Bayern – Wolfsburg 6:0 (kon.) | Dortmund – Stuttgart 3:1 (kon.) | Freiburg – Hertha 2:1 (kon.)
RB Lipsko – Augsburg 0:0 (kon.) | Mohuč – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
konec
SC Freiburg
2:1 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 09.03.2019, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (17:29:37)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:17.
     
    Dnešní utkání sledovalo 24 000 diváků.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči nakonec své těsné vedení uhájili až do konce a v domácím prostředí tak připisují tři body do tabulky. Hosté naopak odjedou s prázdnou. Nesledovali jsme příliš pohledné utkání, spíše bitvu o každý kousek travnaté plochy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A udrželi ho i nyní po další střele hostů, která už byla nebezpečná. Následuje odkop od jejich branky.
     
    90+2
    Hosté zatlačili svého soupeře, ale nedostali se ke střele před domácí brankou, která by mohla znovu znamenat vyrovnání. Domácí tak stále drží své těsné vedení.
     
    90
    Nastavují se tři minuty navíc.
     
    89
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Jerôme Gondorf.
     
    86
    Další pokus hostů končí mimo tři tyče. Domácí tak své vedení uhájili.
     
    84
    Další pokus domácích, ti se natlačili před branku soupeře, ale jejich zakončení nebylo přesné. Znovu tak mohou jít do akce hosté.
     
    82
    Hosté se snažili znovu o vyrovnání, ale to se jim nepovedlo. Hned na to šli do rychlé akce zase domácí.
    80. Vedad IBIŠEVIĆ - 2:1 - vlastní branka
     
    80
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Domácí však okamžitě odpovídají, Schlotterbeck po rohovém kopu trefil přesně pravou stranu branky z pohledu hostujícího gólmana, Ibiševič si pak míč zády poslal do vlastní branky – 2:1.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí hráči zahrávají rohový kop.
     
    78
    Hosté notně ožili a znovu se natlačili před domácí branku, jejich střela však byla ofsajdová.
    76. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:1
     
    76
    Hertha právě vstřelila branku!
    Tak jsem to asi přivolala a hned z další akce se hosté prosazují a srovnávají stav utkání. Torunarigha nacentroval balon přímo před malé vápno pro VEDADA IBIŠEVIĆE, který se zblízka nemýlil a prostřelil domácího brankáře – 1:1. Asistence: Jordan Torunarigha.
     
    76
    Hostům začíná ubíhat čas a stále se marně pokoušejí vyrovnat. Nyní směřují před domácí branku.
     
    74
    Proti další střele hostů se vyznamenal brankář domácích, který v pádu dokázal dostat balon pod kontrolu. A hned ho bude odkopávat od svého zařízení.
     
    73
    Hosté se s míčem natlačili opět před domácí branku, kde chvíli operovali. Nakonec balon zakopla obrana Freiburgu do zámezí a Hertha bude zahrávat autové vhazování.
     
    72
    Další zákrok hostujícího hráče už neprošel a Freiburg bude zahrávat volný kop. Je to ovšem z vlastní poloviny, takže k přímému ohrožení hostující branky by dojít nemělo.
     
    70
    Další marná snaha Herthy o vyrovnání, obrana domácích byla proti, srazila balon do bezpečí a následně pak jdou fotbalisté Freiburgu znovu do útočné akce.
     
    68
    Na druhé straně se ke střele před domácí brankou nedostali hosté a domácí otáčeli hru na opačnou stranu. Jordan Torunarigha se pak tvrdě opřel do soupeře, což se nelíbilo domácímu publiku.
     
    66
    Domácí znovu pálili na hostující branku, po jejich střele zasahoval rukavicemi Jarstein a podržel tak své spoluhráče ve hře.
     
    65
    Hosté rozpohybovali hru a dostali se k další střele. Tu však Marko Grujić poslal jen nad branku domácích. Následuje tak odkop, který provede Alexander Schwolow.
     
    64
    Míč se snesl do pokutového území, kde ho však kopačkou poslal do bezpečí jeden z domácích hráčů. Poté se právě hráči Freiburgu dostali s míčem za postranní čáru a hosté zahrávají autové vhazování.
     
