Poruba 2011 – Motor ČB 3:4 (kon.) | Ústí n/L – Havířov 5:4 (po pr.) | Benátky n/J – Slavia 3:5 (kon.)
Frýdek-M. – Prostějov 4:1 (kon.) | Litoměřice – Kadaň 14:0 (kon.) | Vsetín – Přerov 4:2 (kon.)
Třebíč – Kladno 5:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC ZUBR Přerov
Sobota 23.02.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 59. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezkou sobotu z Valašska. Základní část Chance ligy míří do cílové rovinky, ovšem ani dvě kola před jejím závěrem ještě není jasné, jak se jednotlivé týmy v první osmičce seřadí. Jednu jistotu už sice máme a to že Jihlavu už nikdo z pomyslného trůnu nesesadí, ovšem nadále budeme svědky napínavých soubojů o konečné druhé míst a situace je nadále těsná také kolem osmého místa. Domácí Vsetín je aktuálním majitelem druhého místa, pokud chce do play-off vstoupit z této výhodné pozice, bude muset dnes skolit přerovské Zubry, kteří přijíždějí na Lapač ve skvělé formě. Hanáky navíc hřeje i jistota postupu do play-off a motivuje je cíl v podobě prvního vítězství nad Vsetínem v letošní sezoně.
     
    HC ZUBR Přerov:

    Zubři moc dobře vědí, jak těžké je probojovat se mezi osm nejlepších účastníků Chance ligy, ovšem dokázali to i ve své třetí sezoně po postupu ze 2.ligy. Cesta k jistotě play-off vedla přes úctyhodnou dvanáctizápasovou sérii, ve které žlutomodří pokaždé brali minimálně bod a hned v devíti případech slavili vítězství. Aktuálním výsledkem přerovského mužstva je 5.místo se ziskem 93 bodů, dvoubodový náskok čítají Zubři na hanáckého rivala z Prostějova, čtyři pak představují nadýchaný polštář na sedmý Havířov.

    Krom vynikající bodové série žene Přerov dopředu také motivace poprvé v sezoně porazit rivalitní Vsetín. Na pocit častých porážek zelenožlutých nejsou v Přerově příliš zvyklý a tento trend by před začátkem play-off znovu chtěli zvrátit. Zubry v cestě za dalšími body povede na Lapači Roman Pšurný, nejproduktivnější útočník Přerova zaznamenal 42 kanadských bodů. Druhý v pořadí produktivity je Tomáš Sýkora, jenž je zároveň se 17 trefami nejlepším střelcem týmu. Silnou produktivní trojici uzavírá Marek Sikora (10+16).

    Defenzivní řady Zubrů drží osvědčená opora v podobě Radomíra Paly, přerovská stálice i letos významně podporuje ofenzivní činnost, důkazem budiž zisk 24 kanadských bodů za 9 branek a 15 asistencí. Daří se také dvojici zadáků Martin Novotný – Robert Černý, u obou zadáků zaujme především jejich kladný bodový přínost pro tým, který je na čísle 13 respektive 17. Přerovskou jedničkou je s počtem 44 odchytaných zápasů Lukáš Klimeš, průměrně inkasoval 2,16 branek na zápas s úspěšností zákroků na úrovni 92,18%. Pokud pak povolí Pardubice, mohou Zubři využít i služeb Milana Kloučka, jenž v jedenácti duelech za Zubry pustil průměrně 2,25 branky na zápas a procentuální úspěšnost zákroků drží na úrovni 92,59. Z uvedených faktů pak jistě nepřekvapí, že Přerov má po Českých Budějovicích druhou nejlepší obranu soutěže.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně: 

    14.KOLO PO 15.10.18:00

    PŘEROV – VSETÍN 1:2P (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 20. Theoret (Frolo), 63. Slováček (Rob) – 59. Čáp (Procházka).

    29.KOLO ST 28.11. 17:30

    VSETÍN – PŘEROV 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

    Branky a nahrávky: 31. Frolo (Rác, Karafiát), 41. Rác (Karafiát, Pitule), 60. Jonák (Pitule) – 25. Hejcman (Čáp).

