Slavia – Teplice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 25.02.2019, 13:00 • TCM Strahov - UMT • Juniorská liga – Čechy • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 3:0. Domácí se ujali hodně brzkého vedení, načež jsme sledovali hodně bojovné představení, které nenabízelo nic moc nebezpečného. I přesto se Pražané dostali do dvoubrankového vedení, které posléze ještě navýšili o jednu branku. Liberec se v tomto utkání nedostal do žádné vyloženější šance, domácí celek tak potvrdil roli favorita utkání. (14:52:02)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sparta se dostane ještě k jedné standardce, bude to z velké vzdálenosti od branky. Zřejmě se ale bude jednat o přízemní rozehrávku.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jan Prokš (FC Slovan Liberec).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Sparta je hodně blízko k vítězství. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Na druhé straně to zpoza pokutového území zkoušel talentovaný Šulc, který mířil kousek nad břevno. Heča se tak ujme odkopu od své svatyně.
     
    87
    Na pravou stranu si seběhl Čajkovský, který se v pokutovém území snažil najít naběhnuvšího Pulkraba, před kterým ale zasahoval brankář Hasalík.
     
    86
    Dalekonosný odkop byl natolik dlouhý, že doskákal až k opačné šestnáctce, kde se nacházel Hasalík, jenž pro změnu rozehrál po zemi.
     
    85
    Dalekonosný nákop měl na pravém křídle najít jednoho z hráčů Slovanu, avšak mnohem rychleji byl u míče brankář Heča, jenž sevřel míč do své náruče.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Sláma, přichází Lukáš Čajkovský.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O vítězi se zdá být rozhodnuto, avšak Liberec by chtěl zkorigovat nepříznivý výsledek.
     
    80
    Fukala se chtěl prohnat na polovinu soupeře, avšak s taktickým zákrokem přispěchal obránce Gabriel. Je pískáno, Liberec bude i tentokráte rozehrávat nakrátko.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Martin Palečko.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Petr Petr.
     
    79
    Heča se ujal odkopu z blízkosti vlastního pokutového území. Jeho vzdušná nabídka nabrala pořádnou výšku, Pulkrab ale prodlužoval pouze k protihráči.
     
    78
    Slovan to i nadále zkouší trpělivou rozehrávkou, která ale stále k ničemu nevede. Navíc se před malým momentem dostal do těsného ofsajdu Micovčák.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Pavel Baláž (FC Slovan Liberec).
     
    77
    Tohle bude pro Slovan hodně složitý oříšek, v tuto chvíli prohrává už o tři branky. Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut hracího času.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kristián Flak, přichází Radim Prokopec.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Erik Micovčák, přichází Miroslav Dvořák.

    David Suchý

    Branky: 5. Ćivić, 71. Hájek, 76. Pulkrab

    Karty:   10. Penc (SPA), 23. Flak (SPA) – 78. Baláž (LIB), 90+1. Prokš (LIB)


    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel, Penc, Sváta, Ćivić, Pulkrab, Sláma (83. Čajkovský), Cabadaj (C) (80. Palečko), Flak (77. Prokopec), Hájek, Abdelkader (61. Traoré)
    Náhradníci: Prokopec, Tasić, Palečko, Čajkovský, Traoré, Kotek

    FC Slovan Liberec: Hasalík – Köstl, Prokš (C), Fukala, Šulc, Pázler (80. Petr), Baláž, Micovčák (77. Dvořák), Kazda (73. Vrabec), Musa (69. Gembický), Lehoczki
    Náhradníci: Hnízdil – Lábek, Vrabec, Petr, Dvořák, Gembický

    Rozhodčí: Váňa – Blažej, Hock
    thejrc.org