Litvínov – Třinec 0:5 (kon.) | Vítkovice – Chomutov 9:1 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 0:3 (kon.)
Liberec – K. Vary 3:1 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:5 (kon.) | Sparta – Olomouc 1:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 19.02.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:40:14)
     
    Liberec v relativně vyrovnaném utkání potvrdil roli favorita a poráží Karlovy Vary 3:1!

    V poslední periodě již žádná branka nepadla, Tygři si totiž zkušeně hlídali obrannou část kluziště. Západočeši se snažili najít si cestičky do šancí, ovšem příliš se jim to už v závěru nedařilo. Liberec vyhrál zaslouženě, nikoliv však dominantně. Celek z lázeňského města i přes obstojný výkon prohrává popatnácté z posledních sedmnácti duelů.

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 25:22 Karlovy Vary.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Michal Birner vyhodil po mantinelu touš až do útočného pásma. Hnal se za ním Radan Lenc, nicméně Vladimír Eminger byl rychlejší.
     
    59:25
    Karlovy Vary si vyžádaly oddechový čas. Po jeho konci zůstává Bednář na střídačce, hosté to zkusí v šesti!
     
    59:14
    Jan Bednář by rád vyjel, ovšem ze střídačky dostává pokyn k zůstání v brankovišti. Energetici si zřejmě nechtějí pokazit skóre, které může být při určité souhře okolností také důležité. Kotouč se nachází za klecí Romana Willa.
     
    58:55
    Do konce třetí části zbývá přes jednu minutu, vhazovat se bude ve středním pásmu. Uvidíme, zda Vary zkusí hru v šesti.
     
    58:12
    Tyler Redenbach zašlápl touš v souboji s Michalem Plutnarem v rohu hostujícího obranného pásma. To přesně Tygrům vyhovuje, zatímco Západočechům pomalu dochází potřebný čas.
     
    57:38
    Energetici marně hledají cestičku do útočného pásma. Liberečtí hokejisté v těchto okamžicích brání velice zkušeně a bez větších potíží.
     
    57:09
    Jedná se o Jakuba Fleka. Ofenzivní eso Karlových Varů je za pomoci spoluhráčů odvedeno na lavici. Poté se v předklonu vydává rovnou do kabiny. Vylučovat se nebude.
     
    57:09
    Za libereckou brankou zůstává ležet jeden z hráčů Energie. Doufejme, že bude v pořádku!
     
    56:40
    Lukáš Krenželok mezi kruhy prováhal vhodný moment ke střele. Ještě se tedy rozhodl posunout puk na Martina Ševce, jehož přihrávka před brankoviště nikoho nenalezla.
     
    55:46
    Za domácí defenzivou číhal Jaromír Kverka. Škoda pro Vary, že prudkou přihrávku nedokázal přilepit na čepel.
     
    55:20
    Sebastián Gorčík zkusil štěstí ještě ze střední třetiny. Ačkoliv dal ráně slušnou razanci, betonem zasahující Roman Will nemohl mít reálné potíže.
     
    54:48
    Taylor Doherty ukončil karlovarskou snahu vyhozením až do středního pásma. Tomáš Mikúš se snažil vydat zpátky, leč daleko se nedostal.
     
    54:08
    Dominik Lakatoš se vydal pomoci defenzivě. Po dlouhém souboji za brankou Liberce nakonec vyjíždí s kotoučem na své hokejce domácí Matěj Stříteský.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 454 diváků.
     
    Střely na branku – 25:21.
     
    53:28
    Dávid Gríger využil volného okénka v liberecké defenzivě a hnal se víceméně sám na branku! Po výjezdu z levé strany ovšem nezvládl finální fázi a puk skončil mimo.
     
    53:14
    Ladislav Šmíd zavezl puk až do rohu ledové plochy, kde domácí přesilovka pomalu ale jistě končí. Spokojenost s ní na straně šelem rozhodně panovat nebude.
     
    52:39
    Jakub Valský pláchl po pravém křídle. Střela mu vůbec nesedla, a Vary měly štěstí, že Libor Hudáček nedosáhl na kotouč před brankovištěm.
     