    64
    Hosté vybojovali rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Maximilian Mittelstädt, přichází Dennis Jastrzembski.
     
    62
    Hosté však s touto standardní situací dobře nenaložili, balon trefili jen do připravené zdi a jejich šance na vyrovnání tak velmi rychle skončila.
     
    61
    Schlotterbeck fauloval v blízkosti velkého vápna soupeře a dostává žlutou kartu. Navíc je tu velmi nebezpečný volný přímý kop pro Herthu.
     
    60
    Domácí se dostali do další dobré šance, z hranice velkého vápna vystřelil Petersen, ale míč po jeho střele skončil mimo tři tyče.
     
    59
    Grujić se tvrdě opřel do domácího hráče a sudí okamžitě vytahuje další žlutou kartu v utkání.
     
    57
    Další slibně se rodící akci zastavili domácí hráči za cenou autového vhazování pro hosty. Ti tak na polovině Freiburgu s největší pravděpodobností zůstanou.
    55. Kalou jen těsně minul centrovaný míč
     
    55
    Dobrá šance hostů. Mittelstädt centroval balon do malého vápna, kde se nohou natahoval Kalou, ale míč prosvištěl jen těsně od jeho kopačky. Kdyby ho trefil, asi by bylo pro domácí zle.
     
    54
    Alexander Schwolow dostal do své moci míč po snaze hostů a pravačkou ho odkopl až na polovinu hřiště. Hosté se však stihli vrátit zpět a opět hrozili před jeho brankou.
     
    53
    Karim Rekik přispěchal k domácímu hráči a zastavil jeho akci. Zakopl balon za postranní čáru a domácí budou vhazovat balon zpět do hry.
     
    52
    Proti nabíhajícímu Torunarighovi se postavil obránce Kübler a dokázal ho o míč obrat. Ten poté poslal daleko od své branky.
     
    51
    Po levé straně unikal Maximilian Mittelstädt, ale jeden z domácích ho o balon připravil. U něho tak jsou zase fotbalisté Freiburgu a otáčí hru na opačnou stranu.
     
    49
    Nepřesná rozehrávka hostů, míč se však odrazil od domácího hráče do zámezí a hráči Herthy budou zahrávat autové vhazování.
     
    48
    Domácí zahrozili, jejich pokus zamířil nad břevno hostující branky. Do akce se tak okamžitě vydávají hosté, kteří už mají míč ve své moci.
     
    47
    Oba celky na začátku druhého poločasu vystřídaly a můžeme tak jít do další fáze hry. U míče jsou domácí.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Fabian Lustenberger, přichází Arne Maier.
     
    46
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Philipp Lienhart, přichází Nico Schlotterbeck.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli jednu branku, o kterou se postaral v sedmadvacáté minutě domácí Nils Petersen, jenž nakonec stanovil konečný stav první části hry. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 16:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Mittelstädt tečoval střelu spoluhráče jen těsně vedle domácí branky. Míč skončil za zadní čárou a následuje odkop od Schwolowovy brány.
     
    45+2
    Oba celky se držely na polovině hřiště, nyní už jsou u míče hosté a směřují ještě před branku domácích.
     
    45
    Nastavovat se nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase budou ještě tři minuty navíc.
     
    44
    Vzhledem k tomu, že standardní situace byla z velké dálky, zahráli kop domácí nakrátko, dostali se před velké vápno, ale zakončit se jim nepovedlo.
     
    43
    Uprostřed hřiště fauloval Niklas Stark Waldschmidta a dostává žlutou kartu. Následovat bude volný kop pro domácí celek.
     
    41
    Haberer přišel o míč v souboji s protihráčem a domácí akce je tak rázem u konce.
     
    40
    Domácí svou aktivitou vybojovali další rohový kop, avšak z této standardní situace nezahrozili. Balon přeletěl branku soupeře a ve své moci ho už má Jarstein.
     