    44.KOLO ST 9.1. 18:00

    PŘEROV – VSETÍN 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

    Branky a nahrávky: 43. Sýkora (M. Kratochvíl), 46. Pala (Sýkora, M. Kratochvíl) – 19. Slováček (Rác, Kucharczyk), 26. Hořanský, 40. Theoret (Jeřábek, Rác), 60. Theoret (Gába).
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši pokračují v honbě za druhým místem v tabulce před vypuknutím play-off. Důležitý krok směrem k tomuto cíli učinili Vsetínští ve středečním utkání v pražském Edenu, když zapomněli na předchozí trápení s Pražany a tentokrát zvítězili za tři body v poměru 5:3. Ovšem své povinnosti splnili také konkurenti z Českých Budějovic a Kladna, kteří netrpělivě vyčkávají na zakopnutí Valachů. Na uspořádání v první čtverce existuje i dvě kola před koncem hned několik scénářů. Pro Vsetín by samozřejmě bylo nejjednodušší zvítězit za tři body v obou posledních zápasech, ovšem i sami trenéři Dopita s Jenáčkem si uvědomují, že to nebude nic jednoduchého. Jasno teoreticky může být i po sobotním kole, to by ovšem na případný úspěch Vsetína musely navázat porážky obou českých týmu, což se dle papírových předpokladů v této fázi sezony jeví jako nepravděpodobné, ale nechme se překvapit.

    Vsetínský tým disponuje jedním z nejsilnějších útoků v soutěži a při pohledu na produktivitu zelenožlutých tahounů se není čemu divit. Na Valašsku se mimořádně daří Luboši Robovi, jenž zaznamenal už 39 branek a na dalších 24 přihrál, bude to právě on, kdo zaokrouhlí počet vsetínských vstřelených branek na rovných 200? Vedle něj by se o překročení magické dvoustovky mohl postarat Antonín Pechanec (20+40), silnou ofenzivní formaci Vsetínských uzavírá současný kapitán Vít Jonák (18+31). Zelenožlutým se však před play-off produktivně probouzí i další útočné formace.

    Nevyzpytatelným obráncem v řadách Vsetína je Ondřej Slováček, rychlonohý šikula si umí vypracovat brankovou příležitost a významně podpořit ofenzívu týmu, což dokazuje jeho úctyhodných 37 bodů za 11 branek a 26 asistencí. Slováček si navíc skvěle plní i defenzivní úkony, což dokazuje jeho plusových 24 bodů. Valašskou obranu drží také bojovník Jakub Teper (5+16). Brankoviště Vsetína střeží střídavě dvojice David Gába – Jan Šelepněv, oba maskovaní borci se prezentují vyrovnanými výkony a trenéři Dopita s Jenáčkem si jsou vědomi, že před vyřazovací části je čeká těžké rozhodování o pozici jedničky.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Březina, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Vávra, Šilhavý, Vítek.

    HC ZUBR Přerov: Šurý (Klimeš) – R. Černý, M. Novotný (A), Pala (C), M. Pohl, Weinhold, Malina – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Davídek, F. Dvořák, Tomi – M. Kratochvíl, Moučka, Š. Kratochvíl – Goiš, Gago, Vachutka.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Beneš, Komínek.
     
    Domácí Vsetín nastupuje na ledovou plochu, jeho nástup doprovází hymna hrdého valašského klubu. Na ledě už jsou také připraveni Zubři z Přerova, které do Vsetína tradičně přijela podpořit početná skupina fanoušků. Derby v husté atmosféře, to je to na co se určitě fanoušci obou klubů třepou. Souboj tradičních moravských klubů vypukne již za malou chvíli.
     
    Představitelé domácího klubu ještě před úvodem utkání gratulují k životnímu jubileu hejtmana a dlouholetého starosty Vsetína pana Jiřího Čunka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Derby mezi Valachy a Hanáky vypuklo, na úvodním vhazování úspěšnější domácí Kucharczyk.
     
    00:23
    Kucharczyk přenechal ve středním pásmu kotouč Rácovi, ten z levého křídla hledal před brankou Březinu, ovšem úspěšně zasáhl bránící Pala.
     
