Motor ČB – Vsetín 3:4 (kon.) | Havířov – Třebíč 3:0 (kon.) | Kladno – Litoměřice 4:5 (0:3 po s.n.)
Kadaň – Frýdek-M. 3:6 (kon.) | Prostějov – Poruba 2011 2:3 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 7:1 (kon.)
Slavia – Jihlava 3:4 (1:3 po s.n.)
konec
HC ZUBR Přerov
7:1 (2:0, 5:0, 0:1)
HC Benátky nad Jizerou
Úterý 26.02.2019, 18:00 • MEO Aréna, Přerov. • Chance liga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:01
    Šimon Kratochvil mohl z brejku zařídit osmý gól Zubrů dnešního večera! Skvěle ho však v poslední chvíli odzbrojil dojíždějící kapitán Bittner, který přerovskému útočníkovi vložil do zakončení hůl. Puk skončil na ochranné síti nad bránou Žajdlíka.
     
    54:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lubomír Malina – 2 min., nedovolené bránění).
    50:17 Adam DLOUHÝ - 7:1
     
    50:17
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hosté z přesilovky čtyř proti třem snižují. Po sérii přihrávek se dostal na pravém kruhu ke střele ADAM DLOUHÝ, který se trefil přesně do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Ján Niko, Petr Wiencek.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Vojtěch Tomi – 2 min., podrážení).
     
    49:10
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Klapka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Mikuláš Pohl – 2 min., hrubost).
     
    45:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Filip Dvořák – 2 min., sekání).
     
    39:55
    Těsně před sirénou ještě jeden z hostů vystřelil dobře z pravé strany, Klimeš se ovšem překonat nenechal a kotouč vytěsnil před sebe.
    39:47 Milan DAVÍDEK - 7:0
     
    39:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři jsou při chuti a přidávají další branku. Před brankou čekal na puk MILAN DAVÍDEK a také ho obdržel. Žajdlíka pak překonal prostřednictvím střely z mezikruží a Přerov vede už o sedm přesných zásahů. Asistence pro Dvořáka s Gagem a svůj první plusový bod mezi muži si připisuje mladý obránce Jakub Kleiner, který byl při gólu na ledové ploše.
    Asistence: Filip Dvořák, Michal Gago.
     
    39:18
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:07
    Kleinera domácí publikum vyzývalo, aby před brankou střílel. Mladý zadák ale místo toho o puk přišel a Benátky měly asi svou největší šanci v utkání. První střelu v podání jednoho z unikajícího členů týmu ze středních Čech Klimeš vyrazil za branku. Odražený kotouč si našel Cikhart, ovšem jeho zakončení už zase takové nebezpečí jako předchozí pokus pro domácí neznamenalo.
     
    36:03
    Kratochvil mohl přidat sedmou branku Přerova, ovšem nadvakrát si na Žajdlíka v samostatném úniku nepřišel. Hostující muž s maskou předvedl dva dobré zákroky.
    34:52 Lubomír MALINA - 6:0
     
    34:52
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se nicméně vytasili s dalším útokem, který je gólový. Od modré zkusil střelecké štěstí slovenský zadák ĽUBOMÍR MALINA, kterému nahrával Sýkora, a kotouč se zastavil až v síti za zády Žajdlíka. Ten měl hráči před sebou velmi zakrytý výhled, takže proti střele domácího hráče vlastně nemohl nijak reagovat.
    Asistence: Tomáš Sýkora.
     
    32:31
    Benátky sahají ke střídání v brankovišti. Pavel Čajan dnes nemohl ani za jeden gól, naopak předvedl několik dobrých zákroků. Přesto zápas nedochytá, nahrazuje ho Matěj Žajdlík.
    32:31 Jaroslav MOUČKA - 5:0
     
    32:31
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři uzamkli hosty před jejich brankou a popáté skórují. Goiš s Kratochvilem vytvořili před brankou pořádný závar a dorážkami úplně dostali Čajana z jeho postavení. Puk poté dostal doleva JAROSLAV MOUČKA a ranou příklepem trefil šibenici odkryté branky.
    Asistence: Šimon Kratochvil, Jiří Goiš.
    31:32 Radomír PALA - 4:0
     
    31:32
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerovští využívají i svou druhou přesilovku pěti na tři v tomto utkání. Sýkora při kombinaci nabil RADOMÍRU PALOVI, který svou pověstnou dělovkou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Včetně bezmocného Čajana.
    Asistence: Tomáš Sýkora, Ľubomír Malina.
     
    30:58
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Filip Kovář – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:49
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Václav Burda – 2 min., hákování).
     
