Dukla Praha – Olomouc 0:4 (kon.) | Příbram – Karviná 2:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
Plzeň – Jablonec 1:0 (kon.) | Liberec – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (1:0)
FK Jablonec
Sobota 02.03.2019, 15:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vážení fanoušci českého fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z třiadvacátého kola FORTUNA:LIGA! Dnes je na programu velice zajímavý zápas, obhájce titulu FC Viktoria Plzeň přivítá v domácí Doosan Areně pátý celek tabulky, kterým je tým FK Jablonec. Přejeme příjemnou zábavu!
     
    První vzájemný zápas

    Ten se odehrál v pondělí 24. září loňského roku na jablonecké Střelnici, kde domácí hostili Plzeň. Severočeši zápas naprosto ovládli, nakonec vyhráli jednoznačně 3:0.

    V první půli se dvakrát dokázal prosadit Michal Trávník, který nejprve gólmana Kozáčika překonal ranou o tyč, podruhé se se trefil povedenou ranou do horního rohu brány Viktorie.

    Po přestávce přišly změny v plzeňské sestavě, leč na trávníku stále vládl domácí Jablonec, který pokračoval v nebezpečném snažení. To korunoval třetím gólem Jan Chramosta, bývalý hráč západočeského celku.


    9. kolo, pondělí 24. 9. 2018

    FK Jablonec 3:0 FC Viktoria Plzeň
    27. Trávník, 39. Trávník, 56. Chramosta

    Sestava Jablonce:
    Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek – Hübschman (C) – Masopust (73. Kubista), Trávník, Považanec, Jovovič (90+2. Acosta) – Chramosta (83. Ikaunieks).

    Sestava Plzně:
    Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník (C), Limberský – Hořava (64. Chorý), Hrošovský – Kopic (76. Ekpai), Kolář (46. Čermák), Kovařík – Krmenčík.
     
    Poslední odehraný zápas Plzně

    Viktoria si po konci v Evropské lize zlepšila náladu na hřišti Opavy, kde odehrála nejbližší ligové kolo. První zápas v plzeňském dresu odehrál stoper Jakub Brabec.

    Západočeši se na dalekém venkovním utkání dostali do vedení v první půli, když po faulu na Romana Procházku proměnil nařízený pokutový kop hostující kapitán Patrik Hrošovský.

    Ve druhé pětačtyřicetiminutovce přidal vítěznou trefu své týmu útočník Tomáš Chorý, jenž po rychlé kličce zvyšoval na 2:0 pro úřadujícího mistra. V nastavení pak na 1:2 snížil domácí Václav Juřena, který se prosadil hlavou, nakonec se však jednalo o jediný opavský gól.

    SFC Opava 1:2 Viktoria Plzeň
    90+2. Juřena – 24. Hrošovský (pen), 79. Chorý

    Sestava Plzně:
    Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Limberský – Hrošovský, Procházka – Kayamba (89. Pačinda), Hořava (67. Čermák), Kovařík – Chorý (84. Bakoš).
     
    Poslední odehraný zápas Jablonce

    Ten byl pro Severočechy nesmírně smolný, svěřenci Petra Rady totiž prohráli na mladoboleslavském hřišti 0:1 kvůli gólu z 93. minuty.

    Jablonečtí měli v utkání více šancí, v první půli byl aktivní hlavně Vatajelu, ale ten nedokázal přihrát, ani zakončit akci, která by skončila přesným zásahem.

    Druhý poločas duelu přinesl šance na obou stranách, ani jedna se nakonec neujala v základní hrací době. Přišlo nastavení, jež rozhodli domácí Středočeši. Tři body pro Mladou Boleslav zajistil svým gólem záložník Tomáš Přikryl.

    FK Mladá Boleslav 1:0 FK Jablonec
    90+3. Přikryl

    Sestava Jablonce:
    V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – Trávník, V. Kubista (C), Považanec – R. Acosta (88. Pleštil), Doležal, Vatajelu.
    Jak se Jablonec připravuje na zápas v Plzni?
     
