Minnesota – St. Louis 2:1 (po pr.) | Ottawa – Calgary 1:2 (kon.) | Arizona – Winnipeg 4:1 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Pondělí 25.02.2019, 03:40 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:46:20)
    Coyotes zahájili šňůru sedmi domácích zápasů vítězstvím

     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 11:27.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Darcy Kuemper (ARI) 34 zák., 1 gól, 97,1%
    2. Clayton Keller (ARI) 1+0
    3. Lawson Crouse (ARI) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 24 – 35 (9:6, 9:12, 6:17)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 14
    Trestné minuty: 8 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 1/4
    Vyhraná vhazování: 48% – 52%
    Bodyčky: 35 – 41.
     
    Pro Coyotes je to další důležité vítězství v pomalu finišujícím boji o play-off. V tabulce sice zůstali desátí se ztrátou tří bodů na osmou Minnesotu, ale malinko se odtrhli od jedenáctého Chicaga a dvanáctého Vancouveru. Hosté z Winnipegu naopak prohráli sedmý z předchozích deseti zápasů a z třetího místa Západní konference ztrácí na vedoucí Calgary už sedm bodů.
     
    Dlouhý hokejový večer ve svátečně vyprodané Gila River Areně je u konce! Už hodinu a půl před úvodním buly se ve stoje aplaudovalo Shaneu Doanovi, jehož jmenovka s číslicí 19 byla slavnostně vyvěšena ke stropu. Po velké dávce emocí přišel na řadu samotný zápas, který pro Arizonu nezačal dobře, nicméně na Laineho přesilovkový gól ze třetí minuty poměrně rychle odpověděl Brad Richardson. K rozhodující trefě došlo ve 28. minutě, když vyraženou střelu Lawsona Crouse nechtěně dorazil do vlastní sítě Ben Chiarot. O chvíli později zvýšil na 3:1 Clayton Keller. Spoustu dalších šancí Coyotes nevyužili a proto se museli strachovat o výsledek až do konce. Spršku střel Winnipegu ale pochytal jistý Darcy Kuemper, který se svým týmem oslavil závěrečný Archibaldův zásah do prázdné branky a zároveň čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Josh ARCHIBALD - 4:1
     
    59:29
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tento hokejový svátek v arizonské poušti bude mít vítězný konec! Little vyhrál buly nad Stepanem, jenže JOSH ARCHIBALD doslova ukradl puk z hokejky Connora a ze středního pásma ho poslal do nikým nehlídané branky. Asistence: Derek Stepan.
     
    59:24
    Connor nemohl pokračovat v akci kvůli odpískané přihrávce rukou. Jets znovu přichází o útočné pásmo a jejich šance na vyrovnání jsou zase o mnoho menší.
     
    59:09
    Kotouč byl po další střele Wheelera chvíli volný u brankoviště. Jako první se k němu dostal Hjalmarsson a zamezil tak hrozící dorážce z nebezpečné pozice.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Little vyhrál důležité buly na Troubu, který míchal s pukem na modré čáře. Čárový sudí viděl dost možná neexistující ofsajd a vykázal hru do středního pásma.
     
    58:33
    Hostující kapitán Wheeler byl sám na pravé straně. Nevystřelil ale z první a Kuemper se tak stihl proti očekávanému zakončení přesunout. Oddechový čas pro Jets!
     
    58:01
    Laurent Brossoit odjel ze své branky a pustil do hry šestého hráče. Tlak Winnipegu bude vrcholit při hře v šesti proti pěti!
     
    57:43
    Stepan, Crouse a Archibald svou aktivitou zatápí hostující defenzivě a ukrajují ze zbývajícího času jednu drahocenou vteřinku za druhou.
     
    57:05
    Myers přišel o puk ve středním pásmu. Využít toho mohl Garland, který zaútočil po levém křídle, ale branku v posledních minutách nezaměstnaného Brossoita minul.
     
    56:23
    Tomu často pomáhají i bloky spoluhráčů. Bylo tomu tak v případě střely rozjetého Connora, který trefil Ilju Ljubuškina.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Richardson (Hinostroza, Goligoski), 28. Crouse (Hjalmarsson, Ekman-Larsson), 34. Keller (Galchenyuk, Goligoski), 60. J. Archibald (Stepan) – 3. Laine (Wheeler, Connor)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Chychrun, Goligoski, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Kempe – Garland, Weal, Pánik.
    Winnipeg Jets: Brossoit (Hellebuyck) – Trouba, Morrissey, Niku, Chiarot, T. Myers, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Laine – Ehlers, Little (A), Connor – B. Tanev, Lowry, Copp – Appleton, Roslovic, Perreault.

    Rozhodčí: Brenk, Peel – Racicot, Tobias

    Diváci: 17 125
    ocianews.com