Parma – Janov 1:0 (kon.) | Chievo – AC Milán 1:2 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
1:0 (0:0)
Janov CFC
Sobota 09.03.2019, 18:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanouškům italského fotbalu přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu sedmadvacátého kola Serie A. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na střetnutí mezi domácí Parmou a hosty z Janova!
     
    Parma Calcio 1913

    Ligový nováček má na kontě osm výher, šest remíz a dvanáct porážek. Se ziskem třiceti bodů se nachází na třináctém místě a vzhledem k dvanáctibodovému náskoku na osmnáctou Boloňu se zdá, že nebude mít žádné větší starosti s udržením prvoligové příslušnosti. Aktuální forma Parmy však má hodně daleko k ideálu. Svěřenci trenéra Roberta D´Aversy nevyhráli od 19. ledna. Od té doby odehráli dalších šest zápasů a odnesli si z nich jen dva body za divoké remízy 3:3 s Juventusem a Empoli. Parmě se paradoxně více daří na venkovních stadionech. Doma vyhrála z třinácti případů jen třikrát, naposledy 25. listopadu loňského roku. Za 26 kol nastřílel tento tým jen 28 branek. O 17 z nich se přitom postarali útočníci Gervinho a Roberto Inglese.
     
    Janov CFC

    Hostující klub vstoupil do roku 2019 porážkou 0:2 s AC Milán. Ta je pro něj zatím poslední, neboť z dalších šesti ligových zápasů hned čtyřikrát remizoval a dvakrát zvítězil nad Empoli a Laziem. Poslední dva zápasy Janova nebyly pro fotbalové fanoušky žádným velkým zážitkem, jak s Chievem tak s Frosinone totiž svěřenci hlavního kouče Cesare Prandelliho remizovali 0:0. Před sedmadvacátým kolem se Janov nachází na dvanáctém místě, přičemž má stejně bodů jako jeho dnešní soupeř. Napřed je jen díky lepšímu skóre, které je 32:41. Po nedávném odchodu kanonýra Krzysztofa Piąteka zůstala v ofenzivě Janova velká díra. Jeho nejlepším střelcem je momentálně Christian Kouamé, který má na kontě pouze čtyři přesné zásahy.
     
    1. vzájemný zápas

    07.10.2018
    Janov – Parma 1:3
    Branky
    : 6. Piątek – 16. Rigoni, 26. Siligardi, 30. Ceravolo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Dimarco – Kucka, Scozzarella, L. Rigoni – Siligardi, Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Frattali – Bastoni, Biabiany, Ceravolo, Dezi, Diakhatè, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sierralta, Sprocati.

    Janov CFC: Jandrei – P. Pereira, Romero, E. Zukanović, Criscito (C) – Bessa, Radovanović, Lerager – Lazović, Kouamé, A. Sanabria.
    Náhradníci: Marchetti, Vodišek – Biraschi, Dalmonte, Günter, Lakićević, Lapadula, Panděv, Gi. Pezzella, Rolón, Veloso.

    Rozhodčí: Sacchi – Peretti, Di Gioia.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali domácí, kteří nastupují v bíločerných, zatímco hosté v modročervených dresech.
     
    3
    Hostující kapitán Criscito nevystřelil z voleje vůbec špatně. Přízemní pokus z dálky přesto putoval do náruče připraveného Sepeho.
     
    4
    Daniel Bessa pěkně zakombinoval s Kouamém. Z úhlu ale minul zadní tyč a Luigi Sepe bude vykopávat.
     
    5
    Iacoponi oplatil Kouamému pár vteřin starý faul ze středu hřiště. Rozhodčí v úvodu zápasu zvolil jen slovní varování.
     
    6
    Janovští fotbalisté neměli klid na rozehrávku a museli vrátit míč až k brankáři Jandrei, který se představuje italskému publiku vůbec poprvé po přestupu z brazilského Chapecoense.
     
    7
    Nedovolený zákrok na Lukase Leragera dává hostům další šanci na rozjet postupného útoku.
     
    8
    Iacoponi nepustil dlouhý pas ke Kouamému. Míč propadl za koncovou čáru a zpět do hry ho uvede gólman Sepe.
     
    9
    Siligardiho centr akrobaticky odvrátil Zukanović. Kucka si pak nerozuměl s Dimarcem a Parma na chvíli o balón přišla.
     