    Řekli před zápasem

    Pavel Vrba (hlavní trenér FCVP):

    „Jablonec má pohárové ambice a určitě bude chtít u nás bodovat a udržet se v nejlepší šestce. Je to soupeř, který má dobré mužstvo i trenéra, určitě to nebude jednoduchý zápas.“

    „Deset let se v Plzni hraje o poháry. Já osobně si pamatuji období, kdy se hrálo o záchranu. Všichni věrní fanoušci by si na to měli vzpomenout a když hrajeme o ty nejvyšší příčky, tak by nás měli ještě více podporovat. Doufám, že tohle je dostatečná pozvánka.“

    „Pernica i Brabec zvládli zápas v Opavě dobře, tak uvidíme, kdo nakonec bude hrát. Navíc se už uzdravují marodi, například Jan Kopic se zapojuje do tréninku. Ten přetlak bude za chvilku větší a jsem zvědavý, jak to bude vypadat.“

    Jan Kovařík (obránce FCVP):

    „Jablonec je houževnatý a běhavý tým. Hraje poctivý fotbal a potřebuje sbírat body, stejně jako my. Doma ale budeme chtít potvrdit, že se nám zde dlouhodobě daří.“

    „Doma se nám dlouhodobě daří a je to zásluha i našich fanoušků. Podporují nás a budeme rádi, když jich v sobotu přijde co nejvíce.“

    ZDROJ: www.fcviktoria.cz
    ___________________________________

    Petr Rada (hlavní trenér FKJ):

    „Do Plzně jedeme s cílem jako jedeme všude. Chceme vyhrát, chceme bodovat. Je to náš druhý zápas venku v řadě a v Boleslavi se nám to nepovedlo."

    „Plzeň je kvalitní tým, ale myslím si, že na naší straně je taky kvalita. Pokud zopakujeme výkon, jako v Mladé Boleslavi, tak budu rád. Ale ten nešťastný závěr, co nás potkal v Boleslavi, se nám doufám teď vyhne. A budeme šťastnější."

    „Kádr se nám teď rozšířil, je dobře, že jsou všichni zdraví. Tomáš Hübschman je hodně zkušený hráč a Miloš Kratochvíl začal sezónu poměrně slušně v Olomouci, ale pak se zranil. Takže věřím tomu, že to už teď bude všechno držet.“

    ZDROJ: www.fkjablonec.cz
     
    FK Jablonec

    Postavení v tabulce: 5.
    Počet bodů: 37
    Posledních 5 zápasů (FORTUNA:LIGA): P P V R P
    Počet vstřelených branek: 42
    Počet inkasovaných branek: 22

    Nejlepší střelci: Martin Doležal – 9 branek
    Nejlepší nahrávač: Michal Trávník – 7 asistencí
    Žluté karty: Doležal, Trávník (5)
    Červené karty: nikdo
    Gólmani:
    Vlastimil Hrubý – 8 čistých kont
     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce: 2.
    Počet bodů: 52
    Posledních 5 zápasů (FORTUNA:LIGA): V V R V V
    Počet vstřelených branek: 34
    Počet inkasovaných branek: 17

    Nejlepší střelec: Jean-David Beauguel – 11 branek
    Nejlepší nahrávač: David Limberský – 3 asistence
    Žluté karty: David Limberský (5)
    Červené karty: Hejda, Hubník, Kopic (1)
    Gólmani:
    Aleš Hruška – 5 čistých kont
    Matúš Kozáčik – 6 čistých kont
     
    Základní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba, Hořava, J. Kovařík – Beauguel.
    Náhradníci: Sváček – Brabec, Řezník, J. Kopic, Bakoš, Al. Čermák, Pačinda.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol – V. Kubista (C) – R. Acosta, Trávník, Považanec, Vatajelu – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, T. Pilík, Chramosta, Peřina, Pleštil, Fábry.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Hock.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Útočník Jean-David Beauguel a jeho jubileum!

     
    Oba celky nastupují za doprovodu rozhodčích na hrací plochu! Domácí Viktoria dnes nastoupí v klasických dresech s červenou a modrou kombinací, hostující Jablonec zápas odehraje v zeleno-bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první dnes rozehráli hostující Severočeši. Ti se stále drží u míče, hledají, kudy by se dostali k vápnu Plzně, domácí je dobře napadají, takže to jde těžce.
     
    2
    Záhy přišel útočný faul Jablonce, domácí stopeři balon znovu uvedou do hry.
     
    2
    Michal Trávník posílal z pravé strany centr před brány Hrušky, ten si chtěl pro míč jít, ale ještě před ním ho zastavil a odkopl kapitán Plzně Hubník.
     
