Setkání zástupců HC Sparta Praha s fanoušky (kon.)
konec
Setkání zástupců HC Sparta Praha s fanoušky

Pondělí 25.02.2019, 18:00Společenské události
     
    20:35
    Nadále již probíhá volná diskuse a setkání se blíží ke konci. Sparta děkuje všem svým fanouškům za podporu. (20:35:54)
     
    20:09
    "Máme spoustu mladých kluků, kteří nezažili pořádný dril. Franta Ptáček namíchal v letní přípravě staré i nové metody a zatím vše vychází. Žádné z našich zranění nebylo svalového původu," komentoval otázku na kondiční přípravu Michal Broš spolu s Jaroslavem Nedvědem.
     
    20:00
    "Celou trenérskou kariéru mě provází to, že přijdu do klubu, kde je třeba budovat. Nevadí mi to. Nikdy jsem neutíkal z boje. Ve Spartě mám smlouvu na dva roky a budu bojovat, protože nemám ve zvyku se vzdávat. Říkám hráčům často, že jsme ve složité situaci, ale i takové k hokeji patří a i proto ho musíte milovat. A pokud ne, nemáte tu co dělat. Mám tenhle tým opravdu hrozně rád. Musím všem ale dostat krok za krokem do hlavy, že můžeme společně dojít až na nejvyšší pozice," říká o své pozici ve Spartě Uwe Krupp.
     
    19:46
    "Spoustu z vás, co tu dnes sedíte, si pamatuji ještě z dob, kdy jsem za Spartu hrál. Tím spíš vím, že jste klubu opravdu věrní. Dovedu si představit, jak by se chovali fanoušci jiných klubů, kdyby se jejich klub nacházel v podobné situaci. Rozhodně nikdo z nás vám nechce říkat, co máte nebo nemáte dělat, ale věřím a vím, že Spartu opravdu milujete," řekl Michal Broš.
     
    19:42
    "Respektujeme právo fanoušků na bojkot, ale budeme rádi, když nás budete podporovat, ale my se musíme snažit za každou cenu vyhrát. Pro nás se nic nemění, potřebujeme se dostat do play-off," komentuje chystaný protest fanoušků Lukáš Pech. "Fanoušci ve Spartě jsou úžasní. Vidím je na každém zápasu a podporují nás, i když se nedaří. Chápeme, že nejste spokojení a my jsme na tom stejně. Respektujeme vše, co uděláte. My ale máme svou práci a soustředíme se pouze na ní," dodává Uwe Krupp.
     
    19:35
    "Doufám, že nám ve středu budete držet palce, potřebujeme váš hlas i ruce, snad se po konci sezony sejdeme v lepší náladě," říká Lukáš Pech.
     
    19:29
    "Venku vycházíme z výborné defenzivy, čekáme na soupeře a na protiútoky, jsme trpělivější. Doma více chceme tvořit. Kdybychom věděli, jak to zlomit, zlomíme to. Na začátku sezony se nám doma dařilo, bohužel jakmile jsme prohráli tři a čtyři zápasy, začalo nás to hlodat. Samozřejmě chceme před vlastními fanoušky vyhrávat, ať už kvůli fanouškům, tak i kvůli vlastní pohodě. V domácích utkáních chceme často až moc do útoku a dostáváme z toho góly. Venku býváme trpělivější," říká Lukáš Pech.
     
    19:14
    "Dobré ročníky tu máme, ale je mylná představa si myslet, že do týmu můžeme nasadit osm osmnáctiletých hráčů najednou," říká Jaroslav Nedvěd.
     
    19:12
    "Bohužel jsme do velkého hokeje tolik velkých jmen, jako se daří třeba ve Švédsku v padesátitisícovém MoDo nevychovali. V Praze není hráčům jednoduché vštípit hokejové základy. V malých městech není taková konkurence ve volbě sportu pro děti," komentuje výchovu hráčů v našem klubu Michal Broš.
     
    19:02
    "Rádi bychom v realizačním týmu přivítali ještě jednoho asistenta s minulostí útočníka, zatím jsme ale nenašli vhodnou osobnost. Rozhodně to ale neznamená, že bychom se na zápas dívali pouze z pozice obránců," komentoval otázku na složení realizačního týmu Uwe Krupp.
     
    18:57
    "Přesilovky trénujeme třikrát až čtyřikrát týdně. Snažíme se poskládat dohromady naše nejtalentovanější hráče pro tvorbu přesilovky v předbrankovém prostoru s kvalitní podporou obránců na modré," vysvětluje Uwe Krupp složení přesilových her.
     
    18:53
    Další dotaz se týká sparťanské ofenzivy. "Od trenérů máme veškeré informace před každým zápasem. To, co předvádíme poté na ledě, je naše chyba. Souhlasím, nedaří se nám přesilovky, zbytečně si je komplikujeme. Je to ale o nás hráčích, od trenérů a realizačního týmu máme maximum informací," říká Lukáš Pech.
     
    18:48
    Další dotaz se týká možnosti farmy v nižších ligách. "Bavíme se o možnosti mít stálou pětku v jednom prvoligovém klubu. Slavia to rozhodně není," uklidňuje fanoušky Michal Broš. "Pro kariéru hráče je důležité, aby hrál, ať už je to kdekoliv," říká Lukáš Pech.
     
