Vsetín – Jihlava 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Slavia 3:2 (kon.) | Třebíč – Prostějov 1:2 (kon.)
Frýdek-M. – Přerov 2:4 (kon.) | Litoměřice – Motor ČB 3:4 (1:2 po s.n.) | Ústí n/L – Kadaň 4:0 (kon.)
Havířov – Kladno 0:2 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Pondělí 18.02.2019, 17:30 • KHNP Aréna • Chance liga • 57. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Domácí celek má již naprosto minimální šance na play-off a je téměř jasné, že v něm bude chybět. Třebíči náleží 10. pozice s bodovým ziskem 76 bodů a na osmé Litoměřice a i sedmý Prostějov ji chybí devět bodů. Alespoň trošku může klub těšit individuální výkon Lukáše Nedvídka, jenž získal již 46 kanadských bodů a překonal klubový rekord Lukáše Nahodila (45 bodů – 2009/2010) v rámci působení Horácké Slavie v první lize. Ale týmový úspěch, tedy postup do vyřazovacích duelů nejspíš naplněn nebude.

    Poslední zápasy:
    České Budějovice – Třebíč 3:2
    Třebíč – Přerov 2:1p
    Slavia Praha – Třebíč 6:1
    Třebíč – Jihlava 3:6
     
    LHK Jestřábi Prostějov
    Prostějovští oproti svému soupeři bojují o působení v play-off, ale nemají ještě nic jasné, jelikož devátý Frýdek se stále dotahuje a ztrácí již jen bod na Prostějov a Litoměřice. Teoreticky ještě můžou Jestřábi poskočit na 5. pozici, jelikož na Přerov jim chybí čtyři body a na šestý Havířov, to jsou body dva. Lídrem v bodování týmu je velice zkušený Tomáš Divíšek (27+34), jenž je v celkové produktivitě soutěže na 2. pozici, jeden bod za Lukášem Robem ze Vsetína.

    Poslední zápasy:
    Prostějov – Ústí n. Labem 7:0
    Havířov – Prostějov 5:2
    Prostějov – Kladno 2:3
    Poruba – Prostějov 2:6
     
    Vzájemné zápasy v sezóně
    Prostějov – Třebíč 2:1sn
    Třebíč – Prostějov 3:4
    Prostějov – Třebíč 6:3
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda (Jekel) – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, T. Havránek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák – Ferda.

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Havlík, Mikliš, Čáp, D. Kolář, P. Krejčí, Husa, Žovinec – L. Volf, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Hanták, Dvořáček – Venkrbec, V. Meidl, Prokeš.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Štofa, Beneš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Utkání je odstartováno! V tomto zápase půjde Prostějovu o hodně, jelikož nadále tvrdé bojuje o účast v play-off. Třebíč je naopak má minimální šanci.
     
    00:19
    A byl to hosutující celek, který se jako první dostal ke střele. Dominik Svoboda byl ovšem připravený a s první střelou na svou osobu si poradil.
     
    00:53
    To vypadalo zajímavě. Kratochvíl poslal puk na střed hřiště, kde byl Michal Vodný, jenže ten nedokázal zpracovat puk, ani následně vypálit.
     
    01:15
    A tohle byla zajímavá pozice pro Prostějov! Marek Račuk zpoza branky našel Lukáše Žálčíka, ale ten byl blízko Svobody a nezvedl puk nad beton. To byla první velká šance zápasu.
     
    01:41
    Na druhé straně se dostal ke střele Lukáš Paták. Jeho rána ještě tečoval Ondřej Malec, avšak jeho teč šla těsně vedle branky. U puku jsou hosté.
     
    02:20
    Jestřábi se při dalším přechodu do útoku dostali do ofsajdu. Následně ovšem vyhráli buly a v současné době jsou usazeni v útočném pásmu.
     
    02:45
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Divíšek – 2 min., podrážení).
     
    02:56
    Třebíč vyhrála buly v útočném pásmu, díky čemuž se dostala do kombinace. Nakonec přišla střela od modré, ale Jakub Neužil bez potíží zakročil.
     
    03:28
    Tentokrát se ke kotouči dostali hostující hokejisté a vyhodili přes všechny čáry. Domácí hráči tedy musí začít s další akcí od svého gólmana.
     
    04:00
    Ne, tato početní výhoda se domácím rozhodně nedaří. Nemohou se dostat do útočného pásma a Jestřábi vyhazují jeden puk za druhým.
     
