Sparta – Ostrava 3:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:2 (1:1)
FC Baník Ostrava
Neděle 24.02.2019, 17:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Nemanja KUZMANOVIĆ - 3:2
     
    90+3
    Baník právě vstřelil branku!
    V samém závěru zápasu hosté ještě střílejí kontaktní branku! Po Jiráskově přihrávce se NEMANJA KUZMANOVIĆ opřel do balónu z hranice pokutového území a parádně trefil vzdálenější horní roh!
     
    90+2
    Nevídaný závěr zápasu! Sparťané zase běželi do rychlého brejku, Drchal s Dočkalem mířili proti jedinému ostravskému obránci, tentokrát ale situaci příliš překombinovali a zpětná přihrávka Dočkala už k Drchalovi nedoputovala.
    90. Drchala zastavil VAR!
     
    90
    Letná už se radovala ze čtvrté sparťanské branky, když Václav Drchal běžel od půlky osamocen vstříc brankáři Laštůvkovi, rozhodčí ale ve spolupráci s videem branku neuznávají kvůli Drchalově ofsajdu.
     
    88
    Další tutovka pro Václava Drchala! Ten si skvěle obhodil bránícího Stronatiho, posunul si míč do volného prostoru a mohl směřovat naprosto osamocen vstříc brankáři Laštůvkovi, ovšem všiml si, že Laštůvka vyběhl daleko ze své branky a lehce zpanikařil, když se snažil okamžitě střílet, zakončení mu ale vůbec nevyšlo a jen posunul míč k ostravskému brankáři.
    85. Drchal zkusil zvýšit skóre!
     
    85
    A další obrovská šance Sparty! Po Hanouskově centru Václav Drchal v pokutovém území přetlačil dva bránící hráče Baníku a jeho ránu z otočky vyráží brankář Laštůvka!
     
    80
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Martin Fillo, přichází Jakub Šašinka.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Martin Hašek.
    77. Václav DRCHAL - 3:1
     
    77
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta po zisku míče rozjela rychlý protiútok, Václav Drchal ve středu hřiště sklepl míč Bořku Dočkalovi a naběhl si na výbornou kolmici staronové sparťanské hvězdy, VÁCLAV DRCHAL pak tváří v tvář Laštůvkovi propasíroval míč přes ostravského brankáře!
    75. Baroš trefil nohu Nita!
     
    75
    Po rohu Baníku vznikla obrovská skrumáž před sparťanskou brankou a zakončení Milana Baroše zblízka Florin Nita nohou odrazil do tyče své branky a poté míč zachytil.
     
    71
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Milan Jirásek.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Václav Drchal.

    Jarní ligová premiéra pro nejlepšího sparťanského střelce ze zimní přípravy, Václav Drchal v ni vstřelil šest branek.
     
    68
    Rohový kop zahrávali také hosté, po Holzerově centru se ale nikdo v bílém nedostal do zakončení, sparťané se mocně dožadovali odpískání ruky jednoho z ostravských hráčů, rozhodčí Houdek ale nechal pokračovat ve hře a poté píská až po taktickém faulu Jánoše na Radakoviće, za nějž Adam Jánoš vidí žlutou kartu.
    67. Laštůvka vytáhl parádní zákrok!
     
    67
    Už se zdálo, že dalšímu Dočkalově rohu se hosté bez potíží ubrání, sparťané ale rychle vrátili míč do pokutového území, kde v ofsajdu stojící Costa přenechal zakončení Tettehovi, toho skvělým zákrokem vychytal brankář Laštůvka!
     
    64
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Uroš Radaković.

    Hlasitý potlesk z hlediště připravili domácí příznivci pro střelce zatím rozdílové branky při jeho debutu na Letné.
     
    61
    Sparta bude dohrávat v deseti! Lukáš Štetina v blízkosti střídaček skluzem poslal k zemi Holzera a po druhé žluté vidí také červenou kartu!
    59. Hložkova šance končí mimo!
     
