Stuttgart – Hannover 5:1 (kon.) | Wolfsburg – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
5:1 (3:0)
Hannover 96
Neděle 03.03.2019, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16. (17:22:19)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a důležitý zápas týmů ohrožených sestupem končí. Stuttgart v domácím prostředí rozdrtil Hannover 5:1.

    Stuttgart vstoupil do duelu ve velkém stylu. Ve druhé minutě ještě Mario Gómez brankovou příležitost neproměnil, o další dvě minuty už byl ale úspěšný, když dokázal využít přesné přihrávky Stevena Zubera. Následně přišlo velké představení stále jen osmnáctiletého Turka. Ozan Kabak dokázal svými prvními dvěma góly v profesionální kariéře po centrech Gonzala Castra upravit na poločasových 3:0.

    Po změně stran tempo výrazně opadlo. Vše ale nastartoval brankou na 3:1 Jonathas, který proměnil parádní centr Haragučiho. Následně se ještě jednou rozjel také Stuttgart. Nejprve po rohovém kopu překonal Essera s přispěním teče bránícího soupeře Steven Zuber. Zuber přidal o několik sekund později také pátý zásah, když tentokrát potrestal nepřesnou rozehrávku.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Domácí dohrávají zápas v poklidném tempu daleko od vlastní branky. Se střídajícím Donisem si zahrál Ascacibar, ale Stuttgart už se do útoku příliš netlačí.
     
    89
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Alexander Esswein, přichází Anastasios Donis.
     
    88
    Hannover se přece jen ještě snaží zmírnit dnešní porážku. Souhra Sorga s Albornozem ale nebyla z nejpřesnějších. Jonathasova rána z první neměla gólové parametry.
     
    87
    Stopeři Hannoveru byli opět pod tlakem napadajícího Gentnera. Tentokrát si ale Haraguči pomohl kombinací s Müllerem a dostal se ze zapeklité situaci.
     
    86
    Stuttgart i nadále drží míč pod kontrolou. Essweinova přihrávka měla najít čerstvého Thommyho, ale Anton dokázal skvěle vystoupit proti soupeři a získal míč.
     
    85
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Erik Thommy.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto.
    82. Steven ZUBER - 5:1
     
    82
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Mizerná rozehrávka Michaela Essera předznamenala další branku. Střídající Christian Gentner získal míč v ideálním prostoru, z úhlu se hnal na branku, ale ještě nesobecky předložil gólovku STEVENU ZUBEROVI, který v krátkém čase přidává svou dnešní druhou branku.
     
    81
    Domácím se daří kontrolovat hru. Esswein dokonce připravil šanci Zuberovi, ale ten tentokrát zamířil jen vysoko nad hostující branku.
     
    80
    Stuttgart se po čtvrtém zásahu opět uklidnil. S Ascacibarem si narazil na pravém kraji Esswein, ale na centr si již nevěřil.
    78. Steven ZUBER - 4:1
     
    78
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Stuttgart opět odskakuje do tříbrankového vedení! Rohové kopy dnes domácím vycházejí. Tentokrát už se zdálo, že se hosté ubrání, ale míč přistál přesně k nohám STEVENA ZUBERA, který otřel svou střelu o Jonathana a Esser už neměl šanci na zákrok.
     
    77
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Nicolai Müller.
     
    76
    Žlutou kartu nakonec dostávají také domácí Esswein s Zuberem.
     
    76
    Pořádná strkanice se seběhla po lehkém kontaktu Zubera s Albornozem. Hlavní rozhodčí tresty rozhodně šetřil. Potrestán je akorát Bakalorz.

    Vít Schück

    Branky: 4. Mario Gómez (Zuber), 18. Kabak (G. Castro), 45+1. Kabak (G. Castro), 78. Zuber, 82. Zuber (Gentner) – 71. Jonathas (Haraguči)

    Karty:   76. Esswein (STU), 76. Zuber (STU) – 62. Sorg (HAN), 76. Bakalorz (HAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein (89. Donis), Ascacibar, G. Castro, Zuber (85. Thommy) – Mario Gómez (75. Gentner).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Akolo, Badstuber, Donis, Gentner, Thommy.

    Hannover 96: Esser – Anton, Felipe (46. Bakalorz), Wimmer – Haraguči, Schwegler (77. N. Müller), Sorg, Albornoz – Weydandt (46. Jonathas), Asano, Wood.
    Náhradníci: Radlinger – Muslija, N. Müller, Bakalorz, Jonathas, Walace, Korb.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    thejrc.org