Písek – Králův Dvůr 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Domažlice 1:0 (kon.) | Převýšov – Dobrovice 2:1 (kon.)
Litoměřicko – Zápy 1:0 (kon.) | Živanice – Vltavín 0:2 (kon.) | Ústí n/O – Olympia Radotín 0:0 (odl.)
konec
FK Litoměřicko
1:0 (0:0)
SK Zápy
Sobota 09.03.2019, 10:30 • Litoměřice • Česká fotbalová liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Litoměřicka, které dokázalo porazit vedoucí celek soutěže poměrem 1:0. I ve druhém poločasu měli hostující hráči územní převahu, avšak stále se nedokázali dostat k ničemu vážnějšímu. Litoměřicko se bránilo opravdu zodpovědně, navíc podnikalo rychlé protiútoky, přičemž jeden z nich skončil kýženou brankou, o kterou se postaral Dolejší. Koncovka utkání nám nabídla tlak Záp, domácí ale odolali. (12:24:10)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává David Zajac (FK Litoměřicko).
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází David Dura.
     
    90+2
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, což domácímu celku plně vyhovuje. Navíc si dalším faulem provinil Duben, který utkání moc nezvládá.
     
    90+1
    Ordelt poslal míč daleko na druhou stranu, kde si v osobním souboji pomáhal rukama Pávek. Litoměřicko tak vybojovalo další standardku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Martin Jelínek (SK Zápy).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hostujícímu celku se krátí čas. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Jan Štefko, přichází David Zajac.
     
    88
    Putz se postaral o dalekonosný nákop k opačné šestnáctce, který směřoval na urostlého Diase. Ten se ale nedokázal prodrat kolem Krištofa.
     
    86
    Následoval další rohový kop, který směřoval na hlavu Dos Santose, jenž ještě prodlužoval za sebe. Tam se ale Jelínkovi nepodařilo kloudně odcentrovat.
     
    85
    Až nyní se k pohotové hlavičce natlačil Duben, který nechal vyniknout domácího brankáře Ordelta, jenž dokázal vyrazit míč nad horní konstrukci.
     
    84
    Hašek posílal centr do přehuštěného prostoru, kde zasahoval jeden z protihráčů. Na druhé straně se zrodil protiútok, Krištof ale nevyzrál na Pávka.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Litoměřicko stále vede o jednu branku. Navíc se hosté stále nedostali k ničemu vážnějšímu.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Jiří Duben (SK Zápy).
     
    82
    Štefko kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy, avšak k ničemu nebezpečnému to nedošlo. Krátce poté jsme sledovali tvrdý střet dvou protihráčů.
     
    81
    Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Jan Jelínek, který taktickým způsobem poslal k zemi Vernera. Domácí s rozehrávkou nespěchají.
     
    80
    Střídající Dos Santos uháněl s míčem po pravém křídle, avšak nakonec si ho ukopl ven z hrací plochy. To vše znamená, že domácí budu vhazovat.
     
    79
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Václav Svoboda, přichází Higor Dos Santos.
     
    79
    O autové vhazování z pravé strany se postaral Hašek, který si narazil s vedle stojícím Diasem. Následný centr skončil v rukavicích brankáře Ordelta.
     
    78
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Dominik Dolejší, přichází Jakub Greš.
     
    78
    Po pravém křídle si to namířil Bulíř, který se dostal až do pokutového území, kde jeho přihrávku na Dolejšího dokázal zablokovat Duben.
     
    77
    Dolejší mohl přihrávkou oslovit naprosto volného Valentu, avšak tento záměr přečetl jeden z hostujících hráčů. Zápy ale mají problémy s přechodem.
     
    76
    Hodně pohotovým způsobem se do míče opřel hostující Hašek, jehož rána pravačkou ale vystoupala vysoko nad branku, Ordelt tak nemusel zasahovat.
     
    75
    Málem se zrodil rychlý protiútok, který ale včas dokázal ukončit vracející se Hakl. Litoměřicko si ale vybojovalo rohový kop, který odvracel urostlý Jukl.
     
    74
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Richard Jukl, přichází Dias Do Nascimento Serafim Lucas.
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází František Hakl, přichází Petr Putz.
     