    04:20
    Radek Prokeš se dostal ke střele. Tento hráč s číslem deset si najel od mantinelu a vypálil. Dominik Svoboda musel zakročit, ale nebyl to těžký zákrok.
     
    04:45
    Tomáš Divíšek je na ledě!
     
    05:16
    Prostějov se držel v útočném pásmu, ale při jednom z manévrů za brankou o kotouč přišel. Do protiútoku tedy mohou jít domácí hráči.
     
    05:20
    Ten však skončil spíše takovou propagační střelou, kterou Neužil vyrazil jen před sebe. Poté ještě po puku skočil a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    05:55
    Matěj Novák ukázal, že má celkem rychlé nohy. Dobruslil puk jako první, posunul puk na Jana Süsse, jehož střelu musel Neužil vyrazit.
     
    06:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Zatím jsme neviděli nějak pohledný hokej, každopádně stačila jedna povedená střela a domácí jdou do vedení! Lukáš Nedvídek vybojoval puk u mantinelu, posunul ho na modrou, kde byl VLADIMÍR BROŽ. Ten se s tím nepáral, vypálil z první a trefil šibenici. Asistence: Lukáš Nedvídek.
    06:20 Vladimír BROŽ - 1:0
     
    06:57
    A vypadá to, že domácím byl nalit nový elán do žil. Sice z toho byla jen lehká střela, ale Jakub Neužil dnes nepůsobí zrovna jistým dojmem.
     
    07:31
    Marek Račuk si najížděl na přihrávku do útočného pásma, ovšem musel se hodně rychle vrátit, jelikož domácí obrana puk zastavila.
     
    07:48
    Prostějovské hráče tentokrát zastavil ofsajd. Jeden z hráčů se totiž zapomněl v útočném pásmu. Následuje první komerční přestávka.
     
    08:00
    Ke střele se dostal Tomáš Nouza, jenže s tou neměl Dominik Svoboda nejmenší problém. Puk vyrazil a jsou u něj jeho spoluhráči.
     
    08:24
    Třebíč sice odehrála jen na zakázané uvolnění a následné buly vyhráli hosté. Chvilku kombinovali, avšak poté byla střela zastavena prvním protihráčem.
     
    08:53
    Robert Havlát vybojoval kotouč v rohu útočného pásma, načež nahrával před brankou. Tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a u puku jsou Prostějovští.
     
    09:35
    Mohlo být srovnáno! Hostující hráč dostal ideální přihrávku do druhé vlny na střed hřiště. Jeho dobrá střela se však odrazila od tyčky!
     
    10:05
    Už to vypadá, že se hostující celek začíná dostávat do tempa. Snaží se držet v útočném pásmu, ovšem Třebíč zatím brání velmi dobře.
     
    10:45
    Tak to byla dělová rána od modré! Ladislav Havlík pálil jen do zadního mantinelu. Poté ještě dorážel Václav Meidl, jenže neuspěl a Svoboda to ustál.
     
    11:22
    Dominik Svoboda musel čelit několika pokusům. Nakonec se ozval hvizd rozhodčího, který signalizuje postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    12:05
    Každopádně vidíme ve hře spoustu nepřesností, které zatím nahrávají ne moc vysokému tempu zápasu.
     
    12:28
    Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho! Lukáš Žálčík poslal nakonec kotouč o chvilku později na Jana Starého, jenž zakončit nedokázal.
     
    13:03
    Horácká Slavia nyní kombinovala v útočném pásmu, ale nevedlo to k ničemu. Brzy přišla o puk a musí se hodně rychle vracet do obranného pásma,
     
    13:25
    Protože hosté se dostali do dobré pozice! David Dvořáček dostal přihrávku zadovkou, jenže jeho ránu skvěle vychytal Svoboda svou lapačkou.
     
    14:12
    Teď už se domácí tým dostal ke kotouči, který raději poslal přes všechny čáry. Udělal to však šikovně a zakázané uvolnění se nebude pískat.
     
    14:42
    Matouš Venkrbec dostával přihrávku na střed hřiště, ale o kousek jí přejel. Na druhé straně musel zasahovat Neužil, který předvedl úspěšný zákrok.
     
    15:25
    Slavia se už dostávala do útočného pásma, ale dlouho se zde nezdržela. Naopak do rychlého protiútoku se vydal Prostějov. Svoboda má puk ve své moci.
     
