Toronto – Edmonton 6:2 (kon.) | New Jersey – Calgary 1:2 (kon.) | NY Rangers – Tampa 3:4 (po pr.)
Colorado – Vancouver 3:2 (2:1 po s.n.) | Anaheim – Chicago 3:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Calgary Flames
Čtvrtek 28.02.2019, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji příjemnou vstávání a zase někdy u nejlepší hokejové ligy světa na počtěnou! (03:49:35)
     
    Československá stopa v utkání:
    David Rittich (CGY) 60 minut, 19 zákroků, 1 gól, 95,0%
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:57
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Johnny Gaudreau (CGY) 0+2
    2. Mackenzie Blackwood (NJD) 33 zák., 2 góly, 94,3%
    3. Mark Giordano (CGY) 1+0
     
    Utkání, které mělo kvůli postavení v tabulce či marodce domácího celku jasného favorita, končí. Mladá sestava New Jersey předvedla sympatický výkon a do posledních sekund dokonce živila naději na vyrovnání, ale Flames si vedení nakonec pohlídali a zapisují další dva body. Gólově se za hosty prosadili Elias Lindholm a Mark Giordano. Úspěch domácích zaznamenal v oslabení Kevin Rooney.

    Střely na branku: 20:35
    Diváci: 12 019
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně se strhla ještě menší mela, ve které byl nejvíce aktivní domácí Blake Coleman. Nakonec ale bylo vše s klidem vyřešeno a Calgary vítězí. Domácí hráč a Travis Hamonic inkasují oba dvouminutové tresty.
     
    59:42
    Blake Coleman dostal kotouč před branku, kde se ale nikdo z domácích nakonec neprosadil. Johnny Gaudreau poté nahodil kotouč a ten skončil na icingu.
     
    59:16
    Calgary následně vyhodilo na icing a hra bude pokračovat před Rittichem. Domácí kouč John Hynes si vzal timeout a střádá plány na poslední vteřinky.
     
    58:55
    Sami Vatanen si nyní připsal snad tři zákroky! Naposledy to z levého kruhu zkoušel Derek Ryan, ale finský bek zasáhl bruslí a drží naděje domácích vysoko!
     
    58:20
    Devils hrají v šesti a Mackenzie Blackwood je na střídačce!
     
    57:22
    Garnett Hathaway se na levém kruhu uvolnil a nabízel kotouč na kruh pravý. Andrew Mangiapane se zde ovšem otočil a kotouč nakonec minul.
     
    56:13
    Sam Bennett si poté najel do pásma a zakončoval. Jeho rána se ale od hole Carricka dostala do ochranné sítě. Probíhá komerční přestávka a pokračovat se bude po ní.
     
    55:46
    Mark Giordano se následně dostal ke kotouči a na modré čáře nějakou dobu mířil. Poté vyslal svižný pokus, ale ten skončil hodně vedle branky.
     
    54:51
    Mladí hráči Devils následně napadali rozehrávku Calgary a vybojovali kotouč. Blake Pietila se dostal ke střele z úhlu, ale Rittich ramenem kotouč srazil.
     
    53:59
    Matthew Tkachuk si poté najel do útoku a z levého úhlu se pokoušel překvapit Blackwooda. Ten si ale tyčku pohlídal a puk schoval ve své výstroji.
     
    53:37
    Hosté v plném počtu.
     
    53:21
    Dobře nyní prošel středem hřiště až do zakončení zkušený Drew Stafford. Ten se nakonec proháčkoval ke střeleckému pokusu, ale Rittich si připisuje další úspěšný zákrok!
     
    52:35
    Domácí se poté dostali do brankoviště, ale tam nezakončili. Nakonec se k černé gumě probojovali hosté, kteří jí poslali až za branku Blackwooda.
     
    51:55
    Devils si přihrávali, ale jednu z důraznějších přihrávek nezachytil Hischier. Do protiakce tak jde hostující Mark Jankowski.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 37. Rooney – 22. E. Lindholm (Tkachuk, J. Gaudreau), 34. Giordano (J. Gaudreau, Monahan)


    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – A. Greene, Severson, Müller, Vatanen, Butcher, C. Carrick, J. Jakovlev – Coleman, Hischier, Lappin – Agostino, Zajac, Stafford – Pietila, M. McLeod, Bastian – Rooney, Gabriel.
    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Fantenberg, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, S. Bennett – Frolík, Jankowski, Czarnik – Mangiapane, D. Ryan, Hathaway.

    Rozhodčí: Hanson, Lee – Sericollo, Driscoll

    Diváci: 12 019
    ocianews.com