Arsenal – Southampton 2:0 (kon.) | Manchester Utd. – Liverpool 0:0 (kon.)
konec
Manchester United
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Neděle 24.02.2019, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17. (16:59:19)
     
    Je konec! Šlágr tohoto kola nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. V úvodu druhého poločasu jsme sledovali ofenzivní momenty, avšak k ničemu vážnějšímu nakonec nedošlo. Dnešní utkání tak nabídlo pouze jednu vyloženou šanci, do které se dostal domácí Lingard, jenž ale ve finální fázi nedokázal obejít Alissona. Zejména ze strany Liverpoolu to byl hodně marný výkon směrem dopředu, de Gea si totiž nepřipsal žádný složitější zákrok. Rudí ďáblové tak potvrdili vynikající formu, ani v tomto utkání neucítili hořkost porážky, což hraje do karet Manchesteru City, kterému v tuto chvíli schází pouze bod.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jedna z posledních akcí pro Liverpool...
     
    90+1
    V pokutovém území zůstal také Smalling, kterému moc nechybělo k tomu, aby zametl míč do prázdné branky. To mohla být pořádná rána pro Liverpool.
     
    90+1
    K hranici pokutového území Liverpoolu přiletěl vysoký balón, který se stal snadnou kořistí Van Dijka. Jeho odvrácení ale směřovalo pouze k protihráči.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Aby toho nebylo málo, tak to chytře provedl rychlonohý Young, který si píchl míč kolem Wijnalduma, jenž tak musel faulovat.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na světelné tabuli stále svítí dvě nuly. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Posléze to ve středu hrací plochy provedl na jedničku Wijnaldum, který se jako první natlačil k míči, čímž vyřadil záložní řadu. Liverpool je tak opět u balónu.
     
    86
    Na opačném pólu hrací plochy se k centru nadechoval Mané, který nakonec skutečně odcentroval, avšak našel pouze hlavu jednoho z hráčů soupeře.
     
    85
    Logicky tak přišlo na řadu autové vhazování, kterého se ujal Young. Po krátké kombinaci měl míč na kopačce Lukaku, avšak zezadu ho o něj obral protihráč.
     
    84
    Manchester United se rozhodl rozehrát na vlastní polovinu, načež to zkoušel podél autové čáry. Zde číhala přesila protihráčů, který vypíchal míč do zámezí.
     
    83
    V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta. Tentokráte jí vyfasoval vracející se Shaqiri, který tak trochu taktickým zákrokem zastavil Rashforda.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Ashley Young (Manchester United).
     
    79
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Divock Origi.
     
    78
    Avšak kombinace měla krátkého trvání, neboť si o druhou žlutou kartu řekl Milner, který doslova sestřelil Sáncheze. Červenat se ale nakonec nebude.
     
    77
    Snad poprvé se dostal k míči střídající Shaqiri, který obstaral autové vhazování z pravé strany, po kterém jeho celek rozjel kombinaci v blízkosti šestnáctky.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   81. Young (MAN) – 23. Milner (LIV), 83. Shaqiri (LIV), 90. Wijnaldum (LIV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Smalling, Lindelöf, Shaw – A. Herrera (21. Pereira), McTominay, P. Pogba – Mata (25. Lingard, 43. Alexis Sánchez) – R. Lukaku, Rashford.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Dalot, Lingard, Pereira, Fred, Alexis Sánchez.

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C) (72. Shaqiri), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah (79. Origi), Firmino (31. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Keïta, Lallana, Origi, Sturridge, Shaqiri.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org