Třinec – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Chomutov – Sparta 2:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:8 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:5 (po pr.)
Zlín – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 17.02.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince! Tisport extraliga v neděli pokračuje pětačtyřicátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ uvidíme reprízu posledního finále. Oceláři Třinec hostí Kometu Brno. Duel startuje v 15 hodin.
     
    HC Oceláři Třinec

    "Po posledním utkání s Libercem začali dnes kluci velmi bojovně, měli jsme v úvodní třetině převahu. Je to asi krutý výsledek, ale moc jsme tomu nepomohli. Hradec vyhrál zaslouženě. Nás to mrzí, protože jde o dalšího přímého konkurenta v boji o čelní pozice," hodnotil minulé domácí vystoupení proti Hradci Králové hlavní kouč Ocelářů Václav Varaďa. Ten krom trojice marodů (Krajíček, Adamský, Cienciala), nemůže pro nedělní souboj počítat ani s Jiřím Polanským, který po třetím vyšším trestu v sezoně má automatickou stopku.

    Třinečtí hokejisté v těchto dnech stále marně hledají ztracenou formu a herní pohodu, která loňské vicemistry zdobila především v období měsíce listopadu. Poslední dva domácí duely naplno odhalily nedostatky hlavně v defenzivní činnosti. Do startu play-off zbývá necelý měsíc a fanoušci Ocelářů stále pevně věří, že jejich tým znovu nalezne ideální herní rytmus a psychickou rovnováhu. Podaří se Ocelářům v domácím prostředí letos podruhé ekipu z jihu Moravy porazit?

    Poslední zápas Ocelářů

    15. února 2019: HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 1:5 (1:2, 0:0, 0:3).
    Branky a nahrávky:
    12. Galviņš (Š. Novotný) – 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandić), 42. Rákos (Vopelka, Chalupa), 46. Rosandić (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibuļskis, Zámorský).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Roth, Galviņš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička, Polanský, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Werek – Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Š. Novotný, Dravecký.
     
    HC Kometa Brno

    Také letos se v kontextu týmu okolo šéfa Libora Zábranského mluví jako hlavním adeptovi na mistrovský titul. Klub zpod majestátního hradu Špilberku disponuje mimořádně stabilním ekonomickým zázemím a umí i během rozběhnuté sezony průběžně vhodně okysličovat svůj kádr. Aktuální forma Jihomoravanů je však poněkud kolísavá, o čemž svědčí dvě porážky na ledech soupeřů (2:5 v Plzni a 1:2 po prodloužení v Mladé Boleslavi). Své věrné publikum Kometa příliš nerozmazlovala ani v rámci posledního domácího vystoupení, kdy v DRFG aréně po utrápeném výkonu přetlačila poslední Pardubice 2:1 až v nastaveném čase. Jak už ale z minulých let víme, Brno pravý potenciál dokáže naplno zaprezentovat především během vyřazovací části sezony.

    Do brněnského kádru se po poměrně stručném intermezzu ve Slovanu Bratislava vrátil brankář Marek Čiliak, hlavní strůjce minulých zlatých sezon. Největší ofenzivní hrozbou pro všechny soupeře je letos třicetiletý Američan Peter Mueller, který aktuálně je na 23 vstřelených gólech a 20 nahrávkách. Do klubové produktivity výraznou měrou přispívá také Petr Holík (13+33) či ostřílený rutinér Martin Zaťovič (19+18). V defenzivě vyčnívá další mezinárodně zkušený borec – Ondřej Němec (3+24).

    Poslední zápas Komety
    15. února 2019: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 2:1pr. (1:0, 0:1, 0:0 – 1:0)
    Branky a nahrávky:
    9. Orsava (M. Erat), 63. Mueller – 35. P. Sýkora (Mikuš, Ihnačák).

    Sestava Komety v posledním zápase: Čiliak – Barinka, O. Němec, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Süss, Kusko, Köhler.
     
    Poslední vzájemný zápas

    4. ledna 2018: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    26. Mueller (Čermák, Plekanec), 36. O. Němec (M. Erat, Barinka), 49. Mueller (O. Němec, Zaťovič), 55. Zaťovič (Mueller, O. Němec) – 36. Martin Růžička (Roth).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kantor (Hrubec) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrňa, Marcinko (C), Novotný – Dravecký (A), Werek, Raška – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Peterek.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler.