    10
    Hodně nepřesný centr od Bessy, který o dobrých deset metrů minul ve vápně čekajícího Sanabriu. Znovu se rozehrává od domácí brány.
     
    11
    Srážka mezi Legarerem a Gagliolem byla posouzena jako faul hostujícího záložníka. Balón pro Parmu.
     
    12
    Jeden z domácích odcentroval jen do boční síťě, a tak zpod kotle janovských fanoušků bude uvádět míč do pohybu Jandrei.
     
    13
    Iacoponi srazil centr na roh, který rozehrál Criscito. Bývalý hráč Zenitu Petrohrad napoprvé našel jen Rigonino a druhým pokusem poslal míč až do autu.
     
    14
    Bruno Alves chtěl zrychlit hodně pomalou domácí rozehrávku. Nákop na Ingleseho však přetáhl až do zámezí.
     
    15
    Zatím nevýrazný Lazović nabral dobrou rychlost na pravé straně. Balón si ale předkopl až příliš a znovu je z toho jen odkop od Sepeho brány.
     
    16
    Parma marně hledá způsob, jak se posunout blíže hostujícímu vápno. Teď se o to měl postarat Gervinho, jenže o míč přišel.
     
    17
    A nevyšel ani další pokus. Přihrávka na levou postranní čáru se minula účinkem, z autu bude vhazovat Pedro Pereira.
     
    18
    Rigoniho zakřižoval Zukanović, jenž ve spolupráci se spoluhráči konstruktivně rozehrál a přesunul hru na polovinu Parmy.
     
    19
    Stále čekáme na nějakou větší šanci. Až na Criscitův pokus z voleje je k vidění velký boj s poměrně velkým počtem nepřesností.
     
    20
    Pereira zaváhal uprostřed hřiště. Gervinho táhl protiútok, jenže na hranici pokutového území mu byla vystavena hodně důrazná stopka.
     
    21
    Jandrei pokazil rozehrávku. Míč přeletěl Pereiru, který na něj čekal na postranní čáře.
     
    22
    Na hrací ploše zůstává sedět Matteo Scozzarella. Pravděpodobně bude muset dojít k jeho ošetření.
     
    23
    Nakonec se to obešlo bez zásahu domácího realizačního týmu. Ten jen z lavičky sleduje další pokus o překonání obrany Janova.
     
    24
    Criscito se už nemohl dívat na nemohoucnost hostující zálohy a sám nakopl míč na Sanabriu. Ten se snažil vybojovat aspoň roh, nicméně úspěšný nebyl.
     
    25
    Roberto Inglese se dostal za obranu a zčistajasna se ocitl úplně sám před Jandreie, kterého elegantně přehodil, jenže to už byl signalizován jasný ofsajd.
    25. Roberto Inglese (PRM)
     
    26
    Domenico Criscito zatleskal za přihrávku, která byla snad o dvacet metrů nepřesná. Luigi Sepe může pokračovat v tréninku dlouhých odkopů.
     
    27
    Dimarco dostal přetažený centr přesně na nohu. Pohotovou střelu ale zlikvidoval Jadnrei, který se stihl přesunout k pravé tyči.
     
    28
    Parma rozehrála hned dva rohové kopy, ale ani jeden z nich nenadělal defenzivě hostujícího celku sebemenší problémy.
     
    29
    Drtivou většinu akcí táhne Janov po levé straně, kde je hodně aktivní Domenico Criscito. Pedro Pereira se na druhé straně dopředu moc nehrne.
     
    30
    Držení míče: 49% – 51%.
     
    31
    Žádný skvělý fotbal to do tohoto okamžiku nebyl. Obě obrany pracují naprosto perfektně, zatímco zbytek hráčů je není schopen pořádně prověřit.
     
    32
    Hosté přenesli hru doleva, kde byl Bessa okamžitě dostoupen Iacoponim. Míč šel do autu od domácího beka, takže Janov vhazuje nedaleko od vápna.
     
