NY Rangers – Montreal 2:4 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 4:3 (po pr.)
New Jersey – Philadelphia 3:6 (kon.) | Carolina – St. Louis 5:2 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:3 (kon.)
Anaheim – Vegas 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 4:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 0:4 (kon.)
Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Philadelphia Flyers
Sobota 02.03.2019, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou. (03:54:44)
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:47
    Jakub Voráček (PHI) 0+3, 0 střel, čas na ledě 15:19
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. James van Riemsdyk (PHI) 1+2
    2. Jakub Voráček (PHI) 0+3
    3. Claude Giroux (PHI) 0+2
     
    Utkání mezi New Jersey a Philadelphií je u konce. Hosté body potřebovali více a nakonec se tak stalo. Devils sice srovnali v prostřední třetině na 2:2, ale nešťastná branka jejich plány zhatila. Flyers se poté prosadili ve třetí část dvakrát na začátku a zbytek duelu si již pohlídali. Hvězdou se stal tříbodový James van Riemsdyk či Jakub Voráček. New Jersey dnes navíc nepodržel ani brankář Schneider.

    Střely na branku: 33:24
    Diváci: 15 247
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Aktivně si podél pravého mantinelu najel až před Schneidera Phil Varone. Cory Schneider ovšem jeho zakončení zblízka vyrazil a dorážka se za záda amerického brankáře již nedostala.
     
    59:02
    Jegor Jakovlev posílal před branku nebezpečný kotouč, který se ještě od bruslí Zajaca dostával do brankoviště. Cam Talbot si ovšem prostor mezi betony pohlídal.
    57:48 Kevin ROONEY - 3:6
     
    57:48
    Devils právě vstřelili branku!
    Ještě jedna branka pro domácí celek. KEVIN ROONEY si počkal u levé tyčky, než mu předal kotouč Jesper Bratt. Domácí útočník po přesné přihrávce zakončil a dává třetí branku domácích v tomto duelu. Asistence: Jesper Bratt a Damon Severson.
     
    56:57
    Domácí mohli alespoň ještě jednou odpovědět, ale střelecký pokus od levého mantinelu skončil na brankové konstrukci!
    56:12 Travis KONECNY - 2:6
     
    56:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Devils v přesile nic nevymysleli a hosté pohotově přidávají šestou branku. James van Riemsdyk vyvezl kotouč podél levého mantinelu a u pravého kruhu našel TRAVISE KONECNYHO. Ten prázdnou branku neminul a Flyers vedou o čtyři trefy. Asistence: James van Riemsdyk a Scott Laughton.
     
    55:00
    Domácí zkoušejí top risk a pět minut před koncem třetí třetiny odvolali brankáře Schneidera!
     
    54:46
    Cam Talbot nyní zasáhl a přerušil hru, následuje komerční přestávka. Po jeho zákroku se v brankovišti strhla taková menší strkanice, ale vše se vyřešilo s klidem.
     
    54:10
    Hosté už vědí, že mají vyhráno a důležité zápasy je čekají. Philadelphia tak lehce polevila a na kotouči jsou aktivní domácí. Ti se ale do nebezpečných situací nedostávají.
     
    53:15
    Blake Coleman se dostal ke kotouči před kruhy a z otočky svižně zakončoval. Cam Talbot byl opět připraven a slabší ránu skryl na svých betonech.
     
    52:38
    Domácí se hnali do útoku, ale nahození do útočné třetiny nebylo úspěšné. Jednalo se o ofsajd a hra bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    51:32
    Hned po vhazování střílel Kenny Agostino a u tyčky se pokoušel dostat kotouč do branky Travis Zajac. Cam Talbot byl ovšem opět na svém místě a nedopustil snižující trefu.
     
    51:26
    Philadelphia se pokoušela dostat do útoku, ale rozehrávka jí nevyšla a píská se icing. Hra tak bude pokračovat před brankou Cama Talbota.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 25. Severson (Agostino, Zajac), 29. Bratt (Severson, Hischier), 58. Rooney (Bratt, Severson) – 13. J. van Riemsdyk (Giroux, Voráček), 15. J. van Riemsdyk (Hartman), 40. Konecny, 41. Couturier (Giroux, Voráček), 47. Provorov (Sanheim, Voráček), 57. Konecny (J. van Riemsdyk, Laughton)


    New Jersey Devils: Schneider (Blackwood) – A. Greene, Severson, Butcher, Vatanen, J. Jakovlev, C. Carrick – Bratt, Hischier, Stafford – Agostino, Zajac, Coleman – Lappin, M. McLeod, Bastian – Pietila, Rooney, Gabriel.
    Philadelphia Flyers: Talbot (Elliott) – Provorov, Sanheim, Hägg, Gudas, Gostisbehere, P. Myers – Giroux, Patrick, Konecny – Lindblom, Couturier, Voráček – J. van Riemsdyk, Laughton, Hartman – M. Raffl, Knight, Varone.

    Rozhodčí: Charron, Schrader – Daisy, Shewchyk

    Diváci: 15 247
    ocianews.com