    52:06
    Liberecká přesilovka zatím znovu postrádá kloudné nápady, nyní se dokonce elitní domácí formace dostala do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    51:37
    Hudáčkův pokus o křižnou přihrávku zastavil Jaromír Kverka, načež Karlovy Vary šetří důležitý čas s pukem na vlastních hokejkách.
     
    51:21
    Energetici si komplikují situaci, Tomáš Rachůnek (KVA) totiž míří pykat za podrážení.
     
    51:14
    Tomáš Rachůnek si klestil cestu do libereckého obranného pásma. Akci přerušil hvizd sudího, jenž všem přítomným oznámil postavení mimo hru.
     
    50:29
    Nyní úroveň zápasu není bůhvíjak oslnivá, kotouče pouze létají ze strany na stranu, aniž by byly k vidění zajímavé situace. Michal Birner se snažil něco vymyslet, jenže byl zdvojen u mantinelu.
     
    49:31
    Jakub Valský se tentokrát vydal do trojnásobné přesily, což pochopitelně k úspěchu nevedlo. Tribuny jen zklamaně zahučely.
     
    49:03
    Jakub Valský dostal na pravé straně spoustu prostoru, najel si tedy až na kruh. Střela mu vůbec nesedla, ovšem s tím Bednář nepočítal a puk mu po ledě projel jen několik centimetrů od tyčky!
     
    48:33
    Radan Lenc se chopil puku a z vlastního obranného pásma ho poslal až na Jana Bednáře. Liberec bude zanedlouho v plném počtu.
     
    47:42
    Po střele Tomáše Rachůnka bylo před domácí svatyní poměrně veselo, vše ale pro Tygry znovu končí dobře. Západočeši musí další akci začít až od své klece.
     
    47:10
    Roman Will spolehlivě vyrazil ránu od modré čáry. Hned poté vyhazuje Petr Kolmann kotouč až na opačný konec ledové plochy.
     
    46:49
    Roman Vlach se prokličkoval až do mezikruží, kde do něj drkl Lukáš Derner (LIB), jenž inkasuje menší trest za držení protihráče.
     
    46:25
    Tyler Redenbach nevymýšlel žádné složitosti a z velkého úhlu nahodil puk na zasahujícího Bednáře. Hra je tedy opět přerušena.
     
    Střely na branku – 23:18.
     
    45:50
    Tato početní výhoda se šelmám skutečně nedaří. Nevytvořily si žádnou příležitost, akce postrádají myšlenku. Západočeši se opět, zřejmě naposledy, osvobozují.
     
    45:20
    Lukáš Krenželok byl v souboji usazen na ledovou plochu. Puku se tedy chopil Kohout, který ho poslal daleko mimo hostující obrannou třetinu.
     
    44:46
    Tomáš Filippi obdržel přihrávku do jízdy. Poté, co si najel na levý kruh, nechal vyniknout lapačku Jana Bednáře! Vhazovat se bude po pravé brankářově ruce.
     
    44:14
    Liberečtí v úvodu přesilovky přicházejí o útočné pásmo. Novou akci musejí začít až od brankáře Romana Willa.
     
    44:00
    Ladislav Šmíd (LIB) se nadechl k velkému sólu a z levého křídla se prokličkoval až k brankovišti! Ve střele mu zabránil podrážením Martin Rohan (KVA).
     
    43:08
    Radan Lenc mířil úplně sám na branku, dostal se ovšem příliš blízko k Bednářovi a forhendový blefák poslal jen do jeho betonu!
     
    42:46
    Libor Hudáček se prohnal po pravé straně a centroval před branku. Puk projel Birnerovi pod bruslemi, načež ještě slovenský forvard nepřesně přihrával ve slibně střelecké pozici.
     
    41:57
    Marek Zachar pracoval za karlovarskou klecí bez úspěšného výsledku. Protiútok Energie táhne Jaromír Kverka, jenž se dostává až k zadnímu hrazení.
     
    41:27
    Tomáš Mikúš si rozmyslel cestu kupředu a raději zacouval. Hosté se u Romana Willa nedokázali udržet a hra tak plyne bez přerušení dál.
     
