W. Brémy – Stuttgart 1:1 (kon.)
konec
Werder Brémy
1:1 (1:1)
VfB Stuttgart
Pátek 22.02.2019, 20:30 • Weserstadion, Brémy • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:9. (22:30:40)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas třiadvacátého kola končí. Stuttgart si překvapivě odváží z trávníku favorizovaných Brém bod za remízu 1:1.

    Úvod zápasu vyšel perfektně Stuttgartu, který se z první akce dostal do vedení. Gómez prodloužil míč z vlastní poloviny hlavou na Stevena Zubera, který se prosmýkl kolem obránců a poté zakončil k pravé tyči. Následně se dostal do náporu Werder, už to vypadalo, že hosté uhájí náskok do přestávky, ale do by nesměl v nastavené minutě propálit Zielera z hranice vápna parádní ránou Davy Klaassen.

    Po změně strany pokračovaly Brémy v aktivní hře směrem dopředu, ale Zielera již po druhé nepřekonaly. Nepomohl ani příchod zkušeného útočníka Claudia Pizarra, v závěru se sice domácí tým dostal do dvou šancí, ale obě zlikvidoval brankář Stuttgartu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Průniková přihrávka Augustinssona měla ve vápně najít zkušeného Pizarra. Ten byl ale obklopen hned trojicí soupeřů a ke střele se již neprotlačil.
     
    90+3
    Před Zielerem číhal na šanci Milot Rašica. Kosovský útočník se dral po přízemním centru, ale jako první byl u balonu právě hostující brankář Zieler.
     
    90+2
    Johannes Eggestein byl pod tlakem napadajícího Donise. Domácí stoper ale dokázal sám proti útočníkovi soupeře uspět a odpálil míč do bezpečí.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Další nepříjemný střet těsně před vápnem Stuttgartu. Odkopávající Genter odpálil míč do bezpečí, poté mu ale vletěl do cesty napadající Rašica.
     
    89
    Hlavní rozhodčí musel uklidňovat spor Kruseho s Beckem. Tentokrát se to obešlo bez udělení žluté karty. Werder musel na několik sekund pozdržet svou rozehrávku.
     
    88
    Domácí se sice snaží napadat rozehrávku Stuttgartu, ale k balonu se nemohou dostat. Ani po skluzu Gebre Selassieho se nedokázali uklidnit u balonu. Donis odkopl po ztrátě míč daleko do zámezí a vidí žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Davy Klaassen, přichází Kevin Möhwald.
     
    86
    Žlutou kartu vidí v závěrečné desetiminutovce také Niklas Moisander, který ve středu pole sestřelil tvrdým zákrokem Gonzala Castra.
     
    85
    Hosté šetří čas, jak to jen jde. Insúa vhazoval zpoza postranní lajny, poté se hosté dokázali dostat až před vápno, ale nepřesná přihrávka Ascacibara stále slibnější šanci.
     
    84
    Zielerovi trvala rozehrávka od vlastní branky až příliš dlouho. Hlavní rozhodčí neváhal a udělil hostujícímu gólmanovi žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Holger Badstuber.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Werder pokračuje v náporu, ale ne a ne přidat druhou branku. Zieler drží Stuttgart v bitvě alespoň o bod.
    81. Prudkou hlavičku k tyči dokázal Zieler skvěle zlikvidovat
     
    81
    Milot Rašica centroval do pokutového území od rohového praporku. Na první pokus byl ubráněn Pizarro, domácí měli ještě jednu příležitost a tu pokryl parádním skokem v brance Zieler.
     
    80
    Z levé strany centroval před Pavlenku Emiliano Insúa. Langkamp byl u balonu jako první a dokázal šanci zlikvidovat. Na druhé straně získal domácí tým rohový kop po zblokovém pasu.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Klaassen (M. Kruse) – 2. Zuber (Mario Gómez)

    Karty:   86. N. Moisander (BRM) – 59. Kabak (STU), 84. Zieler (STU), 88. Donis (STU)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 7:9.
    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Şahin (74. J. Eggestein), N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen (87. Möhwald), Augustinsson – Sargent (63. C. Pizarro), M. Kruse, Rašica.
    Náhradníci: Mbom, Kapino – Friedl, J. Eggestein, C. Pizarro, Veljković, Möhwald.

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf (46. Gentner), Emiliano Insúa – Esswein, Ascacibar, G. Castro, Zuber (84. Badstuber) – Mario Gómez (61. Donis).
    Náhradníci: Grahl – Thommy, Badstuber, Didavi, Gentner, Sosa, Donis.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller
    bahis siteleri