    15:32
    Tímto zákrokem si připsal domácí gólman další úspěšný zákrok, i když ho to tedy stálo hodně úsilí. Před námi je druhá komerční přestávka dnes.
     
    15:59
    Takto bylo hodně nebezpečné v podání Prostějova! Z ničeho nic přišla přihrávka zpoza branky a před gólmanem byl připravený hostující hráč. Ten však nedokázal z brankoviště posunout puk do branky.
     
    16:21
    Tentokrát si jestřábi nerozuměli. Přišlo přiťuknutí, po kterém měl hostující hráč sprintovat do útočného pásma. Ten se však již nenacházel v okolí.
     
    16:56
    Mohlo to být o dvě branky! Domácí celek se totiž dostal do přečíslení, ve kterém Lukáš Paták hledal Tadeáše Krále, který ovšem nedokázal poslat kotouč do prázdné branky.
     
    17:30
    Vlastimil Bilčík se po chvilce odhodlal ke střele od modré. Mířidla sice seřídil přesně, avšak jeho ránu Jakub Neužil viděl a vyrazil mimo nebezpečí.
     
    17:53
    Prostějov sice vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale kotouč projel až do středního pásmu. Hosté tedy musí opustit útočné pásmo a založit novou akci.
     
    18:17
    Prostějov měl kotouč na svých hokejkách, když se ozval hvizd sudích. Byla z toho však jen posunutá branka. Vhazovat se bude po levé ruce Neužila.
     
    18:30
    Karel Nedbal se hned dvakrát dostal po buly ke střele. Proti první zasáhl Neužil, který byl připravený. Jeho druhá rána byla sražena do rohu kluziště.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:09
    A její začátek se tedy hostujícímu celku nepovedl. Poslal totiž kotouč jen na zakázané uvolnění. Poté ještě rozhodčí nějak gestikuloval, ale vylučovat se nebude.
     
    19:30
    Posledních třicet vteřin z této třetiny a puk mají na svých hokejkách hostující hráči. Podaří se jim ještě vstřelit vyrovnávací branku?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nepodaří! Prostějov sice měl takový menší tlak a Dominik Svoboda musel zasahovat, jenže skóre se nijak nezměnilo. Stále tak trvá stav, který určil Vladimír Brož, jehož skvělá rána zaplula do šibenice Neužilovy branky. Třetina byla poté vyrovnaná a další branku jsme neviděli.

    Další část začne přibližně v 18:19.
     
    Statistiky po první periodě:

    Střely na branku: 12 – 14
    Střely mimo: 3 – 4
    Zblokované střely: 1 – 5
    Vhazování: 8 – 10
    Trestné minuty: 0 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Prostějov sice vyhrál úvodní buly, jenže dlouho se v útočné třetině neudržel, naopak. Domácí celek poslal kotouč do útočného pásma, odkud musí Jestřábi začít.
     
    20:50
    Daniel Kolář nahodil kotouč od modré, ale Dominik Svoboda nakonec nemusel zasahovat, jelikož puk byl zastaven někým z hráčů před gólmanem.
     
    21:20
    Tomáš Havránek byl v souboji, a tak raději jen nahodil puk do útočného pásma. Tam ho navíc domácí hokejisté vybojovali, a tak mohou zaútočit.
     
    21:49
    A vůbec to nebyl marný útok! Třebíč se dostala do tlaku v takzvaném slotu, nakonec Havránek upadl, ovšem rozhodčí dnes zvolili hodně benevolentní metr.
     
    22:15
    Domácí, kteří hrají v bílých dresech, jsou usazená v útočném pásmu, ovšem tentokrát se ke střele nedostali. Prostějov se misí bránit a nemůže zaútočit.
     
    22:49
    Třebíč sice při prvním přechodu do útoku zastavil ofsajd, avšak při druhém se dostala do útočného pásma. Hostující obrana si s tím však poradila.
     
    23:22
    Jenže Prostějov se nemůže za žádných okolností dostat do útočného pásma! Vypadá to skoro, že hostům došly nápady na přechod do útoku.
     
    23:53
    To Třebíč hraje celkem v klidu. Dá se říct, že v pohodě brání a nepouští svého soupeře do nějakých zajímavých a nebezpečných příležitostí.
     
    24:15
    Hra nám plyne, jelikož se málo přerušuje e Jestřábi měli velkou šanci! Petr Krejčí dostal puk na střed hřiště, jenže si ho musel zpracovat bruslí a nezakončil.
     