    40:49
    Jan Ordoš se snažil znepříjemnit rozehrávku Rachůnkovi, jenž uplatnil zkušenosti a nenechal se mladým útočníkem rozhodit.
     
    40:18
    Znovu se hraje. Michal Plutnar se okamžitě snažil zavézt touš do útočného pásma. Povedlo se mu to napodruhé a Jakub Flek se prohnal až před Romana Willa! Z pravého kruhu ovšem mířil pouze do jeho břicha.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:58.
     
    V prostředí dvacetiminutovce atraktivita duelu trošku vyprchala. Domácí hokejisté tlačili, energetici ovšem vyráželi do brejků, jež byly párkrát poměrně nebezpečné. Síť rozvlnil pouze Libor Hudáček, který v početní výhodě dorazil do sítě akci Filippiho a Lence. Uvidíme ještě drama, nebo si favorit zbytek utkání pohlídá?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 20:17 Karlovy Vary.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:45 Libor HUDÁČEK - 3:1
     
    39:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři využívají přesilovou hru ještě před koncem periody a vedou už o dva góly! Tomáš Filippi se zjevil ve velice solidní pozici na pravém kruhu. Rána mu úplně nesedla a po ledě dojela pouze do Bednářova betonu. Radan Lenc nicméně kotouč stihl posunout do strany a LIBOR HUDÁČEK to už měl před otevřenou svatyní snadné! Asistence: Radan Lenc, Tomáš Filippi.
     
    39:22
    Ze sílícího tlaku šelem pramení faul. Dávid Gríger (KVA) se provinil proti pravidlům, když držel hokejku jednoho z libereckých forvardů.
     
    38:36
    Jan Ordoš se dobře zorientoval před Bednářem. Snažil se rychle zakončit z otočky, což se mu nevydařilo podle představ. Touš míří za branku.
     
    38:23
    Jelínkova formace sevřela energetiky pod velký tlak. Jan Bednář všechny perné chvíle ustál, načež Vary posílají touš na zakázané uvolnění.
     
    37:49
    Liberečtí budou každou chvíli kompletní, ubránili se s naprostou grácií. Po většinu oslabení dokonce drželi kotouč na vlastních hokejkách!
     
    36:57
    Radan Lenc nyní místo vyhození dokonce pronikl až do ofenzivní zóny. Posléze vrátil puk zpátky na obránce, kteří s ním mohou nerušeně kombinovat.
     
    36:27
    Hostům se zatím přesilovka vůbec nevede. Ladislav Šmíd vybojoval touš u mantinelu a vyslal jej daleko mimo nebezpečné prostory.
     
    36:00
    Lukáš Krenželok to udělal výborně. S kotoučem se protlačil až za Bednářovu bránu, kde mohou Tygři strávit cenné chvíle.
     
    35:53
    Ačkoliv se to domácím příznivcům nelíbí, Michal Birner (LIB) inkasuje menší trest za hrubost. Zákrok byl odpískán s poměrně velkým zpožděním.
     
    34:56
    Karlovarští mířili ve čtyřech proti dvěma! Škoda pro ně, že vše skončilo pouze střelou Petra Stloukala z nepříliš komfortní pozice na levé straně. Roman Will si připisuje další důležitý zákrok!
     
    34:27
    Rozhodčí nyní odpustili šelmám odpískání icingu. Liberečtí toho ale nevyužili a musejí se hned znovu soustředit na defenzivu.
     
    33:57
    Petr Kolmann kroužil kolem Bednářovy pokladnice. Nakonec nahazoval od modré čáry Marek Zachar, touš končí po teči až v ochranné síti.
     
    33:46
    Pokračující, ale spíše bezzubý, nápor Tygrů přerušili hosté vyhozením za icing. Hra se rychle vrátí zpátky před Bednáře.
     
    33:24
    Jan Ordoš si nahodil touš po hrazení za branku. Snažil se k němu přes hned dvojnásobnou přesilu dostat, avšak šance na úspěch nebyla velká.
     
    33:00
    Tomáš Filippi dobře napadal. Kotouč vrátil po hrazení zpět do ofenzivní zóny, spoluhráči ale byli daleko, kupředu míří Západočeši.
     
