Turín – Chievo 3:0 (kon.) | Janov – Frosinone 0:0 (kon.) | Spal – Sampdoria 1:2 (kon.)
Udinese – Bologna 2:1 (kon.) | Atalanta BC – Fiorentina 3:1 (kon.) | Neapol – Juventus 1:2 (kon.)
konec
Turín FC
3:0 (0:0)
Chievo Verona
Neděle 03.03.2019, 12:30 • Stadio Olimpico di Torino, Turín • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:40:51)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18.
     
    Je dobojováno! Turín na svém stadionu potvrdil roli favorita a porazil poslední tým tabulky 3:0, čímž prodloužil svou sérii bez inkasované branky už na šest zápasů. Po velmi nezáživné půli měl po změně stran velkou šanci Djordjević. Gól ale nedal a od té chvíle už se hrálo jen na Sorrentinovu branku. Rozhodující gól padl v 76. minutě z kopačky Belottiho. Verona se k nějaké odpovědi nezmohla a v nastavení ještě dvakrát inkasovala od Rincóna a Zazy. Turín se tak bodově dotáhl na šesté Lazio a zároveň se přiblížil pátému AS Řím na tři body. Chievo naopak zůstává beznadějně poslední a už je takřka bez šance na záchranu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Simone ZAZA - 3:0
     
    90+4
    FC Turín právě vstřelil branku!
    A nakonec tu máme výsledek, který vypadá naprosto jednoznačně! Jeden z hostů nešikovně prodloužil Sirigův výkop do běhu SIMONEHO ZAZY, jenž natáhl krok a prudkou střelou propálil Sorrentina, který si na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal.
    90+2. Tomás RINCÓN - 2:0
     
    90+2
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Tak tohle střídání se Walteru Mazzarrimu skutečně povedlo! TOMAS RINCÓN několikrát pomohl obraně a ve druhé nastavené minutě definitivně rozhodl. Čistě sebral míč Dioussému, potáhl ho po ose hřiště a ze sedmnácti metrů vypálil ze svého pohledu do pravého horního rohu.
     
    90+1
    Filip Djordjević nedosáhl na centr z levého křídla. Společně s ním byl ve vápně Stępiński, jenže o tom platilo úplně to samé.
     
    90
    Nad rámec druhé půle jsou přidány další čtyři minuty.
     
    89
    Dioussého souboj s Belottim pár metrů před hostujícím vápnem vypadal podezřele. Rozhodčí nepískal a dopředu vyrazil Léris, kterého pro změnu zablokoval Rincón.
     
    88
    Andrea Belotti se zahnal až ke koncové čáře, kde míč ještě stihl zastavit, jenomže následným centrem našel jen hostující obránce.
     
    87
    Před Ansaldim se otevřel prostor na levém křídle. Po výměně s Berenguerem nakonec centroval Rincón, ale míč se do vápna vůbec nedostal.
     
    86
    Mariusz Stępiński neměl šanci dosáhnout na Lérisův pas, a tak zkusil vymodlit pokutový kop. Přihraný pád po kontaktu s N´Koulouem však byl oceněn žlutou kartou.
     
    85
    Giaccherini nevyřešil nejlépe brejk tři na čtyři. Míč se ale odrazil na Dioussého a ten z velké dálky vypálil jen těsně nad horní tyč Siriguovy brány.
     
    84
    Stępiński roztáhl hru doleva, odkud odcentroval Andreolli do míst, kde měl hned tři spoluhráče. Domácí obraně však vypomohl nově příchozí Tomas Rincón.
     
    83
    Ansaldiho centr byl určen pro Zazu, kterého přehlavičkoval Federico Barba. Turín každopádně bude pokračovat rozehrávkou od rohového praporku.
     
    82
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Soualiho Meïté, přichází Tomás Rincón.
     
    81
    Giaccheriniho nízký centr přiletěl k nohám domácích hráčů, kteří rychle přešli do protiútoku, nicméně Belotti v pokutovém území nechal balón za sebou.

    Michal Břuchanský

    Branky: 76. Belotti (Zaza), 90+2. Rincón, 90+4. Zaza

    Karty:   33. Lukić (TUI) – 68. Dioussé (CHV), 73. N. Rigoni (CHV), 78. Bani (CHV), 86. Stępiński (CHV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Moretti – De Silvestri, Meïté (82. Rincón), Lukić (51. Zaza), Ansaldi – Falqué (62. Berenguer), Belotti (C), Baselli.
    Náhradníci: Ichazo, Rosati – Berenguer, Bremer, Djidji, Parigini, Singo, Rincón, Zaza.

    Chievo Verona: Sorrentino (C) – Schelotto (18. Depaoli), Bani, Barba, Jaroszyński (74. Andreolli) – Dioussé, N. Rigoni, Giaccherini, Léris – Meggiorini (64. Stępiński), Djordjević.
    Náhradníci: Caprile, Šemper – Andreolli, Cesar, Depaoli, Grubac, Kiyine, Piazón, Pucciarelli, Rossettini, Stępiński, Vignato.

    Rozhodčí: La Penna – Rocca, Longo
    ocianews.com