K. Vary – Havířov 3:1 (1:0 po n.s.n.) | Jihlava – Zlín 2:5 (po nadst. prodl.) | Kladno – Havlíčkův Brod 4:6 (po nadst. prodl.)
Chomutov – Olomouc 2:0 (po nadst. prodl.) | Č. Budějovice – Sparta 5:3 (1:2 po n.s.n.) | HC Litvínov – Třinec 6:3 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 6:2 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Přerov 2:8 (po nadst. prodl.)
Salzburg – Pardubice 3:2 (po pr.) | Slavia – Vsetín 4:3 (po s.n.)
po nadst. prodl.
Piráti Chomutov
2:0 (0:0, 1:0, 1:0 - N 0:1)
HC Olomouc
Pátek 22.02.2019, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásný dem všem fanouškům juniorského hokeje! Poslední kolo nadstavbové skupiny se odehraje na chomutovském ledě. Piráti Chomutov jsou na hranici postupu do další fáze, Olomouc je už mimo hru. Utkání startuje na malé hale ROCKNET ARÉNY v 16:00!
     
    HC OLOMOUC

    Moře se letošní sezóna moc nevede a Kohouti se do play-off nedostanou. V nadstavbové skupině jsou na osmém fleku a šanci na postup již nemají. Červenobílí prohráli navíc poslední dva duely. Nejdříve tomu bylo na ledě Žďáru nad Sázavou (2:6), naposledy pak s Havířovem (0:2), který ve čtvrtek porazil soupeře dnešního soupeře Olomouce.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Josef Podlaha – 37 zápasů, 51 bodů (23+28)
    Michal Matiaško – 38 zápasů, 47 bodů (18+29)
    David Štefka – 38 zápasů, 32 bodů (15+17)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Chomutovští Piráti si mohli postup do další fáze sezóny zajistit již v posledním kole, ale ve čtvrtek s Havířovem padli. Severočeský celek je na hraně postupu a k jistotě musejí proti Olomouci získat všechny čtyři body. Chomutov se může spolehnout na produktivní dvojici Petr Chlán – Kryštof Ouřada, oba hráči jsou navíc v TOP5 kanadského bodování celé soutěže.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Kryštof Ouřada – 40 zápasů, 62 bodů (27+35)
    Petr Chlán – 40 zápasů, 61 bodů (34+27)
    Michal Gut – 29 zápasů, 32 bodů (13+19)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Mikulec, Beneš, Jarý, Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Dospěl, Chlán, M. Svoboda, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech. Ouřada.

    HC Olomouc: Mokrý – Bahounek, Mader, Klesla, Vosátko, Rutar, Pírek – Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Tichý, Rosecký, Ministr

    Rozhodčí: Čáp – Kokrment, Horažďovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Piráti vyhráli vhazování a hned se dostávali do útoku. Ouřada mohl postupovat sám na brankáře, ale sudí viděli jeho těsný ofsajd.
     
    00:36
    První střelecký pokus obstaral Petr Chlán. Chomutovský útočník zakončoval z pravého úhlu, ale trefil jen připraveného Mokrého v brance.
     
    01:12
    Domácím následně nevyšel útok a protiakce pokračovala na hokejkách Olomouce. Pokus jednoho z hráčů od modré čáry ale do branky nepropadl, Pavlát pohotově chytá.
     
    02:31
    Hodně nepřesností je ve hře obou celků. Hraje se z jedné strany na druhou, ale výrazné šance či střelecké pokusy zatím nevidíme.
     
    02:59
    Z pravého kruhu nyní zkoušel štěstí útočník Stanislav Vrhel. Pirátská desítka pálila tvrdě, ale Vojtěch Mokrý pokus viděl a skryl jej na výstroji.
     
    03:48
    Aktivní domácí se pokoušeli dostat do nějaké šance, ale byl z toho pouze ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    04:28
    Vojtěch Mokrý je o něco zaměstnanějším brankářem. Jediný olomoucký brankář zde v Chomutově pokryl nahození a hru raději zákrokem přerušuje.
     