    33
    Z akce nalevo od šestnáctky vytěžili hosté roh rozehraný Criscitem. Klíčový hlavičkový souboj však precizně zvládl Riccardo Gagliolo.
     
    34
    Danko Lazović byl zdvojený a musel vzít zavděk získaným autem. Janov pokračuje v dobývání domácí defenzivy.
     
    35
    Kouamé vracel míč Bessovi, který mu ho dal do vápna. Hráč Parmy tento úmysl přečetl a po faulu na Ingleseho už hraji muži v bíločerném.
     
    36
    Sepe milimetrově přesným odkopem našel Siligardiho. Ten si ale nedokázal vyměnit míč s Iacoponim a hosté znovu vhazují.
     
    38
    Siligardi si elegantně přehodil míč nad hlavou Criscita, který jej fauloval. Scozzarella pak odcentroval na Ingleseho, který si pravačkou balón zpracoval a levačkou akrobaticky zakončil mimo zadní tyč.
    38. Roberto Inglese (PRM)
     
    39
    Lazović si ve středovém kruhu doslova vyšlápl na zkušeného útočníka Gervinha, který se zatím nedostává moc do hry.
     
    40
    Velký boj o střed hřiště dopadl lépe pro Parmu, která je v poslední pětiminutovce výrazně aktivnější. Rozhodně se ale nedá říct, že by se Jandrej musel strachovat o čisté konto.
     
    41
    Gervinho a Inglese unikli hostující obraně, jenže brejk dvou na gólmana zakončit nemohli. Útočník z Pobřeží slonoviny vybíhal z těsného ofsajdu.
     
    43
    Ivan Radovanović hrál s nebezpečně zvednutou nohou. Scozzarellu zřejmě trefil kopačkou do hlavy a vyfasoval kvůli tomu žlutou kartu
     
    44
    Všichni hráči Janova jsou za balónem a jenom přihlíží, jak obranná linie Parmy pomaloučku rozehrává.
     
    45
    Criscito podpořil Kouamého v útoku po levém křídle. Matteo Scozzarella jeho centr srazil na roh, který rozhodčí nenechali rozehrát.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas, ve kterém bylo hodně znát, že se potkávají dva rovnocenní tabulkoví sousedé. Vypíchnout se dají jen dva okamžiky před hostující brankou. Dimarcovo zakončení po přetaženém centru Jandrei vyrazil a o pár minut později jen přihlížel Ingleseho nepřesné akrobatické střele. Parma se jinak snaží podnikat úniky za obranu, které už několikrát nevyšly kvůli těsným ofsajdům.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neprovedl před začátkem druhého poločasu žádnou změnu v sestavě, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    Slovenský středopolař Juraj Kucka měl v úmyslu vysunout útočníka Ingleseho. Tomu ale dal až moc prudkou nahrávku, která skončila v autu.
     
    49
    Pereira ještě doběhl Lazovićovu přihrávku. Nesnadným centrem z koncové čáry ale posadil míč na hlavu bránícího hráče Parmy.
     
    50
    Lukas Lerager se nepříjemně střetl s Rigonim koleno na koleno. Hlavní rozhodčí přerušuje hru a zve na trávník oba realizační týmy.
     
    51
    Sanabriovi se otevřela osa hřiště, odkud roztáhl hru doleva. Centr Criscita pak v důležitý okamžik srazil na roh Bruno Alves.
     
    52
    Ani standardní situace nepomohla Janovu k vytvoření nějaké šance. Stále tak platí, že nejnebezpečnější byla Criscitova střela z voleje v úplném úvodu zápasu.
     
    53
    Právě Criscito rozehrával další standardku z hloubi pole. Jednalo se o centr, po kterém byl odpískán útočný faul na vybíhajícího brankáře Sepeho.
     
    54
    Christian Kouamé byl zezadu faulován Icaoponim. Znovu je pískáno proti Parmě, která se na startu druhé půle dostává pod výrazný tlak.
     
    55
    Criscito centroval před branku, kde opět zaúřadoval Bruno Alves. Naprosto totožná situace se stejným obsazením nastala i po rohovém kopu.
     
