Litvínov – Třinec 0:5 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 9:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Mountfield HK
Úterý 19.02.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer z Brna. Hokejová Tipsport extraliga kvapí k závěru základní části a tuhé boje svádějí celky motající se kolem šestého respektive desátého místa, aby vybojovali přímý postup do čtvrtfinále či měli možnost se do něj dodatečně dostat skrz předkolo. V našem přenosu půjde především o šestku, kterou se snaží udržet Kometa. V dnešním domácím vystoupení budou mít Brňané před sebou další výzvu v podobě měření sil s Hradcem Králové, který se aktuálně může pochlubit jednou z nejlepších forem v soutěži. Mountfield drží kontakt s čelem tabulky, naopak Kometa by ráda upevnila postavení v elitní šestici.
    Hradec vyhrál již třikrát v řadě! Uspěje i na ledě úřadujícího mistra?
     

    Mountfield HK: Hradec Králové předvádí v letošní sezóně skvělé výkony a zejména po reprezentační pauze sbírá jednu výhru za druhou. Východočeši se v tabulce momentálně nacházejí se ziskem 85 bodů na 3. místě a jsou blízko přímé účasti v play-off. Hradec v Brně zakončí sérii čtyř venkovních duelů v sedmi dnech a zatím na svých „výletech“ ani jednou neklopýtl. Minulou středu vyhrál v Olomouc 3:1, o dva dny později v Třinci 5:1 a naposledy v neděli v Karlových Varech pro změnu 4:1. Mountfield se před koncem základní části dostal do potřebné pohody.

    Nejvýraznějšími postavami týmu jsou obránce Petr Zámorský, který je s 35 body (9+26) dokonce nejproduktivnějším hráčem MHK, a také útočníci Tomáš Vincour a Radek Smoleňák. První jmenovaný, v Brně dobře známý, je s 18 brankami nejlepším střelcem týmu, Smoleňák naopak zatápí soupeřům hlavně na brankovišti.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    Mountfield HK – HC Kometa Brno 4:2

    Mountfield HK – HC Kometa Brno 6:3

    HC Kometa Brno – Mountfield HK 4:5sn.
     

    HC Kometa Brno: Brňané po reprezentační pauze bodovali ve všech třech utkání. Přímý souboj o šestku v Mladé Boleslavi sice ztratili v prodloužení, ovšem v pátečním utkání udolali bojovné Pardubice po prodloužení a cenný zisk tří bodů si po hubeném vítězství 1:0 přivezli také z Třince. Kometa se může spolehnout na svůj produktivní první útok, ve kterém najdeme také nejlepšího střelce extraligy Petera Muellera. Ligový kanonýr má k dispozici také nejlepšího nahrávače nejvyšší soutěže v podobě Petra Holíka. Silné trio pak kompletuje Martin Zaťovič (19+18).

    Poslední tříbodový zisk má ovšem Kometa díky propracované defenzívě, na těsném vítězství 1:0 se podílel vstřelenou brankou Ondřej Němec a pak také bezchybným výkonem brankář Marek Čiliak, jenž po příchodu do Brna působí velmi jistým dojmem a v dosavadních třech střetnutí pustil za svá záda pouze tři puky. Brňané nyní touží udělat vše pro to, aby vůbec poprvé v sezoně porazili rozjetý Hradec Králové a na jeho úkor upevnili své postavení v elitní šestce, která zaručuje přímý postup do play-off.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mallet – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Plášek ml., Kusko, Köhler.

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Rákos (A), Vopelka – Dragoun, Kukumberg, Poppel.

    Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Klouček, Špringl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou hezký podvečer z Brna. Potemnělá DRFG arena již vyčkává nástupu obou mužstev na ledovou plochu. Kometa se dnes v rámci snahy o upevnění pozic v elitní šestce pokusí poprvé v sezoně porazit hradecký Mountfield. Východočeši naopak touží udržet kontakt s čelem tabulky, forma je na jejich straně. Dnešní bitva určitě slibuje zajímavý hokej.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Utkání dvou celků z elitní šestky vypuklo, na úvodním buly úspěšnější hostující Koukal proti domácímu Holíkovi.
     