    01:08
    Druhá formace Valachů se usadila v útočném pásmu, kde se branku snažil objet Jonák, jeho cíl uklidit kotouč k bližší tyči přerovské branky ovšem nevyšel, domácí borec navíc zakopl o branku, která vypadla ze svého postavení, a hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    01:26
    Frolovi se nyní podařilo zachytit kotouč na útočné modré čáře, okamžitě jej poslal do mezikruží, kde si střeleckou příležitost připravil Pitule, jeho svižná rána skončila v pohotové lapačce brankáře Šurého.
     
    01:29
    Ihned po vhazování to zkusil na Šurého obránce Jeřábek, přerovský brankář opakovaně vytasil svou lapačku.
     
    02:01
    Valaši zatím nepovolují hostům z Přerova útočné akce, Zubři se nedostanou dál než do středního pásma, kde pouze nahazují kotouč do útočné třetiny.
     
    02:52
    Ovšem ani Vsetín se nyní do útoku příliš nehrne, kotouč končí po nezdařilých přechodech Přerovských ve středním pásmu.
     
    03:33
    Pala poslal kotouč rozjetému Dvořákovi, ten se snažil prokousat do zakončení z pravého křídla, byl však celou dobu pronásledován bránícím Slováčkem, kotouč se nakonec svezl do připravené lapačky brankáře Gáby, který hru přerušil.
     
    03:42
    Nyní ovšem Vsetín chyboval v rozehrávce, konkrétně Slováček, kterému sjel puk z hole a z toho mohl okamžitě těžit Matouš Kratochvíl, z bezprostřední blízkosti ovšem trefil připraveného brankáře Gábu!
     
    03:51
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři otevírají skóre zápasu! Střílený puk od modré čáry v podání Davídka dokázal za Gábova záda usměrnit ŠIMON KRATOCHVÍL. Asistence: Milan Davídek, Matouš Kratochvíl.
    03:51 Šimon KRATOCHVÍL - 0:1
     
    04:35
    Pitule pouze nahodil kotouč na přerovskou branku ze středního pásma, Vsetínští odjíždějí střídat a Zubři mohou v klidu rozehrát.
     
    04:56
    Na vrcholku pravého kruhu se k bekhendové střele dostal Šilhavý, Šurý vyrazil.
     
    05:17
    Drtina nyní našel od modré čáry dobře postaveného Šilhavého, jenž pálil okamžitě z voleje, střela mu však vůbec nesedla, a tak se Šurý stačil včas přemístit a kontrolovat hru.
     
    05:56
    Valachům se ovšem nyní nedaří procházet přes střední pásmo, Přerov zabezpečil neutrální území a nyní puk dokonce opustil ledovou plochu.
     
    06:11
    Gábovu pozornost nyní prověřil z levého kruhu Moučka, vsetínský brankář ukryl kotouč ve své výstroji a vhazuje se po jeho pravici.
     
    06:40
    Rob poslal kotouč zpoza branky Jonákovi, tomu se však ani nadvakrát nepodařilo prostřelit přerovskou zeď, Zubři posílají kotouč do středního pásma.
     
    07:10
    Zubří zatím dobře zvládají přítomnost domácích hráčů ve vlastním obranném pásmu, Vsetínští se nemohou dostat k tvorbě kombinací.
     
    08:04
    Nyní ovšem dokázal vybojovat u mantinelu kotouč Slováček a okamžitě jej servíroval do palebné pozice Karafiátovi, vsetínský mladík vypálil, ale Šurý i přes clonícího obránce dobře zasáhl.
     
    08:19
    Šilhavý se nyní probíjel skrz obranný val Přerova, zadovkou pak přenechal kotouč Vávrovi, jehož koncovku zhatila teč přerovského obránce.
     
    08:23
    Frolo ihned po vhazování v útočném pásmu nahazoval na přerovskou branku, jenže Šurým měl na jeho pokus luxusní výhled a bez větších problému kotouč zachytil, vhazování před jeho brankou se tedy opakuje.
     