    25:01
    Prostějov se sice dostal do útočné třetiny, ovšem nevymyslel zde vůbec nic. Nakonec přišla jen přihrávka naslepo, která vyhnala hosty z útočného pásma.
     
    25:11
    Vypadá to, že tu máme menší technický problém. Z ničeho nic se totiž ozval klakson, který normálně končí třetinu. Každopádně se brzy bude pokračovat.
     
    25:25
    Už se pokračuje ve hře a Třebíč vyhrála vhazování v útočném pásmu. Domácí obránce nakonec poslal kotouč jen po mantinelu a domácí museli odjet.
     
    25:52
    Lukáš Paták se vydal za kotoučem do útočného pásma, díky čemuž jeho celek vybojoval puk. Netrvalo to však dlouho a Slavia o něj rychle přišla.
     
    26:00
    Konečně jsme po delší době viděli nějakou střelu na branku. Ladislav Havlík si najel do pozice a vypálil. Svoboda jeho střelu zastavil lapačkou.
     
    26:30
    Domácí hokejisté se sice hnali do útočného pásma, jenže dlouho tam nevydrželi. To se však dá říct i o hostech, kteří ztratili puk ve středním pásmu.
     
    27:07
    Ne, tento zápas není moc atraktivní pro fanoušky, kteří si našli cestu na stadion. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do tlaku, navíc je zde spousta chyb.
     
    27:35
    Jestřábi poslali kotouč jen na zakázané uvolnění, což dokazuje zmar přihrávek v obou týmech. Vhazování po levé ruce Jakuba Neužila.
     
    27:58
    Domácí hokejisté ukázali, že však umí zakombinovat! Přišlo několik přihrávek z první, jenže ta finální před branku nenašla adresáta. Nikdo z domácích tam nebyl.
     
    28:32
    Poté ještě pálil jeden z třebíčských hráčů, ovšem jeho rána jen prolétla okolo branky. Poté přišli domácí o kotouč a Prostějov může zaútočit.
     
    28:58
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Nevidíme sice převahu hostujícího celku, ten přesto srovnal stav dnešního utkání! Jan Starý poslal kotouč na modrou, kde byl připravený Krejčí. Jeho ránu sice Svoboda vyrazil, jenže jen vedle sebe, kde byl připravený LUKÁŠ ŽÁLČÍK, který dostal kotouč za brankovou čáru! Asistence: Petr Krejčí a Marek Račuk.
    28:58 Lukáš ŽÁLČÍK - 1:1
     
    29:48
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Forman – 2 min., držení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    30:10
    Prostějovští hokejisté mají ideální pozici na vstřelení vedoucí branky, k čemuž také nakonec daleko nebylo! Po jedné ze střel se totiž za Svobodou rozezvučela horní tyčka.
     
    30:42
    Jestřábi navíc mají i nadále tlak v útočném pásmu a Třebíč se nemůže dostat ke kotouči, natož ho vyhodit. Obranná čtyřka už je unavená.
     
    31:10
    Možná je trošku chyba, že hosté se to snaží vykombinovat až do prázdné brány. Přišla křižná přihrávka, jenže místo střely do prázdné zvolil hostující hráč další pas, po kterém bylo po šanci.
     
    31:30
    Dominik Svoboda raději skočil po puku, který se povaloval nedaleko brankoviště, Spoluhráči ho poplácávají po rameni a mohou vystřídat.
     
    31:48
    Domácí hrají v pěti!
     
    32:09
    Slavia se snažila napadat v útočném pásmu. Už to vypadalo, že se domácí dostanou ke kotouči, avšak Prostějov to nakonec zvládl vykombinovat.
     
    32:28
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    32:42
    Třebíč vyhrála vhazování v útočném pásmu. Ke střele od modré se dostal Šimon Szathmáry, avšak Jakub Neužil jeho ránu viděl a puk raději podržel.
     
    32:57
    Tuhý souboj o kotouč v rohu útočného pásma domácích mohli vidět fanoušci. S jeho výsledkem ovšem většina z nich spokojena nebude, jelikož hosté vyhodili.
     
    33:26
    Navíc Radek Prokeš odvádí skvělou práci v oslabení! Objel si domácího obránce, ale jeho střelu Svoboda vyrazil. Domácí mohou zaútočit.
     