    00:29
    Brňanům se nyní podařilo usadit v útočném pásmu, kde se snaží vytvořit kombinaci.
     
    00:33
    Domácí jsou nyní ovšem pro hru vysokou holí vykázaní do středního pásma.
     
    01:05
    Erat předával na modré čáře kotouč Michálkovi, jeho pokus o střelecké zakončení byl sražen do ochranné sítě, vhazovat se bude po levici brankáře Maxwella.
     
    01:31
    Kometa se snaží v úvodu utkání dostat svého východočeského soupeře pod tlak, hostům se zatím nepodařilo přejít přes střední pásmo.
     
    02:00
    Nyní se Hradeckým podařilo poprvé v utkání na delší dobu zdržet v obranné pásmu Komety, ovšem nahození Smoleňáka zachytil Michálek a Kometa znovu vyráží do protiútoku.
     
    03:47
    Erat se nyní dokázal dostat s kotoučem až před Maxwella, z bezprostřední blízkosti ovšem nestačil zakončit!
     
    04:16
    Snahu Hradce o přechod do útočného pásma komplikuje postavení mimo hru.
     
    04:40
    Hradeckému Nedomlelovi při snaze vystřelit podjel kotouč pod holí, na puk se tak znovu dostávají domácí a posouvají hru do středního pásma.
     
    05:19
    Ani jedno z celků se nyní útočná aktivita příliš nedaří, hra se nyní drží převážně u středového kruhu.
     
    05:54
    Nyní byl ovšem Hradec velmi blízko vedoucí brance! Nahození od modré čáry v podání Linharta tečoval Smoleňák, puku se v cestě do branky postavila tyč!
     
    06:43
    Na druhé straně operoval s kotoučem Erat, ovšem jeho přihrávku zachytil Filip Pavlík a před Čiliakem se zjevil zakončující Vincour, na svého bývalého spoluhráče si však nepřišel. Po komerční přestávce se bude vhazovat před brněnskou brankou.
     
    07:23
    Kometa se nyní marně snaží zatopit hradecké obraně, její tvorbu kombinací provází řada nepřesností, čehož obránci hostů bleskově využívají.
     
    07:52
    Nyní ovšem nepřesná rozehrávka Mountfieldu, po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před Maxwella.
     
    08:15
    Znovu to Kometě nelepí, rodící se kombinaci první útočné formace dokázal zhatit bránící Dragoun.
     
    08:41
    Mallet vedl útočnou akci Komety, jeho snažení však přerušil ofsajd.
     
    09:06
    Hradec Králové si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání. Zcela zbytečným faulem ve středním pásmu se prohřešil Jan Hruška, dvě minuty za podrážení jsou na místě.
     
    09:20
    Vincour si vybruslil do střelecké pozice z hranice levého kruhu, jeho koncovku dokázal srazit bránící Gulaši do ochranné sítě.
     
    09:25
    Nahození v podání Filipa Pavlíka Čiliak vyrazil, hosté jsou ovšem na kotouči a tvoří kombinaci.
     
    10:02
    Malcovi se nyní podařilo osvobodit svůj tým, unavená čtveřice Komety může v klidu vystřídat.
     
    10:28
    Znovu je kotouč až v obranném pásmu Mountfieldu.
     
    10:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield šťastné využívá přesilovou hru! Mislav Rosandić poslal kotouč od modré čáry do hloubky pásma LUKÁŠI CINGELOVI, ten se přihrávkou naslepo snažil najít spoluhráče v předbrankovém prostoru, do puku však zasáhl obránce Michálek a ten se následně svezl za brankovou čáru. Asistence: Mislav Rosandić, Oskars Cibulskis.
    10:50 Lukáš CINGEL - 0:1
     
    11:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově odskakují do dvoubrankového vedení! Útočník elitní formace Hradce Králové RADEK SMOLEŇÁK dokázal z levého křídla svižnou střelou zápěstím zaskočit brankáře Čiliaka. Bez asistence.
    11:52 Radek SMOLEŇÁK - 0:2
     
    12:51
    Kometa je evidentně opařena ze dvou slepených inkasovaných branek, Hradečtí nadále úřadují v útočném pásmu.
     