    08:56
    Vsetínská první formace sevřela Zubry v obranném pásmu a po předložení puku od Kucharczyka vyslal prudkou ránu Březina, Šurého sice protáhl, leč nepřekonal.
     
    09:31
    Rob se nyní snažil zaskočit Šurého pohotovou střelou z ostrého úhlu, ovšem přerovský brankář zatím drží stoprocentní pozornost.
     
    10:29
    Přerovu se nyní podařilo vymanit ze vsetínského sevření a snaží se držet kotouč mimo obranné pásmo.
     
    10:52
    Pokus Navrátila byl bránícím Drtinou přizvednut do ochranné sítě, vhazuje se před vsetínskou brankou.
     
    11:14
    Vávra rychle otočil hru a po lehkém nahození ze středního pásma byl Šurý nucen kotouč přikrýt, vhazuje se tak po jeho levici.
     
    11:20
    Jeřábkovo nahození tečoval Kucharczyk, kotouč však vyletěl do vzduchu a zamířil nad přerovskou branku.
     
    11:34
    Frolo nyní na modré čáře nabil Jeřábkovi, jeho rána měla potřebnou razanci, ovšem opětovně zasáhla pohotová lapačka brankáře Šurého.
     
    11:59
    Vsetínští opět obléhají zubří území, ovšem nyní se vlastní chybou posílají zpět do středního pásma.
     
    12:26
    Čtvrté formaci Přerova se celkem daří prosadit i směrem dopředu, nyní se po šťastném odrazu od mantinelu dostal k zakončení Matouš Kratochvíl, Gába měl však prostor u bližší tyče dostatečně zabezpečený.
     
    13:05
    První vyloučení v dnešním utkání – na trestnou lavici míří Jiří Goiš na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    13:19
    Drtina se snažil propálit přerovský kvartet, kotouč byl však sražen mimo přerovskou branku, Vsetínští pokračují v kombinaci.
     
    13:40
    Mikuš vystřelil na přerovskou branku, kde se snažil kotouč za Šurého usměrnit Kucharczyk, Šurý byl však první, kdo pohyb kotouče zastavil.
     
    13:58
    Slováček nyní šikovně nahazoval kotouč na teč Jonákovi, tomu se však nepodařilo změnit směr kotouče dostatečně prudce.
     
    14:26
    Další Slováčkovo nahození jen těsně mimo přerovskou branku tečoval Teper.
     
    14:39
    Přerovu se nyní podařilo vystihnout vsetínskou kombinaci a posouvají hru do středního pásma.
     
    14:55
    Rob nyní poslal kotouč do mezikruží, odkud Teper trefil horní tyč!
     
    15:03
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už se domácí Valaši radují z kýženého vyrovnání! Přerovská obrana už nedokázala odolat přesné souhře Jonáka s ANTONÍNEM PECHANCEM, jenž střelou z voleje procedil kotouč za přerovského brankáře. Asistence: Vít Jonák, Luboš Rob.
    15:03 Antonín PECHANEC - 1:1
     
    15:10
    Přesilovou hru si nyní vyzkouší hosté z Přerova, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Radek Jeřábek.
     
    15:44
    Koptovi se podařilo vybojovat kotouč a nahozením na přerovskou branku osvobozuje Vsetín
     
    16:03
    Karafiát nyní dojel odražený kotouč a z pravé strany poslal prudkou střelu na přerovskou branku, hostující gólman Šurý si tak dostatek práce užije i během oslabení domácích.
     
    16:37
    Další vsetínské osvobození obstaral Šilhavý.
     
    16:55
    Tentokrát přerovskou kombinaci likviduje již v zárodku Pitule!
     
    17:07
    Obrovská chyba brankáře Šurého, jenž se ve snaze pomoci s rozehrávkou svých spoluhráčů uťal a do prázdné branky mířil Kucharczyk, jenže domácímu útočníkovi se zakončení nepovedlo dle představ, když odkrytou svatyni Zubrů přestřelil!
     
    17:10
    Vsetín v plném počtu.
     
    17:32
    Rác nabil Teperovi, jeho ostrá rána byla reflexivně vyražena Šurým.
     