    32:18
    Puk se schoval pod bruslemi ve vřavě u mantinelu. Vydolovali jej hosté, kteří se trošku kostrbatě snažili dostat ze svého obranného pásma, až se jim to podařilo.
     
    Střely na branku – 18:13.
     
    31:51
    Libor Hudáček nabral rychlost. Touš dovedl na čepeli až za vrcholky kruhů, načež vypálil zápěstím a Jan Bednář nechal promluvit rukavici. Na pořadu dne je komerční přestávka.
     
    31:30
    Přesilovka Energie spěje ke svému konci a Západočeši se nemohou usadit v ofenzivní třetině. Toto už by hokejisté Liberce měli zvládnout.
     
    30:57
    Petr Jelínek obětavě zaklekl do prudké rány Šenkeříka od modré čáry. Puk se odráží až do neutrální zóny.
     
    30:43
    Velká šance na vyrovnání! Roman Vlach si navedl kotouč za branku, aby skvěle našel mezi kruhy volného Tomáše Mikúše. Toho zblízka vychytal Roman Will, načež se ještě strhla potyčka.
     
    29:58
    Jaroslav Vlach se v početní nevýhodě nebál vyrazit vpřed. Přestože se mu nepovedlo vystřelit, mohou domácí hokejisté pošetřit cenný čas.
     
    29:51
    Lukáš Kozák zahájil početní výhodu přízemní ranou od modré čáry. Před Willem se ještě snažil tečovat Roman Vlach, jenže hokejka gólmana byla rychlejší.
     
    29:37
    Dominik Lakatoš (LIB) zbytečně fauloval za brankou soupeře. Energie si zahraje přesilovku, Lakatoš hákoval.
     
    29:15
    Nahození Taylora Dohertyho jemně tečoval Dominik Lakatoš. Jan Bednář však mohl zůstat v klidu, puk mířil pouze k zadnímu hrazení.
     
    28:58
    Petr Jelínek z prostoru mezi kruhy a modrou čarou vyslal směrem k Bednářovi nepříliš důrazný pokus, jenž padáčkem zapadl přímo do lapačky mladého gólmana.
     
    28:30
    Jaroslav Vlach napadal rozehrávku karlovarského brankáře. Odměnou mu byl zisk kotouče za brankou, Tygři ovšem nemohli rozvinout nápor, pomohli si totiž přihrávkou rukou.
     
    28:18
    Technické přestupky se nám hromadí. Tomáš Hanousek si nekomplikoval situaci a odeslal černou gumu na zakázané uvolnění.
     
    28:04
    Energetici se zatím marně snaží navázat na první třetinu, ve které si vytvářeli spoustu šancí. Nyní přidali do sbírky opět pouze ofsajd.
     
    27:51
    Krátce po vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil Libor Hudáček. Nablízku stál Roman Vlach, po zásahu do jeho nohy putuje touš vysoko do ochranné sítě.
     
    27:28
    Tomáš Filippi měl před sebou volný prostor, najel si tedy až do levého kruhu pro vhazování. Střelou zápěstím dokonce rozvlnil síť, leč pouze ze strany.
     
    26:56
    Ladislav Šmíd se nadechl k sólu. Na hraně faulu se z pravé strany protáhl až za kruhy, po zemi dostal puk do brankoviště a Petr Jelínek ho jemně tečoval do Bednářovy hole.
     
    26:14
    Tomáš Rachůnek pěkným bruslařským manévrem odmítl napadajícího Lukáše Krenželoka. Ani teď se ale hosté nedostali zrovna daleko.
     
    Střely na branku – 15:11.
     
    25:46
    Kozák vystavil důraznou stopku Stříteskému, jenž se u mantinelu prodíral za kotoučem. Západočeši tedy mohli podniknout protiakci, avšak píská se pouze postavení mimo hru.
     
    25:32
    Taylor Doherty v plné rychlosti vletěl do útočného pásma. Puk si ještě navedl do lepší pozice, střelu mu ale stejně pokazil navrátivší Vladimír Eminger.
     
    24:36
    Tomáš Filippi nyní táhl rychlý brejk. Jelikož by musel sám zakončovat bekhendem, chtěl ještě oslovit Dominika Lakatoše, jenže trefil ho pouze mezi brusle.
     