    34:04
    Konečně se ocitli domácí hokejisté v útočném pásmu, kde se dostali ke kombinaci. Nakonec pálil Brož, ale jeho střelu Neužil dokázal vyrazit.
     
    34:28
    Venkrbec je na ledě!
     
    34:46
    Prostějovští hráči sice byli unavení, ale po krátké době se dostali ke kotouči, který poslali tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    35:09
    Domácí mohli vést o jednu branku! Ondřej Malec zadovkou hledal Tadeáše Krále, ale ten o kousek na puk nedosáhl. Jinak by pálil do prázdné.
     
    35:14
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Tadeáš Král – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Zdeněk Čáp – 2 min., hrubost).
     
    35:30
    Hrajeme tedy čtyři na čtyři, ale zatím se ani jeden z týmů nemůže dostat do tlaku. Přišla však zbytečná chyba domácích, a ti budou hrát ve třech.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Lukáš Nedvídek – 2 min., podrážení).
     
    35:49
    A Prostějov začal svou početní výhodu dobře, jelikož vyhrál buly v útočném pásmu. Nakonec přišla dělová rána od modré, ale ta jen zaduněla o mantinel.
     
    36:19
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jestřábi svou přesilovou hru využívají a jdou poprvé v zápase do vedení! LUKÁŠ VOLF sice svou první ranou jen sestřelil Malce, který možná nebude pokračovat v zápase. Následná střela ovšem prostřelila vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Filip Hanták a Marek Račuk.
    36:19 Lukáš VOLF - 1:2
     
    36:29
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Tomáš Havránek – 2 min., podrážení).
     
    36:41
    Prostějovští hokejisté tedy mohou naprosto otočit stav zápasu a dostat se do vedení o dvě branky. Na začátku však byli vyhnáni z útočného pásma.
     
    37:14
    Hráči, kteří byli vyloučení za hrubost, jsou na ledě! Hraje se tedy pět na čtyři.
     
    37:31
    Jestřábi bojují o kotouč v útočném pásmu, avšak nakonec to k ničemu nevedlo. K puku se dostal domácí hráč, který vyhodil přes všechny čáry.
     
    38:29
    Tomáš Havránek je na ledě!
     
    38:43
    U kotouče je Třebíč, která však musí začít až od svého gólmana. Zatím se však nemůže dostat skrze střední pásmo, natož do nějakého útoku.
     
    39:14
    Tentokrát se tam však už domácí hráči ocitli a snaží se kombinovat. Nakonec pálil Lukáš Nedvídek, jenže jeho rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    39:38
    Prostějov mohl vést o dvě branky! Lukáš Luňák jel totiž sám na gólmana. Chtěl poslat kotouč k tyčce, jenže tam se zjevila Svobodova vyrážečka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých jsou naopak spokojenější hostující hráči. Po střele Krejčího se totiž ke kotouč dostal Lukáš Žálčík, který měl jednoduchou úlohu, když dával do prázdné. Následně jsme viděli spoustu vyloučení, čehož hosté využili. Ranou od modré se totiž prosadil Lukáš Volf, jenž skóroval i v druhém zápase, ve kterém za Prostějov nastoupil.

    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 18 – 22
    Střely mimo: 4 – 9
    Zblokované střely:5 – 13
    Vhazování: 19 – 17
    Trestné minuty: 18 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Nám v Třebíči začala poslední třetina a domácí celek se bude muset hodně snažit a hodně přidat, pokud si chce udržet naděli na účast v play-off.
     
    40:40
    Šimon Szathmáry dostal přihrávku na modrou, nijak se s tím nepáral a vypálil. Jakub Neužil jeho střelu dobře viděl a bez větších potíží zasáhl.
     
    41:07
    Už to vypadalo, že se Horácká Slavia udrží v útočném pásmu, ale poté zasáhl jeden z hostujících hráčů, jenž posunul puk do útočného pásma.
     
    41:17
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Račuk – 2 min., sekání).
     
    41:32
    Lukáš Nedvídek nahodil puk do útočného pásma, kam se za ním také vydal. Následoval však faul domácích, kteří o sovu přesilovku brzy přišli.
     
    41:41
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Robert Havlát – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:56
    Jeden z hostujících hráčů napadal v útočném pásmu, načež se domácí hráč ocitl na ledě. Rozhodčí však pískat nebudou, což se nelíbí domácím fandům.
     
    42:13
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Vlastimil Bilčík – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    42:26
    Jestřábi mají přesilovou hru pět na tři, navíc budou moci hrát i chvilku pět na tři. To je ideální pozice na rozhodnutí dnešního zápasu.
     