    17:50
    Přerovu se nyní naskýtá jedinečná příležitost, Zubři si po dobu dvou minut zahrají přesilovou hru pět na tři. Viníky této situace jsou Ondřej Slováček s Davidem Březinou.
     
    18:37
    Pšurný poslal kotouč do zakončení Šimonovi Kratochvílovi, tomu však střela vůbec nesedla a zamířila mimo vsetínskou branku.
     
    19:07
    Totožná akce se opakovala, tentokrát však Šimon Kratochvíl ve vyložené pozici vysoko přestřelil a kotouč skončil až v ochranné síti, což Valachům přišlo vhod, neboť unavená trojice už doslova mlela z posledního.
     
    19:50
    Valaši ustáli kritické chvíle, v závěru výhodné přesilové hry ovšem Zubři mohli jít do vedení, když střelu Maliny dorážel Matouš Kratochvíl a puk zamířil jen těsně mimo vsetínskou branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina moravského derby mezi Vsetínem a Přerovem. Do utkání vstoupili domácí Valaši aktivně, ovšem brankový účet zápasu otevřeli Zubři, konkrétně Šimon Kratochvíl, jenž usměrnil střelu Davídka za vsetínského brankáře. Valaši však i nadále byli směrem dopředu aktivní a postupně vytvářeli tlak, ten umocnila přesilová hra, ve které se Vsetínští kýženého vyrovnání zásluhou Antonína Pechance dočkali. V závěru první periody ovšem domácí předvedli značnou nedisciplinovanost, po ubránění klasické přesilové hry pět na čtyři čekaly Valachy krušné chvíle, když museli čelit plnohodnotné dvojnásobné přesile Přerova. I tyto kritické chvíle se statečným Valachům podařilo ustát a do druhé třetiny již vstoupí v plném počtu hráčů, stane se tak v 18:26.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Zubři se ihned dostali do útočné třetiny, do zakončení se dral agilní Pšurný, jeho koncovku Gába zneškodnil.
     
    20:44
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    20:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši obracejí skóre zápasu! O vstřelenou branku domácího týmu se znovu zasloužila druhá formace Vsetína. Vše začalo u Jonáka, jenž poslal kotouč do předbrankového prostoru Pechancovi, jeho bekhend dokázal Šurý vyrazit, ovšem po dorážce ONDŘEJE SLOVÁČKA už se natahoval marně. Asistence: Antonín Pechanec, Vít Jonák.
    20:57 Ondřej SLOVÁČEK - 2:1
     
    21:17
    Slováček znovu zakončení, tentokrát pálil od modré čáry po přihrávce Pechance, Šurý ovšem na kotouč dostatečně viděl a ukryl jej ve své lapačce.
     
    22:03
    Valaši nadále na kotouči, Přerov se nyní osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:24
    Drtina nyní nahazoval kotouč na přerovskou branku, od clonící skrumáže se však puk odrazil do náručí brankáře Šurého.
     
    22:57
    Vsetín motá Zubry, Vávra nyní adresoval kotouč do mezikruží, kam si najel Vítek, jeho prudká střela se odrazila od betonu brankáře Šurého.
     
    23:24
    V další palebné pozici Drtina, přerovská obrana zatím odolává.
     
    23:58
    Přerov nyní zahrozil do útoku, Pšurný našel dobře postaveného Davídka, ten okamžitě pálil, ale vsetínskou branku minul.
     
    24:35
    Přerov se začíná osmělovat, útočnou akci Zubrů tentokrát vedl Šimon Kratochvíl a přihrával na střelu Dvořákovi, tentokrát už Gába musel zasahovat.
     
    25:00
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři srovnávají stav utkání! Od modré čáry nahodil kotouč Novotný a těsně před Gábou jej usměrnil do vsetínské branky TOMÁŠ DOLEŽAL. Asistence: Martin Novotný, Robert Černý.
    25:00 Tomáš DOLEŽAL - 2:2
     
    25:32
    Slováček nyní vystihl přerovský přechod přes střední pásmo a vyrazil do přečíslení dva na jednoho podporován Vítkem, ten obdržel od Slováčka přihrávku a měl dostatek času na to, aby zamířil, ovšem přerovskou branku vysoko přestřelil!
     