    04:49
    Domácí celek se dostal do velké šance a přečíslení dva na jednoho zakončoval Petr Chlán. Mokrý se ovšem skvěle přesunul a střelu skvěle zachytil!
     
    04:49
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Horký – 2 min., hrubost).
     
    05:45
    Domácí dlouho kombinovali. Chlán nakonec vymyslel křižnou přihrávku na Ouřadu, kterému se kotouč ovšem na levé straně ideálně trefit nepovedlo.
     
    05:57
    Následně se hosté v oslabení dostali do protiakce, kterou zakončoval Josef Podlaha. Jeho pokus k pravé tyčce ale Dominik Pavlát skvěle chytil!
     
    06:50
    Hosté v plném počtu.
     
    07:07
    Olomoučtí sice nevýhodný počet hráčů přežili, ale i tak zůstali pod tlakem. Mora vyhodila na icing a vhazovat se bude po pravici Mokrého.
     
    07:24
    Hosté se dostali do útoku a z levého kruhu zakončoval Jakub Horký. Střelecký pokus ovšem přesný nebyl a kotouč skončil jen vedle pravé tyčky.
     
    07:50
    Jakub Štochl na opačné straně hřiště nahazoval a Ouřada před brankou tečoval. Puk se po jeho teči nakonec dostal do brankové konstrukce, aby následně vypadl ven!
     
    08:19
    Kohouti pokračovali spíše v obranné fázi a vyhodili na další zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude opět před Vojtěchem Mokrým, který se nenudí.
     
    09:02
    Po delší době se do útoku dostali hosté. Matěj Kořenek zakončoval od levého mantinelu, ale byl v přílišném úhlu a chomutovskou branku ani neohrozil.
     
    09:56
    Pokračovalo se v bojovném tempu. Olomouci se nepovedlo poslat střílenou přihrávku na hůl spoluhráče a po icingu se bude vhazovat opět před Mokrým.
     
    10:57
    Kryštof Ouřada vybojoval kotouč a šel do útoku, bránící hráče ovšem neobešel. Následně akce pokračovala, Jakub Váchal střílel po ledě do betonů Mokrého.
     
    12:08
    Individuálně to v další akci zkoušel Luboš Dospěl. Úspěšná ovšem nebyla ani jedna ze dvou střel na levé straně, bránící hráč se zaskvěl dvěma bloky.
     
    12:54
    Následně mezi kruhy šikovně tečoval střelu Svoboda, ale puk šel jen vedle branky. Stanislav Vrhel poté bekhendově zakončoval u pravé tyčky, ale Mokrý skvěle zakročil!
     
    13:10
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Daniel Mikulec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:26
    V přesilové hře se mezi kruhy ke střele dostal Matěj Kořenek, ale jeho svižná rána skončila jen na betonech pozorného Pavláta. Pokračuje se po jeho pravici.
     
    14:07
    Hosté se pokoušeli vymyslet další gólovku, ale kombinace jim neklapla. Matyáš Svoboda bekhendově vyhodil a Piráty tak osvobozuje.
     
    15:11
    Domácí v plném počtu.
     
    15:17
    Dominik Pavlát po zákroku vyhodil kotouč z lapačky a pokoušel poslat do útoku vracejícího se Daniela Mikulce. Ten ale přihrávku nezachytil a je z toho icing.
     
    16:18
    Luboš Dospěl se na vrcholku kruhů dostával do kličkované, ale kotouč ztratil a hosté mohou jít do útoku. Pokračuje se v rychlém hokeji.
     
    16:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vít Seemann – 2 min., hrubost).
     
    17:10
    O první pokus v přesilovce se postaral z pravého kruhu obránce Rutar. Jeho rána ale nebyla nebezpečná, Pavlát kotouč vyrážečkou poslal do ochranné sítě.
     