    3
    Domácí založili rychlou akci na pravém křídle, ale míč se po nepřesných pasech přenesl na stranu druhou. Tam Limberský s Kovaříkem přes soupeře nepřešli.
     
    4
    Beauguel chtěl zpracovat dlouhý nákop, ale hostující obrana si ho dnes už podruhé dobře pohlídala, míč končí v zámezí, vhazuje Viktoria.
     
    5
    David Hovorka si dobře poradil s odraženým míčem, rychle ho vrátil na útočnou polovinu, kde zkušeně zahrál Hubník. Domácí trpělivě rozehrávají.
     
    6
    Pěkný centr Kovaříka chtě hlavou trefit Jean-David Beauguel, míč nakonec propadl až na Havla, který ho ihned znovu vracel do ohně. Nakonec se Jablonec v klidu ubránil, ale domácí stále kombinují.
     
    7
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující hráč, provinil se Eduard Sobol (JAB).
     
    8
    Jan Kovařík rozehrál standardku nepříliš důrazně, takže s míčem ihned dopředu uháněl hostující Acosta. Předal ho Trávníkovi, který však proti domácí defenzivě neuspěl.
     
    9
    Potom přišel další faul Jablonce, domácí se dostanou k balonu kousek za polovinou hřiště na útočné polovině.
     
    10
    Rychlou akci Západočechů chtěl zakončit přesnou přihrávkou Limberský, který hledal Hořavu, ten ale nezpracoval.
    V následném brejku fauloval Roman Procházka (PLZ), který také vidí žlutou kartu.
     
    12
    Sobol chtěl na levé straně zpracovat dlouhý míč, nakonec se mu to povedlo, ale hostující fotbalista už byl v autu. Domácí se tedy dostanou k vhazování.
     
    13
    Plzeňští jsou aktuálně aktivnějším týmem, ale svými kombinacemi se zatím nemohou dostat k zakončení, hostující Jablonec má skvělý přístup, Viktoria nemá moc času na příhru.
     
    14
    K balonu se dostali hosté, kteří velice rozvážně a trpělivě rozehrávají z vlastní poloviny hřiště. Jablonečtí nakonec o míč kvůli nepřesnostem přišli.
     
    15
    Patrik Hrošovský si dvakrát rozmyslel, jestli bude centrovat, nakonec tak učinil. Hledal před bránou Kovaříka, který byl však dobře bráněný, takže se k hlavičce nedostal.
     
    16
    Tomáš Holeš na druhé straně centroval na hranici vápna, ale Roman Hubník předvedl pěknou rybičku a míč odvrátil do bezpečí.
     
    17
    Kayamba táhl akci Plzně středem, předal míč na Hořavu, který hned ještě hledal Kovaříka. Do něj však hostující obrana balon napálila, pak se míč odrazil za postranní čáru.
     
    19
    Na hřišti se toho momentálně příliš neděje, ani jeden tým se nemůže dostat k velkému vápnu. Jeden z hostí skončil na zemi, ale je v pořádku, takže se jede dál.
     
    20
    Aleš Hruška byl hodně pod tlakem, nakonec předvedl pěknou svíci, míč vyletěl hodně vysoko. Domácí nakonec vše zvládli, ale nevypadalo to úplně přesvědčivě.
     
    21
    Milan Havel se pokoušel prodrat do šance po pravé straně, ale nakonec se s míčem dostal až za brankovou čáru. Domácí bek chtěl roh, ale nakonec vykopává Vlastimil Hrubý.
     
    22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoriáni se zničehonic dostávají do vedení! Milan Havel přispěchal s centrem do vápna, který hledal Beauguela nebo Kovaříka. Míč nakonec hostující tým odvrátil, ale našel si ho ROMAN PROCHÁZKA, který balon zpracoval, tvrdě vypálil a jeho střela se odrazila od země a od tyče do sítě! Gólman Hrubý si na míč sáhl, ale nedokázal ho vytěsnit do bezpečí. Bez asistence.
    22. Roman PROCHÁZKA - 1:0
     
    24
    Jablonec se po inkasované brance snaží zakombinovat, s míčem u nohy se postupně dostává k bráně Hrušky.
     
    25
    Vojtěch Kubista bojoval s Hubníkem, ale souboj kapitánů vyšel nakonec lépe pro domácího hráče. Míč znovu do hry uvede plzeňský brankář.
     