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hlavatý, Lučan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí se chtěli dostat do útočné třetiny, Vrána si ale s Růžičkou nerozuměl. Hosté se pak pustili do rychlé protiakce, kterou svou střelou zakončil Mueller. Kantor má puk v lapačce.
     
    00:39
    Hosté si zahrají první přesilovou hru. Guntis Galvinš na vlastní modré podrazil pronikajícího Orsavu, lotyšský bek si odsedí dvouminutový trest.
     
    01:12
    Kometa drží puk v útočném pásmu. Köhler tečoval Muellerovu střílenou přihrávku do Kantorova betonu, z úhlu pak neuspěl ani Zaťovič.
     
    01:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté po celou dobu přesilovky neopustili útočné pásmo, jejich aktivita je korunována vedoucí brankou! Brněnští doslova umotali bránící třineckou čtveřici, na střelu ONDŘEJE NĚMCE od modré čáry pak nedokázal zareagovat ani Kantor! Asistence: Peter Mueller, Bedřich Köhler.
    01:41 Ondřej NĚMEC - 0:1
     
    02:12
    Oceláři se pokusili o rychlou odpověď, střela Arona Chmielewského z levé strany ale letěla příliš vysoko. Hosté následně dostali kotouč na svou střídačku, vhazovat se bude před Čiliakem.
     
    02:41
    Vrána nedokázal vybojovat kotouč pro Růžičku, hosté tak mohli jít do protiakce. Tu ale zastavil bránící Galvinš, který ve středním pásmu srazil kotouč na vlastní střídačku.
     
    03:16
    Peterek v útočném pásmu hledal Rašku, ten ale těžkou přihrávku nedokázal zpracovat. Na druhé straně musel Kantor řešit pokus Holíka.
     
    03:58
    Novotný zavezl kotouč do útočného pásma, po jeho přihrávce mohl od modré pálit Musil. Čiliak vyrazil kotouč před sebe, hosté následně před Hrňou uklidili puk do středního pásma.
     
    04:33
    Bratři Kovařčíkové v útočném pásmu sice neuspěli, hra se ale po zakázaném uvolnění Brna vrací před Čiliaka.
     
    04:47
    Gernát při střele od modré zlomil hůl, kotouč se ale přes Vránu dostal k Rothovi, jehož ránu ještě před Čiliakem tečoval Svačina. Puk ale branku netrefil.
     
    05:23
    Třinecká obrana zapomněla na rozjetého Kuska, který se středem kluziště řítil do útočné třetiny. Hostující útočník za modrou čárou posílal puk do strany, kam najížděl Mallet, přihrávka ale nebyla přesná.
     
    05:38
    Dravecký při napadání hostující rozehrávky posunul Čiliakovu branku, vhazovat se bude ve středím pásmu.
     
    06:09
    Dravecký s Werekem za hostující brankou vybojovali puk pro Rašku, ten si ještě chtěl vylepšit střeleckou pozici, kolem bránícího Němce ale neprošel.
     
    06:43
    Orsava s Eratem velice rychle prošli do soupeřova pásma, brněnští útočníci ale za Kantorovou brankou o puk přišli.
     
    06:55
    Oceláři se pokusili o rychlý kontr, domácí ale zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    07:37
    Oceláři nejprve neuspěli s napadáním hostující rozehrávky, domácí následně nepřesným pasem na Růžičku poslali puk na icing.
     
    08:12
    Oceláři přesunuli hru do brněnského pásma, po Vránově přihrávce mohl od modré pálit Galvinš. Čiliak vyrazil kotouč do rohu kluziště.
     
    08:31
    Kometa se po rychlém přechodu středního pásma dostala do útočné třetiny, Holíkovu střelu z pravého kruhu pro vhazování ale Kantor viděl a bez obtíží vyrazil do ochranné sítě.
     
    09:22
    Třineckým se nedaří dostat se do útočného pásma, Kometa bez obtíží brání své území. Po vypadnutí kotouče z hrací plochy se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    09:50
    Erat poslal puk Hruškovi, ten se v plné rychlosti chtěl prosmýknout kolem bránícího Chmielewského. Třinecký útočník ale Hrušku dál nepustil.
     
