Arsenal – BATE 3:0 (kon.) | Villarreal – Sporting 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Šachtar 4:1 (kon.) | Neapol – Curych 2:0 (kon.)
Salzburg – Club Brugge 4:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
Dynamo Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid 4:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
2:0 (1:0)
FC Curych
Čtvrtek 21.02.2019, 18:55 • Stadio San Paolo, Neapol • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20. (20:49:11)
     
    Neapol porazila Curych i ve druhém utkání a může se radovat z postupu do osmifinále! Švýcarský celek v Evropské lize končí!

    Dlouho se ani jeden tým nemohl prosadit k většímu tlaku. Až pět minut před koncem první půle přišel nebezpečný centr z volného přímého kopu. Těsně před brankáře tečoval balon Insigne, ale Yanick Brechet ustrážil svou branku. To už se Brechetovi nepovedlo o několik minut později. Adam Ounas individuálně překonal střední části trávníku, poté vyzval ke skórování Simone Verdiho.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Svěřenci trenéra Ancelottiho diktovali tempo zápasu, nepouštěli soupeře téměř vůbec k balonu a byli odměněni pojišťovací brankou. Dries Mertens našel průnikovou přihrávkou Adama Ounase, který křížnou ránou přidal ke své asistenci z prvního poločasu také gól. Curych se již na odpověď nezmohl, Alex Meret prožil v brance Neapole klidný zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neapol dohrává odvetné utkání s balonem pod kontrolou. Curych běhu podobně jako téměř celém v zápase bez míče. Po faulu Milika ještě Curych rozehrával volný přímý kop, ale míč skončil jen v moci Mereta.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Alex Meret musel ještě v nastaveném čase rychle z branky. Před unikajícím Lavdimem Zuberim byl ale u balonu o něco dříve a stačil jednoznačně uklidit míč do bezpečí.
     
    90
    Hosté jsou smířeni s vyřazením a už ani nemají sílu napadat zdlouhavou rozehrávku domácího týmu. Adrian Winter ale přece jen ještě získal balon pro Curych.
     
    89
    Balon si několikrát posunula celá obranná řada Neapole. Italský tým s přehledem kráčí k postupu do osmifinále Evropské ligy.
     
    88
    Mirlind Kryeziu sice balon získal, poté se ale až příliš dlouho rozhodoval komu ho předá, až se k němu přiřítil napadající Dries Mertens a o balon ho připravil.
     
    87
    Domácí fotbalisté si závěr zápasu užívají. Neapol se už tolik nežene do útoku, raději pokračuje v kombinaci ve středu pole a nepouští soupeřům balon.
     
    86
    Od Luperta mířil míč k nohám Insigneho. Domácí kapitán byl pod dohledem Bangury, který dokázal odpálit balon alespoň za postranní lajnu.
     
    85
    S vysokým centrem do pokutového území neměl Alex Meret žádné problémy. Domácí tým následně rozehrál jen do kombinace a pokračuje v držení balonu.
     
    84
    Do konce druhého poločasu už nezbývá příliš času, i s nastavením méně než deset minut. Curych se ale i nadále snaží alespoň lehce potrápit domácí tým.
     
    83
    Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Benjamin Kololli, přichází Levan Kharabadze.
     
    82
    Milik měl proti sobě hned dva obránce, ale i tak se dostal ke střele. Polský útočník pálil z hranice vápna jen těsně nad břevno Brecherovy branky.
     
    81
    Švýcarský tým pokračuje v aktivní hře. Krasniqi si pomohl ve spolupráci střídajících hráčů s Zumberim, ale poté se dostal k balonu jen Simone Verdi.
     
    80
    Hosté se pokoušejí napadat rozehrávku domácího celku až na útočné polovině, ale k balonu se ne a ne dostat. Neapol kontroluje závěr zápasu.
     
    79
    Hned ve čtyřech se nyní domácí hnali do otevřené obrany. Insigne si ale dal míč daleko od kopačky a toho využil jeden z posledních obránců Umaru Bangura.

    Vít Schück

    Branky: 44. Verdi (Ounas), 76. Ounas (D. Mertens)

    Karty:   36. Chiricheş (NEA)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20.
    SSC Neapol: Meret – Hysaj, Chiricheş (58. Luperto), Koulibaly, Ghoulam – Ounas (77. Milik), Diawara, P. Zieliński (68. Allan), Verdi – D. Mertens, L. Insigne (C).
    Náhradníci: Ospina – Malcuit, Allan, Callejón, Luperto, Nikola Maksimović, Milik.

    FC Curych: Brecher – Winter, Bangura (C), M. Kryeziu, Kololli (83. Kharabadze) – Khelifi, Sohm, Domgjoni, Schönbächler (66. Krasniqi) – Odey (62. Zumberi), Ceesay.
    Náhradníci: Vaņins – Maxsö, Kharabadze, Krasniqi, Dixon, Zumberi, Kasai.

    Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (vš. GRE)
    14.02.2019
    Curych - Neapol 1:3

    Branky: 83. Kololli (pen.) – 12. L. Insigne (Milik), 21. Callejón (Malcuit), 77. P. Zieliński (Callejón)

    Karty:   24. Untersee (CUR), 59. H. Kryeziu (CUR), 90+4. Nef (CUR) – 74. Ghoulam (NEA), 81. Diawara (NEA), 82. Nikola Maksimović (NEA)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 17:8.
    thejrc.org