    42:56
    Tomáš Divíšek byl úplně volný u levé tyčky. Chtěl ještě celou akci vyšperkovat přihrávkou na druhou tyč, ale přihrávka byla sražena.
     
    43:17
    Marek Račuk je na ledě!
     
    43:41
    Robert Havlát je na ledě!
     
    44:00
    Hostující celek je na kotouči, ale úplně mu odešla přechodová fáze. Nemůže se dostat do útočného pásma a Třebíč se drží na puku.
     
    44:13
    Slavia hraje v pěti! V současné době přišla solidní rána od modré, kdy Neužil měl zakrytý výhled. Gólman hostí však nemusel zasahovat.
     
    44:34
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Václav Meidl – 2 min., krosček).
     
    44:40
    S vyloučeními se nám tedy rozhodl pytel, i když ono se není co divit, jelikož oběma týmům jde o hodně. Třebíč by potřebovala vstřelit vyrovnávací branku.
     
    45:06
    Jestřábi nyní vyhráli vhazování ve svém obranném pásmu. Hostující hráč na nic nečekal, jel za branku, načež poslal kotouč přes všechny čáry.
     
    45:41
    Třebíč se konečně dostala ke kotouč, ale to bylo jen za brankou svého gólmana. Následně se ale domácí dostali ke střele, kterou Neužil ukryl.
     
    45:55
    Hned dva hostující hráči se vrhli do souboje, nakonec se jim podařilo poslat kotouč přes všechny čáry. Diváci poté pískají, ale řádný faul se pískat nebude.
     
    46:09
    Robert Havlát se s tím nemazal. Najel si do solidní pozice a vypálil. Jeho rána sice šla vysoko, avšak hostující brankář jí pro jistotu poslal do ochranné sítě.
     
    46:34
    Václav Meidl je na ledě!
     
    46:54
    Hostující hráči se dostali do rychlého protiútoku, ale Meidl čekal sv svou přihrávkou. V té době se dostal Mikliš do brankoviště, což je i odpískáno.
     
    47:21
    Velmi dlouhý souboj o kotouč se odehrával v obranném pásmu hostí. Ten sice vyhráli domácí hráči, jenže ti se dlouho u puku neudrželi. Hrát může Prostějov.
     
    47:57
    Jenže ani ten se daleko nedostal. V posledních minutách zase vidíme spoustu nepřesností na obou stranách, které dnes degradují výkony obou týmů.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Lukáš Žálčík – 2 min., sekání).
     
    48:40
    Začátek početní výhody se domácímu celku tedy nepovedl. Prohrál vhazování a hosté vyhodili puk. Za tím ještě jel Luňák, jenž byl ještě naražen na mantinel.
     
    49:13
    Petr Kratochvíl jen trefil Matouše Venkrbce, který se ihned vydal za kotoučem. K tomu se sice dostal jako první, ale domácí ho stihli zablokovat.
     
    49:44
    Michal Vodný se dostal ke střele, avšak ta nebyla nebezpečná. Bylo to spíše jen takové nahození, které Neužil ukryl ve své lapačce.
     
    50:34
    Lukáš Žálčík je na ledě!
     
    50:50
    Takhle to nepůjde. Třebíč se sice snaží hrát s pukem na svých hokejkách, ale chybí tomu nějaký moment překvapení. Neužil ukryl odražený puk od mantinelu.
     
    51:05
    Dnešní utkání sleduje 827 diváků.
     
    51:13
    I když teď to vypadalo, že se akcie domácího týmu zvednou! Přišla totiž střela od mantinelu, kterou Neužil neviděl moc dobře. puk se odrazil od jeho výstroje a vyjel těsně vedle jeho branky!
     
    51:22
    Lukáš Paták inkasoval hodně tvrdý úder kousek od své střídačky a zůstává na ledě. Tento hráč je nyní ošetřován a zatím se nemůže zvednout z ledu.
     
    51:22
    Nakonec tento hráč odjíždí po svých, i když jeho další účinkování v zápase je ve hvězdách. Na střídačku dojel za pomoci klubového lékaře. Diváci jsou s tímto verdiktem nespokojení, ale vylučovat se nebude!
     
