Motor ČB – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Jihlava – Benátky n/J 8:2 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:2 (kon.)
Kadaň – Třebíč 3:8 (kon.) | Prostějov – Litoměřice 4:2 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:4 (1:2 po s.n.)
Slavia – Vsetín 3:5 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (1:1, 0:0, 4:1)
HC Frýdek-Místek
Středa 20.02.2019, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:24
    Střely mimo – 15:5
    Zblokované střely – 18:7
    Úspěšnost vhazování – 67%:33%
    Trestné minuty – 6:6 (19:57:38)
     
    Dnešní utkání je nakonec za námi. Motor se se soupeřem dlouho rval, co to šlo, pak ale přišla třetí perioda. V ní českobudějovičtí hráči zvítězili nad soupeřem o tři branky, tudíž si nakonec vysloužili vítězství 5:2.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Martin HEŘMAN - 5:2
     
    59:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor nakonec prázdnou branku přeci jen trefil! MARTIN HEŘMAN nakonec zdálky střílel znovu, tentokrát již úspěšně! Asistence: René Vydarený, Petr Kváča.
     
    59:46
    Jeden z hostujících útočníků nejprve mohl zakončovat do prázdné branky, pak se ale k puku dostal Martin Heřman, jenž zkusil zacílit do prázdné klece. Nakonec jen těsně minul.
     
    59:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Kutlák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:26
    Už to vypadalo, že bude definitivně rozhodnuto! David Gilbert zakončoval z křídla do prázdné klece, Filip Haman ale předvedl parádní zákrok, díky kterému puk vytěsnil mimo brankovou konstrukci!
     
    58:43
    Hostující střídačka si vzala oddychový čas. Za malý moment se bude vhazovat po Kváčově pravici, Frýdek-Místek to navíc zkusí se šesti hráči v poli!
    58:24 Milan MIKULÍK - 4:2
     
    58:24
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hostující celek snižuje na dvoubrankový rozdíl! Christov poslal kotouč na brankoviště, kde stál pohotový MILAN MIKULÍK, který puk dokázal uklidit. Asistence: Vít Christov.
     
    58:06
    Jakub Babka jel s kotoučem na holi za soupeřovou brankou. Hostujícího brankáře snažil zmást, když zkoušel zasunout u pravé tyče, jenže nakonec neúspěšně.
     
    57:27
    Nyní bylo k brance o něco blíže! Z levého kruhu pálil Martin Nováka. Z nápřahu ovšem trefil jen vnější tyč, od které se puk vrátil do hry. O chvíli později už si Malík připisuje přesný zákrok a puk drží ve výstroji.
     
    56:59
    Karel Plášil stál na modré čáře. Dvakrát dostal přihrávku, ovšem ani jeden z jeho pokusů se nevešel mezi tři tyče. Útočný tlak Motoru ale pokračuje.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min., napadení).
     
    55:33
    Domácí tribuny si žádají pověstného bůra! A nyní k němu nebylo vůbec daleko! Jakub Babka se dostal do ideální pozice, jenže z ní trefil jen mantinel za Malíkovou brankou.
    54:57 Miloslav ČERMÁK - 4:1
     
    54:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pokud bude chtít Frýdek-Místek se zápasem ještě něco udělat, bude to mít hodně těžké! Motor jde totiž do tříbrankového vedení! MILOSLAV ČERMÁK se dostal ke kotouči a následně do úniku. Před brankou si pak poradil nejlépe, jak mohl – 4:1. Bez asistence.
     
    54:03
    Václav Karabáček nabral parádní rychlost, načež dostal přihrávku na levý kruh. Dobrou obranou prací se ale prezentoval jeden z hostů, který do Karabáčkova pokusu stihl vložit hůl.
     
    53:23
    Martin Novák stál blízko branky, když se pokusil přihrávat zhruba na brankoviště. Tam ovšem bohužel pro něj nikdo z jeho spoluhráčů nestál. Nyní tak Malík práci nemá.
     
    52:55
    Na dnešní utkání si dnes našlo do Budvar arény cestu 5 580 fanoušků!
     
    52:55
    Rozhodčí přerušili hru po souboji o kotouč v rohu ledové plochy. Pokračovat se bude po konci komerční přestávky.
    52:27 Lukáš ENDÁL - 3:1
     
    52:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se radují ze třetí trefy, která přichází v pravý moment! LUKÁŠ ENDÁL dostal přihrávku zhruba někam do mezikruží, odkud trefil přesně do horního růžku. Povedená trefa! Asistence: Václav Karabáček.
     