    26:03
    Kontroverzní vyloučení na straně Vsetína, přerovský útočník prudce osprchoval vsetínského brankáře Gábu, toho jel okamžitě pomstít Ondřej Slováček, jenž fasuje dvouminutový trest za krosček, přerovský hráč trestán nebude, a tak si Zubři zahrají přesilovou hru.
     
    26:40
    Přerov kombinoval v útočném pásmu, ovšem než došlo ke střelbě najel do brankoviště Navrátil a Zubři musejí vyklidit pozice.
     
    26:49
    Valaši ušetřili cenné vteřinky ve středním pásmu a Drtina dlouze vyhodil.
     
    27:36
    Vsetín zatím oslabení zvládá, nyní navíc po pasu od Drtiny zahrozil z pravého křídla Kopta.
     
    28:03
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    29:05
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, Gába byl teď ovšem nucen přikrýt kotouč a budeme svědky vhazování ve vsetínském obranném pásmu.
     
    29:38
    Přerovu se daří držet útočné pásmo a poprvé ve druhé třetině hýří větší aktivitou.
     
    30:22
    Dvořák nyní zachytil kotouč ve středním pásmu a okamžitě s ním vjel do vsetínského pásma, jeho nápřah sliboval prudkou střelu, kterou však znemožnil bránící Slováček.
     
    30:53
    Tomi nyní nabil Weinholdovi, jeho prudká rána však pouze otestovala pevnost zadních mantinelů vsetínského stadionu.
     
    31:22
    Pokus Doležala přizvednut Teperem mimo ledovou plochu, vhazuje se před vsetínskou brankou.
     
    31:49
    Přerovu se nyní daří držet Valachy na uzdě, nepouští domácí tým přes střední pásmo a sami Hanáci jsou aktivnější ve hře dopředu.
     
    32:37
    První formace Vsetína se ovšem snaží změnit trend posledních vteřin a nyní se jí podařilo vybojovat vhazování před Šurým.
     
    32:55
    Další ostrá rána v podání vsetínského obránce Tepera, i tentokrát ji však ve své moci krotí pozorný brankář Šurý.
     
    33:33
    Obrana hostů nyní byla značně dezorientována a toho se snažil využít Rob, když poslal zadovku Jonákovi, jenž už mohl střílet do prázdné branky, jenže kotouč se mu nepodařilo ideálně zpracovat a Šurý se stačil včas přemístit.
     
    34:23
    Valaši opět usazeni v útočném pásmu, nahození Mikuše poslal nad přerovskou branku Pitule.
     
    34:57
    Po rychlém protiútoku Přerova pálil Novotný, Gábova lapačka byla na místě včas, vhazuje se po levici vsetínského brankáře.
     
    35:32
    Vsetínu se nyní nedaří probít se do útočného pásma, Zubři jsou nyní organizování a připraveni odrážet vsetínské útoky.
     
    37:02
    Drtina nyní přenesl hru v útočném pásmu na Pechance, ten ještě korunoval pozici pro Jonáka, ale vsetínský kapitán už na kotouč nedosáhl.
     
    38:23
    Vsetínským schází v zakončení přesnější muška, rána v podání Šilhavého končí vysoko nad přerovskou brankou.
     
    39:19
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    39:58
    Drtina ještě zkoušel prověřit pozornost Šurého prudkým nahozením ze středního pásma, to však přerovský brankář zpacifikoval a prostřední dějství končí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vsetínu se povedl vstup do druhé třetiny, když skóre na stranu Valachů přetavil přesnou dorážkou Ondřej Slováček. Domácí mohli své vedení i navýšit, ale další branky za svá záda pozorný brankář Šurý nepustil. Přerov se postupně osměloval v útočné fázi a nakonec se dočkal vyrovnávací branky, kterou za Gábova záda usměrnil Tomáš Doležal. Utkání se pak neslo celkem ve vyrovnaném duchu a v závěru druhé třetiny už to byl doslova boj o každý kotouč. Uvidíme, jaký průběh nám nabídne třetí třetina, která na Lapači započne v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Zakázané uvolnění Přerova, hra se stěhuje před Šurého.
     
