště, zblízka ale Kůdelu neprostřelil! Ten se začíná stávat jihlavskou můrou...
     
    25:37
    Čachotský v útočném pásmu předržel puk, nakonec ho pustil na Dostálka, který od modré na ose hřiště pálil. Jenže puk se zasekl u hráčů mezi kruhy a Poruba šla do brejku 2 na 1, střelu Illéše zprava ale Brož mezi betony udržel.
     
    21:39
    Tohle už bylo hodně nebezpečné! Od modré střílel Šnajnar, jeho pokus byl tečován jedním z dvojice Matějíček – Baláž a puk šel těsně vedle levé tyče!
     
    19:30
    Harkabus se Zemanem měli velkou šanci po chybě jednoho z hostujících obránců, kdy byli dva na jednoho v útočném pásmu, přihrávka na Zemana ale byla nepřesná a z celé akce sešlo.
     
    16:46
    Druhé vyloučení hostujících hráčů v tomto zápase. Jedná se poměrně o zajímavý trest. Kanko po souboji na útočné modré dostává dvě minuty za zřejmě nebezpečnou výstroj.
     
    01:21
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Suchánek (Čachotský, Dostálek), 45. Čachotský (Harkabus, Werbik) – 33. Ovčačík (Slavík, Dufek)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Honzík) – Kajínek (A), J. Pohl, Půža, Matějíček, Suchánek, J. Holý – Anděl, Bezúch, Skořepa (C) – Pekr, Dostálek, Werbik – Čachotský, Jiránek (A), M. Hlinka – A. Zeman, Harkabus, Klíma – Hrníčko.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Mamajev, Padrnos, Šnajnar – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Häring, Baláž, Ollender – Alexejev.

    Rozhodčí: Šutara, Cabák – Bartek, Konvička

    Diváci: 1 801
    bahis siteleri