    38
    Petersen zahrával autové vhazování kousek od branky hostů, ale domácí se do ohrožení Jarsteina nedostali. Nicméně stále pokračují v útoku.
     
    37
    Na druhé straně se příliš nepovedl útok domácímu Freiburgu a také brankář hostů Jarstein bude mít odkop od svého zařízení. Pošle tak své spoluhráče do akce.
     
    36
    Vedad Ibišević se prolétl po zádech soupeře a u zadní čáry se pak nedostal k centru před branku Freiburgu. Následuje tak další odkop od Schwolowovy branky.
     
    34
    Mike Frantz si po levé straně sbíhal do blízkosti brankáře hostů, ale balon mu utekl za zadní čáru. Odkop od své branky tak bude mít Jarstein.
     
    32
    Další snaha Herthy, která se natlačila před branku Freiburgu, ale střela Grujiće skončila jen nad brankou domácího celku.
     
    30
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Lukas Kübler, přichází Pascal Stenzel.
     
    29
    Hosté se snažili najít odpověď na inkasovanou branku, ale obrana domácích byla proti.
    27. Nils PETERSEN - 1:0
     
    27
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Z další domácí akce jde Fribourg do vedení. Krásně to udělal Vincenzo Grifo, který našel centrem z pravé strany NILSE PETERSENA, jenž hlavou zakončil k pravé tyči z pohledu hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: Vincenzo Grifo.
    25. Starkovu hlavičku vypíchl na roh domácí brankář
     
    25
    Hosté zahráli standardní situaci a v blízkosti domácího brankáře hlavičkoval Niklas Stark, jeho pokus ale vypíchl Alexander Schwolow na rohový kop! Dosud největší šance utkání.
     
    24
    Dva hráči se nyní při hlavičkovém souboji srazili a nyní jsou oba na zemi a probíhá jejich ošetření. Chvíli se tak hrát nebude. Šlo o předchozí faul domácího hráče a hosté budou zahrávat volný přímý kop.
     
    22
    Gian-Luca Waldschmidt šel do úniku před hostující branku, ovšem Rune Jarstein si vyběhl ze své branky a dokázal ho o balon obrat. Hned na to ho odkopává směrem dopředu.
     
    21
    Nákop hostům z jejich poloviny směrem dopředu nevyšel. Balon odhlavičkovali domácí daleko od své brány a jdou útočit.
     
    20
    Po nepřesné střele hostů končí míč v moci domácích fotbalistů, kteří se ho snaží dostat z vlastní poloviny. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    18
    Amir Abraši vyslal jedovatou střelu, kterou v pádu chytil do rukavic hostující brankář. Ten tak nyní notně svůj tým podržel. Hned vrací míč do hry svým dlouhým odkopem.
     
    18
    Hostující Mittelstädt inkasuje žlutou kartu za podkopnutí protihráče.
     
    17
    Na druhé straně se do střely opřel jeden z domácích hráčů a míč zaletěl jen vysoko nad branku soupeře. Další akce Freiburgu, která nevypadala vůbec špatně.
     
    16
    Jordan Torunarigha si sbíhal do těsné blízkosti domácího brankáře, na míč ale nedosáhl. Ten končí za zadní čárou a odkopávat ho od svého zařízení bude Schwolow.
     
    15
    Nepovedlo se a do rychlého otočení hry na druhou stranu se vydali opět agilní hosté. Ti poté za polovinou domácích vybojovali volný přímý kop.
     
    14
    Hra pokračovala odkopem od branky Freiburgu a domácí hráči se tak vydávají do další útočné akce. Pokusí se tak ohrozit branku Runeho Jarsteina.
     
    13
    Autové vhazování tentokráte pro domácí fotbalisty, kteří tak mají šanci dostat se opět do blízkosti branky Herthy.
     
    12
    Znovu se dostali hosté na polovinu Freiburgu, ale příliš dlouho se tam nezdrželi. Obrana domácích byla pozorná a dostala míč až k hostující brance.
     
    11
    Po pravém křídle unikal Lukas Klünter. Míč mu však utekl, jeden z domácích ho zakopl do zámezí a je tu další autové vhazování pro Herthu z Berlína.
     
