Martin – Michalovce 2:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Stav série: 2:2
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Sobota 02.03.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "Bolo to podobné stretnutie ako včera. V dobrom tempe, s množstvom osobných súbojov. Z nášho pohľadu určite lepší zápas. To, čo nám včera chýbalo, to sme dnes mali. Tímová hra, tímový duch. Srdiečko nám bilo viac ako včera. Z našej strany však bolo rozhodujúce, že sme dokázali streliť góly. Mali sme oveľa viac príležitostí, čo nás doviedlo k víťazstvu. Začali sme veľmi dobre, úvodná tretina priniesla to, čo sme chceli hrať. Súpera sme držali na dištanc, nedovolili sme mu dostať sa do tlaku, boli sme aktívni. V druhej tretine sme začali mať neporiadok vo vlastnom pásme, bol som nútený zobrať oddychový čas. Ani to veľmi nepomohlo, na puku sme boli slabší, trošku sme vypadli z hry. Držali sme puk dlhšie ako sme mali, naopak bez puku sme naháňali, čo sme dohnať nemohli. Aj vďaka súperovi, pretože v druhom dejstve hral oveľa aktívnejšie ako v prvom. To sme z našej strany čakali, hru sme si však dokázali skomplikovať sami. Vypadli sme z role, súper toho využil, otočil na 2:1. Dôležitým momentom bolo, že sme dokázali v závere tretiny vyrovnať na 2:2. Do šatní sme odchádzali za nerozhodného stavu, vedeli sme, že v tretej tretine si bude každý z tímov strážiť pásmo a snažiť sa neurobiť chybu. My sme gól dali, zápas sme ubojovali. Zbytočne sme si záver tretej tretiny skomplikovali zbytočným vylúčením, hráči ale stav dokázali udržať. Som rád, že sme sériu vyrovnali, nebolo to jednoduché. Chalanom chcem poďakovať za oveľa oduševnenejší výkon ako vo včerajšom zápase."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Súper začal dnešný zápas oveľa aktívnejšie. Nám viazla kombinácia, nekorčuľovali sme. V krajných pásmach klziska bol súper lepším, prehrávali sme osobné súboje. V druhej tretine sme prevzali iniciatívu, otočili sme výsledok. Vypracovali sme si niekoľko príležitostí ako napríklad sólový nájazd. Škoda tretej tretiny kedy nás čiastočne pribrzdil náš tretí regulárny gól. Hokejka určite nebola tak vysoko. Súper nás od tohto momentu držal na dištanc, nepustil nás do veľkých príležitostí, hoci v závere počas našej presilovej hry boli určité náznaky toho, že by sme mohli vyrovnať. Žiaľ, to sa nám nepodarilo, ideme však ďalej."

    Matej Giľák (útočník HK Dukla Michalovce): "Zápas to bol veľmi dobrý z oboch strán. Úvodnú tretinu sme mali čiastočne navrch my, dokázali sme si vytvoriť niekoľko gólových príležitostí. V druhej tretine sme z našej strany poľavili, bol tu značný chaos. Z výpadkov v našej hre vyplývali inkasované góly. V druhej tretine sme však dokázali vyrovnať a pred treťou sme si povedali, že do nej dáme všetko, vrátane srdiečka. Každý jeden z hráčov zabojoval, výsledkom bolo strelenie ďalšieho gólu. Určite ma teší tretí gól. Nakorčuľoval som si pri ňom od mantinelu, obranca mi posunul puk a mne už len stačilo vystreliť spoza hráča. V nasadení, či z pohľadu taktiky to možno pripomínalo aj extraligové stretnutie. Určité chyby však, napríklad vo včerajšom stretnutí, definujú rozdiely medzi jednotlivými súťažami. Séria je ťažká, dokázali sme vyrovnať. Verím, že budeme pokračovať v týchto výkonoch a doma potvrdíme toto víťazstvo. Do Martina sme cestovali s cieľom zvíťaziť v oboch stretnutiach. Žiaľ, v úvodnom zápase sa to nepodarilo. Chýbalo nám najmä srdiečko, ktoré sme už do druhého zápasu dali. Každý z nás šliapal na 100%. Bolo to ubojované víťazstvo, tak to má ale byť vo finále. Ani od ďalších stretnutí, napríklad od najbližšieho doma, neočakávame nič iné. Je to finále a každý z tímov chce zvíťaziť v poslednom zápase súťaže."

