SHK Mustangové – Studénka Sledge 2:3 (kon.) | HC Sparta Praha Sledge – Zlín sledge 2:4 (kon.)
konec
SHK Mustangové AUTO IN
2:3 (1:1, 0:0, 1:2) Stav série: 0:1
HC Sledge Studénka
Sobota 16.02.2019, 12:15 • ČSOB Pojišťovna arena, Pardubice • Česká para hokejová liga • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
     
    Příjemné sobotní poledne z Pardubic! Dnešním dnem startují semifinálové série Para ligy, ve kterých půjde o postup do závěrečných bojů o mistrovský titul. V souboji druhého a třetího týmu základní části budeme pečlivě sledovat duel pardubických Mustangů a Studénky.
     
    Mustangové skončili v základní části na druhé pozici za prvním Zlínem, třiadvacet bodů nasbírali za sedm výher a pět porážek, z nichž se dvě udály až po samostatných nájezdech. Studénka skončila v tabulce těsně za pardubickým mužstvem jen s dvoubodovou ztrátou. I to svědčí, že semifinálový souboj přinese zajímavou a vyrovnanou bitvu!
     
    Změny v kádru:

    Druhý tým po základní části, tedy Mustangové, získali pro playoffové bitvy zvučnou posilu v osobě Michala Geiera, kapitána Karlových Varů. Další posilou je německý útočník Robert Pabst. Studénka rozšířila ve svém kádru svou ruskou kolonii. K Dmitriji Lisovovi přibyli Ilja Volkov a Roman Severin. I Studénka pak těžila z nepostupu Olomouce, která ji poskytne služby Zdeňka Klímy.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Mustangové AUTO IN: Boček (Drahý) – Štěpják, Kvoch, J. Kubeš, Michalec, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Pabst, Gaier.

    HC Sledge Studénka: Kudela – Klíma, Flis, Kartosz, Kudrna, Fojtík, Mlčák, Staněk, Kalegaris, Schilcher, Lisov, Severin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Úvodní akci založili hokejisté z Pardubic a dokonce se dostali i k ohrožení brankáře Kudely. Střelu Heringa z ostrého úhlu ale brankáře Studénky odrazil za svoji klec.
     
    01:10
    Úvodní útok Studénky skončil pouze v rohu kluziště, hra se tak obrací znovu na opačnou stranu.
     
    01:50
    Domácí si sice v úvodních minutách vytvořili herní převahu, nyní se ale budou muset bránit. Tomáš Kvoch (PCS) dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    02:45
    Mustangové se zatím brání velmi poctivě a daří se jim držet soupeře daleko od své branky.
     
    03:15
    První kvalitní šanci Studénky si vypracoval Sandro Kalegaris, který si vyjel do prostoru kruhů, odkud však prudkou střelou prostor mezi třemi tyčemi jen o kousek netrefil!
     
    03:32
    Další šanci hostí si vypracoval po individuálním průniku Roman Severin, tentokrát jim musel brankář Petr Boček zasahovat.
     
    03:50
    Domácí v plném počtu.
     
    04:12
    Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě jsou Mustangové jednoznačně aktivnější. První gól měl na čepeli Pavel Kubeš, kapitán Pardubic dostal skvělou pobídku od Heringa, z bezprostřední blízkosti ale nechal vyniknout brankáře Kudelu!
     
    04:47
    Icing Mustangů vrací hru před Petra Bočka.
     
    07:22
    Studénka právě vstřelila branku!
    V polovině osmé minuty se Studénka dostává do vedení! Zahraniční kooperace v týmu hostí skončila na hokejce SANDRA KALIGARISE, který neměl problém po ledě prostřelit přesouvajícího se Bočka – 0:1! Asistence: Roman Severin a Dmitrij Lisov.
     
    08:01
    Za sevření puku rukou dostává menší trest hostující Petr Kudrna (STS).
     
    08:46
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Nabídnutou přesilovou domácí Mustangové zužitkovali! Geier posunul puk na střed na PAVLA DOLEŽALA, který zakončil přesnou ranou do šibenice Kudelovy branky – 1:1! Asistence: Michal Geier.
     
