NY Islanders – Toronto 6:1 (kon.) | Columbus – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Boston – Tampa 4:1 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.) | Arizona – Vancouver 5:2 (kon.) | Vegas – Florida 6:5 (1:0 po s.n.)
Los Angeles – Dallas 3:4 (po pr.)
konec
New York Islanders
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Pátek 01.03.2019, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:41:35)
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:14
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Casey Cizikas (NYI) 2+0
    2. Brock Nelson (NYI)1+1
    3. Robin Lehner (NYI) 34 zákroků, 1 gól, 97,1%
     
    Střely na branku: 37 – 35
     
    Je konec! New York Islanders zvládli dnešní duel s Torontem a vítězí vysoko 6:1! Ve třetí třetině si už domácí celek hlídal své vysoké vedení a ještě dokázal přidat další branky! Hned v úvodu třetiny přidal pátou branku Islanders Casey Cizikas! Ve 49. minutě se pak trefil Brock Nelson! Ve zbytku třetí části se už dnešní duel pouze dohrával.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Leo Komarov dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, jenže bekhendem nedokázal přihrát mezi kruhy. Obrana Toronta byla tentokrát pozorná.
     
    59:06
    Leo Komarov objel vlastní branku a pohrál si s napadajícím soupeřem. Domácí hráči jsou teď psychicky hodně nahože a užívají si finální sekundy.
     
    58:24
    Ani domácí celek se už nikam nežene. Anthony Beauvillier sice projel do útočného pásma, jenže spoluhráči mu tentokrát nepřišli na pomoc.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:28
    Anders Lee dostal dobrou přihrávku do jízdy, jenže na modré čáře nedokázal obejít statického obránce a byl o puk připraven.
     
    57:03
    Dnešní duel sleduje 13 917 diváků!
     
    57:03
    Marinčin dostal nabito na modrou čáru a pohotově zakončil. Domácí brankář měl dobře zakrytý výhled, ale přesto vytáhl dobrý zákrok.
     
    56:38
    Andrew Ladd na modré čáře vybojoval kotouč pro hokejisty Islanders. Hráči v modrých dresech pokračují ve skvělém výkonu a užívají si závěr zápasu.
     
    56:03
    Justin Holl si v útočném pásmu zasekl kotouč kolem vracejícího se Pulocka, jenže jeho ránu zápěstím pro změnu zastavil obětavý Nick Leddy.
     
    55:12
    Martin Marinčin si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, jenže jeho rozehrávka byla hodně unáhlená. Hosté jen odevzdali puk Islanders.
     
    54:38
    Marinčin se prosmýkl přes modrou čáru do útočného pásma, jenže jeho kličkovaná neměla proti nejlepší defenzivě v celé NHL nárok na úspěch.
     
    54:03
    Cal Clutterbuck si zpracoval přihrávku žabičkou, ale posunul si kotouč daleko před sebe a pozorný obránce v bílém dresu odehrál puk do bezpečí.
     
    53:28
    Trevor Moore sice vybojoval kotouč na modré čáře, ale při průniku do útočného pásma jej zapomněl za sebou a musí se zase rychle vracet do obrany.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 17. Beauvillier (Jo. Bailey, Pelech), 25. Lee (B. Nelson, Eberle), 34. Cizikas (Clutterbuck), 39. Filppula (Ladd, Komarov), 41. Cizikas (Leddy, Clutterbuck), 49. B. Nelson (Eberle, Pulock) – 14. Hyman (Marner, Hainsey)


    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, D. Toews, Mayfield – Lee, B. Nelson, Eberle – Jo. Bailey, Barzal, Ladd – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
    Toronto Maple Leafs: Sparks (Andersen) – Hainsey, Rielly, N. Zajcev, Muzzin, Holl, Marinčin – Marner, Tavares, Hyman – Kapanen, Matthews, A. Johnsson – Co. Brown, W. Nylander, Marleau – Moore, F. Gauthier, Ennis.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Daisy, Nowak

    Diváci: 13 917
    thejrc.org