    10:27
    Kometa se usadila v útočném pásmu a Třinečtí mají co dělat, aby tlak hostí ubránili. Dočekal zpoza Kantorovy branky krásným pasem ke střele vyzval Vondráčka, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil jen třineckého brankáře!
     
    11:00
    Oceláři se nakonec tlaku Komety ubránili a sami chtěli zaútočit. Dravecký to zkoušel podél levého mantinelu, slovenský forvard se ale do útočného pásma nedostal.
     
    11:39
    Další výpad Draveckého už byl úspěšnější, neujala se však ani jeho, ani Adámkova střela.
     
    12:02
    Oceláři ještě chvíli drželi puk v blízkosti Čiliakovy branky, Galvinšův pokus od modré ale brněnského brankáře nijak nepřekvapil. Komerční přestávka.
     
    12:18
    Marcinkovi se na modré povedlo zastavit Muellerovo vyhození, následná střela třineckého kapitána ale zaplachtila jen do Čiliakovy lapačky.
     
    12:37
    Chmielewski ani Ondřej Kovařčík se svými střeleckými pokusy neuspěli, na druhé straně pak protiútok Erata s Hruškou zastavil vracející se Chmielewski.
     
    13:19
    Kometa držela kotouč v útočném pásmu, po nepřesné střele Ondřeje Němce se ale k puku dostali Oceláři.
     
    13:33
    Třinečtí ale s kotoučem nenaložili nejlépe, jejich nepřesná rozehrávka z vlastního pásma skončila na zakázaném uvolnění.
     
    14:03
    Hosté kontrolovali kotouč v útočném pásmu, Dočekal chtěl z otočky připravit střeleckou pozici pro Čermáka. Svačina ale přihrávku hostujícího útočníka vystihl a poslal hru do středního pásma.
     
    14:35
    Oceláři se pokusili dostat do útočného pásma, Svačinu ale k ledu poslal Bedřich Köhler. Přesilovka pro domácí.
     
    15:00
    Oceláři nezačali přesilovku nejlépe, Kometa se dokázala osvobodit.
     
    15:20
    Ocelářům se v početní výhodě vůbec nedaří, za hosty naopak v oslabení mohl zahrozit Orsava, jehož střelu z mezikruží do ochranné sítě srazil Roth.
     
    16:00
    Kometa si chvíli přihrávala ve vlastním pásmu, hosté pak poslali kotouč za Kantorovu branku. Domácím se sice povedlo vrátit se do útočné třetiny, Bartejs ale opět vyexpedoval puk do třinecké třetiny.
     
    16:35
    V poslední přesilovkové akci neuspěl Musil, Kometa již hraje v plném počtu. Z třinecké části hlediště se po konci přesilovky ozval pískot.
     
    16:51
    Nepřesná Musilova rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, buly před Kantorem.
     
    17:25
    Aron Chmielewski se chtěl po levé straně prokličkovat až před Čiliaka, třineckého útočníka ale k ledu poslal Michal Barinka. Domácí mají další přesilovku.
     
    18:01
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, finální Hrňovu přihrávku na Vránu ale hosté zachytili a odpálili kotouč za Kantorovu klec.
     
    18:25
    Domácím se další útok nepovedl, hosté se opět osvobodili.
     
    18:46
    Werek se po levé straně sice do útočné třetiny dostal, puk ale zpět do třineckého pásma vyexpedoval Malec. Oceláře pak zastavil ofsajd, buly před Kantorem.
     
    19:25
    Barinka je na ledě, přesilovka domácích je u konce. V závěru početní výhody ještě útočil Werek, ani on ale nakonec Čiliaka neohrozil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, s jednobrankovým vedením do kabiny jdou hráči hostující Komety. Úřadující mistr se do vedení dostal již ve druhé minutě, kdy Ondřej Němec skrytou střelou od modré překonal bezmocného Kantora. Oceláři mohli srovnat ve dvou přesilovkách ze závěru třetiny, za čtyři minuty početní výhody ale ani jednou nevystřelili na hostující branku.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:51.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8:8,
    střely mimo: 3:4,
    zblokované střely: 4:2,
    hity: 6:4,
    vhazování: 16:7,
    trestné minuty: 2:4,
    využití: 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Na jedné straně se svou akcí neuspěl Mueller, do útočného pásma se pak nedostal ani Vrána. Kotouč kontroluje Kometa.
     