    40:28
    Teperovo nahození si nyní na vlastní branku srazil Pšurný, kotouč se svezl kolem přerovské branky.
     
    40:44
    Na modré čáře dostal nabito Slováček, Šurý si proti jeho prudké ráně vyjel a ukryl ji ve své výstroji.
     
    40:58
    Pitule nyní zpoza branky připravil slibnou střeleckou pozici pro Karafiáta, ten však trefil brankáře Šurého.
     
    41:43
    Malina nyní dobruslil kotouč na levém křídle a stačil ještě vystřelit, Gába jeho střelu vyrazil mimo ledovou plochu, a tak se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    41:55
    Po nedorozumění ve vsetínské obraně se do palebné pozice dostal Doležal, jeho rána se však pouze svezla po zadním mantinelu do středního pásma.
     
    42:43
    Rob nyní nenápadně poslal kotouč od mantinelu před branku, kde číhal Jonák, Šurý ovšem dráhu kotouče změnil tak, aby se vsetínský kapitán k dorážce nedostal.
     
    42:59
    Nyní se Rob odhodlal k zakončení sám, jeho střelu skrz obránce ovšem kontroloval přerovský brankáře.
     
    43:04
    Drtina si najel na střed modré čáry, odkud pálil do clonící skrumáže před Šurým, i tentokrát si však pozorný strážce přerovské svatyně poradil.
     
    43:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu se nyní povedl rychlý protiútok, který vedl Šilhavý, ten na sebe natáhl bránící hráče Přerova a dokázal ještě bekhendem zakončit, Šurý kotouč vyrazil pouze před sebe, kde ze druhé vlny úspěšně dorazil puk do branky TOMÁŠ VÁVRA. Asistence: Vojtěch Šilhavý.
    43:47 Tomáš VÁVRA - 3:2
     
    44:52
    Vsetínský Jonák vzal nyní útočnou akci na sebe, s pukem si najel mezi kruhy, odkud prudkou střelou zápěstím ohrozil přerovskou branku, Šurý kotouč zkrotil ve své lapačce a vhazuje se před jeho brankou.
     
    45:00
    Rob nyní adresoval puk do přerovského brankoviště, kde byl připraven Jonák, na poslední chvíli byl však vsetínský útočník odstaven bránícím Palou a Šurý kotouč přikryl pod svou rukavici.
     
    45:45
    Vsetín je nadále aktivní, Valaši nejspíš nechtějí připustit, aby těžce vydřená vedoucí branka přišla opět vniveč.
     
    46:30
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    47:05
    Čtvrtá formace Vsetína pracovala na demontáži přerovské obrany, jenže při této akci zasáhl Vojtěch Šilhavý jednoho z Přerovských svou hokejkou do obličeje a Zubři se tak z ničeho nic dostávají do početní výhody.
     
    47:13
    Vsetín se osvobozuje.
     
    47:38
    Frolo opět vyhazuje, Zubři se ještě nestačili usadit v útočném pásmu.
     
    48:02
    Přerovský pokus o kombinaci zhatil Pitule a opět osvobozuje domácí tým.
     
    48:34
    Valaši ve vlastním oslabení napadali přerovskou rozehrávku tak důkladně, že Pitule měl možnost poslat puk do výhodné střelecké pozice Drtinovi, zakončení v podání vsetínského zadáka Šurý dokázal zneškodnit.
     
    48:59
    Až nyní Přerov zahrozil Doležal pálil od modré čáry a jeho střelu tečoval Pšurný.
     
    49:18
    Vsetín byl nyní blízko uklidňující čtvrté brance, zcela osamocen se řítil na Šurého – Šilhavý, zkoušel jej překonat střelou nad beton, ale kotouč nedokázal nadzvednout, následně se faulu dopustil přerovský Jakub Navrátil, jenž v kritických chvílích úmyslně posunul přerovskou branku.
     