    56
    Dlouhý aut od Pedra Pereiry nenašel nikoho v modročerveném dresu. Míč se vrátil až k Jandreiovi, který ho nakopává zpět k domácímu vápnu.
     
    57
    Poprvé po změně stran se na polovině soupeře usadila také Parma. Musí ale útočit do plných a zatím nenachází žádné skulinky.
     
    58
    Scozzarella přenechal míč Dimarcovi, který zleva centroval, ale ani on nenašel nikoho ve stejném dresu. Janov rychle přechází do protiútoku.
     
    59
    Jenže ani z tohoto mráčku gólově nezapršelo. Criscito přetáhl centr natolik, že z opačného konce hřiště vhazuje Dimarco.
     
    60
    Držení míče: 45% – 55%.
     
    61
    Kouamého přeletěl vysoký míč a než se stihl pořádně zorientovat, tak už ho měli pod kontrolou obránci Parmy.
     
    62
    Dimarco vytloukl bloky prvního protihráče, čímž získal pro domácí celek výhodu rohového kopu. Scozzarella centr přetáhl a Kucka pak byl na pravé straně učebnicově odzbrojen Zukanovićem.
     
    63
    Pedro Pereira centroval do vápna, kde z nerozhodného souboje mezi Sepem a Kouamém mohl těžit Sanabria. Ten se položil do akrobatického zakončení, jenže přestřelil.
     
    64
    Cristian Gabriel Romero zakřižoval Ingleseho. Těsně před vápnem se asi dotkl míče rukou, ale rozhodčí si toho nevšimli.
     
    65
    Bessa se rozčiluje sám na sebe po nepřesné přihrávce na Criscita. I ve druhé půli oba týmy v přechodové fázi hodně kazí.
     
    66
    Ofenzivní nemohoucnost korunoval Federico Dimarco dalekonosnou křižnou střelou, která kromě hostující branky skoro minula i rohový praporek.
     
    67
    Největší šance Janova! Sanabria parádně sklepl Lazovićův centr na lépe postaveného Leragera, který ve vynikající pozici vypálil jen vedle branky.
    67. Lukas Lerager (JAN)
     
    68
    Matteo Scozzarella ve středovém kruhu stáhl k zemi Sanabriu a od této chvíle bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    69
    Další hostující roh a další snadná práce pro obranu Parmy, která zlikvidovala i tento Criscitův centr na bližší tyč.
     
    70
    A ještě jeden centrovaný balón vyrobený na levém křídle. Sanabriovi chybělo jen pár centimetrů, aby se dostal k hlavičce.
     
    71
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Matteo Scozzarella, přichází Jonathan Biabiany.
     
    72
    Nově příchozí Biabiany se hned zapojil do hry. Potáhl míč po pravé autové čáře, avšak Inglese se k jeho krátkému centru neměl šanci dostat.
     
    74
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Daniel Bessa, přichází Esteban Rolón.
     
    75
    Kucka zachytil jednu z mnoha přihrávek a společně s Gervinhem vyrazil do protiútoku. Slovenský fotbalista jej sám zakončil, ale hosté mu střelu zablokovali.
     
    77
    Ani Roberto Inglese před defenzivu Janova neprošel. Do cesty se mu postavil Zukanović a nakonec musí být rád za zisk rohového kopu.
     
    78
    Parma právě vstřelila branku!
    Domácí se nějakou čtvrthodinu před koncem zápasu dostávají do vedení! JURAJ KUCKA se probil k hlavičce po centru Dimarca a trefil břevno. Rigoni ve snaze o dorážku na míč nedosáhl, ovšem slovenský záložník už ano a z bezprostřední blízkosti nekompromisně vypálil do sítě klubu, ve kterém několik let úspěšně působil.
    78. Juraj KUCKA - 1:0
     
    79
    Hlavní sudí se ještě radil s videorozhodčím, neboť se mohlo zdát, že Rigoni zasáhl míč rukou. Opak ale byl pravdou a domácí gól platí!
     
    81
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Ivan Radovanović, přichází Goran Panděv.
     
    82
    Moc času na odpověď Janov nemá. Do karet mu nehraje ani dosavadní průběh zápasu, ve kterém si vytvořil jen jednu větší šanci.
     