    24:20
    Tomáš Filippi za hostující klecí adresoval směrem k Valskému přihrávku vzduchem, druhý jmenovaný si s těžkým oříškem nedokázal poradit.
     
    23:27
    Jakub Flek odrazil puk o hrazení a osvobodil svůj tým z menšího tlaku. Liberečtí nicméně pokračují v aktivitě, Energie musí nadále hledat protizbraň.
     
    23:04
    Taylor Doherty z velké dálky polechtal Bednářovu vyrážečku. Od ní kotouč putoval do mezikruží, kde ke štěstí energetiků žádná šelma nečíhala.
     
    22:41
    Roman Vlach v plné rychlosti mířil za útočnou modrou lajnu. Jeden z Varských byl ale ještě rychlejší, hosté se tedy dopustili postavení mimo hru.
     
    22:19
    Tomáš Filippi měl spoustu času na rozehrávku. Domácí nakonec zacouvali až za vlastní klec, kotouč drží na holi Taylor Doherty, jenž vyhlíží spoluhráče.
     
    21:38
    Přízemní rána Hanouska z pravé strany skončila na betonech Jana Bednáře. Energetici se hned vydávají do protiútoku.
     
    21:16
    Tomáš Hanousek zpanikařil na útočné modré čáře. Jakub Černý jej připravil o puk. Roman Vlach posléze v akci dvou proti jednomu hledal Martina Kohouta, jenž žabičku promáchl!
     
    20:41
    O chvíli později skončil bekhend slovenského útočníka až na zakázaném uvolnění. Vhazování se chystá po levé ruce brankáře Liberce.
     
    20:15
    Jsme zpátky. Tygři se hned vydali prozkoumat útočné pásmo. Libor Hudáček to zkoušel z ostrého úhlu, střela ale neprošla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57.
     
    První část nabídla parádní hokej, k čemuž výrazně přispěly také Karlovy Vary! Ty se ujaly vedení při vlastním oslabení, když se nadvakrát po Šmídově minele prosadil Dávid Gríger. Divoký úvod pokračoval šancemi na obou stranách, gólově se nicméně ujal až nebojácný průnik Marka Zachara. Za vyrovnaného stavu si Energie při hře ve čtyřech vytvořila další dvě loženky, ovšem nedokázala je proměnit, za což přišel trest z hole Lukáše Krenželoka, jenž zblízka mířil přesně mezi betony. Výkon Západočechů je velice milým překvapením, Tygři budou muset výrazně přidat, chtějí-li dostat utkání pod kontrolu.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 12:10 Karlovy Vary.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    V poslední chvíli se ještě na hraně Bednářova brankoviště oháněl Radan Lenc, rychle letící puk už však trefit nedokázal.
     
    19:26
    Ladislav Šmíd vyrobil další zaváhání v rozehrávce. Roman Vlach z něj nic vytěžit nedokázal, puk se nachází za brankou Romana Willa.
     
    19:06
    Ladislav Šmíd ukázal, že mu není cizí ani technická práce. Prokličkoval se za útočnou modrou lajnu, avšak je z toho pouze postavení mimo hru.
     
    18:42
    Jan Bednář musel řešit nepříjemnou střelu od modré čáry, jejíž autorem byl Taylor Doherty. Přes clonícího Jaroslava Vlacha toho moc neviděl, puk si nicméně našel.
     
    17:55
    Dominik Lakatoš se už pomalu hnal za záda všech. Za Plutnarova se ale nedostal a bývalý spoluhráč jej v poslední chvíli čistě odzbrojil.
     
    17:16
    Jakub Flek v rychlé protiakci Varů nastřelil puk před brankoviště. Dobře jej tečoval Dávid Gríger, leč z bezprostřední blízkosti Willa nepřekonal!
     
    16:33
    Další pokus střelecky aktivního Hanouska zaduněl do betonů maskovaného muže. Od těch se odrazil znovu příhodně pro spoluhráče.
     
    16:09
    Tomáš Hanousek nahodil z úhlu na Bednáře. Ten nezasáhl zrovna sebejistě, obránci ale odvedli dobrou práci a nikoho nepustili k dorážce.
     