    21:07
    Michálek si v útočném pásmu dělal prostor, brankáře domácích ale nakonec neohrozil. Oceláři odpálili puk na icing.
     
    21:51
    Kometa kontroluje puk v útočném pásmu. Erat s Hruškou připravili střeleckou pozici pro Michálka, jeho tečovaná střela ale skončila jen na zadním mantinelu.
     
    22:23
    Werek se chtěl ve středním pásmu zbavit bránícího Dočekala, třinecký útočník ale neuspěl. Na druhé straně se pak ke střele nedostal Vondráček.
     
    23:11
    Adámek projel přes celé pásmo až do útočné třetiny, jeho následná přihrávka na Rašku ale úspěch nepřinesla. Domácí i nadále drží kotouč v útočném pásmu.
     
    23:40
    Čtvrtá formace Ocelářů se k zakončení nakonec nedostala, nepovedla se však ani protiakce Malleta.
     
    24:11
    Oceláři špatně střídali a chvíli hráli ve čtyřech. Okénka v třinecké defenzívě chtěl využít Mueller, hostující útočník ale proti bránícímu Galvinšovi neuspěl.
     
    25:00
    Růžička se dostal do útočné třetiny, třinecký útočník pak od modré hledal před brankou stojícího Vránu. Hosté ale přihrávku srazili, po další kombinaci od modré vystřelil Roth. Čiliak byl připraven.
     
    25:38
    Mueller se opět dral do útočné třetiny, ani tentokráte ale nejlepší extraligový střelec do soupeřova pásma nepronikl. Nevedlo se však ani na druhé straně Hrňovi.
     
    26:10
    Druhá třetina se hraje ve velmi vysokém tempu, šancí ale k vidění mnoho není. Kometě se opět nepovedl přechod středního pásma, dlouhý pas na Dočekala skončil jen u Adámka.
     
    26:45
    Ondřej Kovařčík vyvezl kotouč do středního pásma, Chmielewski se ale pak do útočné třetiny neprobojoval.
     
    27:06
    Do soupeřovy třetiny se tak znovu podívali hráči Komety, střela Ondřeje Němce od modré ale byla sražena do hlediště. Komerční přestávka.
     
    27:25
    Barinka nejprve nedokázal od modré obstřelit bránícího Rašku, ze středního pásma pak hostující obránce poslal puk až na zakázané uvolnění.
     
    28:01
    Na jedné straně neuspěla dvojice Mueller – Holík, na druhé pak Vránův bekhendový pokus hosté přizvedli do ochranné sítě.
     
    28:10
    Adámek zaváhal na útočné modré, chyby třineckého beka pak mohl využít Peter Mueller, který se dostal do samostatného úniku! Hostující útočník zkusil střelu mezi Kantorovy betony, brankář domácích ale dokázal kotouč vyrazit!
     
    29:00
    Musil z vlastního pásma hledal na útočné modré stojícího Ondřeje Kovařčíka, přihrávku třineckého beka ale zachytil Malec, který následně otočil hru do pásma Ocelářů.
     
    29:30
    Kometě se ale útok nepovedl a domácí opět dostali hru do neutrální zóny. Puk má v moci hostující tým.
     
    30:18
    Kometě se sice povedlo držet puk v útočném pásmu, Kantora ale hosté nijak neohrozili. Třinecký brankář si následně poradil s nahozením Barinky ze středního pásma.
     
    31:02
    Vrána ve středním pásmu posunul kotouč rozjetému Rothovi, na průnik třineckého beka do útočné třetiny ale nikdo z jeho spoluhráčů nezareagoval a Kometa si v poklidu sebrala puk.
     
    31:54
    Kometa se držela v útočném pásmu, skrytý pokus Malleta od modré ale Kantora nijak nepřekvapil.
     
    32:04
    Oceláři se z tlaku domácích oklepali a po akci Adama Rašky si dokonce vybojovali přesilovou hru. Třineckého beka k ledu srazil Tomáš Malec. Komerční přestávka.
     
    32:40
    Ocelářům se v přesilovce znovu nedaří, Kometa se ji dvakrát dokázala osvobodit.
     
    32:55
    Marcinko se sice dostal do útočného pásma, kolem bránícího Čermáka už ale třinecký kapitán neprošel. Hosté se opět osvobodili.
     