    10:14
    Zakázané uvolnění Pardubic, hra je opět přerušena.
     
    10:50
    Rus Lisov znovu ukázal svoje kvality, když se prosmýkl podél levého mantinelu až do šance. V ní ještě připravil kotouč pro Kalegarise, který ale ve stoprocentní šanci minul branku soupeře!
     
    13:07
    Nepřesná rozehrávka Mustangů skončila na střídačce, dění se tak vrátí znovu před domácího brankáře.
     
    14:07
    Vyloučení v týmu SHK Mustangové AUTO IN (Marek Michalec – 2 min).
    Vyloučení v týmu HC Sledge Studénka (Sandro Kalegaris – 2 min, hrubost + 10 min, nesportovní chování).
     
    14:26
    Po drobné roztržce za brankou Studénky pokračujeme ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    14:52
    V závěru první třetiny mohli domácí zvrátit stav utkání a dostat se do vedení! Skvělou práci předvedl Michal Geier, který společně s Heringem postupoval sám na gólmana! První jmenovaný připravil Heringovi puk před odkrytou klec, domácí hráč s 43 na zádech ho ale nedokázal vůbec zasáhnout!
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi, v ČSOB Pojišťovna areně sledujeme vyrovnanou bitvu, ve které se sice Studénka dostala do vedení, domácí však v přesilové hře vyrovnali.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:48
    Úvodní minuta druhého dějství nabídla hru před brankou Studénky, střela Heringa z levé strany skončila pouze na boční síti.
     
    16:44
    Na opačné straně se do velké příležitosti prodral Sylwester Flis, krásné akci chybělo jen lepší zakončení. Puk se zastavil až na zadním plexisklu.
     
    18:40
    Studénka zvýšila své úsilí směrem dopředu a v současné době je aktivnější.
     
    18:56
    Erik Fojtík dostal puk na pravou stranu brankoviště, kde před ním zívala prázdné branka. Na rozdíl od Heringa sice puk zasáhl, klec Mustangů ale trestuhodně minul!
     
    20:09
    Vyhození Studénky skončilo na střídačce, vhazovat se bude před Martinem Kudelou.
     
    20:34
    Buly se bude opakovat po zakázaném uvolnění hostujícího týmu.
     
    20:55
    Přesilovou hru si zahraje Studénka. Marek Michalec (PCS) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    21:13
    Hosté se nyní velmi zlobí, protože Roman Severin dle názoru rozhodčího nezachytil puk v útočném pásmu. Studénka je ale zcela jiného názoru.
     
    21:44
    Vynikající zákrok předvedl brankář Petr Boček, který nyní zlikvidoval tutovou příležitost Dmitrije Lisova! Ruský hráč dostal křižnou přihrávku do jízdy, přesouvající se brankář Pardubic ale fantastickým zákrokem zachránil domácí Mustangy!
     
    22:55
    Domácí v plném počtu.
     
    25:31
    Geier postupoval s Heringem do přečíslení ve dvou proti jednomu, tentokrát to vzal na sebe, branku Studénky ale také netrefil.
     
    26:00
    Dmitrij Lisov postupoval od modré čáry sám na gólmana Bočka, který dalším skvělým zákrokem udržel stav nerozhodný!
     
    27:59
    Druhá třetina se pomalu chýlí ke konci, v ČSOB Pojišťovna areně sledujeme vyrovnanou bitvu hodnou play-off. První výhra může být v konečném zúčtování nesmírně důležitá.
     
    29:15
    Brankáři dnes kralují utkání! Samostatný trhák dostal k dispozici Michal Geier, brankář Kudela jeho kličku vystihl, čímž Studénku zachránil od druhého inkasovaného gólu!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhém dějství se skóre nepohnulo, na čemž mají největší zásluhu skvěle chytající brankáři Petr Boček a Martin Kudela. Je před námi poslední patnáctiminutovka, která může rozhodnout o osudu prvního utkání semifinálové série. Třetí dějství startuje znovu v 13:25.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:41
    Studénka právě vstřelila branku!
    Zkraje třetí třetiny se hostující tým dostává do vedení. DMITRIJ LISOV dostal puk na levý mantinel, kde zahájil samostatný úprk. Boček tentokrát jeho střelu zachytit nedokázal a máme Studénka se tak podruhé v utkání dostává do vedení – 1:2! Bez asistence.
     