    50:08
    Přerovu se zatím oslabení daří zvládat.
     
    50:16
    Vsetínská přesilová hra končí, dvě minuty za vražení na hrazení fasuje Luboš Rob.
     
    50:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla nádherná kombinace v podání Vsetínských! Pechanec si dvakrát vyměnil kotouč s ONDŘEJEM SLOVÁČKEM, jenž se uvolnil do samostatného zakončení před Šurým, nejprve to zkusil bekhendem, chvíli se zdálo, že Šurý kotouč zachytil, ale puk se za brankovou čáru došoural. Asistence: Antonín Pechanec, Vít Jonák.
    50:47 Ondřej SLOVÁČEK - 4:2
     
    50:47
    Dnešní utkání sleduje 3740 diváků, důstojná návštěva prvoligového utkání.
     
    51:18
    Přerov v plném počtu – startuje jeho zkrácená početní výhoda.
     
    51:40
    Jeřábek vybojoval kotouč u mantinelu a osvobozuje domácí tým.
     
    51:58
    Nyní se do hry zapojil i brankář Gába, jenž posunul puk Kucharczykovi a ten jej odpálil do bezpečí.
     
    52:16
    Vsetín v plném počtu.
     
    52:58
    Šimon Kratochvíl nyní zastavil útočný výpad Ráce, do útoku se však nepustil a Zubři střídají.
     
    53:47
    Vsetínští kontrolují kotouč, sami už se nepouštějí do bezhlavého útočení a vyčkávají na možné uvolnění cest vedoucích k přerovské brance.
     
    54:48
    Přerov zatím nejeví příliš velký odpor ke klidnému předávání kotoučů mezi vsetínskými hráči.
     
    55:14
    Přesnou přihrávkou zpoza branky našel Pitule výborně postaveného Koptu, kterému stačilo zamířit přesně k tyči, vsetínský útočník však trefil pouze brankáře Šurého!
     
    56:31
    Přesilová hra pro Vsetín – dvě minuty za hrubost obdržel přerovský kapitán Radomír Pala.
     
    57:10
    Přerovu se zatím oslabení daří zvládat, kotouč podruhé za sebou míří až ke Gábovi.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Valaši dlouze svírají Zubry v obranném pásmu, zatím ovšem bez střeleckého ohrožení Šurého branky.
     
    58:31
    Přerov v plném počtu.
     
    59:01
    Přerov se ještě snaží, Weinhold nabil Malinovi, jenž prudce vypálil, Gába kotouč ukryl mezi svými betony.
     
    59:20
    Lapačem už se nese pověstný vysoký jalovec, domácí fanoušci začínají slavit čtvrté vítězství nad Zubry v letošní sezoně, příští domácí utkání už odehraje Vsetín v play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Valaši i podruhé v sezoně dokázali porazit přerovského rivala a nadále drží druhé místo před dotírajícími Českými Budějovicemi, na jejichž led základní část zakončí. Tato bitva určitě bude slibovat zajímavou podívanou. Níže vám ještě poskytnu nejlepší hráče dnešního utkání a ze vsetínského Lapače se budu loučit, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a při zápasech v play-off zase napočtenou.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Michal Šurý (PRE)

    Ondřej Slováček (VSE) (19:53:40)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 16. Pechanec (Jonák, Rob), 21. Slováček (Pechanec, Jonák), 44. Vávra (Šilhavý), 51. Slováček (Pechanec) – 4. Š. Kratochvíl (Davídek, M. Kratochvíl), 25. T. Doležal (M. Novotný, R. Černý)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Mikuš, J. Drtina, Slováček (A), Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Březina, Kucharczyk (A), Rác – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Vávra, Šilhavý, Vítek.
    HC ZUBR Přerov: Šurý (Klimeš) – R. Černý, M. Novotný (A), Pala (C), M. Pohl, Weinhold, Malina – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Davídek, F. Dvořák, Tomi – M. Kratochvíl, Moučka, Š. Kratochvíl – Goiš, Gago, Vachutka.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Beneš, Komínek

    Diváci: 3740
    thejrc.org