Znojmo – Linz 4:5 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
4:5 (1:2, 2:3, 1:0)
Steinbach Black Wings Linz
Neděle 24.02.2019, 17:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    Timeout pro znojemskou střídačku.
     
    58:42
    Lassila na střídačce, Znojmo to zkousí v šesti.
     
    57:10
    Orli právě vstřelili branku!
    Po dlouhém zkoumání nakonec gól platí. Tečovaná střela C.J. STRETCHE z pravého kruhu se od jednoho z clonících hráčů odrazila nad ležícího Ouzase a do sítě. D´Aversa a jeho zásah přišel až za brankovou čarou. Orli tak využívají přesilovku.
     
    57:10
    Domácí se radují, ale D´Aversa vytáhl puk skákající do sítě někde kolem brankové čáry. Rozhodčí míří na video.
     
    55:57
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (Schofield – 2 min., vysoká hůl). Ještě jedna šance pro Znojmo, Schofield dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    39:18
    Linz právě vstřelil branku!
    Znojmo v samotném závěru třetiny inkasuje pátou branku, tentokrát se po přihrávce od zadního mantinelu trefil z první na bližší tyč ANDREAS KRISTLER. Lassila šel brzy na zem a přestože střela byla z poměrně ostrého úhlu, proletěla kolem znojemského gólmana do sítě. Asistence: Bracken Kearns.
     
    33:54
    Linz právě vstřelil branku!
    Zvyšující se tlak nakonec končí brankou, přesně ve chvíli, kdy Stehlík naskočil zpátky na led. Schofield poslal podél brankové čáry přihrávku k pravé tyči, kde se prakticky z nulového úhlu trefuje DAN DASILVA. Asistence: Rick Schofield, Corey Locke.
     
    31:53
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stehlík – 2 min., podrážení). Stehlík za vlastní brankou pod tlakem přišel o puk a následně v souboji fauloval.
     
    29:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno a opět díky tečované střele. Stehlík si s pukem na modré popojel blíže k brance, počkal na vhodný moment a jeho švih následně jemným dotykem poslal mimo dosah Ouzase DAVID BARTOŠ. Hostující brankář neměl nárok. Asistence: Jakub Stehlík, Jan Lattner.
     
    26:38
    Orli právě vstřelili branku!
    Hosté pykají za příliš agresivní forčeking. Lebler místo vrácení se zpět atakoval rozehrávajícího obránce, domácí ujeli do přečíslení tři na dva a PETR MRÁZEK se s přispěním teče jednoho z clonících hráčů trefuje přímo pod vyrážečku brankáře. Asistence: Patrik Parkkonen, Patrik Novák.
     
    25:52
    Po křížné přihrávce v útočném pásmu zakončoval z první Parkkonen, ale přesouvající se Ouzas měl obrovské štěstí. Puk nechytil, ten propadl za jeho záda, ale obránci Linze byli u kotouče dřív a zachránili situaci.
     
    24:33
    Linz právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do gólového trháku. Nenápadnou přihrávku D'Aversy na hranici brankoviště jemně tečoval za záda Lassily pohotový BRACKEN KEARNS, který se prosadil v souboji s jedním z obránců. Asistence: Jonathan D'Aversa, Andreas Kristler.
     
    21:08
    Radim Matuš se dostal za záda bránících hráčů Linze, ale jeho švih končí jen na betonu Ouzase. Velká škoda, další gólová možnost domácích nevyužita.
     
    18:10
    Obrovskou šanci na vyrovnání spálil Kalus, poté co jej před brankou skvěle našli McPherson a Stretch, ale nejproduktivnější znojemský hráč trefuje břevno.
     
    14:28
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz (DaSilva – 2 min., nedovolené bránění). DaSilva naremploval Bartoše na brankovou konstrukci a přesilovku si zahraje i Znojmo.
     
    13:58
    Linz právě vstřelil branku!
    Branka platí, střelu Gaffala z levého křídla tečoval přímo před Lassilou ANDREAS KRISTLER a letící kotouč propadl do sítě pod lapačkou znojemského gólmana. Asistence: Bracken Kearns, Stefan Gaffal.
     
    13:58
    Hosté dostali puk do sítě po teči přímo před Lassilou, ale rozhodčí ještě míří na video, zřejmě kvůli podezření na vysokou hůl nebo postavení v brankovišti.
     
    11:05
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmu k vyrovnání pomohla i trochu štěstí. Autorem branky je MIKKO VAINONEN, který z mezikruží i přes klepnutí do hokejky poslal puk do odkryté branky po skvělé přihrávce Stretche. K němu se kotouč dostal po několika odrazech, každopádně to Orlům vadit nebude. Asistence: C.J. Stretch, Allan McPherson.
     
    08:18
    Linz právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a po nevýrazném úvodu jdou do vedení. Krásnou kombinaci na jeden dotek vyšperkoval Umicevic pasem na volného BRIANA LEBLERA mezi kruhy a jeho projektil bez přípravy zapadl za Lassilova záda. Asistence: Dragan Umicevic, Mathieu Carle.
     
    07:06
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Mrázek – 2 min., krosček). Z nepřehledné situace si sudí nakonec vybrali Mrázkův zákrok, Linz bude hrát přesilovku.
     
    06:59
    Mrázek našel po sérii soubojů na hraně pravidel před brankou volného Matuše, ten z první nezvedl kotouč, a tak přesouvající Ouzas zvládl zasáhnout betonem.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 12. Vainonen (Stretch, McPherson), 27. Mrázek (Parkkonen, Novák), 30. Bartoš (Stehlík, Lattner), 58. Stretch – 9. Lebler (Umicevic, Carle), 14. Kristler (Kearns, Gaffal), 25. Kearns (D'Aversa, Kristler), 34. DaSilva (Schofield, Locke), 40. Kristler (Kearns)


    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Halász) – Vainonen, Tejnor, Sedlák, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – McPherson, Stretch, Kalus – Novák, Matuš, Mrázek – Němec, Bartoš, Hlava – Špaček, Bulín, Oščádal.
    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Kickert) – Brocklehurst, Carle, Kapstad, Rutkowski, Kragl, D´Aversa, Koudelka, Matzka – Lebler, Schofield, Umicevic – Davies, Locke, DaSilva – Kristler, Kearns, Gaffal – Ober, Brucker, Leiler.

    Rozhodčí: Baluška, Zrnić – Nedeljković, Soós

    Diváci: 2823
    thejrc.org