    13:22
    Zakázané uvolnění Komety.
     
    13:27
    Zámorský nahazoval ihned po buly kotouč na Čiliaka, kde ještě clonil Poppel, brněnský brankář puk vyrazil a jeho spoluhráči jej následně dokázali vyvézt z obraného pásma.
     
    14:12
    Další brněnská útočná snaha přišla vniveč, nahozený kotouč od Čermáka přebrala hradecká obrana a Smoleňák okamžitě posunul hru do středního pásma.
     
    14:51
    Rozhodčí nyní přerušil hru, protože v rohu ledové plochy zůstal ležet otřesený Petr Koukal. Bývalý reprezentační útočník se svírá v bolestech a drží se za koleno, tohle jsou určitě nepříjemné chvilky pro hradeckého borce, ke kterému spěchá zdravotnická pomoc.
     
    14:51
    Za podpory svých spoluhráčů Smoleňáka a kapitána Graňáka opouští Koukal ledovou plochu a míří na ošetřovnu, doufejme, že hradecký hokejista bude v pořádku.
     
    15:10
    Radovan Pavlík nyní u mantinelu v útočném pásmu odzbrojen Gulašim, ale Kometa se dál než před útočnou modrou nedostane.
     
    15:49
    Michálek se obloučkem snažil dostat kotouč z obranné třetiny Brna, puk ovšem za pomocí plexiskla skončil mimo ledovou plochu, vhazovat se bude znovu před Čiliakem.
     
    15:57
    Střílený puk od modré čáry v podání Graňáka se odrazil od skrumáže hráčů do vzduchu, nikdo si chvíli nebyl jistý, kde se kus černé gumy nachází, nakonec se však do výhodné palebné pozice dostal v mezikruží Chalupa, Čiliak pohotově vyrazil.
     
    16:42
    Štencel nyní chyboval na útočné modré čáře a do samostatného úniku se dostal Chalupa, měl dostatek času na to, aby si promyslel, jak s kotoučem naloží, jenže ten se rozhodl jej neuposlechnout a v klíčové fázi mu ujel z čepele!
     
    16:50
    Zakázané uvolnění Komety a další vhazování před její brankou.
     
    17:14
    Kometa se bude v závěru první třetiny podruhé v utkání bránit početní výhodě soupeře. Dvě minuty za krosček fasuje Michal Barinka.
     
    17:21
    Kometa se na úvod početní výhody soupeře ihned osvobozuje.
     
    17:36
    A znovu, tentokrát odpálil kotouč Gulaši.
     
    18:21
    Smoleňák poslal kotouč na modrou čáru Zámorskému, jeho jedovatou ránu dokázal Čiliak vyrazit a Kometě se následně podařilo i vyhodit.
     
    19:06
    Dočekal nyní vystihl kombinaci soupeře a vyváží kotouč alespoň do středního pásma.
     
    19:14
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    19:45
    V závěru první třetiny ještě budeme svědky vhazování před hradeckou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina mezi Kometou a Mountfieldem je minulostí. Domácí Brňané se snažili v úvodu na soupeře z východu Čech vletět, ovšem jejich snaha k brzké úvodní brance nevedla. Hradec se postupně v DRFG areně aklimatizoval a vynutil si přesilovou hru, ve které otevřel skóre šťastnou trefou Lukáš Cingel. Uběhlo pouhých dvaašedesát vteřin a Mountfield slavil podruhé, to když se přesnou střelou po individuální akci prosadil Radek Smoleňák. Kometa se marně pokoušela svými protiútoky ohrozit Maxwellovu branku, pozorná obrana Hradce nepovolovala domácím prakticky žádnou tvorbu kombinací. Naopak Hradec měl více ze hry, v závěru první třetiny mohl své vedení navýšit v další přesilové hře, tu už však pozorná čtveřice Brňanů v čele s Čiliakem ubránila. Kometa však bude muset do druhé třetiny něco změnit, pokud chce z dnešního utkání brát na konto cenné body. Prostřední dějství odstartuje v 18:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Druhá třetina odstartovala, Brňany ovšem v okamžité cestě do útočného pásma zastavil ofsajd. Kometa navíc nastoupila do druhé třetiny se změnami v sestavě, v první lajně nahradil Malleta Erat.
     