    26
    David Limberský nepříjemně ztečoval centry Acosty, míč mířil do brány Plzně, ale Aleš Hruška byl velice pozorný a v klidu ho zachytil. Následný brejk Viktorie se neujal.
     
    27
    Tomáš Hořava se šikovně obtočil kolem protihráče, ale během tohoto manévru skončil na zemi Tomáš Holeš, který byl udeřen do obličeje. Sudí píská faul Plzně.
     
    27
    Luděk Pernica odvrátil hlavou centr Jablonce na rohový kop.
     
    28
    Centr od rohu mířil do velké skrumáže, odtud se znovu odrazil do zámezí. Míč do hry uvede gólman Aleš Hruška.
     
    29
    Severočeši trpělivě kombinují na útočné polovině, domácí je zatím nepouští do šance. Ani centr z pravé strany nebyl přesný, hosté jsou však ihned znovu u balonu.
     
    30
    Po souboji skončil na zemi plzeňský Procházka, faul se nepískal, ale sudí přerušuje hru, domácí střelec je mezitím ošetřován.
     
    31
    Roman Procházka je za doprovodu odveden za postranní čáru, zatím je v předklonu a je těžké říct, zda se do hry vrátí. Spíše to vypadá, že ano.
     
    32
    Procházka je zpět ve hře, Jablonec mezitím pokračuje v aktivním snažení. To zastavuje útočný faul.
     
    33
    Další blesk z čistého nebe, hodně nenápadná, ale o to více jedovatá hlavička hostujícího Martina Doležala! Jablonecký útočník se pověsil do vzduchu, Hruška vše kontroloval, nakonec byl rád, že míč skončil na tyči!
     
    35
    Domácí jsou nyní v jakémsi útlumu, Plzeňané se nemohou dostat z vlastní poloviny, naopak Jablonec toho nijak zvláště nevyužívá. Oba trenéři jsou u lajny hodně aktivní.
     
    36
    Michal Trávník chtěl předvést efektivní nůžky, ale ty se mu vůbec nepovedly, ani Plzni se odkop nepodařil. Zápas je aktuálně plný velkých nepřesností.
     
    37
    A znovu chtěl Trávník rychlým pasem rozhýbat ofenzivu Jablonce, ale pro míč si jako první došel Aleš Hruška.
     
    38
    Patrik Hrošovský si našel další odražený míč za hranicí velkého vápna, hned poslal střílený centr znovu před bránu, kde se Beauguel snažil míč tečovat, ale to se mu nakonec nepovedlo.
    38. Beauguel chtěl vložit nohu do Hrošovského stříleného centru
     
    39
    Pavel Vrba kroutí hlavou. Jeho svěřenci dlouho kombinovali na pravé straně, ale centr stále nepřicházel. Akce skončila tím, že se Roman Procházka ocitl v ofsajdu.
     
    39
    Vojtěch Kubista zkusil z dálky vypálit, Jablonec si zkusí druhý roh v dnešním utkání.
     
    40
    Aleš Hruška si šel pro centr, ale nakonec ho nezachytil, míč tedy mohl do brány usměrnit znovu Kubista, před ním však dobře zahráli domácí beci.
     
    41
    Milan Havel centroval z první, ale tento míč také odvrátili beci Jablonce do bezpečí. Následnou akci Plzně zastavuje hvizd sudího kvůli ofsajdu.
     
    43
    Od rohového praporku se míč odrazil do zámezí, první roh pro Západočechy.
     
    44
    Rohový kop, ani následný centr se neujal, nakonec se však Patrik Hrošovský dostal ke střele zpoza vápna, jeho projektil zamířil vedle brány.
    44. Hrošovského střela se táhla nebezpečně k tyči
     
    45
    Viktoriáni jsou v samém závěru první půle aktivní, snaží se ještě něco vymyslet na útočné polovině.
     
    45
    Roman Procházka zajímavým pasem hledal Havla, který se vřítil do velkého vápna, ale míč nakonec netrefil.
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je za námi, velkých šancí zatím moc k vidění nebylo, jedinou trefu utkání si připsali domácí fotbalisté.

    Roman Procházka se opřel do míče a parádní ranou poslal Viktorii do vedení, gólman Hrubý dělal, co mohl, ale se skákavým pokusem to měl hodně těžké.

    Na druhé straně mohl srovnat Martin Doležal, leč jeho nenápadná hlavička skončila na pravé tyči domácí brány.