    10
    Zatím nesledujeme utkání, které by oku lahodilo. Je to spíše boj o míč na obou stranách. Ten mají nyní ve své moci hosté a míří do akce.
     
    8
    Nic z toho ale nebylo a bude tak následovat další odkop od hostující branky. Ten provede Rune Jarstein.
     
    7
    Také hosté faulovali a Freiburg bude zahrávat volný přímý kop.
     
    5
    Hosté zahrávali volný přímý kop po faulu domácích a kus před velkým vápnem. Ovšem trefili pouze připravenou zeď z fotbalistů Freiburgu.
     
    4
    Nils Petersen se opřel na levé straně do míče a ten letěl opět jen vedle hostující branky. Nicméně domácí Freiburg je zatím více aktivní.
     
    3
    Hosté naopak svou akci do konce nedotáhli a následuje tak pouze odkop od domácí branky, který provede Schwolow.
     
    2
    Hned ve druhé minutě se postaral o zajímavou šanci domácím Janik Haberer, jenž napálil míč v pokutovém území, ale ten končí jen vedle branky Herthy.
     
    1
    A hned založili akci, která však skončila ještě před velkým vápnem. O míč hosty obrala pozorná domácí obrana.
     
    1
    Domácí se hned dostali s míčem na polovinu soupeře, ale ti zakopli balon do zámezí a hosté budou zahrávat autové vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Lienhart, Heintz, Günter – Frantz (C), Abraši – Haberer, Waldschmidt, Grifo – Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Gondorf, Höler, Niederlechner, Schlotterbeck, Stenzel, Terrazzino.

    Hertha BSC: Jarstein – Stark, Rekik, Torunarigha – Klünter, Grujić, Lustenberger, Mittelstädt – Kalou, Duda, Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Dárdai, Jastrzembski, Pekarík, Maier, Plattenhardt, Skjelbred.

    Rozhodčí: Robert Schröder – Jan-Clemens Neitzel-Petersen, Florian Heft.
     
    Freiburg je momentálně na třináctém místě s dvaceti sedmi body a skóre 34:40. Pomalu to vypadá, že se v letošní sezóně udrží, jelikož má náskok na sestupovou pozici osm bodů. V posledním zápase ale prohrál v Leverkusenu 0:2.
    Hertha je momentálně na devátém místě se třiceti pěti body a skóre 37:34. Po vydařeném vstupu do sezóny je tady kolísává forma. V posledním zápase ale porazila v domácím prostředí 2:1 Mohuč.
     
    Ve 25. kole Bundesligy se proti sobě utkají týmy SC Freiburg a Hertha BSC. Naposled se spolu tato mužstva utkala v říjnu na půdě Herthy, kde ovšem zápas skončil remízou 1:1. Dnes se navíc bude hrát na Schwarzwald-Stadionu ve Freiburgu, který nabídne kapacitu pro 24 000 diváků. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí Robert Schröder a jeho asistenti Jan-Clemens Neitzel-Petersen a Florian Heft. Úvodní výkop je naplánován na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 27. Petersen (Grifo), 80. Ibišević (vla.) – 76. Ibišević (Torunarigha)

    Karty:   61. Schlotterbeck (FRE) – 18. Mittelstädt (HER), 43. Stark (HER), 59. Grujić (HER)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:17.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (30. Stenzel), Lienhart (46. Schlotterbeck), Heintz, Günter – Frantz (C), Abraši – Haberer, Waldschmidt (89. Gondorf), Grifo – Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Gondorf, Höler, Niederlechner, Stenzel, Terrazzino, Schlotterbeck.

    Hertha BSC: Jarstein – Stark, Rekik, Torunarigha – Klünter, Grujić, Lustenberger (46. Maier), Mittelstädt (63. Jastrzembski) – Kalou, Duda, Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Dárdai, Jastrzembski, Pekarík, Maier, Plattenhardt, Skjelbred.

    Rozhodčí: Robert Schröder – Jan-Clemens Neitzel-Petersen, Florian Heft

    Diváci: 24 000
    ocianews.com