    17:33
    Joshua Mácha se u pravého mantinelu pokoušel něco vymyslet, ale jeho přihrávka byla zblokovaná a kotouč skončil v ochranné síti. Pokračuje se po levici Pavláta.
     
    18:26
    Domácí v plném počtu.
     
    18:40
    Michal Matiaško již po skončení výhody zakončoval od levého mantinelu na první tyčku. Kotouč sice šel mimo tři tyče, ale Dominik Pavlát i tak raději zasahoval.
     
    19:05
    V posledních minutách jsou mnohem aktivnější hosté. Jan Štědrý v protiakci nejdříve zakončoval do padajícího hráče, poté si Pavlát připsal zákrok po lehčí střele.
     
    19:21
    Další snažení celku z Moravy bylo přerušeno ofsajdem. Hra bude pokračovat vhazováním, do konce první periody navíc zbývá necelých čtyřicet sekund.
     
    19:52
    Aktivita domácího celku byla zakončena pokusem před brankou, ale Tomáš Koblížek nebezpečný nebyl. Pokračuje se tedy vhazováním po pravici Vojtěcha Mokrého.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bojovná první třetina je u konce. Oba celky se vytvořily nějaké šance a měly i početní výhody. Nejlépe to dnes ale zatím svědčí brankářům, kteří za svá záda nepustili jediný pokus. Pokračovat se bude v 16:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Piráti se na startu třetiny dostali do aktivní hry, ale zakončit se jim nakonec nepovedlo. Olomouc dostala kotouč mimo obrannou třetinu.
     
    21:27
    Hosté se dostali do zakončení, ale Pavlát kryje. Následně stejný celek nahazoval za branku, ale jen za cenu icingu. Vhazuje se tedy před Mokrým.
     
    22:04
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí celek již dostává vedení! STANISLAV VRHEL dostal přihrávku od levého mantinelu před branku, kde byl faulován. V pádu i tak dostal kotouč za záda Mokrého a Piráti vedou. Asistence: Tomáš Koblížek.
     
    23:14
    Domácí pokračovali v útočné třetině, ale nyní nevymysleli nic. Kotouč poté opustil hřiště a skončil na střídačce. Vhazuje se tak ve střední třetině.
     
    23:38
    Rychle se podél levého mantinelu dostal až do brankoviště Kryštof Ouřada, ale tomu jeho klička nakonec nevyšla. I tak se ovšem jednalo o parádní individuální akci.
     
    24:11
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Daniel Ministr – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:37
    Na levý kruh si najel Stanislav Vrhel, jenž zakončoval do bližší šibenice. Jeho pokus byl ovšem zablokován a Olomoučtí následně vyhodili.
     
    25:02
    Nabito na pravý kruh dostal Petr Chlán, jenž z voleje zakončoval. Vojtěch Mokrý se ovšem bravurně přemístil a dobrou šanci betony zlikvidoval!
     
    25:41
    V posledních sekundách to zkoušel od modré čáry Vít Seemann, ale jeho rána byla zablokovaná a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    26:12
    Hosté v plném počtu.
     
    26:54
    Akci hostujícího celku zakončoval z pravého kruhu Michal Matiaško. Jeho pokus ovšem přesný nebyl a kotouč skončil jen nad brankou Dominika Pavláta.
     
    27:50
    David Štefka dostával v akci Kohoutů přihrávku k levé tyčce a místo zakončení centroval zpátky do brankoviště. Tam ale byl domácí hráč.
     
    28:37
    Stanislav Vrhel našel přihrávku od pravého mantinelu Koblížka. Ten byl u pravé tyčky a zakončoval bekhendově, Vojtěch Mokrý ovšem zakročil betonem!
     
    29:55
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Matěj Kořenek – 2 min., sekání).
     
    30:42
    Aktivně si do útočné třetiny najel Petr Chlán, který mezi kruhy zakončoval. Jeho rána byla ovšem lehce tečována a puk skončil jen vedle branky.
     