    51:10
    Pavel Pýcha od modré čáry posunul kotouč na Zdeňka Doležala. Ten to sice zkusil z první, jenže střela mu příliš nesedla a končí výrazně mimo pravou tyč z Malíkova pohledu.
     
    50:48
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ondřej Hrachovský – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:17
    Cody Bradley z poměrně velké vzdálenosti, jenže trefil jen svého spoluhráčem před brankou, kterým byl Lukáš Endál. Budějovice se nicméně stále v pásmu drží.
     
    49:50
    Uvidíme vyloučení, jeden z domácích hráčů byl podražen. Frýdek-Místek tak půjde pykat, Motor má zatím výhodu a hraje v šesti.
     
    49:41
    Jiří Krisl se z pozice obránce dostal do střelecké pozice. Jeho zajímavý projektil drží českobudějovický strážce svatyně bezpečně ve své výstroji, bude se tak vhazovat.
     
    48:55
    Motor je zatím v třetí periodě aktivnějším celkem. Jako favorit se v posledních okamžicích projevu snad poprvé v utkání. Nyní se Frýdek-Místek kvůli tlaku, který na něj byl vytvořen, provinil zakázaným uvolněním.
     
    47:26
    Českobudějovičtí si vytvořili solidní závar, který ovšem brankou nekončí! Motor pálil hned několikrát zblízka svatyně, snad tu nejzajímavější střelu měl na holi Cody Bradley. Ten ale trefil jen vnější tyčku, od které se kotouč odráží!
     
    46:42
    Patrik Husák dostal přihrávku, najel do pásma, zbavil se obránce a vystřelil. Jeho pokus schoval Petr Kváča bezpečně v lapačce, pak ale jeden z dojíždějících hostů o domácího brankáře zavadil a kotouč mu zřejmě vyrazil. Hra je nicméně přerušena.
    45:52 Miloslav ČERMÁK - 2:1
     
    45:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí tribuny propukají v jásot, Motor jde poprvé v utkání do vedení! Martin Heřman sice zpracoval přihrávku poněkud krkolomně, přesto si kotouč v rychlosti dokázal srovnat. Poté našel dobrou přihrávkou před branku najíždějícího MILOSLAVA ČERMÁKA, který zasunul kotouč do odkryté části klece! Asistence: Martin Heřman, Roman Přikryl.
     
    44:38
    Lukáš Endál měl kotouč na své holi. Z levé strany z gólmanova pohledu se pak snažil nacpat před branku a zakončit. První část se mu sice povedla, v druhé už ale neuspěl. Puk končí mimo Malíkovu svatyni.
     
    44:18
    Hostující hokejisté snažili rozehrát další ze svých akcí. Jenže přihrávka nebyla vůbec přesná a skončila jen na zakázaném uvolnění, kvůli kterému se hra vrátí před Nicka Malíka.
     
    43:40
    Českobudějovičtí se zkoušeli probít do útočného pásma, které jim ovšem zatím zůstává zamčeno. Motor se ale drží u kotouče a zkusí to odznovu.
     
    42:17
    Hostující útočník nyní zaslouží velkou pochvalu! Rozhodčí zvedl pravici na znamení vyloučení z řad Motoru, ovšem Filip Kuťák vyloučení odvolal, věděl totiž, že se o faul nejednalo. Parádní gesto fair play!
     
    40:43
    Poměrně zajímavá šance hned zkraje periody pro Motor! Zdeněk Doležal sice stál v nulovém úhlu, přesto se k němu kotouč dostal. Domácí forvard ovšem s tímto asi nepočítal. Měl těžkou pozici, zakončit nedokázal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé periodě:

    Střely na branku – 14:14
    Střely mimo – 8:4
    Zblokované střely – 11:5
    Úspěšnost vhazování – 62%:38%
    Trestné minuty – 4:2
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Druhé dějství je za námi. Šance byly k vidění na obou stranách, dnešní zápas jimi však nepřekypuje. Ještě náš zřejmě čeká zajímavé rozuzlení, utkání je totiž stále vyrovnané a pokud domácí chtějí potvrdit roli favorita, čeká je ještě těžká práce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    S posledními okamžiky druhého dějství se o střelecký pokus pokusil ještě Pavel Novák. Jeho pokus ale skončil jen na prvním bránícím hráči, soupeřovu branku tak neohrozil.
     