    33:34
    Oceláři se usadili v útočném pásmu a po krátké kombinaci začali střílet. Gernát branku netrefil, Vránovu teč pak v lapačce ukryl Čiliak.
     
    34:00
    Chybnou rozehrávku Hrni vystihl Peter Mueller, hostující útočník se pak vydal do rychlého úniku! Mueller byl sice stíhán Chmielewskim, nejlepší extraligový střelec přesto dokázal zakončit. Ve vzájemném souboji byl podruhé úspěšnější Pavel Kantor!
     
    34:17
    Malec je na ledě, Kometa hraje v plném počtu. Čiliaka z bezprostřední blízkosti bekhendem ohrozil Werek, slovenský brankář kotouč za svá záda nepustil.
     
    34:26
    Hosté se pokusili o rychlou protiakci, zastavil je však ofsajd.
     
    34:39
    Za hostující brankou zůstal po tvrdém ataku Štěpána Novotného ležet Leoš Čermák. Hostující útočník se z ledu zvedal těžce, Novotný od sudích obdržel dvě minuty za vysokou hůl.
     
    35:00
    Ocelářům se povedlo zastavit první útok hostí, Roth pak odpálil puk za Čiliakovu branku.
     
    35:17
    Tomáš Marcinko ve středním pásmu vystihl hostující rozehrávku a vydal se do úniku! Třinecký kapitán zkusil střelu mezi Čiliakovy betony, hostující brankář byl úspěšnější!
     
    35:40
    Domácí své oslabení zvládají na výbornou. Vrána nejprve hodně pozdržel hostující akci, Kometa pak poslal puk na icing.
     
    36:02
    Werek v útočném pásmu nepřesně hledal Michala Kovařčíka, hosté se pak dostali do útočné třetiny.
     
    36:23
    Nepříliš důraznou střelu Orsavy z předbrankového prostoru Kantor bez obtíží ukryl do své lapačky.
     
    36:40
    Oceláři jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě své štěstí znovu zkoušel Orsava, Kantor byl opět připraven.
     
    36:51
    Hosté si zahrají další přesilovku, sekáním se totiž provinil Jakub Matyáš.
     
    37:24
    Holík z rohu kluziště poslal kotouč před třineckou branku, odkud pálil i dorážel Zaťovič. Kantor si připsal dvě velmi dobré zákroky, Oceláři se následně osvobodili.
     
    37:54
    Werek se ve středním pásmu dostal ke kotouči, kanadský útočník si pak nabruslil do útočné třetiny, jeho pokus po objetí branky ale za Čiliakem neskončil.
     
    38:31
    Michal Kovařčík zastavil Orsavovu rozehrávku a opět osvobodil své barvy.
     
    38:59
    Matyáš je na ledě, Oceláři jsou kompletní. Domácím se ale nepovedla dlouhá rozehrávka a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    39:04
    Alexandre Mallet u třinecké branky podrazil rozehrávajícího Rotha, Oceláři dohrají druhou třetinu v početní výhodě.
     
    39:18
    Výhoda domácích bude dvojnásobná! Tomáš Malec ve vlastním pásmu hrubě atakoval Hrňu, Třinečtí mají k dispozici minutu a čtyřicet šest vteřin přesilovky pěti proti třem.
     
    39:39
    Růžička křížným pasem hledal Hrňu, ten si ale musel puk zpracovat a Čiliak se stihl přesunout.
     
    39:52
    Lépe pro hostujícího brankáře dopadl také druhý souboj s Erikem Hrňou, který pálil po Rothově nabídce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina skončila, Kometa stále vede v poměru 1:0. V prostřední dvacetiminutovce příliš hokejové krásy k vidění nebylo, za zmínku stojí jen dva úniky Petera Muellera a nájezd Tomáše Marcinka. Oba hokejisté si ale vylámali zuby na soupeřově brankáři. Oceláři ani Kometa ve druhém dějství nevyužili své početní výhody, Třinečtí ale začnou poslední část v pěti proti třem. Do konce dvojnásobné přesilovky chybí ještě minuta a tři vteřiny.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:43.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 8:5 (16:13),
    střely mimo: 3:1 (6:5),
    zblokované střely: 1:3 (5:5),
    hity: 0:1 (6:5),
    vhazování: 10:8 (26:15),
    trestné minuty: 4:6 (6:10),
    využití: 0:0 (0:1).
     
