Detva – Nové Zámky 4:2 (kon.) | MAC Budapešť – Miskolc 4:2 (kon.)
konec
MAC Budapešť
4:2 (2:1, 0:0, 2:1) Stav série: 3:0
DVTK Jegesmedvék Miškovec
Pondělí 04.03.2019, 18:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipsport Liga (SR) play-off • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše. S konstatováním, že na Újbudu ve čtvrtfinále čeká Banská Bystrica, nebo Zvolen, se s vámi loučím. Na počtenou! (20:37:46)
     
    Dohráno! Budapešť dnes na svém ledě předvedla přesvědčivý výkon a po výhře 4:2 postupuje do čtvrtfinále v té nejkratší možné době! Pro DVTK tak slibně rozjetá sezóna, během níž se i chvilku snažili probojovat do první šestky, končí velmi brzy.
     
    Statistiky zápasu
    Střely na branku: 39 – 37
    Vhazování: 33 – 36
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/3
     
    MAC Újbuda vítězí 3:0 na zápasy a postupuje do čtvrtfinále Kaufland play-off!
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Tüskecsarnok je na nohou, domácí příznivci už slaví postup do čtvrtfinále. Spolu s nimi půjde dál pravděpodobně Detva, která dnes uspěla také 4:2.
     
    58:59
    Jared Brown mohl definitivně rozhodnout, kotouč ale na poslední chvíli zachytil Láda! Od pátého gólu MAC nás nyní dělilo pár centimetrů!
     
    57:56
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Hosté neskládají zbraně a sto dvacet čtyři sekund před koncem snižují náskok domácích na dvě branky! Na konci krátké kombinace stál ŽIGA PANCE, na jehož prudký projektil z mezikruží výborný strážce domácí svatyně nedosáhl. No, tohle bude možná ještě zajímavé. Asistence: Alexis Loiseau, Ryan Harrison.
     
    57:39
    Chris Langkow (MAC) si krom tří kanadských bodů dnes do statistik připisuje i dvě trestné minuty, které dostává na vysokou hůl. Přesilovka pro DVTK.
     
    57:16
    Langkow chtěl pryž propasovat za Vaye, maďarský reprezentant ale nakonec zasahovat vůbec nemusel. Domácí forvard totiž minul.
     
    56:28
    Miskolc je pevně usazený před Bálizsem, obrana MAC ale v závěru utkání odvádí výbornou práci a nepouští soupeře do lepších střeleckých pozic.
     
    55:38
    Galaniszova střela šla hodně mimo, Budapešťští se za brankou chopili odraženého kotouče a rychle jej vyvezli ven z obranného pásma.
     
    54:35
    Ádám Vay opouští svou svatyni, hosté už nemají co ztratit a zkusí své štěstí v power-play! Naprosto pochopitelný krok od Glena Hanlona.
     
    54:02
    Roland Vokla (MAC) za brankou naprosto zbytečně sestřelil Magosiho, za což dostává dvouminutový trest. Zákrok byl označen za nedovolené bránění.
     
    53:46
    Utkání se už více méně jen dohrává, hosté se s porážkou definitivně smířili a snaží se sezónu uzavřít aspoň trochu důstojně. Šest minut do konce.
     
    51:57
    Budapešť vstřelila branku!
    Zbývá odehrát ještě něco málo přes tři minuty, už nyní si však dovolím říct, že je rozhodnuto! Budapešť po rozpačitém začátku přetavuje přesilovku ve čtvrtou branku a hosté už to teď budou mít pěkně těžké. CHRIS BODÓ se nastěhoval před brankoviště a ztečoval Dudásovu ránu z kruhu přímo mezi tři tyče. Asistence: Jesse Dudás, Chris Langkow.
     
    51:36
    Bálizs musel ve vlastním oslabení zasahovat, domácí jsou zatím v přesilovce nedůslední. DVTK dělá vše, co je v jeho silách.
     
    50:50
    Další hřebík do hostující rakve? Lední medvědi teď špatně střídali, dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů za svůj výběr odsedí Žiga Pance (MIS).
     
    49:57
    Českým fanouškům dobře známý veterán János Vas nastřelil kotouč do soupeřova pásma, pobyt Miskolce před Bálizsem ale neměl dlouhého trvání.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Langkow (Bodó), 18. Odnoga (Dudás, Szigeti), 43. Orban (Langkow, Burt), 52. Bodó (Dudás, Langkow) – 7. Harrison (Loiseau), 58. Pance (Loiseau, Harrison)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaulay (A), Negrin, Dudás (A), Burt, Vokla, Bugár, Garát – Obran, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Vojtkó, Láda, Milam – Pance, Vas (A), Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi (C) – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

    Rozhodčí: Novák, Adamec – Orolin, Valo.

    Diváci: 1 450
    MAC Budapešť 3 0 Miskolc
    #1 Pátek 01.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 1:3
    #2 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Miskolc - MAC Budapešť 2:3 po prodl.
    #3 Pondělí 04.03.2019 • 18:00
    MAC Budapešť - Miskolc 4:2
    thejrc.org