    15:56
    Tygři se vrhli do útočného pásma navzdory signalizaci čárového sudího, po úmyslném ofsajdu se tedy stěhuje hra před Romana Willa.
     
    15:26
    Taylor Doherty znovu uplatnil tělesné proporce. Zdálo se, že jeho krajan Tyler Redenbach dostal zásah vysokou hokejkou, hra nicméně plyne dál.
     
    Střely na branku – 8:9.
     
    14:46
    A znovu Marek Zachar! Tentokrát si, hnán tribunami, navedl touš až za kruhy. Opět to zkoušel zpoza beka, avšak v tomto případě zblokoval hráč Energie střelu vysoko do ochranné sítě.
     
    14:05
    Liberečtí nepolevují a nadále se drží ve třetině. Fanoušci si žádají další trefu, na tu však zatím musejí čekat, hosté totiž pevně brání.
    13:27 Lukáš KRENŽELOK - 2:1
     
    13:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zatím je to zápas Marka Zachara! Rychlonohý útočník opět nakopl motory. Na pravém křídle jej nikdo neměl nárok zachytit. Zachar poté zpoza klece našel LUKÁŠE KREŽELOKA, který zblízka zakončil mezi Bednářovy nohy! Asistence: Marek Zachar, Martin Ševc.
     
    12:27
    Taylor Doherty ukončil zajímavý tlak Karlových Varů. Ty nyní prováhaly všechny příležitosti ke střele. Následně bylo Liberci chybně odpískáno zakázané uvolnění, což sudí uznali. Vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    11:42
    Matic Podlipnik zkusil štěstí zpoza kruhů. Střelu zastavil jeden z hráčů v modrobílém, načež je energetikům odpískána přihrávka rukou. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    11:15
    Tomáš Filippi se prosmýkl po levé straně až na dostřel Bednářovi. Z ostrého úhlu jej prověřil, avšak toto byl spíše zákrok z kategorie těch jednodušších.
     
    10:50
    V tlačenici u mantinelu uspěli hosté. Puk ale dlouho neudrželi a musejí se koncentrovat opět na defenzivní činnosti.
     
    10:36
    Tygři nadále hořeli. Jakub Flek v další tutovce nepropálil maskovaného muže, na tribunách to jen hučí. Po tvrdém zákroku u hrazení se navíc vyrovnají síly na ledě, Petr Jelínek (LIB) se provinil zásahem do oblasti hlavy a krku, za což inkasuje 2+10.
     
    10:10
    Další tutovka Varů v oslabení! Po další chybě Ladislava Šmída mířil na Willa Jakub Flek, jemuž Šmíd na poslední chvíli zabránil v zasunutí za beton!
     
    09:58
    A je z toho logické vyústění, tedy faul. Za hákování si trestnou lavici osedlá Petr Šenkeřík (KVA).
     
    09:30
    Velký tlak Liberce! Domácí hokejisté krouží kolem Bednáře, beci už jsou pořádně unavení. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde.
     
    08:59
    Libor Hudáček rozvinul domácí akci z rohu útočného pásma. Šelmy se poté uchytily ve třetině, zatím se nicméně nedostaly k žádnému zakončení.
     
    08:11
    Karlovy Vary se nenechaly opařit. Trošku ale pokazily nadějně rozjetý protiútok a Tomáš Rachůnek nakonec zakončil bekhendem daleko mimo tři tyče.
    07:58 Marek ZACHAR - 1:1
     
    07:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    A vzápětí je vyrovnáno! Vypadalo to jednoduše. MAREK ZACHAR se chopil puku v neutrální zóně, nabral rychlost, dostal se až na pravý kruh a ze zákrytu beka vypálil prudce k bližší tyči! Asistence: Martin Ševc.
     
    07:26
    Lukáš Derner promáchl na modré čáře a Západočeši vyrazili do přečíslení. Jakub Černý z levého křídla pěkně nabídl puk na teč pro Šafáře, jenž usměrnil těsně mimo!
     
    Střely na branku – 3:4.
     
    07:16
    Jan Bednář spolehlivě zachytil touš letící kolem jeho brány. Následuje komerční přestávka. Energie vede 1:0, když favorita zaskočila při jeho vlastní přesilovce. Všechny šance domácích prozatím kryl Bednář.
     