    Oceláři začnou třetí třetinu v přesilovce pět na tři, domácí ještě mají k dispozici minutu a tři vteřiny této výhody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Roth od modré nepřesně nahrával na Marcinka, Erat pak poslal kotouč za Kantorovu branku.
     
    40:42
    Domácí jsou zpět v útočném pásmu. Roth od modré napálil Michálka, Hrňa pak sestřelil Zaťoviče.
     
    41:06
    Růžičkovu střelu z levé strany Čiliak vyrazil, hosté se následně osvobodili a již hrají ve čtyřech.
     
    41:22
    Kometa je kompletní, Oceláři se v klasické výhodě do útočného pásma nedostali.
     
    41:54
    Chmielewski na modré nezpracoval dlouhý pas Galvinše, Musilova střela pak přeletěla hostující branku.
     
    42:18
    Třinečtí drží kotouč v útočném pásmu. Matyáš od modré přestřelil, Draveckého pokus pak hosté zablokovali.
     
    42:50
    Kometě se povedlo přenést hru do středního pásma. Holík si pak nabruslil do třineckého území, jeho pokus z mezikruží ale Kantor vyrazil.
     
    43:08
    Dravecký po rychlé akci v útočném pásmu předal kotouč Novotnému, ten ale trefil jen připraveného Čiliaka.
     
    43:40
    Štěpán Novotný si ve středním pásmu pomohl sekáním, hosty čeká přesilová hra.
     
    44:05
    Štencel na modré nejprve zaváhal proti Hrňovi, následně hostujícímu bekovi kotouč sebral Marcinko. Oceláři se osvobodili.
     
    44:28
    Sražená střela Orsavy z mezikruží doputovala jen k Vránovi, ten vyvezl kotouč do soupeřovy třetiny.
     
    45:09
    Holík z rohu třineckého pásma namazal na modré stojícímu Ondřeji Němcovi, ten ale branku netrefil. Oceláři následně poslali puk na vlastní střídačku.
     
    45:36
    Holík se v rohu kluziště dostal pod tlak ze strany Gernáta, hostující útočník puk neudržel a Oceláři se osvobodili.
     
    46:03
    Třinečtí již hrají v plném počtu. Střelecký pokus Martina Růžičky po rychlém přechodu středního pásma byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    46:23
    Čermák se kolem bránícího Galvinše prodral do útočné třetiny, po přihrávce hostujícího kapitána od modré pálil Gulaši. Kantor byl připraven.
     
    47:04
    Oceláři se dostali do útočného pásma. Tečovaný Draveckého pokus od modré skončil těsně vedle branky, Matyáš pak trefil bránícího Bartejse.
     
    47:25
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu, Matyášův pokus ale byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    47:53
    Holík se z vlastního pásma vydal až před Kantorovu branku, po individuální akci pak Holík sám střílel od modré čáry. Kantor má puk v lapačce.
     
    48:02
    Bratři Kovařčíkové se dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Celou akci vedl a nakonec i zakončil Ondřej Kovařčík, Čiliak si se střelou mezi své betony poradil!
     
    48:27
    Po icingu Komety se vhazovalo před Čiliakem. Ke střele od modré se dostal Galvinš, lotyšský bek ale trefil jen vyrážečku hostujícího brankáře.
     
    48:50
    Nahození Komety ze středního pásma doputovalo až ke Kantorovi, třinecký brankář raději podržel kotouč před dojíždějícím Eratem.
     
    49:16
    Oceláři se dostali do útočného pásma, tečovaná střela Gernáta z pravé strany nadělala Čiliakovi nemalé starosti. K dorážce se však nikdo z trojice Svačina – Vrána – Růžička nedostal.
     
    49:51
    Kometa je ve svém útočném pásmu. Čermák dostával přihrávku od Dočekala do nadějné pozice, hostující kapitán ale prudký puk netrefil.
     
    50:29
    Marcinko dojel Galvinšovo nahození za hostující branku, jeho následnou přihrávku na modrou ale Musil nedokázal zpracovat.
     
    51:00
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Galvinš dostal nabito na modrou čáru, jeho tečovaný pokus ale skončil vedle branky.
     
    51:39
    Třinečtí pokračují v tlaku. Musil napálil Čiliakův beton, Růžičkova dorážka pak zazvonila na boční tyči brněnské branky.
     
