Vsetín – Jihlava 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Slavia 3:2 (kon.) | Třebíč – Prostějov 1:2 (kon.)
Frýdek-M. – Přerov 2:4 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 3:4 (1:2 po s.n.) | Ústí n/L – Kadaň 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 0:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Pondělí 18.02.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 57. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vsetínu se ve třetí třetině nedařilo, domácí vůbec neposlouchala rozehrávka. Naopak to byli hosté, kdo se v zápase bez větších problémů dostával do pásma a zakončení. Nicméně Valaši všechny tyto nástrahy a nepříjemnosti dokázali ubránit a tři a půl minuty před koncem třetí třetiny zaúřadoval po přihrávce Březina Roman Rác, jenž je taky vyhlášen nejlepším hráčem domácího celku. Na straně Jihlavy je to pak gólman Niklas Lundström.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek večera. (19:52:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Podél mantinelu se kotouč dostává ven ze vsetínského obranného pásma. Valaši už jednobrankové vedení a tři body neztratí.
     
    59:45
    Suchánkovu střelu z pravého kruhu dorážel těsně před gólmanem Pekr. Na tento pokus Šelepněv nemohl stačit zareagovat, teď měli Valaši velké štěstí.
     
    59:19
    Kajínkovu střelu od modré zastavuje hned po pár centimetrech Theoret. Puk je ve středním pásmu.
     
    59:10
    Lundström zůstává na střídačce. Dukla je v pěti.
     
    59:10
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:22
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Jihlava ve vlastním pásmu převzala kotouč a rozehrává. Má něco málo přes minutu a půl na vyrovnání.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Pohl – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost). Trest odpyká Lukáš Klíma.
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radek Jeřábek – 2 min., hrubost).
     
    57:59
    Karafiátovo individuální zakončení doprovázela i dorážka a také hromadná bitka po pravé straně Lundströmovy branky, do které se kromě gólmanů zapojili všichni hráči na ledě.
     
    57:38
    Bezúch nebyl daleko od dalšího rychlého vyrovnání ze strany jihlavské Dukly. Střela z levého kruhu mu ale nesedla úplně podle představ a brankář zasahuje.
    56:29 Roman RÁC - 2:1
     
    56:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po dlouhou dobu byla Jihlava lepším týmem, tři a půl minuty před koncem třetí třetiny se ale do vedení dostávají Valaši. Opět se ukázala dobrá práce v předbrankovém prostoru, co se střel z blízka týče, a od levé tyčky se prosadil ROMAN RÁC. Asistence: Radek Jeřábek, David Březina.
     
    56:14
    Do pásma se dostal Březina a ihned po přechodu modré čáry zkusil střelu z levého kruhu. Lundström vytěsňuje betonem.
     
    55:47
    Už ani jihlavské přihrávky nejsou tak přesné, jako v prvních dvou třetinách zápasu, kdy z nich pramenily rychlé brejky. Suchánkovi se nepodařilo najít Klímu ve středním pásmu a u puku jsou domácí.
     
    54:47
    Bezúch měl při přechodu do útočného pásma k ruce ještě dva své spoluhráče, nakonec to ale vzal celé na sebe, přebruslil obranu a bekhendem zakončil. Střela mu ale nesedla a Šelepněv zasahovat nemusel.
     
    53:50
    Holého přihrávka na Dostálka na modrou čáru nebyla přesná. Druhý jmenovaný musí kotouč dobruslovat, ale i tak se jedná zisk pásma pro Jihlavu.
     
    52:41
    Všechnu sílu vložil do své střely z levého kruhu domácí útočník Karafiát. Puk však končí jen na mantinelu za jihlavskou bránou.
     
    52:22
    Pechancovi se sice nepodařilo projít přes Kajínka s Pohlem, potlesk od vsetínských fanoušků si přeci jen vysloužil. Když viděl, že přes obranný val hostujícího celku neprojde, nahodil kotouč na zadní mantinel a do obránců se pustil tělem. Přesilu zvládl.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 16. Kucharczyk (Rác, Theoret), 57. Rác (Jeřábek, Březina) – 17. Anděl (J. Holý)


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Gába) – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Hryciow, Jeřábek – Theoret, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Březina, Šilhavý, Vítek.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – Kajínek, J. Pohl, Štebih, Matějíček, Suchánek, J. Holý, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Dostálek, Werbik, Čachotský – Jiránek, A. Zeman, Bezúch – Harkabus, M. Hlinka, Klíma.

    Rozhodčí: Doležal, Přikryl – Bosák, Maštalíř
    ocianews.com