Sparta – Ostrava 3:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:2 (1:1)
FC Baník Ostrava
Neděle 24.02.2019, 17:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
    Sparťanská radost z dnešního triumfu.
     
    Sparťané mohou slavit! V parádním utkání porážejí Ostravu 3:2 a na třetí příčce ligové tabulky se svému soupeři vzdálili na rozdíl tří bodů.

    Sparta do šlágru kola vyrukovala s Bořkem Dočkalem v základní sestavě a ten hned v desáté minutě zápasu trefil tyč. Skóre zápasu ale otevřeli hosté díky trefě Dame Diopa z 29. minuty, Letenští ale vyrovnali stav už po deseti minutách, kdy zaváhání ostravské defenzivy při bránění rohového kopu potrestal Lukáš Štetina.

    Po změně stran obrat ve skóre dokonal perfektní ranou z přímého volného kopu David Moberg Karlsson, poté utkání zdramatizoval Lukáš Štetina, jenž po ostrém skluzu ve středu hřiště šel předčasně do sprch po druhé žluté, potažmo červené kartě.

    Baník poté vůbec nezvládl závěrečnou čtvrthodinu, v níž nejdříve inkasoval po souhře Bořka Dočkala s Václavem Drchalem a poté se musel pouze bránit sparťanským útočným výpadům, kontaktní trefa Kuzmanoviće už přišla příliš pozdě. (19:02:18)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Sparťané vybojovali autové vhazování a zdá se, že utkání dohrají na útočné polovině.
    90+3. Nemanja KUZMANOVIĆ - 3:2
     
    90+3
    Baník právě vstřelil branku!
    V samém závěru zápasu hosté ještě střílejí kontaktní branku! Po Jiráskově přihrávce se NEMANJA KUZMANOVIĆ opřel do balónu z hranice pokutového území a parádně trefil vzdálenější horní roh!
     
    90+2
    Nevídaný závěr zápasu! Sparťané zase běželi do rychlého brejku, Drchal s Dočkalem mířili proti jedinému ostravskému obránci, tentokrát ale situaci příliš překombinovali a zpětná přihrávka Dočkala už k Drchalovi nedoputovala.
     
    90+1
    Rozhodčí Houdek k dnešním devadesáti přidává tři nastavené minuty.
    90. Drchala zastavil VAR!
     
    90
    Letná už se radovala ze čtvrté sparťanské branky, když Václav Drchal běžel od půlky osamocen vstříc brankáři Laštůvkovi, rozhodčí ale ve spolupráci s videem branku neuznávají kvůli Drchalově ofsajdu.
     
    89
    S Hrubého centrem si sparťanská defenziva poradila a Baník musí další útočné snažení začít ze středu hřiště.
     
    89
    Kuzmanović na pravém křídle vybojoval rohový kop, možnost ještě jedné standardní situace pro Baník.
     
    88
    Další tutovka pro Václava Drchala! Ten si skvěle obhodil bránícího Stronatiho, posunul si míč do volného prostoru a mohl směřovat naprosto osamocen vstříc brankáři Laštůvkovi, ovšem všiml si, že Laštůvka vyběhl daleko ze své branky a lehce zpanikařil, když se snažil okamžitě střílet, zakončení mu ale vůbec nevyšlo a jen posunul míč k ostravskému brankáři.
     
    87
    Po velmi nepřesné střele Frýdka už bude moci rozehrávat brankář Laštůvka.
     
    86
    Sparťané vybojovali další roh, ten rozehráli po zemi a znovu kombinují s míčem poblíž pokutového území Ostravy. Hosté už se snad pět minut takřka nedostali k míči. A to hrají přesilovku.
    85. Drchal zkusil zvýšit skóre!
     
    85
    A další obrovská šance Sparty! Po Hanouskově centru Václav Drchal v pokutovém území přetlačil dva bránící hráče Baníku a jeho ránu z otočky vyráží brankář Laštůvka!
     
    84
    Nečekaný obrázek hry, sparťané si předávají míč z nohy na nohu a hosté jen běhají bez míče.
     
    83
    Hosté po třetí brance působí velmi zaskočeně, Sparta je teď přehrává i v deseti, Frýdkův centr Ostravané odkopávají jen do zámezí.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Štetina (Moberg Karlsson), 57. Moberg Karlsson, 77. Drchal (Dočkal) – 29. Diop (Baroš), 90+3. Kuzmanović (Jirásek)

    Karty:   33. Štetina (SPA), 45+1. Moberg Karlsson (SPA) – 36. Baroš (OVA), 45+1. Fillo (OVA), 45+2. Fleišman (OVA), 50. Diop (OVA), 68. Jánoš (OVA)   61. Štetina (SPA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 5:7.
    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Costa, Matěj Hanousek – Sáček, M. Frýdek – Hložek (80. M. Hašek), Dočkal (C), Moberg Karlsson (64. Radaković) – Tetteh (71. Drchal).
    Náhradníci: Heča – Kanga, Chipciu, Drchal, M. Hašek, Plavšić, Radaković.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (80. J. Šašinka), Jánoš (71. Jirásek), R. Hrubý, Holzer – Baroš (C), Diop (58. Kuzmanović).
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Jirásek, Granečný, J. Šašinka, Šindelář, Mešaninov.

    Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Caletka

    Diváci: 15 225
    ocianews.com