    20:33
    Erat se právě po přihrávce od Zaťoviče dostal do palebné pozice, z levého kruhu ovšem minul.
     
    20:58
    Kometa v úvodu prostředního dějství začala šlapat, Holík zpoza branky vyzval ke skórování Erata, ten už byl před Maxwellem zcela osamocen, ale nedokázal hradeckého brankáře prostřelit!
     
    21:50
    Kometa dokázala odzbrojit útočníky Hradce a do samostatného úniku mohl ujíždět Orsava, jenže brněnský borec neměl dostatečnou rychlost a kotouč pouze nahodil.
     
    22:24
    Kometa stupňuje svůj tlak! Střelu Hrušky z pravého kruhu Maxwell vyrazil pouze na hůl dorážejícího Dočekala, jeho pokus ovšem do odkryté branky Hradce nedorazil!
     
    22:43
    Radova Pavlík nyní vyvezl kotouč z obranného pásma a svým nahozením od červené čáry prověřil Čiliakovu pozornost.
     
    23:30
    Hra Hradce je nyní značně rozháraná, Kometě se nejspíš podařilo soupeře zaskočit a hosté jsou nyní ve svých snahách značně nepřesní.
     
    24:03
    Erat nyní posunul kotouč na Holíka, jenž ujížděl do přečíslení společně se Zaťovičem, prvně jmenovaný se však rozhodl vzít zakončení na sebe, Maxwell si s jeho střelou poradil a utlumil kotouč ve své výstroji.
     
    24:29
    Další slibná souhra Komety, Bartejs poslal kotouč do mezikruží Köhlerovi, ten ještě vylepšil pozici pro Kuska, jehož prudká rána skončila v náručí brankáře Maxwella.
     
    25:09
    Vincorouvi se nyní podařilo zavézt kotouč do útočného pásma, kde se po odrazu puku dostal i do slibné palebné pozice, jeho prudkou ránu z hranice pravého kruhu Čiliak zneškodnil.
     
    25:49
    Kometa ze svého narůstajícího náporu těží přesilovou hru, dvě minuty za podrážení obdržel Matěj Chalupa.
     
    26:10
    Eratovu přihrávku vystihl Vopelka a Hradec posílá kotouč do středního pásma.
     
    26:35
    Miškář nyní dokázal zhatit další kombinaci domácích a tentokrát kotouč míří až k Čiliakovi.
     
    27:18
    Druhou minutu oslabení Hradec zvládá, další vyhození obstaral Cibulskis.
     
    27:51
    V úplném závěru početní výhody se Štencelovo nahození snažil za Maxwellova záda usměrnit Hruška, hostující brankář ovšem pohotově reagoval a hru přerušil, po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    27:55
    Ihned po vhazování zkusil své štěstí od modré čáry Malec, Maxwell tentokrát zasáhl svou vyrážečkou.
     
    28:44
    Dočekalova přihrávka na rozjetého Malleta postrádala přesnost a odpískané zakázané uvolnění stěhuje hru do obranného pásma Komety.
     
    29:01
    Ohrožení brněnské branky po delší době připravoval Radovan Pavlík, jeho střelu však dokázal srazit bránící Barinka.
     
    29:30
    Brněnští fanoušci se chytají za hlavu! Zaťovič doslova na zlatém podnose připravil příležitost Petru Holíkovi, jenž z voleje usměrňoval kotouč mezi betony brankáře Maxwella, ten však na poslední možnou chvíli dokázal pohotově zasáhnout! Výkon hostujícího brankáře je dnes zatím stoprocentní.
     
    30:10
    Skrumáž před Čiliakem se snažil prostřelit Vopelka, to se hradeckému útočníkovi povedlo, ale brněnský brankář dokázal včas reagovat a kotouč vyrazil.
     