    28:38
    Zdravou ránu vyslal od modré Pohl, Čajan vyrazil do rohu. Vzápětí dostal nahrávku zleva před poloodkrytou branku Moučka, před rychle se přesouvajícím brankářem ovšem zcela minul. To byla velká šance Zubrů.
     
    26:05
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Petr Had – 2 min., podrážení).
     
    24:30
    Velká šance Přerova, Robert Černý mířil nahoru pod břevno, ovšem minul. Teď mohl být Čajan rád, že počtvrté neinkasoval, jelikož pokud by šel puk do branky, nic by s ním nezmohl.
    22:47 Roman PŠURNÝ - 3:0
     
    22:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Přerov dvojnásobnou početní výhodu využivá. ROMAN PŠURNÝ dává svůj druhý gól v tomto utkání, když zužitkoval nahrávku od Doležala doprava a z tohoto směru dokázal Čajana prostřelit.
    Asistence: Tomáš Doležal.
     
    22:47
    Pšurný zprava prostřelil Čajana, ale jeho střela mezi betony šla vedle. Zanedlouho tečoval Pšurného nabídku Doležal, ovšem těsně vedle.
     
    22:04
    Domácí tak rázem hrají přesilovku pět na tři a velkou šanci měl Černý. Zleva si najel těsně k bráně a trefil spojnici břevna a levé tyče.
     
    21:43
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Petr Šafařovský – 2 min., sekání).
     
    19:56
    Dobrou možnost měl ještě těsně před sirénou Cikhart. Před brankou se k němu odrazil puk a mladík v dresu hostů zamířil bekhendem na Klimeše. Přízemním pokusem ale trefil jen jeho beton a poté přerovský gólman rychle kotouč zpacifikoval.
     
    19:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Martin Weinhold – 2 min., držení).
     
    16:02
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Lubomír Malina – 2 min., držení).
     
    14:56
    Kopeček vzduchem, který narýsoval puk, nezachytil rukavicí Weinhold. Cikhart tak jel v podstatě sám na Klimeše, ovšem střelou nahoru do pravé šibenice ho nepřekonal. Brankář domácích vytáhl dobrý zákrok levým ramenem.
    11:27 Filip DVOŘÁK - 2:0
     
    11:27
    Přerov právě vstřelil branku!
    Michal Gago nahazoval kotouč na branku z pravé strany. Před Čajanem stál dobře FILIP DVOŘÁK a puk pomocí teče mezi betony gólmana dokázal usměrnit do sítě. Domácí vedou o dvě branky.
    Asistence: Michal Gago.
     
    05:16
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jan Žemba.
    02:36 Roman PŠURNÝ - 1:0
     
    02:36
    Přerov právě vstřelil branku!
    Navrátil v pravém rohu útočného pásma vybojoval puk a poslal ho někam k modré čáře. Tam už to vypadalo, že Benáteční pojedou dopředu, ale Pšurný ještě útočné pásmo udržel. Nahrál doprava Doležalovi, jenž si udělal prostor a vystřelil do Čajanovy výstroje. Hostující gólman puk nedokázal zklidnit ve své výstroji a ten byl stále hratelný. Nejlépe ho viděl dojíždějící ROMAN PŠURNÝ, který s vervou dorážel a jeho dorážka byla gólová.
    Asistence: Tomáš Doležal.
     
    00:47
    Burda ve vlastním obranném pásmu ztratil puk. Uzmul mu ho Tomi, který nahrál doleva na Sikoru. Ten ještě na ose hřiště oslovil najetého přerovského kapitána Sýkoru, ovšem zkušený matador si se střelou mezi betony na Čajana nepřišel.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 3. Pšurný (T. Doležal), 12. F. Dvořák (Gago), 23. Pšurný (T. Doležal), 32. Pala (T. Sýkora, Malina), 33. Moučka (Š. Kratochvíl, Goiš), 35. Malina (T. Sýkora), 40. Davídek (F. Dvořák, Gago) – 51. A. Dlouhý (Niko, Wiencek)


    HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – R. Černý, M. Novotný, M. Pohl, Pala (A), Weinhold, Malina, Kleiner – Navrátil, Pšurný, T. Doležal – Tomi, T. Sýkora (C), Sikora – Š. Kratochvíl, Moučka, Goiš – Davídek, F. Dvořák, Gago.
    HC Benátky nad Jizerou: Čajan (32. Žajdlík) – Niko (A), Kovář, Maier, Had, Charvát, Poizl, Klodner – Wiencek, Bittner (C), Cikhart – Šeliga, Burda, A. Dlouhý – Žemba, Šafařovský, Klapka.

    Rozhodčí: Doležal, Pilný – Pechánek, Zedník

    Diváci: 1470
    thejrc.org