    38:43
    Hostující celek se dlouho držel v útočném pásmu, snaží se překlopit skóre na svou stranu. Ovšem zatím se mu v zakončení příliš nedaří, to samé se ovšem dá říci i o jeho protějšku.
     
    37:34
    S dalším pokusem na frýdecko-místeckou branku přispěchal David Gilbert. Kanaďan ve službách Motoru si zpracoval kotouč na levém kruhu a střílel. Mířil na vzdálenější tyč, přičemž jeho pokus patřil k těm povedenějším. Malík jeho střelu těsně vytáhl špičkou betonu.
     
    36:32
    Po přechodu na opačnou stranu kluziště to na domácích tribunách jen zahučelo. Pavel Novák si sjížděl před branku a už to vypadalo, že bude zakončovat zcela sám. Nahrávka na něj ale postrádala přesnost, tudíž se mladý budějovický útočník nedostal ani do zakončení.
     
    35:59
    David Klimša stál sice v nulovém střeleckém úhlu, přesto zkoušel něco vymyslet. Adresoval přihrávku před branku, kde bohužel pro něj ale nikdo z jeho spoluhráčů nestál.
     
    35:15
    Patrik Husák ujel s kotoučem na své holi, načež pálil z poměrně dobré pozice. Zhruba z vrcholku kruhu ale trefil jen připravenou Kváčovu výstroj.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., nesportovní chování).
     
    34:34
    Lukáš Endál stál poměrně dlouho nikým nehlídán. Kotouč se pak odrazil zhruba do mezikruží, kam si pro něj domácí útočník sjel. Endál pálil z prvního dotyku, ovšem trefil přesně Malíkovu lapačku, ve které kotouč končí.
     
    33:23
    Po vhazování se do dobré příležitosti dostal Jakub Babka. Domácí útočník stál v komfortní pozici, ze které ale brankovou konstrukci netrefil. Malík se sice ani nehnul, neměl k tomu však důvod. Střela domácího útočníka šla jen k zadnímu mantinelu.
     
    33:01
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Ondřej Hrachovský – 2 min., podrážení).
     
    32:45
    Roman Přikryl stál na modré čáře, kam se k němu dostal kotouč. Následně jej zkoušel zřejmě nahodit, ovšem jeho pokus neměl žádnou razanci a až k brance se nedostal. Motor se i nadále v pásmu drží.
     
    31:57
    Filip Kuťák najel s kotoučem na holi do útoku. Z pravého křídla zkusil vystřelit, jenže obránce, který se společně s ním stihl vrátit, jeho pokus stihl zablokovat a na Kváčovu branku nepropustit.
     
    30:37
    David Klimša ujel se svým spoluhráčem do nenápadné akce v poměru dva na jednoho. Ke Klimšovi sice kotouč směřoval a právě tento útočník měl celou akci zakončovat, jenže k puku se na poslední chvíli nedostal.
     
    29:47
    Na modrou čáru dostal přihrávku Jan Bartko. Hostující obránce vyslal střelu ze zápěstí. Ta letěla velmi blízko ledu, Petr Kváča tak vytasil své betony, kterými nakonec Bartkův pokus vyráží mimo svou branku.
     
    28:23
    Českobudějovičtí hráči se po delší době dostali do útočného pásma. Nedostali se zde však ke střele, která by hostující svatyni výrazněji ohrozila. Hra se za malý moment obrací na opačnou stranu.
     
    27:05
    Vít Christov naopak zkoušel své štěstí z pravého křídla. Odtud vyslal střelu, kterou však Petr Kváča drží bezpečně ve své výstroji. Domácí brankář tak zařídil další vhazování před ním samotným.
     
    26:50
    David Stránský dostal přihrávku do jízdy. Od modré čáry si sjel až doprostřed levého kruhu. Odtud pak zkoušel najít některého ze spoluhráčů před brankou, bohužel pro něj bezúspěšně.
     
    26:08
    O střelecký pokus se snažil další z českobudějovických beků. Jeho pokus nevypadal vůbec špatně, nicméně i v tomto případě se kotouč zastavil o clonícího hráče před brankou.
     
    25:33
    Pavel Pýcha si našel prostor na modré čáře a dostal přihrávku. Dnes jako jeden z mála hráčů zkusil své štěstí z první, ovšem trefil jen prvního clonícího hráče hostí.
     
    24:40
    Frýdecko-Místečtí se pokoušeli nadvakrát dostat do pásma, v obou případech byl ale proti rozhodčí. Neodpískal ofsajd, ale o jeho brusle ve vždy kotouč odrazil zpět do středního pásma.
     