    31:28
    Tvrdě to zkoušel od modré čáry Vít Seemann a ještě před Mokrým přišla teč. Puk nakonec skončil v rohu kluziště a hra pokračuje akcí Olomouce.
     
    31:56
    Hosté v plném počtu.
     
    32:24
    Adam Rutar se dostal po pravé straně do pásma, ale jeho rána po ledě Dominika Pavláta nepřekvapila. Pokračovat se bude vhazováním po levici chomutovského brankáře.
     
    32:39
    Hned po vhazování střílel obránce Klesla, ale jen nad branku. Poté se Pirátům nepovedlo poslat Štefančíka do útoku a píská se přihrávku rukou Olomouci.
     
    33:08
    Domácí celek je nyní pod menším tlakem a vyhodil na další zakázané uvolnění. Pokračuje se po pravé ruce Dominika Pavláta, jenž nadále drží čisté konto.
     
    33:45
    Dominik Pavlát opět připraven. David Vosátko to zkoušel od levého mantinelu, ale jeho nahození nebylo nebezpečné.
     
    34:15
    V posledních minutách aktivnější Olomouc se opět hnala do pásma, ale kouskovaná hra pokračuje. Píská se ofsajd a hraje se ve středu ledové plochy.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Štefka – 2 min., hrubost).
     
    34:59
    Kryštof Ouřada hledal skrz pásmo Petra Chlána, ale hosté se dostali ke kotouči a šli do přečíslení. To sice nezakončili, ale vybojovali si faul.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vít Seemann – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:00
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a vidíme více místeček na ledě. Oba celky se vyměnily v držení kotouče, ale střelecké pokusy nepřišly.
     
    36:35
    Joshua Mácha měl na hokejce vyrovnání. Položil si Dominika Pavláta a u levé tyčky bekhendově zakončoval, kotouč nakonec ale skončil jen vedle branky!
     
    37:04
    Domácí v plném počtu.
     
    37:34
    Po pravé straně se do třetiny dostal Kryštof Ouřada, který z pravého kruhu po ledě zakončoval. Vojtěch Mokrý nicméně zakročil betonem a připsal si další povedený zákrok.
     
    38:19
    Josef Podlaha střílel na chomutovskou branku z mezikruží, ale branku pouze minul. Po odrazu od zadního mantinelu následně přišla střela, ale Pavlát ramenem zakročil.
     
    39:24
    Domácí poté kombinovali v pásmu, ale nic nebezpečného nepřišlo. Vojtěch Mokrý má kotouč a vhazovat se bude před jeho brankou,
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina pokračovala v bojovném tempu. Zatím jediným střelcem je Stanislav Vrhel a Piráti vedou 1:0. Jinak vidíme opravdu urputný boj, ale další branka nepřišla. Pokračovat se bude v 17:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hned na startu třetiny si do útoku najel David Vosátko, který poslal svižnou střelu. Dominik Pavlát ovšem zakročil a do útoku jdou domácí.
     
    41:02
    Slušný puk dostal do pásma Ministr, který z levého kruhu zakončoval. Jeho pokus ovšem přesný nebyl a kotouč skončil jen vedle pravé tyčky.
     
    41:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Šuráň – 2 min., podrážení).
     
    42:02
    Hned po vhazování to zkoušel z pravého kruhu Adam Rutar. Rána hostujícího beka šla jen do betonů brankáře Pavláta.
     
    42:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Rutar – 2 min., sekání).
     
    42:48
    Matěj Kořenek se dostal do útočné třetiny, ale jeho rána z levého kruhu skončila na chrániči bránícího Piráta. Pokračuje se útokem domácích.
     
    43:56
    Domácí v plném počtu.
     
    44:31
    Petr Chlán našel mezi kruhy Jakuba Štochla, který si sjížděl do střelecké pozice. Domácí bek střílel, ale jeho rána byla hokejkou ztečována do ochranné sítě.
     
    44:43
    Hosté v plném počtu.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Daniel Mikulec – 2 min., podrážení).
     