    59
    A už to mohlo být o dvě branky! Michal Sáček narýsoval výbornou průnikovou přihrávku Adamu Hložkovi do úniku, Hložek ale přízemní ránou netrefil ostravskou branku!
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Nemanja Kuzmanović.
    57. David Moberg Karlsson - 2:1
     
    57
    Sparta právě vstřelila branku!
    DAVID MOBERG KARLSSON vykouzlil parádní ránu levačkou do horního rohu ostravské branky a Letná bouří radostí!
     
    50
    Dame Diop šlapákem atakoval Martina Frýdka a stává se už čtvrtým žlutě napomenutým hráčem Baníku.
    47. Zahustel netrefil hlavou branku!
     
    47
    Po rychlé souhře domácích na levé straně Matěj Hanousek přesným centrem před branku našel Ondřeje Zahustela, ten v nadějné pozici hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi!
     
    45+2
    A karetní mariáš arbitra pokračuje, Fleišman zezadu podkopl Michala Sáčka a také v tomto případě měl rozhodčí Houdek jednoduchou situaci.
     
    45+1
    O chvíli později Fillo žlutou kartu tentokrát vybojoval pro soupeře, potrestán je David Moberg Karlsson.
     
    45+1
    I při opakování Holzer centroval ke sparťanské brance, Nita tentokrát zachytil míč přímo ze vzduchu, poté byl atakován Fillem a zkušený křídelník Baníku vidí žlutou kartu.
    39. Lukáš ŠTETINA - 1:1
     
    39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Hosté naprosto propadli při bránění Karlssonova rohu, několik sparťanů se zjevilo před prázdnou brankou a LUKÁŠ ŠTETINA snadno skóruje!
    36. Žlutá karta
     
    36
    Diop v hlavičkovém souboji ve středu hřiště fauloval Adama Hložka, Milan Baroš poté při strkanici během přerušené hry složil k zemi Martina Frýdka a za pískotu publika si prohlíží žlutou kartu v ruce sudího Houdka.
     
    33
    Prvním žlutě napomenutým fotbalistou se stává Lukáš Štetina, jenž ostrým skluzem poslal k zemi Milana Baroše.
    29. Dame DIOP - 0:1
     
    29
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravská radost na Letné! Dame Diop na hranici pokutového území posunul míč do křídla Milanu Barošovi, ten senegalskému útočníkovi vrátil výborný pas před branku a DAME DIOP ve skluzu procedil míč pod brankářem Florinem Nitou do sítě!
    17. Barošova hlavička vedle branky!
     
    17
    První výrazná šance Baníku! Po rohovém kopu Hrubého si míč v předbrankovém prostoru našel Milan Baroš a zkušený střelec hlavičkuje těsně vedle branky!
    10. Dočkal trefil tyč!
     
    10
    První velká šance! Zahustel z pravého křídla výborně našel v pokutovém území osamoceného Bořka Dočkala, jenž trefuje pravou tyč hostující branky! Míč se poté od brankáře Laštůvky odrazil vedle branky, hosté teď měli velké štěstí.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Štetina (Moberg Karlsson), 57. Moberg Karlsson, 77. Drchal (Dočkal) – 29. Diop (Baroš), 90+3. Kuzmanović (Jirásek)

    Karty:   33. Štetina (SPA), 45+1. Moberg Karlsson (SPA) – 36. Baroš (OVA), 45+1. Fillo (OVA), 45+2. Fleišman (OVA), 50. Diop (OVA), 68. Jánoš (OVA)   61. Štetina (SPA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:7.
    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Costa, Matěj Hanousek – Sáček, M. Frýdek – Hložek (80. M. Hašek), Dočkal (C), Moberg Karlsson (64. Radaković) – Tetteh (71. Drchal).
    Náhradníci: Heča – Kanga, Chipciu, Drchal, M. Hašek, Plavšić, Radaković.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (80. J. Šašinka), Jánoš (71. Jirásek), R. Hrubý, Holzer – Baroš (C), Diop (58. Kuzmanović).
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Jirásek, Granečný, J. Šašinka, Šindelář, Mešaninov.

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Caletka

    Diváci: 15 225
    bahis siteleri