    52:17
    Růžičla u hrazení nezastavil vystřelený kotouč a hosté mohli jít do přečíslení tří proti dvěma. Holík se Zaťovičem si ale na útočné modré špatně předali puk a pouze jej přenechali domácím.
     
    52:50
    Oceláři se na chvíli podívali do útočné třetiny, po poslední komerční přestávce se ale bude vhazovat ve středním pásmu, když Werek nezachytil puk na modré.
     
    53:33
    Werek v útočném pásmu nezachytil chybnou rozehrávku hostí, Eratovi se pak nepovedlo dojet vlastní nahození.
     
    53:39
    Do útočné třetiny se tak dostali znovu Oceláři, 5 083 diváků pak sledovalo sraženou Werekovu střelu do ochranné sítě.
     
    54:18
    Marcinko na modré přenechal kotouč Hrňovi, tomu ale hosté srazili střelu do rohu kluziště.
     
    54:27
    Kometa chtěla poslat hru do středního pásma, rozehrávka Gulašiho se ale od hrazení odrazila do ochranné sítě.
     
    55:02
    Chmielewski si s pukem na jel až k modré čáře, jeho následnou střelu ale hosté zablokovali. Dlouhý pas Erata na rozjetého Orsavu pak zastavil Galvinš.
     
    55:30
    Matyáš se rozjel do útočného pásma, jeho nahození od modré ale bylo sraženo mimo hrací plochu.
     
    55:50
    Oceláři se opět dostali do útočného pásma, nahození Rotha od modré Čiliak před clonící hráče vůbec neviděl, i tak ale dokázal puk vyrazit mimo svou branku.
     
    56:00
    Kometě se povedlo otočit hru na druhou stranu kluziště, Kantor raději podržel lehké nahození Zaťoviče.
     
    56:30
    Vrána se prohnal kolem bránícího Gulašiho, po krátké kombinaci pak od modré mohl pálit Galvinš. Jeho pokus ale hosté srazili.
     
    57:11
    Orsava dlouhým pasem do útočného pásma poslal Hrušku, hostující útočník ale byl za Kantorovou brankou o kotouč obrán.
     
    57:47
    Jakub Matyáš byl při přechodu do útočného pásma poslán k ledu, třinecký bek zůstal ležet na ledě a sudí raději přerušili hru. Třinecký bek již odjel na střídačku, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:55
    Dočekal se po levé straně kluziště dostal do útočného pásma, jeho sražená střela ale skončila až v ochranné síti.
     
    58:12
    Hrňa na vlastní modré přišel o kotouč, Mueller se pak v útočném pásmu dostal ke dvěma střeleckým pokusům. Kantor ještě drží naděje domácích na bodový zisk.
     
    58:38
    Svačina chtěl do útočného pásma protečovat přihrávku Gernáta, kotouč ale skončil jen na hostující střídačce. Buly ve středním pásmu.
     
    59:01
    O kotouč se dlouho bojovalo u hostující střídačky, sudímu nakonec došla trpělivost a hru přerušil. Buly před Čiliakem.
     
    59:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:01
    Kantor zůstává na střídačce, domácí to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:08
    Sražená přihrávka Draveckého se dostala k Chmielewskému, ten ale z bezprostřední blízkosti branku netrefil.
     
    59:30
    Třinečtí kombinují v útočném pásmu, Čiliaka ale zatím neohrozili.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, z hubeného jednobrankového vítězství se radují hráči hostující Komety Brno! Oceláři v závěrečné power play ani jednou neohrozili Čiliaka a tři body tak putují do Brna.
     
    O osudu zápasu rozhodla jediná branka, která padla již ve druhé minutě, kdy Ondřej Němec využil přesilovou hru. Ocelářům se na přelomu druhé a třetí třetiny nepovedlo využít dlouhou dvojnásobnou přesilovku, hosté si pak do konce utkání své vedení pohlídali.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Pavel Kantor (1 OG, 24 zásahů) – Marek Čiliak (0 OG, 22 zásahů).
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (17:20:54)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. O. Němec (Mueller, Köhler)


    HC Oceláři Třinec: Kantor (Hrubec) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrňa, Marcinko (C), Novotný – Dravecký (A), Werek, Chmielewski – Raška II, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Peterek.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Mallet, Kusko, Köhler.

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hlavatý, Lučan

    Diváci: 5 083
    thejrc.org