    06:26
    Tomáš Hanousek napoprvé nedokázal od modré čáry pořádně vypálit. Kotouč se k němu vrátil, Hanousek si najel až na vrcholek pravého kruhu, načež mířil pouze do středu klece!
     
    05:51
    Dominik Lakatoš trefil při rozehrávce brusli Tomáše Filippiho, od které se puk odrazil kupředu. Nakonec se píská postavení mimo hru.
     
    05:26
    Nahození Petra Kolmanna bylo sraženo až do rohu ledové plochy. Liberečtí hokejisté okupují ofenzivní zónu, aktuální stav se jim pochopitelně vůbec nezamlouvá.
     
    04:44
    Hned mohlo být vyrovnáno! Jan Ordoš zpoza klece nabil Lukáši Krenželokovi, jenž stál sám před Bednářem. Maskovaný muž výborně zasáhl a puk z něj ani nevypadl.
    04:14 Dávid GRÍGER - 0:1
     
    04:14
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak to je pro většinu diváků šok, hosté se totiž ujímají při vlastním oslabení vedení! Ladislav Šmíd dlouho váhal s rozehrávkou, až mu klepl do hole DÁVID GRÍGER. V tu dobu bylo s Tygry zle, Gríger totiž ujížděl úplně sám na Romana Willa, kterého také nadvakrát překonal. Ačkoliv první pokus po bekhendovém blafáku neprošel, dorážka už se vydařila! Bez asistence.
     
    03:52
    Jaromír Kverka odvedl parádní práci ve středu pole. Karlovy Vary poté dlouho držely kotouč a poslaly jej znovu daleko do bezpečí.
     
    03:37
    Hosté stále odolávají, aniž by soupeře pustili do šance. Nyní vytečovali pryž do ochranné síti, bude se vhazovat po levé ruce Jana Bednáře.
     
    03:10
    Energetici se osvobozují, první fáze oslabení se jim daří přečkat poměrně dobře. Uvidíme, jak si při bránění povedou dále.
     
    02:43
    Martin Ševc si vyměnil kotouč s Hudáčkem. Bývalý kapitán Liberce poté pálil od modré, Jan Bednář zasahovat nemusel, udělal to za něj zadní mantinel.
     
    02:26
    Liberec si zahraje první přesilovku! Vladimír Eminger (KVA) si totiž míří odpočinout za vysokou hůl.
     
    01:55
    Po buly ve středovém kruhu poslal Petr Kolmann touš až za Bednáře. Tam se chvilku bojovalo, úspěšněji ze vřavy vycházejí bílé šelmy.
     
    01:24
    Karlovy Vary zažily silnou pasáž. Po okupování Willovy klece se snažil na brankovišti prosadit Martin Kohout. Domácí ošemetnou situaci přečkali bez úhony.
     
    00:47
    Roman Vlach hlídkoval na pravém kruhu. Jeden ze spoluhráčů se ho snažil křížem najít, puk projel Vlachovi jen za bruslemi.
     
    00:21
    Radan Lenc zavezl kotouč za branku. Na pomoc mu přijel ještě Libor Hudáček, nicméně nablízku byl rovněž Michal Plutnar, jenž nepřipustil nebezpečí.
     
    00:07
    Jdeme na to! Úvodní vhazování patřilo Energii, avšak ta místo přechodu vpřed zvolila pouze zbrklé vyhození za zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu solidně se plnící Home Credit Areny. Tygři oblékli tradiční bílé dresy, Západočeši se představí v černozelených. Utkání započne za několik málo minut!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Libereckou branku dnes bude hájit obvyklá jednička Roman Will. To gólmanská nominace Energie je o poznání zajímavější, na první pohled by se totiž mohlo zdát, že přijela s juniorkou. Mezi tyčemi bude startovat Jan Bednář, na lavičce pak bude připraven Jakub Kašpar. Prvnímu jmenovanému je sedmnáct let, druhý je pouze o rok starší.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš (C), P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Filippi, Valský – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger, M. Rohan (C), Podlipnik, Šafář – Flek (A), Gríger, T. Rachůnek (A) – Kohout, R. Vlach, J. Černý – Gorčík, T. Mikúš, Křemen – Šik, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Jindra, Zíka.
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Tým z lázeňské metropole si na rok zkusil působení ve druhé nejvyšší soutěži. Hned na první pokus se mu povedlo postoupit zpátky do extraligy, avšak také letos to zatím vypadá na boje o udržení, a to i přes relativně nadějný vstup do sezóny. Od třináctého Chomutova ho dělí už jen a pouze tři body, strašák baráže tak začíná pořádně hrozit! Také díky tomu se Vary musejí pokusit bodovat v každém klání, bez ohledu na to, kdo je soupeřem.