    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Hráči obou celků se vrací na hrací plochu, za malý moment můžeme zahájit druhé dějství.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Plzeňští se po rozehrávce ihned hnali do útoku. Jean-David Beauguel po centru zleva vybojoval rohový kop.
     
    47
    Míč se po rozehrávce rohu dostal na hlavu Romana Procházky, který jej ale nasměroval jen k hostům v zelených dresech.
     
    47
    I hosté se nyní dostali do blízkosti branky, ale první centr odvrátil Hubník, druhý pak našel adresáta, jenže Acosta si pomohl nedovoleným způsobem a je pískáno.
     
    49
    Plzeň se nyní musí bránit na vlastní polovině, ale hosté příliš nebezpeční nejsou.
     
    51
    Plzeň se na chvíli dostala z jabloneckého obléhání, ale nyní se znovu musí bránit. Dobře nyní zastavil Kayamba Sobola na levé straně.
     
    53
    Po nedovoleném zákroku hosté rozehrávali volný přímý kop, ale trefili pouze prvního bránícího hráče.
     
    54
    Jean-David Beauguel má pro dnešek odpracováno, na hřišti ho nahrazuje Marek Bakoš.
     
    55
    Obrovské nedorozumění domácí defenzivy a Jablonec z toho mohl těžit vyrovnání! Michal Trávník dostal míč přímo na kopačky a šel sám na gólmana, který vyběhl, ale míč pouze vyrazil k Doležalovi, jenže ten z těžké pozice nedokázal zakončit do prázdné branky!
     
    56
    Domácí jsou ve druhé půli hodně pasivní a nadále pokračuje tlak hostů, kteří nyní vybojovali rohový kop.
     
    57
    Míč po rohovém kopu se dostal k domácímu Kayambovi, který jej dokázal dostat za polovinu hřiště, ale pouze k hráčům Jablonce.
     
    58
    Trávník dobře našel přihrávkou Vatajelua, který vybojoval další roh pro Severočechy.
     
    59
    Trenér Plzně Pavel Vrba se znovu zlobí na své svěřence, kteří se dostali k míči , ale ihned po rozehrávce jej odevzdali zpátky hostům. Citovat slova domácího kouče před desátou večer nelze.
     
    60
    Erik Pačinda nastupuje na hřiště, je to pro něj první start v české nejvyšší fotbalové soutěži. Pro dnešek dohrál Joel Kayamba.
     
    61
    Tak přeci jen se domácí ve druhé půli dostanou k zakončení. Po kostrbaté kombinaci se nakonec zpoza vápna dostal ke střele Patrik Hrošovský, ale Hrubý s jeho pokusem do středu branky neměl problémy.
    61. Hrošovský vyhledal místo pro střelu, pálil jen doprostřed
     
    63
    Jablonec opět má míč ve svém držení a snaží se něco vymyslet ve snaze o vyrovnání.
     
    65
    Plzeň se nadále musí bránit, ale tlak Jablonce zatím nepřináší žádné další šance na vyrovnání stavu.
     
    66
    Nedovolený zákrok v podání Havla přináší hostům další možnost standardní situace.
     
    67
    Hruška vyběhl na centr Vatajelua a vyboxoval míč před vápno.
     
    68
    Bogdan Vatajelu se dostal ke střele z úhlu a Hruška jeho pokus vyráží na roh.
     
    68
    Domácí se ubránili a snaží se podniknout něco směrem dopředu.
     
    69
    I Plzeň se dočká rohového kopu po nepovedeném odkopu Břečky.
     
    69
    Míč po rohu vyplaval až před šestnáctku na Erika Pačindu, který však nastřelil jen hráče před sebou.
     
    70
    Roman Procházka ve vápně Jablonce srazil v souboji Hovorku a Plzeň se připravuje znovu o míč.
     
    71
    Ve druhém poločase jsou u míče v jasné převaze hosté, kteří jej drží možná osmdesát procent času, ale zatím kromě jedné šance moc příležitostí neměli.
     
    73
    Domácím se nyní povedlo vybojovat rohový kop. Ještě před ním ale hra přerušena, protože na trávníku leží dva hráči Bakoš a Břečka.
     
    74
    Roh Plzni nepřinesl žádnou větší možnost na ohrožení branky, naopak hosté mohou znovu zaútočit.
     
    76
    Hosté měli k dispozici další standardní situaci, tentokráte z dobré pozice, ale ani tentokráte to nebyla šance, která by skončila vyrovnáním.
     
