Vladivostok – Chabarovsk 1:0 (kon.) | Kunlun – Barys 2:3 (0:2 po s.n.) | Magnitogorsk – Kazaň 4:0 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 1:3 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 7:3 (kon.)
CSKA Moskva – Riga 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Jokerit – Minsk 3:5 (kon.)
Soči – HC Slovan 2:0 (kon.) | Viťaz – Jekatěrinburg 1:5 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
HC Dinamo Minsk
Pátek 22.02.2019, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hosté nakonec dokázali vyhrát závěrečnou třetinu a na počtvrté dokázali v letošní sezóně porazit svého soupeře. Minsk se tedy s letošní základní částí KHL loučí vítězně a Jokerit již bude směřovat své síly a všechno ostatní k blížícímu se play off. Podle všeho by se měl finský zástupce utkat v prvním kole v boji o Gagarinův pohár s Dynamem Moskva! (20:04:25)
     
    Konec zápasu.
    58:49 Alexej TĚREŠČENKO - 3:5
     
    58:49
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Power play domácím nevyšla a ALEXEJ TĚREŠČENKO v poklidu vyvezl puk a bez problémů zakončuje do prázdné branky. Asistence: Quinton Howden.
     
    58:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    Závěr zápasu se nám hodně natahuje a opět je na ledové ploše k vidění časté přerušování.
     
    56:47
    Jokerit si začíná vytvářet menší tlak na svého soka a nyní jej dokázal zavřít před jeho brankou. Vše končí dalším dobrým zákrokem brankáře Minsku, ze kterého puky příliš nevypadávají.
     
    55:14
    Michail Karnauchov svým dalším jistým zákrokem drží naději na úspěch pro svůj celek.
     
    53:39
    Tvrdá rána, která rozezvučela jen zadní mantinel za brankou Minsku.
     
    52:58
    Až nyní se jim podařilo dostat do pásma a operují na levé straně kluziště. Hru následně přenesli na druhou stranu, kde v souboji ztrácí puk a musí k němu zpět ke své brance.
     
    52:21
    Času je ještě poměrně dost, ale domácí se v posledních minutách nedostávají na dostřel branky soupeře.
     
    51:15
    Neboť dosavadní tři vzájemné duely vyhrál finský tým.
     
    51:10
    Minsku se daří rozbíjet útočné pokusy soupeře na vlastní modré čáře a cítí, že dnes mohou na počtvrté v této probíhající sezóně nad svým soupeřem uspět.
     
    50:01
    Domácím nezbývá než se pokoušet o další dohnání jednobrankového manka. Nyní to zkoušeli střelou od modré čáry, kterou však brankář dobře viděl.
    48:42 Teemu PULKKINEN - 3:4
     
    48:42
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hosté dnes hrají se svým protivníkem opravdu vyrovnanou partii a potřetí v zápase se dostávají zpět do vedení! TEEMU PULKKINEN vystřelil od levého mantinelu a puk zapadl nakonec k pravé tyči a Zapolski máchl svou lapačkou jen naprázdno. Asistence: Jevgenij Lisovec a Maxim Parfejevec.
     
    46:21
    Jokerit je aktivnějším celkem, který se snaží neustále posílat puky do obranného pásma soupeře. Obrana Minsku zatím jejich nájezdy brání poměrně dobře a nepouští soupeře do nebezpečného zakončení.
     
    45:28
    Oleg Jevenko dostal dobrou přihrávku a také měl dostatek prostoru a zakončoval těsně před brankou. Avšak nezamířil ideálně a Zapolski byl dobře postavený a od něj se puk odráží mimo.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 1. Jensen Aabo (O'Neill), 22. Nicklas Jensen (Moses), 38. Platt (A. Grant) – 4. Wiercioch (A. Těreščenko), 18. A. Těreščenko (Wiercioch, Blum), 28. Q. Howden (Kogaljov, Lisovec), 49. Pulkkinen (Lisovec, Parfejevec), 59. A. Těreščenko (Q. Howden)


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Kalninš) – Lepistö, Lööv, Jensen Aabo, A. Grant, Stollery, Kivistö, E. Räsänen – O'Neill, Norman, Vesalainen – Manninen, Moses, Nicklas Jensen – Jormakka, Platt, Regin – Anttila, Niemi, Pihlström – H. Ikonen.
    HC Dinamo Minsk: M. Karnauchov (Chmyz) – Znacharenko, Wiercioch, Jevenko, Bokun, Blum, Lisovec, Chenkel – Litvinov, Kitarov, A. Volkov – Parfejevec, Pulkkinen, Kovyršin – A. Těreščenko, Kogaljov, Q. Howden.
    thejrc.org