Leganés – Valencia 1:1 (kon.) | Atlético – Villarreal 2:0 (kon.) | Valladolid – Real Betis 0:2 (kon.)
Levante – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
CD Leganés
1:1 (0:1)
Valencia CF
Neděle 24.02.2019, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10. (13:55:36)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas pětadvacátého kola končí. Valencia si nakonec odváží z Leganés pouze bod za remízu 1:1.

    Vlažný začátek zápasu z obou stran utla až třiadvacátá minuty, kdy na třiceti metrech fauloval za žlutou kartu Vasilij Kravec. Z následné standardní situaci odcentroval Soler přesně na hlavu Geoffreyho Kondogbii, který umístil balon ideálně mimo dosah brankáře soupeře. Leganés se se závěrem poločasu nadechovalo k náporu, ale k nebezpečnější akci se neprobojovalo.

    Po změně stran bylo rozhodně nebezpečnější Leganés. Domácí tlačili soupeře, ale do velkých šancí se nemohli probojovat. Až v samém závěru přišel Juanfranův centr, který na první pokus ještě Martin Braithwaite do sítě nedostal, ale z dorážky už byl úspěšný.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Júsuf Nasjrí přitlačil v souboji na Čeryševa a ten se skácel k zemi. Útočník Leganés navíc dostává žlutou kartu.
     
    90+5
    A domácí nebyli daleko od vedoucí branky! Kondogbia zaváhal při rozehrávce, namazal Braithwaiteovi, který ale z blízkosti Neta nepřekonal.
     
    90+4
    Leganés najednou cítí šanci i na úplný obrat v zápase. Siovas sice nedokázal přesně přihrát do vápna, ale Neto by stejně byl o něco před Nasjrím.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+2
    Kévin Gameiro fauloval při snaze získat míč na útočné polovině a ještě vidí od rozhodčího žlutou kartu.
    90+1. Martin BRAITHWAITE - 1:1
     
    90+1
    Leganés právě vstřelili branku! Jedna z posledních šancí zápasu a domácí přece jen vyrovnávají! Juanfran dokázal přes Picciniho odcentrovat do vápna. MARTIN BRAITHWAITE ještě z prvního doteku napálil jen obránce před sebou, ale z dorážky už byl přesný a ani zákrok Neta hosty nezachránil.
     
    90
    Po Čeryševově přihrávce na hranici vápna mohl rozhodnout dnešní utkání Sobrino. Střelu z první ale umístil jen vysoko nad domácí branku.
     
    89
    Roncaglia byl sražen střídajícím Juanfranem. Hostující obránce si následně poležel na trávníku o nějakou tu sekundu navíc a Leganés už příliš času na vyrovnání nezbývá.
     
    88
    Soler cpal míč do vápna, kde byl osamocený Gameiro. Pas Solera ale přeletěl šestnáctku a skončil za postranní lajnou. Ani rychlost Gameira už nestačila.
     
    87
    Valencia i nadále hlídá jednobrankové vedení. Parejo rozehrál z místa přestupku jen do kombinace, ale hosté se dlouho u balonu nezdrželi a musí opět bránit.
     
    86
    Gabriel měl spoustu času na přesnou přihrávku na Picciniho. Italský obránce byl okamžitě pod tlakem, ale ještě dokázal oslovit Kondogbiu, který byl faulován za žlutou kartu Pérezem.
     
    85
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Dani Parejo.
     
    84
    Diakhaby fauloval u postranní lajny a daroval soupeřům volný přímý kop. Právě příchozí Juanfram mohl pálit, ale do cesty se mu postavil skvěle umístěný Roncaglia.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Leganés se stále marně dostává přes zkušený prostor před brankou soupeře.
     
    81
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Unai Bustinza, přichází Juanfran.

    Vít Schück

    Branky: 90+1. Braithwaite – 23. Kondogbia (Soler)

    Karty:   22. V. Kravec (LGS), 70. Óscar Rodríguez (LGS), 74. Bustinza (LGS), 86. R. Pérez (LGS), 90+5. Nasjrí (LGS) – 27. Gayá (VAL), 69. Neto (VAL), 90+2. Gameiro (VAL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10.
    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (81. Juanfran), Omeruo, Siovas – Nyom, Óscar Rodríguez, R. Pérez, Vesga (73. Carrillo), V. Kravec (67. El Zhar) – Nasjrí, Braithwaite.
    Náhradníci: Lunin – El Zhar, Recio, Juanfran, Carrillo, D. Reyes, Eraso.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Roncaglia, Gayá (79. Diakhaby) – Soler, Coquelin (85. Parejo), Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo (71. Gameiro), Sobrino.
    Náhradníci: Doménech – Diakhaby, Torres, Guedes, Wass, Gameiro, Parejo.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Martín
    thejrc.org