    Jejich aktuální forma je ovšem spíše zoufalá. Z posledních šestnácti představení dokázaly vyhrát pouze dvakrát! Aktuálně na sobě nesou břímě v podobě pěti nezdarů za sebou. Ten nejčerstvější se datuje do neděle. Energetici ve své hale hostili Hradec, a padli výsledkem 1:4. Hra přitom nebyla vůbec špatná, leč hosté, bojující o čelní příčky tabulky, udělovali lekci z produktivity. Jedinou branku Západočechů zaznamenal Jakub Flek, který je také jejich nejproduktivnějším hráčem. Pokud se na něco mohou Vary spolehnout, je to Filip Novotný mezi tyčkami. Brankářská jednička předvádí velmi dobré výkony, přičemž si úspěšnost zápasů drží na hodnotě přes 91 %!

    Energetici se budou muset při své snaze o šokování favorita pokusit zlomit nepříznivou bilanci na libereckém ledě, kde slavili naposledy v září roku 2014. Naváží na Zlín, který v Home Credit Areně ukončil podobnou sérii neúspěchů v pátek?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeští hokejisté se při posledním domácím utkání postarali o překvapení, když přenechali tři body Zlínu. Nutno ale poznamenat, že Berani si vítězství zasloužili. Svěřence Filipa Pešána nicméně ztráta nemusela fatálně mrzet, stále totiž disponovali solidním náskokem na prvním místě. A právě s ním se vydali k nedělnímu derby do Mladé Boleslavi.

    To začalo pořádně divoce, vždyť se už v úvodní minutě a půl zvládly prosadit oba celky! Od druhé periody nicméně Tygři pevně převzali otěže a měli duel pod kontrolou. Odměnou jim byla výhra 4:1, na které se čtveřicí kanadských bodů vskutku výrazně podíleli Libor Hudáček s Michalem Birnerem! Na ledě se ovšem nepředstavil Marek Kvapil, jenž je tak po Tomáši Filippim již druhým zdravotně indisponovaným tahounem týmu. Uvidíme, zda už bude na Vary připraven. Liberečtí každopádně disponují tak kvalitní ofenzivou, že by pro ně ani ztráta několika hvězdných jmen nemusela znamenat fatální problém, což se ostatně v neděli potvrdilo.

    Šelmy okupují nejvyšší pozici tabulky s pětibodovým náskokem na druhou Plzeň. Do klání proti Karlovým Varům půjdou v roli jasných favoritů, to však samo o sobě pochopitelně nic neznamená. Zažijí znovu příchuť domácího vítězství?
    Roman Will, brankářská jednička aktuálního lídra Tipsport Extraligy
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má v úterý na programu již své 46. kolo, základní část pomalu ale jistě míří do finiše. My se společně zaměříme na souboj dvou mužstev s cela odlišnými starostmi. V Home Credit Areně na sebe narazí Bílí Tygři Liberec a HC Energie Karlovy Vary! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 8. M. Zachar (Ševc), 14. L. Krenželok (M. Zachar, Ševc), 40. L. Hudáček (Lenc, Filippi) – 5. Gríger


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, L. Hudáček, Birner – Ordoš (C), P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Filippi, Valský – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger (C), M. Rohan, Podlipnik, Šafář (A) – Flek, Gríger (A), T. Rachůnek – Kohout, R. Vlach, J. Černý – Gorčík, T. Mikúš, Křemen – Šik, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Jindra, Zíka

    Diváci: 5 454
    thejrc.org