Bordeaux – Toulouse 2:1 (kon.) | Caen – Štrasburk 0:0 (kon.) | Lille – Montpellier 0:0 (kon.)
Remeš – Rennes 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – PSG 0:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 17.02.2019, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že PSG vede Ligue 1 o dvanáct bodů, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (23:03:20)
     
    V dnešním střetnutí nevyhrál lepší tým, ale ten šťastnější. Hrálo se totiž vyrovnané utkání, v němž bylo PSG více na míči, ovšem šancí si oba celky připsaly téměř stejné. Paris Saint-Germain se dočkalo po zásahu Kyliana Mbappého vedení, ovšem jeho hra se změnila a hosté začali bránit. ASSE si dnes nezasloužilo prohrát, jenže zahodilo své příležitosti, a tak odchází ze střetnutí s gigantem bez bodů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Saint-Étienne v samotném závěru rozehrávalo rohový kop, který na první tyči odvrátil do strany Thiago Silva. Domácí dostali ještě šanci k reparátu, ale druhý centr skončil v moci brankáře.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain FC), který odmítl odejít od balonu a ještě jej zakopl. Zbytečná karta pro francouzského talenta.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain FC), jenž zakopl míč až mezi diváky. Hlavní sudí neváhal ani vteřinu a trestá i jeho.
     
    90+3
    Po vzdušném souboji zůstal na zeleném pažitu ležet Presnel Kimpembe, kterému se na nohy moc nechce. Tato situaci pochopitelně vyhovuje hostujícímu mužstvu.
     
    90+2
    Na centr z pravé strany si naskočil na hranici malého vápna Robert Berić. Jenže hlavička slovinského reprezentanta zamířila jen vedle branky.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také doba, který zeleným zbývá k vyrovnání.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain FC), jenž podle hlavního rozhodčího dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    90
    Dlouhý pas z pravé strany mířil na slovinského útočníka ve službách Saint-Étienne. Ovšem balon se po zeleném pažitu svezl a skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    89
    Domácí celek rozehrával od levé postranní čáry standardní situaci. za vysokým centrem běžel Robert Berić, jenž sledoval míč, ale cestou srazil ještě soupeře.
     
    88
    Z velké dálky se do míče opřel Vahbí Chazrí, jehož pokus se do prostoru tří tyčí nevešel. Poté se PSG pokusilo o odkop na pravou stranu, ale míč tím jen odevzdalo.
     
    87
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Arnaud Nordin.
     
    86
    Hostující trenér není s hrou svého celku spokojený a zavolal si jednoho z hráčů, kterému pořádně vynadal. Ovšem čas se ASSE rychle krátí, dokáží domácí alespoň vyrovnat?
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Presnel Kimpembe.
     
    84
    Další centr domácího celku si obrana soupeře pohlídalo. Ovšem Paris Saint-Germain se zmohlo jen na daleký odkop. Jenže Saint-Étienne se před šestnáctku rychle vrátilo, z dálky se do míče opřel Kévin Monnet-Paquet, jenž přestřelil. Autor zakončení se při střele ještě zranil.
     
    83
    Saint-Étienne výrazně přidalo, ale ani centr z levé strany úspěch slavit nebude. Míč totiž zamířil jen do míst, kde vládne Alphonse Aréola. Ovšem PSG balon dlouhou dobu neudrželo a musí se znovu bránit.
     
    82
    Z osy hrací plochy zamířil míč na pravou stranu, odkud odcentroval Kévin Monnet-Paquet. Jeho pas mířil na napřaženého Roberta Beriće, před nímž míč odhlavičkoval skvěle postavený Thiago Silva.

    Michal Luxa

    Branky: 74. Mbappé (Dani Alves)

    Karty:   41. Chazrí (SET) – 49. Bernat (PSG), 59. Dani Alves (PSG), 90. Aréola (PSG), 90+4. Kurzawa (PSG), 90+5. Mbappé (PSG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 8:18.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy (80. Diony), Perrin (C), Kolodziejczak, Gabriel Silva – Aït Bennasser, M'Vila – Monnet-Paquet (87. Nordin), Cabella, Hamouma (71. Berić) – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Diony, Polomat, Berić, Saliba, Salibur, Nordin.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Kehrer, Silva (C), Bernat (60. Dagba) – Paredes, Marquinhos, Draxler (69. Kurzawa) – Di María (85. Kimpembe), Mbappé, Diaby.
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Kurzawa, Nkunku, Nsoki, Kimpembe.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Jeanne
    ocianews.com