    23:02
    Jan Hladoník dostal parádní přihrávku do úniku. Hostující útočník je zatím velmi aktivní, navíc si nyní připisuje další pozoruhodnou šanci! Hladoník se dostal do nájezdu, na domácího brankáře si ale nepřišel!
     
    21:56
    Lukáš Endál držel kotouč za soupeřovou brankou, jenže mu nikdo ze spoluhráčů nenajížděl, jak by Endál potřeboval, a tak žádné ohrožení soupeřovy svatyně nepřišlo.
     
    20:40
    Václav Karabáček dostal přihrávku před někam na modrou čáru a do jízdy. Tím se mu otevřela cesta k brance. Domácí útočník směřoval na branku, Malík ale nakonec vytáhl parádní zákrok a kotouč vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    20:18
    Rostislav Martynek si vzal kotouč na svou hůl a řítil se s ním po levém křídle. Následně z jeho hole vyšlo něco mezi přihrávkou a střelou. Kváča nakonec neměl těžkou práci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 8:8
    Střely mimo – 3:1
    Zblokované střely – 7:3
    Úspěšnost vhazování – 61%:39%
    Trestné minuty – 2:0
     
    Další perioda začne přibližně v 18:21.
     
    Úvodní dějství, které je zatím doprovázeno velkým množstvím nepřesností na obou stranách, je za námi. Frýdek-Místek šel možná překvapivě do vedení. Motor se snažil dlouho srovnat, což se mu nakonec i povedlo, když se před malou chvílí trefil Cody Bradley.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:43 Cody BRADLEY - 1:1
     
    19:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přeci jen máme ještě před odchodem do kabin srovnáno. Důležitý gól pro Motor! Zdeněk Doležal předvedl parádní práci, když se za pomoci stahovačky zbavil beka. Doležalův následný pokus skončil sice jen na tyči, jenže odražený kotouč sebral CODY BRADLEY, jenž si ho připravil ke střele a trefil se do odkryté části klece! Asistence: Zdeněk Doležal, René Vydarený.
     
    18:57
    David Gilbert se dostal do samostatného úniku! Měl před hostující obranou velký náskok, nakonec jej však nezužitkoval! Po dobré přihrávce se ale Gilbert z vyrovnávacího gólu neraduje. Nick Malík předvedl parádní zákrok a tuto střelu těsně vyrazil.
     
    18:34
    Přesto se ale do pásma dostali. Jan Hladonik dostal přihrávku na pravé křídlo, odkud zamířil na vzdálenější tyč. Hladoníkův pokus ale přeci jenom nebyl tak razantní, jak by si hosté přáli, a končí mimo brankovou konstrukci.
     
    17:50
    Hru zatím „zdobí“ poměrně velké množství nepřesností. A to na obou stranách. Nyní kvůli nim ztroskotali v přechodu přes modrou útočnou čáru hráči Frýdku-Místku.
     
    16:36
    Mládežnický reprezentant Jonáš Peterek se dostal k puku po vhazování, které se odehrávalo před Kváčou. Peterek zkoušel střelu z otočky, jenže tento pokus mu vůbec nesedl.
     
    15:50
    Čtvrtá domácí formace měla kotouč v držení v obranném pásmu. Pak si ale nepřesně přihrála a nyní již mají puk na svých holích frýdecko-místečtí hráči.
     
    14:43
    Českobudějovičtí hokejisté si poprvé v utkání vysloužili potlesk domácích tribun. V útočném pásmu si vytvořili solidní závar, na který reagují hostující hráči vyhozením kotouče až ke Kváčovi, tedy icing.
     
    13:39
    René Vydarený byl poměrně pod tlakem, když dostal kotouč na modrou, podle toho poté vypadalo jeho nahození. Tentýž hráč se dostal k puku ve stejné pozici ještě jednou. Tentokrát byl jeho pokus o mnoho lepší, jeho bomba ale končí na zadním mantinelu.
     
    12:55
    Hru nám na chvíli přeruší komerční přestávce, po které se bude vhazovat v českobudějovickém obranném pásmu.
     
    12:37
    Václav Karabáček jel s kotoučem za soupeřovou brankou. Před ni si šikovně sjížděl Miloslav Čermák, který dostal od spoluhráče přihrávku. Už se k němu ale hostující beci stačili stáhnout, tudíž se Čermák k střele nedostal.
     