    83
    A znovu je tu skoro tradiční obrázek, kdy hosté drží míč uprostřed hřiště a Parma brání v naprosto kompaktním obranném bloku.
     
    84
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Alessandro Bastoni.
     
    85
    Bruno Alves se postavil před rozběhnutého Pandeva, kterého zasáhl rukou do obličeje. Hlavní sudí měl žlutou kartu vytaženou ještě dřív, než zkušený Makedonec spadl na zem.
     
    86
    Přímý kop z nějakých dvaceti metrů rozehrál Danko Lazović. Nepříznivý stav z pohledu Janova ale nezměnil, protože vypálil kousek nad břevno.
     
    87
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Luca Siligardi, přichází Francisco Sierralta.
     
    87
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Pedro Pereira, přichází Gianluca Lapadula.
     
    88
    Danko Lazović operoval napravo od pokutového území. Těžko říct, zda centroval nebo střílel, každopádně míč nasměroval jen za branku.
     
    89
    Janov se usadil na polovině soupeře. Stále ale postrádá nějaký moment překvapení, který by vedl k překonání domácí obrany.
     
    90
    K velké nelibosti domácích fanoušků bylo oznámeno, že se druhá půle nastavuje o celých šest minut!
     
    90+1
    Parma se vymanila z tlaku a jednoduše se dostala do protiútoku. Táhl jej Gervinho, kterému se po celou dobu nabízel Rigoni. Útočník z Pobřeží slonoviny ale šel do kličky a z úhlu přestřelil! Obrovská zlost jeho spoluhráčů je velmi snadno pochopitelná, tahle akce měla skončit gólem!
    90+1. Gervinho (PRM)
     
    90+2
    A div, že za tuhle sobeckost nebyl domácí tým potrestán. Kouamé se nějakým způsobem uvolnil ke střele zevnitř vápna a jen o kousek přestřelil horní tyč.
     
    90+3
    Lazović mohutně napřáhl ke střele z voleje. Luigi Sepe ale nemusel zasahovat, protože ránu zablokoval Riccardo Gagliolo.
     
    90+4
    Inglese se vrátil do obrany, jenže kousek před velkým vápnem mu byl odpískán faul na Leragera. Janov má k dispozici další přímý kop.
     
    90+5
    Ervin Zukanović podlehl tíze okamžiku a místo Sepeho branky trefil jen diváky stojící v janovském kotli.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Druhá půle už byla o něco atraktivnější. Janov v ní měl více ze hry, ale když už se konečně propracoval do dobré šance, tak Legarer v zakončení selhal. Rozuzlení celého střetnutí přišlo na řadu v 78. minutě, kdy Juraj Kucka dorazil svou vlastní hlavičku a poslal tím do kolen klub, za který v minulosti odkopal 122 ligových zápasů. Dvaatřicetiletý Slovák zařídil Parmě první výhru od 19. ledna a minimálně do zítřka ji posunul na jedenácté místo. Janov naopak potřetí za sebou nevyhrál a zůstává až třináctý.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:05:47)

    Michal Břuchanský

    Branky: 78. Kucka

    Karty:   68. Scozzarella (PRM), 85. Alves (PRM) – 43. Radovanović (JAN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 12:13.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Dimarco (84. Bastoni) – Kucka, Scozzarella (71. Biabiany), L. Rigoni – Siligardi (87. Sierralta), Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Frattali – Bastoni, Biabiany, Ceravolo, Dezi, Diakhatè, Gazzola, Gobbi, Pepín, Schiappacasse, Sierralta, Sprocati.

    Janov CFC: Jandrei – P. Pereira (87. Lapadula), Romero, E. Zukanović, Criscito (C) – Bessa (74. Rolón), Radovanović (81. Panděv), Lerager – Lazović, Kouamé, A. Sanabria.
    Náhradníci: Marchetti, Vodišek – Biraschi, Dalmonte, Günter, Lakićević, Lapadula, Panděv, Gi. Pezzella, Rolón, Veloso.

    Rozhodčí: Sacchi – Peretti, Di Gioia
    thejrc.org