    Ján Tabaček (obranca HK Martin): "Výborné stretnutie s vynikajúcou diváckou kulisou, avšak so zlým koncom pre nás. Mrzí nás nevyužitá príležitosť za stavu 2:1 v náš prospech. Po skrumáži pred bránkou sme mohli vyhrávať rozdielom dvoch gólov. Do stretnutia zasiahli i dva neuznané regulárne góly. Ťažko však v tejto chvíli hľadať nejaké prečo. Súper zaznamenal v stretnutí o jeden gól naviac, čo bolo rozhodujúce. Určite zavážil i gól pred koncom druhej tretiny, takpovediac do šatne. Pre tím to sú najhoršie góly. Ako tím nás to herne síce nepoložilo, gól sme však už do konca stretnutia nedokázali streliť. V sérii som vynechal úvodné dve stretnutia na ľade Michaloviec, ani v treťom, keď som už nastupoval, som sa ale necítil zvlášť komfortne. Chalani sa ale vrátili z ľadu súpera plní sebavedomia, mužstvo žilo. Vďaka tomu som mal uľahčený návrat, najmä ak som nebol 100% fit. Určite mrzí, že sme doma naplno nevyužili výhodu prostredia. Hovorí sa, že v play-off je lepšia prehra 1:5 ako o jeden gól. Ja si však myslím, že po takomto výkone sa určite nemusíme hanbiť. Séria je vyrovnaná 2:2, tak ako sme sa včera tešili z víťazstva 2:0, dnes smútime po prehre 2:3 a hľadáme jej príčiny. Smútok však môže trvať iba do polnoci, ráno sa už prebudíme s čistými hlavami. Začneme sa pripravovať na zápas v Michalovciach, času nemáme veľa, musíme hneď myslieť na to, čo na klzisku súpera urobíme." (21:45:49)
     
    Martin podľahol Michalovciam 2:3, hostia tak vyrovnali stav série na 2:2. Góly: 28. Paulíny (Dírer, Pacalaj), 33. Poliaček (Brezniak) – 15. Safaraleyev (Róth), 40. Cútt (Giľák), 51. Giľák (Košecký).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Prihrávka rukou. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    59:11
    Pacalaj neudržal puk v hre. Košecký ho vyhadzuje.
     
    58:36
    Marek Mašlonka (MIC) inkasuje dve plus dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    58:24
    Opustená domáca bránka. Martin hrá power-play.
     
    58:23
    Posunutá bránka hostí. Hra je prerušená.
     
    57:54
    Róth na útočnom výlete. Dokázal zamestnať domácu obranu.
     
    57:22
    Opäť vyhodený puk v podaní hostí. Zatiaľ to Michalovciam takto vyhovuje.
     
    56:36
    Brezniak nezachytil Pacalajovu rozohrávku. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    56:33
    Dírer priamo do brankára. Puk sa už neodrazil k spoluhráčovi.
     
    56:01
    Tabaček nahodil puk do pásma. Zeliska má problém sa k nemu dostať.
     
    55:36
    Oddychový čas domácich.
     
    55:28
    Toma a Safaraleyev v oslabení ohrozili domácu bránku. Bernát nemal puk pod kontrolou.
     
    55:16
    Korenko odpálil puk cez všetky čiary. Hostia sa oslobodzujú.
     
    54:56
    Poliaček padá pri mantineli. Puk ešte získava Pacalaj.
     
    54:31
    Vladislav Boiko (MIC) inkasuje dve minúty za podrazenie.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 28. Paulíny (Dírer, Pacalaj), 33. Poliaček (Brezniak) – 15. Safaraleyev (Róth), 40. Cútt (Giľák), 51. Giľák (Košecký)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Šimon – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Tkáčik) – Kolba, Korenko – Košecký, Novický – Valečko, Bdžoch – Mesároš, Banovský – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Linet, Toma, Hamráček – Safaraleyev, Boiko, Róth – Gavrik, Cútt, Giľák

    Rozhodčí: Lokšík, Gajan st. – Wolf, Bachúrik, Holomek (video)

    Diváci: 3050
    Martin 3 4 Michalovce
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 3:0
    #2 Úterý 26.02.2019 • 17:00
    Michalovce - Martin 1:2 po prodl.
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:0
    #4 Sobota 02.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:3
    #5 Pondělí 04.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 4:2
    #6 Středa 06.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:1
    #7 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 6:2
    thejrc.org