    51:30
    Prostějovští si jako první dojeli kotouč, který by za jejich brankou. Místo konstruktivní přihrávky však přišlo jen nahození, které skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    52:10
    Domácí nyní měli menší tlak v útočném pásmu. Jejich kombinace však k ničemu nevedla, jelikož přišla zbytečná přihrávka a ztráta puku byla neodvratitelná.
     
    52:52
    Lukáš Paták jen plácl do puku, který si chtěl posunout nejspíše do brankoviště. Jakub Neužil však puk schoval. Následovat bude poslední komerční přestávka.
     
    53:23
    Každopádně Třebíč bude muset hodně přidat! Té totiž dá ještě šanci na postup do play-off jen výhra za tři body. Zatím to tak však nevypadá.
     
    53:50
    Šimon Szathmáry nahodil puk o plexisklo do útočného pásma, kam se za ním také vydal. Nakonec však Třebíč v útočném pásmu o puk přišla.
     
    54:21
    Zbývá nám necelých šest minut do konce utkání. Prostějov nadále vede o dvě branky a vypadá to, že si nejspíše dneska dojde pro tři body.
     
    54:48
    K další střele se dostali domácí hráči. Tentokrát přišla střela od modré. Neužil toho sice asi moc neviděl, nakonec však našel puk ve své výstroji.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., podrážení).
     
    55:08
    Po Třebíč je to asi jedna z posledních možností, jak dnešní zápas dotáhnout do vítězného konce. Domácí však pálil jen nad a hosté vyhodili.
     
    55:33
    Lukáš Volf se snažil napadat celkem hodně vysoko, ale Slavia si s tím poradila a může se vydat do útoku. Zatím to však není ono.
     
    55:58
    Což nadále platí. Prostějovští hokejisté se totiž dostali ke kotouči a poslali ho přes všechny čáry za Svobodu. Domácím se čas hodně rychle krátí.
     
    56:32
    A znovu! Ne, vypadá to, že Třebíči skončí po základní části letos sezóna. Prostějov totiž vyhazuje jeden puk za druhým bez větších problémů.
     
    56:59
    Ondřej Mikliš je na ledě!
     
    57:24
    Prostějov drží kotouč na svých hokejkách a nikam se nežene, jelikož to nepotřebuje. Třebíč se nemůže za žádnou cenu dostat do tlaku v útočném pásmu.
     
    57:52
    Jestřábi se znovu dostali ke kotouči, ale znovu poslali kotouč jen na zakázané uvolnění. To je již druhé během posledních pár vteřin.
     
    57:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:52
    Třebíč to zkusí v šesti!
     
    58:00
    Jestřábi získali kotouč ve svém obranném pásmu a jen lehce ho poslali do středního pásma. Branka domácího celku zůstává nadále odkryta.
     
    58:31
    Třebíč drží kotouč na svých hokejkách v útočném pásmu, ale hostující celek se dobře brání. Svého soupeře pouští jen do propagačních střel.
     
    58:50
    Proběhlo vhazování ve středním pásmu, a tak se Svoboda vrátil do branky. Po chvilce se však vrací na střídačku a domácí pokračují v šesti.
     
    59:00
    Minuta do konce!
     
    59:32
    Je rozhodnuto! Třebíč jen vypálila vedle branky, jenže kotouč se dostal až za branku domácího celku. Toto si Prostějov už pohlídá a vezme všechny tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Prostějov si právě vybudoval na osmém místě nejspíše rozhodující náskok pro play-off, jelikož Frýdek-Místek v souběžně hraném utkání prohrává 0.4! Dnešní zápas rozhodli hostující hráči ve druhé třetině, kdy vstřelili dvě branky.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 26
    Střely mimo: 15 – 9
    Zblokované střely: 6 – 14
    Vhazování: 34 – 28
    Trestné minuty: 32 – 14
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:54:36)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 7. Vl. Brož (Nedvídek, Psota) – 29. Žálčík (P. Krejčí, Račuk), 37. L. Volf (Hanták, Račuk)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda (Jekel) – Vl. Brož, Szathmáry, Forman, Nedbal, V. Čejka, Bilčík – Psota, Nedvídek, Havlát – Vodný, T. Havránek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák – Ferda.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Havlík, Mikliš, Čáp, D. Kolář, P. Krejčí, Husa, Žovinec – L. Volf, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík – L. Luňák, Hanták, Dvořáček – Venkrbec, V. Meidl, Prokeš.

    Rozhodčí: Veselý, Pilný – Štofa, Beneš

    Diváci: 827
    thejrc.org