    45:28
    Matyáš Svoboda se v oslabení dostal do útoku a po přejetí modré čáry zakončoval po ledě. Vojtěch Mokrý byl ovšem připraven a betony zasáhl.
     
    46:39
    Olomoučtí hrají opravdu špatnou početní výhodu. Tomáš Koblížek dvakrát vyvezl kotouč z obranné třetiny. Kohouti se snad nedostali ani do kombinace.
     
    47:10
    Domácí v plném počtu.
     
    48:22
    Petr Chlán se dostával na pravé straně do zakončení, ale místo střely přihrával vedle sebe. Přihrávka ovšem přesná nebyla a u kotouče jsou opět hosté.
     
    49:05
    Po rychlé akci se ke střele z pravého kruhu dostal Luboš Dospěl. Chomutovský útočník střílel do pravé šibenice, ale tam se zjevila lapačka pozorného Mokrého.
     
    50:36
    Domácí celek byl velice aktivní v útoku, ale střelecké pokusy nepřišly. Až ke konci to zkoušel Jiří Beneš, ale ten trefil jen spoluhráče Koláčka v brankovišti.
     
    51:34
    Piráti následně vyhodili na zakázané uvolnění a hra bude pokračovat po pravici Dominika Pavláta. Ten drží čisté konto a i díky němu Piráti stále vedou,
     
    52:18
    Mezi kruhy se ke střeleckému pokusu dostával Patrik Pech. Ten zkoušel poslat do branky volný kotouč, ale svým pokusem trefil jen bránící hráče před sebou.
     
    53:17
    Piráti právě vstřelili branku!
    Individuální akce Stanislava Vrhela končí druhou brankou a Piráti jsou opět blíže. Domácí hráč si najel od pravé tyčky až k levé, kde puk do branky nakonec dostal MARCEL ŠTEFANČÍK! Asistence: Stanislav Vrhel a Tomáš Koblížek.
     
    54:42
    V útoku šikovně vybojoval kotouč Štefančík, který vylepšoval pozici pro Vrhela. K tomu se ale puk nakonec nedostal a do útoku jdou hosté.
     
    55:59
    Olomoucký útok po pravé straně Piráti ukončili hned v zárodku a vyhodili na zakázané uvolnění. Následně si domácí střídačka vzala oddechový čas.
     
    56:24
    Josef Podlaha se po šikovné stahovačce dostal na pravém křídle ke střeleckému pokusu. Jeho rána se ale mezi tři tyče nakonec nevešla.
     
    57:58
    Hosté tlačí a jsou aktivní. Nevyšla ovšem rána z mezikruží ani z dálky. Piráti jsou pod tlakem a nemohou se dostat k kotouči.
     
    58:36
    Celé snažení ukončil až Josef Podlaha, jenž tvrdě zakončoval od modré čáry. Dominik Pavlát nicméně zasáhl a pokračovat se bude po timeoutu Olomouce.
     
    58:36
    Hosté hrají v šesti a bez Vojtěcha Mokrého v brance!
     
    59:05
    Piráti se dostali do útoku, ale Svoboda nezachytil přihrávku a prázdnou klec nemohl trefovat. Na druhé straně Matiaško pálil do Pavláta.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vít Seemann zachyboval a nadstavba je u konce! MICHAL MATIAŠKO se dostal po levé straně až před branku, kde bekhendově vstřelil branku a bonusový bod pro Olomouc! Bez asistence,
     
    Konec zápasu. (18:08:27)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 23. Vrhel (T. Koblížek), 54. Štefančík (Vrhel, T. Koblížek) – 61. Matiaško


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Mikulec, Beneš, Jarý, Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Dospěl, Chlán, M. Svoboda, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada.
    HC Olomouc: Mokrý – Bahounek, Mader, Klesla, Vosátko, Rutar, Pírek – Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Tichý, Rosecký, Ministr

    Rozhodčí: Čáp – Kokrment, Horažďovský
    thejrc.org