    78
    Centr z levé strany před Hruškovu svatyni domácí obrana odvrací do autu.
     
    79
    David Limberský (PLZ) je dalším potrestaným hráčem, i on vidí z rukou hlavního sudího žlutou kartu za svůj faul.
     
    80
    Plzeň se i nadále hlavně brání, hosté ale toho znovu směrem dopředu příliš nepředvedli.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 975 diváků.
     
    81
    Na trávníku skončil po nedovoleném zákroku Erik Pačinda, Plzeň tak může v klidu kombinovat směrem dopředu.
     
    83
    Z levé strany přistál centr před Hruškovou brankou, ale Jakub Považanec v zakončení nedokázal uspět.
    83. Doležala v palebné pozici na poslední chvíli zakřižoval Hubník
     
    83
    První hostující střídání v dnešním střetnutí. Hřiště opouští Michal Trávník, do hry míří Tomáš Pilík.
     
    85
    Další centr před plzeňskou branku, ale v chumlu hráčů se nikdo nedostal k pořádnému zakončení. Střelecký pokus Acosty nebyl úplně přesný.
     
    86
    Jablonecký Rafael Acosta v dnešním utkání dohrál, nahrazuje ho Dominik Pleštil.
     
    86
    Erik Pačinda po sólové akci se dostal až do zakončení, ale jeho pokusu chyběla přesnost.
     
    87
    Jakub Považanec (JAB) fauloval Pačindu, za svůj zákrok si vysloužil žluté napomenutí.
     
    88
    Zajímavá plzeňská souhra nakonec zakončení nepřinesla, protože průniku Kovaříka do šestnáctky hosté včas zabránili.
     
    88
    Poslední střídání v podání Severočechů. Tomáš Břečka jde dolů, do hry putuje Jan Chramosta.
     
    89
    Naposledy střídá i Viktoria. Jakub Brabec zažije domácí premiéru, na hřišti střídá Tomáše Hořavu.
     
    89
    Vojtěch Kubista nerozehrál přesně, jenže domácí se o míč velmi rychle sami připravili.
     
    90
    Začala poslední minuta řádné hrací doby a míč opět na kopačkách Severočechů.
     
    90
    Hosté dnes jsou aktivní, mají více ze hry, ale ta koncovka, ta je dnes hodně sráží.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Plzeň vybojovala standardní situaci a s rozehrávkou rozhodně domácí nespěchají,
     
    90+2
    Nakonec se míč po standardní situaci dostal k Pačindovi, ale ten nemířil přesně.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň).
     
    90+3
    Domácí tahají čas, hosté jsou zatím v nastavení zatlačeni na své polovině.
     
    90+3
    Jablonec bude ještě kopat jeden roh.
     
    90+4
    Do vápna míří i jablonecký gólman Vlastimil Hrubý.
     
    90+4
    Hruška chytá centr od rohového praporku a sudí následně píská.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Jablonec předvedl v Plzni dobrý výkon, ve druhé půli byl na trávníku aktivnějším týmem, ale z herní převahy nic hosté nevytěžili. V největší šanci selhali Trávník s Doležalem. Plzeň zásluhou trefy Romana Procházky vítězí nad Jabloncem a minimálně do neděle se dostává bodově hned za vedoucí Slavii.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
     
    Pro dnešek je to z Plzně všechno. Děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký zbytek víkendu. (16:56:10)

    Jakub Vais

    Jan Picka


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 22. Procházka

    Karty:   10. Procházka (PLZ), 79. Limberský (PLZ), 90+3. Bakoš (PLZ) – 7. Sobol (JAB), 87. Považanec (JAB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (60. Pačinda), Hořava (89. Brabec), J. Kovařík – Beauguel (54. Bakoš).
    Náhradníci: Sváček – Brabec, Řezník, J. Kopic, Bakoš, Al. Čermák, Pačinda.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Břečka (88. Chramosta), Sobol – V. Kubista (C) – R. Acosta (86. Pleštil), Trávník (83. T. Pilík), Považanec, Vatajelu – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Hübschman, T. Pilík, Chramosta, Peřina, Pleštil, Fábry.

    Rozhodčí: Marek – Kubr, Hock

    Diváci: 8 975
    thejrc.org