    30:54
    Do obranného pásma Hradce se nyní přiřítil Dočekal, jeho střelu skrz obránce Maxwell vyrazil, následně Bartejs vyzval ke střele Čermáka, rána v podání brněnského kapitána měla potřebnou razanci, ovšem další úspěšný zákrok předvedl také brankář Maxwell.
     
    31:12
    Malec nyní po vhazování pouze nastřelil bránícího Smoleňáka, jenž jej následně vytlačil až do obranného pásma Komety, kde se oba borci skáceli k ledu. Podrážděné brněnské publikum se dožaduje dvouminutového trestu pro hradeckého útočníka, ale pravice obou hlavních rozhodčích zůstávají v klidu.
     
    31:42
    Kometa nyní nepřesná ve vlastní rozehrávce, Hradec ovšem toho nevyužil, neboť se dostal do ofsajdové situace.
     
    31:59
    Orsava nyní doslova namazal před vlastní branku na hůl Vopelky, ten se okamžitě odhodlal k zakončení, ovšem naštěstí pro Brno trefil pouze připraveného brankáře Čiliaka.
     
    32:36
    Po komerční přestávce utkání pokračuje, Kometa se snaží najít cestu do obranného pásma Mountfieldu.
     
    33:20
    Hradecká obrana nyní bez problému ubránila rodící se kombinaci v podání elitní formace Brna a posunuje hru až do obranné třetiny domácích.
     
    33:35
    Na ledové ploše znovu zůstává ležet otřesený hráč hostů, zatím nevíme o koho se jedná, na ledovou plochu je však připraven zdravotnický personál.
     
    33:35
    Jedná se o Michala Dragouna, jenž opouští ledovou plochu po svém a míří za doprovodu lékaře na ošetřovnu.
     
    33:43
    Němcova rozehrávka postrádala přesnost a končí až odpískaným zakázaným uvolněním.
     
    34:08
    Linhart se nyní dostal do útočného pásma a ze své hole vyslal prudkou střelu zápěstím, která však pouze otestovala pevnost zadních plexiskel.
     
    34:45
    Do nahození v podání brněnského Michálka zasáhl svou hokejkou Orsava, nepříjemný skákavý kotouč ovšem znovu ve své moci krotí pohotovým zákrokem brankář Maxwell.
     
    35:23
    Kometě se nyní daří držet s kotoučem v útočném pásmu.
     
    35:51
    Hradec se z brněnského sevření osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    36:26
    Svižný přechod do útoku v podání Komety, ze kterého se zrodilo přečíslení dva na jednoho, Čermák bekhendovou přihrávkou servíroval puk do jízdy Vondráčkovi, tomu se však na kotouč dosáhnout nepodařilo.
     
    36:57
    Na druhé straně zakončoval z hranice levého kruhu Rákos, Čiliak vyrazil svým betonem.
     
    37:11
    Úmyslný ofsajd v podání Komety, hra se stěhuje před Čiliaka.
     
    37:26
    Hradec bude hrát v závěru druhé třetiny přesilovou hru, právě probíhá signalizovaná výhoda hostujícího týmu.
     
    37:45
    Jenže v signalizované výhodě to přepískl také Tomáš Linhart, jenž fasuje dvě minuty za hrubost. Dříve signalizovaný trest byl určený Michalu Gulašimu za hákování. Oba celky budou hrát ve čtyrech.
     
    38:09
    Hra ve čtyrech zatím více svědčí hostům, ti jsou usazeni v útočném pásmu a neustále kombinují.
     
    38:35
    Po přihrávce Graňáka pálil z levého kruhu Cingel, Čiliak jeho střelu nejprve vyrazil a následně přikryl pod svou rukavici, vhazovat se bude po pravici brněnského brankáře.
     
    38:56
    Brňany osvobodil vývozem kotouče Orsava, jenž ještě zadovkou posílal puk Eratovi, zkušenému útočníkovi v brněnských službách se však zakončit nepodařilo.
     
    39:09
    Štencel ihned po buly posílal kotouč na hradeckou branku, kde clonili Čermák s Vondráčkem, kotouč si však jako první naše brankář Maxwell.
     