    11:27
    René Vydarený stál v podobné pozici jako před chvílí soupeř. Domácí bek si počínal o něco lépe. Už to vypadalo, že jeho pokus projde až na branku, na poslední chvíli ho ale frýdecko-místecký obránce srazil mimo nebezpečí.
     
    10:41
    Ondřej Hrachovský stál na modré čáře, přesto zkusil z velké dálky vypálit. Jeho pokus se nicméně zastavil už o prvního bránícího domácího hráče.
     
    09:43
    K Janu Bartkovi se dostal odražený kotouč. Stál ještě ve středním pásmu, ale zkusil nahodit na Kváčovu svatyni. Domácí brankář byl pozorný a vyráží. Hra se záhy stěhuje na opačnou stranu kluziště.
     
    08:45
    Hostující celek kombinoval, až se dostal k střeleckému pokusu. I s ním ale neměl českobudějovický brankář výraznější problémy. Bude se tedy vhazovat.
     
    08:23
    Frýdek-Místek rychle přejel do útoku, kde dostal přihrávku Milan Mikulík, jenž se následně objevil v pozici jako před chvíli Hladoník. Mikulíkův pokus ale Kváča drží bezpečně ve své lapačce.
     
    07:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., podrážení).
    06:32 Jan HLADONIK - 0:1
     
    06:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hostující celek se může radovat, jde poprvé v zápase do vedení! JAN HLADONÍK se dostal ke kotouči, který pro něj vybojoval David Kofroň. Hladoník se pak prezentoval povedenou střelou, která se otřela o tyčku a zapadla za Kváčova záda! Asistence: David Kofroň, Ondřej Hrachovský.
     
    05:56
    Jan Hladonik přejel útočnou modrou čáru a dostal zajímavou přihrávku. Díky ní se mu otevřela cesta k brance. Hostující útočník zkusil zajímavou střelu na vzdálenější tyč, ovšem Kváča vyráží.
     
    04:55
    Filip Kuťák si najel do útočného pásma. Vzápětí dostal přihrávku a pokusil se o střelecký pokus. Ten ale nakonec končí výrazně mimo branku, byl totiž na poslední chvíli sražen.
     
    04:16
    Poprvé se o přechod do útočné třetiny pokusili také hosté. Rozhodčí, který byl na čáře pozorný, je ale v ofsajdovém postavení přistihl a celou akci uťal.
     
    03:40
    Zdeněk Doležal si najížděl do akce, už zbývala jen poslední klička, ovšem při jejím provedení neuspěl. Motor se ale stále drží v útoku a snaží se něco vymyslet.
     
    03:10
    Nick Malík si připisuje jeden z prvních zákroků. Zblízka na něj šla střela z hole Martina Nováka. Mladý brankář ve frýdecko-místeckých barvách si poradil a pokus vyrazil.
     
    02:39
    Českobudějovičtí jsou ze začátku poměrně aktivní. Nyní si na vzdálenější tyč najížděl Václav Karabáček, jenže v těchto prostorech, kdy se k němu puk snášel, promáchl.
     
    01:53
    Na kotouči se stále drží domácí tým. Už je v útočném pásmu, jenže zatím se do šance ne a ne dostat.
     
    00:53
    V první minutě dnešního zápasu se toho příliš nestalo. Motor vybojoval kotouč na úvodním vhazování, jenže se zatím nemohl prokombinovat přes střední pásmo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, M. Jandus, Pýcha, Kutlák, Vydarený – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Beránek, Endál – Dunn, Kachyňa.

    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Husák, Haman, Krisl, Bartko, D. Stránský, Hrachovský – Kofroň, Hladonik, Martynek – Christov, Mikulík, Kaukič – Klimša, Peterek, Rudovský – Motloch, Kuťák, Flok.

    Rozhodčí: Doležal, Ondráček – Štofa, Beneš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 20. Bradley (Z. Doležal, Vydarený), 46. Čermák (Heřman, R. Přikryl), 53. Endál (Karabáček), 55. Čermák, 60. Heřman (Vydarený, Kváča) – 7. Hladonik (Kofroň, Hrachovský), 59. Mikulík (Christov)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Plášil, M. Jandus, Pýcha, Kutlák, Vydarený – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Beránek, Endál – Dunn, Kachyňa.
    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Husák, Haman, Krisl, Bartko, D. Stránský, Hrachovský – Kofroň, Hladonik, Martynek – Christov, Mikulík, Kaukič – Klimša, Peterek, Rudovský – Motloch, Kuťák, Flok.

    Rozhodčí: Doležal, Ondráček – Štofa, Beneš
    thejrc.org