    31:51
    Vyrovnat mohl pardubický Geier, který se dostal až před Kudelu. Brankář Studénky ale neprověřil, protože jeho prudké zakončení zamířilo nad břevno.
     
    33:30
    Puk na střídačce Studénky znamená vhazování v útočné třetině pardubických Mustangů.
     
    34:06
    Kmoch dostal puk na modrou čáru, se střelou ale příliš dlouho čekal a následně nastřelil pouze blokující hráče soupeře.
     
    35:00
    Přesně deset minut před koncem mohl vyrovnat Geier, po přesném pasu Michalce ale zkoušel ještě kličku, po které mu puk utekl za branku.
     
    35:24
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Náskok Studénky příliš dlouho nevydržel, Mustangové znovu vyrovnávají! Michalcova přihrávka tentokrát byla účinná, MICHAL GEIER se ukázal jako kvalitní posila, když prudkou ranou pod břevno nedal Kudelovi šanci zasáhnout – 2:2! Asistence: Marek Michalec.
     
    36:51
    Na opačné straně lapil Kalegarisovu střelu Petr Boček.
     
    37:40
    Doležal puk za brankovou čarou nestihl, po icingu se bude vhazovat po pravé ruce Bočka.
     
    38:20
    Brankář Martin Kudela nemohl při střele Tomáše Kvocha vidět vůbec nic a měl velké štěstí, že ho kotouč zasáhl přímo do hrudi!
     
    39:49
    Kudela musel vzápětí zasahovat i proti střele Heringa, ani s ní ale neměl výraznější problém.
     
    40:17
    Je vidět, že Dmitrije Lisova si hráči Pardubic střeží velmi dobře, nyní dostal tvrdý náraz po přejezdu modré čáry. Rozhodčí pouze zakroutil hlavou a nechal hru pokračovat.
     
    40:35
    Nepříjemný závar před pardubickou brankou domácí přežili, Boček na brankové čáře v leže udržel puk pod sebou.
     
    40:39
    Studénka právě vstřelila branku!
    Nyní již pardubičtí hokejisté inkasují! Krátce po vhazování se za kruhem opřel do puku SYLWESTER FLIS a umístil ho přesně pod břevno Bočkovy branky – 2:3! Asistence: Dmitrij Lisov.
     
    41:08
    Mustangové nedokáží v posledních minutách akceptovat tempo hry Studénky a s přibývajícím časem stále více ztrácí naději na první semifinálový bod.
     
    42:38
    Vyloučení v týmu HC Sledge Studénka (Erik Fojtík – 2 min, držení).
     
    42:57
    Kapitán Pavel Kubeš byl naprosto sám na mezikruží, gólman Kudela mu skočil do střely a vynikajícím zákrokem jí zneškodnil!
     
    43:59
    Poslední minuta je tu, Studénka vyhazuje až k Bočkovi.
     
    44:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    44:43
    Mustangové bez gólmana!
     
    Konec zápasu.
     
    První semifinálové střetnutí přináší těsnou výhru Studénky, která tak získává mečbol na postup do finále! (13:53:30)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 9. Doležal (Geier), 36. Geier (Michalec) – 8. Kalegaris (Severin, Lisov), 31. Lisov, 41. Fliis (Lisov)


    SHK Mustangové AUTO IN: Boček (Drahý) – Štěpják, Kvoch, J. Kubeš, Michalec, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Pabst, Geier.
    HC Sledge Studénka: Kudela – Klíma, Flis, Kartosz, Kudrna, Fojtík, Mlčák, Staněk, Kalegaris, Schilcher, Lisov, Severin
    SHK Mustangové 0 2 Studénka Sledge
    #1 Sobota 16.02.2019 • 12:15
    SHK Mustangové - Studénka Sledge 2:3
    #2 Sobota 23.02.2019 • 13:30
    Studénka Sledge - SHK Mustangové 5:4
    thejrc.org