    39:45
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme branku neviděli, ovšem domácí Kometa dokázala oproti prvnímu dějství zařadit vyšší rychlostní stupeň a připravila si několik slibných příležitostí, ve kterých se snažila vytěžit kontaktní branku. Ta se však i díky spolehlivým zákrokům brankáře Maxwella nedostavila. Hradec dokázal nápor domácího týmu ustát, přečkal i oslabení a zatím trpělivě směřuje k tříbodovému zisku, jenž by jej katapultoval na druhé místo tabulky. Zda se to Východočechům podaří dotáhnout do vítězného konce a nebo domácí ještě zaberou, to budeme sledovat ve třetí třetině, která v DRFG aréně započne v 19:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Na počátku třetí třetiny uspěl na úvodním buly hostující Rákos, ovšem jeho spoluhráč Zámorský poslal kotouč na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Maxwellem.
     
    40:33
    Kotouč se nyní nachází ve středním pásmu, kde o něj hráči obou týmu tuze bojují.
     
    40:57
    Miškář si nabruslil do střelecké pozice, jeho prudký pokus zápěstím krotí ve své moci brankář Čiliak.
     
    41:21
    Radovan Pavlík zachytil brněnskou rozehrávku ve středním pásmu a ostrou ránou z vrcholku pravého kruhu protáhl Čiliaka, jenž jeho střelu vyrazil svou hokejkou.
     
    41:50
    Na druhé straně otestoval pozornost Maxwella Vondráček, ale taková rána dnes stoprocentnímu brankáři Hradce nedělá problém.
     
    41:54
    Malec to po vhazování zkusil přes clonící skrumáž hráčů, kotouč má však opět pod kontrolou spolehlivý strážce hradecké svatyně.
     
    42:39
    Hradci se podařilo vyštvat brněnské okupanty, ovšem nyní kotouč končí až na zakázaném uvolnění, takže hra se vrací zpět před Maxwella.
     
    43:24
    Rychlý protiútok Komety začal u Erata, jenž poslal puk do jízdy Zaťovičovi, ten elegantně předložil Holíkovi, jehož rána končí v pohotové lapačce Maxwella.
     
    43:25
    Ovšem brněnský Petr Holík nejspíš svou brzdou pokropil brankáře Maxwella, což hlavní rozhodčí ocenil dvouminutovým trestem za nesportovní chování. Mountfieldu se tak naskýtá možnost početní výhody.
     
    43:28
    Gulaši ihned osvobozuje svůj tým.
     
    43:48
    A znovu kotouč pohotově opouští brněnskou třetinu, tentokrát zásluhou Malce.
     
    44:02
    Rákos dokázal na pravé straně uvolnit Vincoura, ten už měl před sebou brankáře Čiliaka, ale v bezprostřední blízkosti brněnské branky si nedokázal kotouč ideálně zpracovat a poslal jej až do ochranné sítě.
     
    44:33
    Michálek zachytil kotouč a snažil se do samostatného úniku vyslat Orsavu, tomu však puk přeskočil hůl a ke kotouči se dostal brankář Maxwell.
     
    45:09
    Prudkou přihrávku Zámorského usměrňoval směrem k brněnské brance Smoleňák, kotouč však hradeckého útočníka neposlechl dle jeho představ a zamířil si to mimo ledovou plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:25
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    45:51
    Holík přes obrannou zeď Mountfieldu neprošel, k puku se dostal Vincour a rozehrává protiútok Hradce.
     
    46:36
    Kometa dostává příležitost ke vstřelení kýžené kontaktní branky, dvě minuty za hákování – tak zní verdikt pro hradeckého kapitána Dominika Graňáka.
     
    47:23
    Kometě se nyní podařilo demontovat obranu Hradce, Erat poslal kotouč na vrcholek kruhu Holíkovi, jenž ještě vylepšil pozici pro Zaťoviče, ten však nedokázal uklidit kotouč do branky, neboť pohotovým přesunem se blýskl Maxwell a další brněnskou příležitost zmařil.
     
    47:40
    Tentokrát se ke střele odhodlal Erat, Maxwell ovšem znovu stoprocentní.
     
    47:57
    Němec dostal nabito od Erata, pálil prudce a Maxwell nejspíš netušil, kam kotouč míří, naštěstí pro hradeckého brankáře jej včas zastoupil obránce Filip Pavlík, jenž následně dokázal vyhodit.
     