    18:44
    "Každý bychom si občas zasloužili posadit mimo sestavu. Sezona se různě vyvíjí, když jsme vedli, byli jsme všichni nadšení, pak se ale začaly určité věci kazit. Nikdo není ze situace nadšený," říká útočník Lukáš Pech.
     
    18:42
    "Máme na soupisce nejmladší tým v extralize. Když zapojíme do A-týmu mladého hráče, nemůžeme očekávat, že z něj bude ihned hotový hráč," konstatuje Michal Broš.
     
    18:40
    "Není v popisu naší práce jen koučovat hráče, ale pomáhat i s jejich rozvojem. Máme mladý tým, v němž se spousta hráčů může ještě zlepšovat. Vsadím se, že spousta z našich mladých hráčů bude za rok ještě mnohem lepší a stanou se z nich mimořádně platní hráči pro tým," říká Uwe Krupp.
     
    18:36
    "Nemůžeme už přivézt nového hráče. Musíme věřit, že dokážeme dosáhnout našich cílů tím, že budeme držet pospolu. Věřím tomu, že je v našich silách dostat se do čtvrtfinále. Nečeká nás ale žádný lehký zápas. Musíme dál bojovat," říká před desítkou fanoušků Uwe Krupp. "Nejsme perfektní tým, ale máme koule a dáváme do hry srdce," míní trenér.
     
    18:32
    "Spadli jsme z prvního na jedenácté místo. Přesto se s Jardou snažíme udržet tým v klidu, pospolu. Nic nás neomlouvá, chceme hlavně vysvětlit všechny aspekty, jak sezona probíhala. Nezříkáme se odpovědnosti," odpovídají jednohlasně oba trenéři.
     
    18:29
    "Hráči se po zranění nevrací ve formě, teprve se do ní s postupem času dostávají. Určitě nelze čekat, že hráč po zranění naskočí ve stejné výkonnosti, jaké měl po zranění," dodává Jaroslav Nedvěd.
     
    18:27
    "Máme navíc několik hráčů, kteří v sezoně hráli úplně všechny zápasy. Tito hráči zachraňovali situaci za mužstvo, kde spousta hráčů chyběla. Bohužel nemáme elitní lajnu, ale čtyři vyrovnané řady. Museli nám pomáhat hráči, kteří nebyli zvyklí s týmem trénovat a nebyli navyklí na náš systém," vysvětluje Uwe Krupp.
     
    18:24
    "Měli jsme v sezoně skvělý start. Když se zraní dva tři hráči, dá se s tím něco dělat. Ale nám chybělo v jednu chvíli devět hráčů. Těm po dlouhém zranění trvá podobnou dobu, než se do hokeje opět dostanou. Tam se vše zaseklo a teď nám chybí výsledková pohoda. Jsme na hraně. Všichni to vědí a dostává se to do hlavy hráčů," říká Jaroslav Nedvěd.
     
    18:19
    „Přál bych si, aby byla v kabině kamera, aby fanoušci mohli vidět, jak zklamaní hráči po prohrách jsou. Kabina je plná emocí. Všichni jsou neuvěřitelně smutní a naštvaní,“ říká Uwe Krupp.
     
    18:14
    „Setkali jsme se před sezonou s nabídkou psychologů. Nechtěli jsme k tomu hráče nutit povinně. Samozřejmě v případě problémů bychom to našim klukům doporučili, ale žádné velké potíže nevidíme. Takový Lukáš Pech by si asi myslel, že jsem se zbláznil. Myslím, že forma týmových teambuildingů, které jsme několikrát využili, pomůže hráčům mnohem více,“ komentoval otázku trenér Uwe Krupp.
     
    18:14
    Další z fanoušků se ptá, proč Sparta nespolupracuje se sportovními psychology, když se říká, že problémy v zápasech jsou především v hlavách hráčů.
     
    18:09
    „S Příbou jsme se domlouvali ještě dlouho před sezonou a nepočítali jsme s ním pro start sezony. Bohužel se v jeho případě pokazilo vše, co se dalo. Start sezony nebyl ale vůbec špatný, přišel Zach Sill na pozici centra. Na trhu v té době nebyl žádný elitní centr, nepodařil se mi najít ani vhodný hráč při skautingové misi v Rusku. Řešily jsme určité možnosti, třeba Marosze z Pardubic,“ komentuje Michal Broš. „Kromě Pardubic nechtěl nikdo pustit hráče bez hráčské náhrady. Žádný z takto dostupných trejdů se nám nezdál vhodný,“ dodává.
     
    18:09
    První dotaz se týká zranění útočníka Daniela Přibyla a možností angažmá nového centra.
     
    „Věřte tomu, že se cítíme podobně jako my. Rádi zodpovíme jakékoliv vaše otázky,“ uvedl setkání sportovní manažer Michal Broš.
     
    Spartu čeká série tří domácích zápasů v řadě: ve středu přivítá v O2 areně Třinec, v pátek Karlovy Vary a v neděli Litvínov.
     
    Dobrý den, vítáme vás u on-line přenosu z neformálního setkání trenéra HC Sparta Praha Uweho Kruppa, sportovního manažera Michala Broše a asistenta kapitána týmu Lukáše Pecha s fanoušky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

    Marek Táborský

    thejrc.org