Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
konec
Tisková konference 1.SC Znojmo FK

Pondělí 18.02.2019, 10:15Tiskové konference
     
    Tisková konference je minulostí, děkujeme za pozornost. (10:55:24)
     
    Jiří Tunka

    Nikdy jsem nikoho nepodrazil. Dělal jsem vedoucí funkci oboru, dělal jsem ji poctivě. Chtěl bych poděkovat, že klub pomůžete odčernit. Že se najde viník, který bude potrestaný.
     
    Zastupitel Pokorný

    Presumpce neviny je důležitá. Věřím vám, že hrajete fér a chci, aby ten fotbal tady byl.
     
    Jiří Tunka o dotacích

    Mám strach, že přijdou nevěřící lidé a budou chtít vše odložit do vyřešení policií. Je to rána pro celý klub. Neudělení bychom museli řešit půjčkou, nebo nevím jak. Bez strategického partnera se to dělat nedá. Téměř pětapadesát let jsem Znojmák a nedělám to kvůli zisku. Prosím média, zkuste od toho klub odstranit. Pokud máte podezření, že to udělal někdo jiný, zaměřte se na něj.
     
    Jiří Tunka o dluzích

    Dluhy neudělal Tunka. Proč to přišlo čtrnáct dní před zastupitelstvem? Proto se ptám, kdo za tím stojí? Klub z toho neměl ani halíř, ale problémy a musí do toho nacpat další peníze. Začali jsme pracovat s člověkem, se kterým jsme navázali na spolupráci. Sponzor chtěl klubu pomoci. Nejsem detektiv, abych zjišťovali, jestli byl trestně stíhaný. Bude podávat trestní oznámení, také ctím presumpci neviny, bude bojovat o očistění svého jména v Česku. Naposledy jsme si volali minulý týden. Musíme udělat splátkový kalendář ohledně investic.
     
    Jiří Tunka o sponzorovi

    Příjmení si změnil kvůli rodinným věcem. Jezdil do Znojma, do České republiky, do ciziny. Čtrnáct dní byl s námi v Medulinu. Všichni ví, kde se nachází. Byl tu několikrát. Pokud je nějakým způsobem stíhaný, jak může přes účet legálně posílat peníze? Je to podpásovka. Hráče jsem neovlivňoval, můžu to odpřisáhnout.
     
    Jiří Tunka o druhém soustředění

    Když jsme odjížděli, klub byl takový divný, měnili jsme trenéra. Hráči poté byli skvělí, na soustředění se to semklo. Věřím vedení, věřím hráčům. Pokud nás někdo takhle týden před rozhodováním o dotacích poškodil, tak je to hnusná věc.
     
    Michal Sobota

    Sportradar spolupracuje s FAČR. Po dvou urgencích mi ani jednou neodpověděli. Chtěli jsme vyjádření, nikoliv spisy, v jakých zápasech to bylo.
     
    Michal Sobota

    Co se týče zápasu s Táborskem, byl tam jediný Chorvat. Hráli Malár, Moravec, Ordoš.

    Jiří Tunka

    Branky padaly po hrubých chybách našich základních hráčů.
     
    Leoš Kalvoda

    Nesouhlasím, že první poločas nastupovala slabší sestava. Kdy máme mladé kluky vyzkoušet, než na začátku ledna? Nevidím v tom žádný problém. Stejné je to v Chorvatsku. Rozhodčí přeci jenom svým hráčům pomáhají, verdikty byly nelogické. Říkal například, že neviděl ofsajd, jelikož se díval na hodinky. (s hořkým úsměvem) Ze strany hráčů nevidím problém.
     
    Jiří Tunka o vlivu hráčů na kauzu

    Byl jsem na dvou zápasech Tipsport ligy a neviděl jsem nic podezřelého. Hráči se také rozčilovali, když je rozhodčí poškodil.
     
    Jiří Tunka o sponzorech

    Nebyli to neznámí lidé, nebyli to tajemní lidé. Je to největší hloupost a špína. Pokud to někdo bude takhle dělat, budeme se bránit. Již to má hospodářská kriminálka a hodlá to řešit. Spolupráce fungovala již ve chvíli, kdy pan Kalvoda postoupil s týmem do první ligy. S panem Goranem jsme se sešli již v létě. Vedení s ním bylo spokojené a neměl jsem důvod, abychom zjišťovali, zda nejede v sázkařských machinacích.
     
    Michal Sobota o odchozích hráčích

    Igor Cukovič se po odchodu sponzora rozhodl pokračovat, ostatní dva fotbalisté odešli. Jeden do Rakouska, druhý do Slovenska.
     
    Jiří Tunka o městu

    Zkusím jít na město, aby se stalo akcionářem klubu, aby mohlo vidět na hospodaření. Líbilo se mi, jak říkal pan starosta, že celou dobu ctíme presumpci neviny. Dejme volno právníkům, soudům, ať vše vyjasní. Člověk, který to zavinil, tak ho budeme hnát. Město nám dalo méně peněz, má na to právo, je to rozhodnutí zastupitelů. Soutěž jsme dohráli, doplatil jsem dluhy. Byl jsem vyzván, ať udělám akcionářský pořádek. Akcionáře jsem vyplatil. Chtějí ještě zlepšit marketing, budeme na tom pracovat. Klub není výdělečná činnost, jsou tu i lidé, kteří zde dělají za minimální mzdu, jelikož jsou klubu věrní. Za peníze od města jsme velmi rádi. Máme krásný stadion, který se vybudoval díky fotbalu. S městem budeme spolupracovat, aby se stadion dodělal. Fanoušci by byli rádi, aby se ocitali na druhé straně a měli lepší kontakt s hráči.
     
    Jiří Tunka o chorvatském sponzorovi:

    V úterý dopoledne jsme po takovém tlaku udělali prohlášení, že ukončí činnost v klubu jako sponzor. Na předchozí TK jsem říkal, že se měl stát 30% akcionářem. Jeho investice bude chtít vrátit jako zmařené. Jedno z chorvatských soustředění bude chtít po nás zaplatit. Udělal jsem, co jsem mohl. Peníze se budu snažit sehnat jinde. Černé sázky jsou největší hloupost, mluvím i za něj. Podali jsme si ruce, už se nevrátí. Půjčené peníze na doplacení mezd mu vrátím. V létě měl ode mě koupit akcie v hodnotě milionu korun, poté ještě dát sponzorský dar v hodnotě dvou milionu korun.
     
    Majitel klubu Jiří Tunka připomíná, že se jedná o cílenou věc a likvidaci klubu. Zdůraznil, že nic takového nedopustí.
     
    Tiskovou konferenci zahájil technický ředitel Michal Sobota o kauze možných ovlivňování výsledků.
     
    Přeji krásné dopoledne. Druholigové 1.SC Znojmo FK si čtrnáct dní před zahájením jarní části fotbalové ligy svolalo tiskovou konferenci, na které nebude chybět majitel klubu Jiří Tunka, člen představenstva Pavel Lukeš a sportovní ředitel Leoš Kalvoda. Pondělní akce pro média i fanoušky začíná v 10:00 ve VIP prostorách znojemského stadionu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Radek Štohl

    bahis siteleri