    48:36
    Mountfield hraje v plném počtu.
     
    48:57
    Zakázané uvolnění Hradce. Kometa se snaží nadechnout k náporu.
     
    49:30
    Miškář nyní vyvezl kotouč do útočného pásma, kde se snažil i vystřelit, byl však pohotově odzbrojen, hradecký útočník však napadá brněnskou rozehrávku a dává čas svým spoluhráčům na vystřídání.
     
    50:10
    Erat poslal kotouč Zaťovičovi, ten to zkusil na Maxwella bekhendem, ovšem hradecký maskovaný muž působí nadále velmi jistým dojmem.
     
    50:54
    Eratovu přihrávku vystihl Chalupa, přihrál na křídlo Vincourovi a Hradec může opět střídat, Kometa už musí otevřít hru.
     
    51:24
    Dnešní utkání sleduje 7316 diváků.
     
    52:06
    Kometa si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za podrážení fasuje Mislav Rosandić.
     
    52:40
    Němec vypálil od modré čáry, Maxwell pouze vyrazil před sebe, ale na pomoc mu přispěchali jeho obránci, kteří kotouč odpálili do bezpečí.
     
    53:23
    Hradci se znovu podařilo vyhodit.
     
    53:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield nejspíš korunuje výsledek dnešního utkání ve vlastním oslabení! Filip Pavlík zachytil kotouč na modré čáře a nasměroval jej do mezikruží, kde stál připraven RADEK SMOLEŇÁK, jenž pohotovou střelou nad Čiliakovo rameno zaznamenal svou druhou trefu v utkání a posílá svůj tým do pohodlného tříbrankového náskoku. Asistence: Filip Pavlík.
    53:50 Radek SMOLEŇÁK - 0:3
     
    54:36
    Barinkovu střelu tečoval Plášek, kotouč pouze prosvištěl hradeckým brankovištěm.
     
    55:32
    Zakázané uvolnění Hradce.
     
    55:41
    Štencelovi se ani nadvakrát nepodařilo prostřelit hradeckou obranu.
     
    56:13
    Hradec už se nikam nežene, na útočné snahy Komety čeká organizována pětice hostů ve středním pásmu.
     
    57:06
    O čestný úspěch Komety se střelou z pravé strany pokoušel Němec, Maxwell ovšem dalším úspěšným zákrokem míří k čistému kontu.
     
    57:45
    Opět se píská zakázané uvolnění Hradce, Kometa se ovšem do závěrečného náporu zatím nedostává.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:46
    Hradec v poklidu kontroluje hru, export tří bodů na východ Čech je podpořen trpělivým výkonem.
     
    59:50
    Utkání se už pouze dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hradec Králové i počtvrté v sezoně poráží brněnskou Kometu a minimálně do zítřka se posouvá na druhé místo průběžné extraligové tabulky. Kometa dnes vyšla střelecky naprázdno, nedá se ovšem říci, že by si domácí Brňané nepřipravili slibné příležitosti, ovšem potvrdil se fakt, který Jihomoravany provází v posledních utkáních a to je střelecká efektivita. Hradec o svém vítězství rozhodl již v první třetině, když nejprve využil přesilovou hru a o dvaašedesát vteřin zajistil dvoubrankový náskok hostům Radek Smoleňák, jenž navíc korunoval vítězství svého týmu ve třetí třetině, když se tentokrát prosadil ve vlastním oslabení. Hosté z východu Čech si nyní užijí děkovačku s hloučkem svých příznivců a s tímto konstatováním se s vámi z Brna loučím a přeji příjemný zbytek večera.

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Brandon Maxwell (HKM)

    Ondřej Němec (KOM) (20:35:33)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Cingel (Rosandić, Cibulskis), 12. Smoleňák, 54. Smoleňák (F. Pavlík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mallet – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Plášek ml., Kusko, Köhler.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Rákos (A), Vopelka – Dragoun, Kukumberg, Poppel.

    Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Klouček, Špringl

    Diváci: 7316
    thejrc.org