Litvínov – Třinec 0:5 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 9:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Mountfield HK
Úterý 19.02.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:50 Radek SMOLEŇÁK - 0:3
     
    53:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield nejspíš korunuje výsledek dnešního utkání ve vlastním oslabení! Filip Pavlík zachytil kotouč na modré čáře a nasměroval jej do mezikruží, kde stál připraven RADEK SMOLEŇÁK, jenž pohotovou střelou nad Čiliakovo rameno zaznamenal svou druhou trefu v utkání a posílá svůj tým do pohodlného tříbrankového náskoku. Asistence: Filip Pavlík.
     
    52:06
    Kometa si zahraje přesilovou hru, dvě minuty za podrážení fasuje Mislav Rosandić.
     
    51:24
    Dnešní utkání sleduje 7316 diváků.
     
    46:36
    Kometa dostává příležitost ke vstřelení kýžené kontaktní branky, dvě minuty za hákování – tak zní verdikt pro hradeckého kapitána Dominika Graňáka.
     
    43:25
    Ovšem brněnský Petr Holík nejspíš svou brzdou pokropil brankáře Maxwella, což hlavní rozhodčí ocenil dvouminutovým trestem za nesportovní chování. Mountfieldu se tak naskýtá možnost početní výhody.
     
    37:45
    Jenže v signalizované výhodě to přepískl také Tomáš Linhart, jenž fasuje dvě minuty za hrubost. Dříve signalizovaný trest byl určený Michalu Gulašimu za hákování. Oba celky budou hrát ve čtyrech.
     
    29:30
    Brněnští fanoušci se chytají za hlavu! Zaťovič doslova na zlatém podnose připravil příležitost Petru Holíkovi, jenž z voleje usměrňoval kotouč mezi betony brankáře Maxwella, ten však na poslední možnou chvíli dokázal pohotově zasáhnout! Výkon hostujícího brankáře je dnes zatím stoprocentní.
     
    25:49
    Kometa ze svého narůstajícího náporu těží přesilovou hru, dvě minuty za podrážení obdržel Matěj Chalupa.
     
    22:24
    Kometa stupňuje svůj tlak! Střelu Hrušky z pravého kruhu Maxwell vyrazil pouze na hůl dorážejícího Dočekala, jeho pokus ovšem do odkryté branky Hradce nedorazil!
     
    20:58
    Kometa v úvodu prostředního dějství začala šlapat, Holík zpoza branky vyzval ke skórování Erata, ten už byl před Maxwellem zcela osamocen, ale nedokázal hradeckého brankáře prostřelit!
     
    17:14
    Kometa se bude v závěru první třetiny podruhé v utkání bránit početní výhodě soupeře. Dvě minuty za krosček fasuje Michal Barinka.
     
    16:42
    Štencel nyní chyboval na útočné modré čáře a do samostatného úniku se dostal Chalupa, měl dostatek času na to, aby si promyslel, jak s kotoučem naloží, jenže ten se rozhodl jej neuposlechnout a v klíčové fázi mu ujel z čepele!
    11:52 Radek SMOLEŇÁK - 0:2
     
    11:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově odskakují do dvoubrankového vedení! Útočník elitní formace Hradce Králové RADEK SMOLEŇÁK dokázal z levého křídla svižnou střelou zápěstím zaskočit brankáře Čiliaka. Bez asistence.
    10:50 Lukáš CINGEL - 0:1
     
    10:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield šťastné využívá přesilovou hru! Mislav Rosandić poslal kotouč od modré čáry do hloubky pásma LUKÁŠI CINGELOVI, ten se přihrávkou naslepo snažil najít spoluhráče v předbrankovém prostoru, do puku však zasáhl obránce Michálek a ten se následně svezl za brankovou čáru. Asistence: Mislav Rosandić, Oskars Cibulskis.
     
    09:06
    Hradec Králové si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání. Zcela zbytečným faulem ve středním pásmu se prohřešil Jan Hruška, dvě minuty za podrážení jsou na místě.
     
    05:54
    Nyní byl ovšem Hradec velmi blízko vedoucí brance! Nahození od modré čáry v podání Linharta tečoval Smoleňák, puku se v cestě do branky postavila tyč!
     
    03:47
    Erat se nyní dokázal dostat s kotoučem až před Maxwella, z bezprostřední blízkosti ovšem nestačil zakončit!
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 11. Cingel (Rosandić, Cibulskis), 12. Smoleňák, 54. Smoleňák (F. Pavlík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mallet – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Plášek ml., Kusko, Köhler.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Linhart (A), Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Graňák (C) – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Rákos (A), Vopelka – Dragoun, Kukumberg, Poppel.

    Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Klouček, Špringl

    Diváci: 7316
    ocianews.com