    73
    Byl to právě Hašek, kdo rozehrával rohový kop z levé strany. Jeho centr směřoval na hlavu Hrona, před kterým ale dokázal zasáhnout Štefko.
     
    72
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Patrik Valenta.
     
    71
    S míčem si zahrál také brankář Frydrych, který rozehrál na pravou stranu, kde se nacházel hodně aktivní Hašek. Litoměřicko ale brání na jedničku.
     
    70
    Navíc jsme sledovali standardní situaci v podání hostujícího celku. Tentokráte se nejvýše do vzduchu dokázal vyšplhat Ippolito, který poslal míč do bezpečí.
     
    69
    Další kolmice tentokráte směřovala na Dolejšího, který se do akce raději nezapojil, neboť se v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Nyní v roli posledního hráče fauloval hráč Záp, překvapivě se ale o faul nejednalo.
     
    63
    Záhy jsme sledovali centrovanou nabídku z pravé strany, která pouze proletěla pokutovým územím. K autovému vhazování se tedy staví Šimkovský.
     
    62
    Na druhé straně to z velké vzdálenosti zkoušel domácí Verner, který ale mířil přímo doprostřed branky, což bylo pro Frydrycha snadné sousto.
     
    61
    K rohovému kopu se postavil Hašek, který kroutil míč do nebezpečného prostoru. Balón se ještě prodloužil na Hakla, jehož akrobatický pokus skončil vedle.
     
    60
    Před malým momentem se vyznamenal domácí brankář Ordelt, který na přední tyči pohlídal zakončení v podání Eliáše. Následovat bude rohový kop.
     
    59
    Hron přeposlal přihrávku do pokutového území na Haška, jehož přízemní centr trefil obětavého protihráče. Následně to domácí opět zvládli.
     
    58
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali celkem dlouhou dobu, nyní jsou na tahu hostující hráči, kteří mají na vyrovnání ještě dostatek času.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Marek Hanuš (FK Litoměřicko).
    57. DOLEJŠÍ - 1:0
     
    57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Rychlý protiútok přinesl dalekonosný nákop za obranu, načež si ještě na levou stranu seběhl Štefko, který celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na DOMINIKA DOLEJŠÍHO, jenž v poklidu zamířil do prázdné branky.
     
    57
    Jeho nadýchaná nabídka se snášela do malého vápna, kde málem na ní dosáhl Hakl. Jeho prodloužení kulatého nesmyslu skončilo vedle branky.
     
    56
    Nyní na zeleném pažitu skončil hostující záložník Eliáš, který si vymodlil nedovolený zákrok. K rozehrávce standardní situace se staví Svoboda.
     
    55
    Nepřesnost také v domácí kombinaci, přičemž u postranní čáry zasahoval hostující Pávek. Následně si ale obrannou povinnost splnil Jan Jelínek.
     
    54
    U středového kruhu za sebe prodlužoval míč Svoboda, kterému se ale nepodařilo najít nikoho ze spoluhráčů. Pasáž plná nepřesností pokračuje.
     
    53
    Rozehrávky se ujal domácí brankář Ordelt, který se rozhodl odkopnout míč na druhou stranu hrací plochy, přičemž se Dolejší nacházel v ofsajdu.
     
    52
    Následně to po pravém křídle zkoušel hostující Jukl, kterého u postranní čáry ale dokázal pokrýt Hanuš. Krátce poté prvně jmenovaný fauloval.
     
    51
    Do pokutového území Litoměřicka se snášel další centr, na který si tentokráte naskočil Ippolito. Jeho odvrácení směřovalo do bezpečnějšího prostoru.
     
    50
    Průniková přihrávka směřoval na Svobodu, který se ještě ve skluzu pokoušel trefit padající míč, avšak místo toho zasáhl pouze nohu Rubeše.
     
    49
    Hrací předmět se snášel na levou stranu, kde se nacházel Jan Jelínek, kterému ale míč uskočil do zámezí. Následovat bude autové vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Štefko, který u středového kruhu fauloval Hrona. Hosté ihned rozehráli.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem nezáživnou podívanou, přičemž postupem času měly více ze hry hráči Záp, jenž se dostal k jedné vyložené šanci, avšak brankář Ordelt zasahoval velice pohotově. Litoměřicko se snaží vycházet ze zajištěné defenzívy, což se zatím daří, směrem dopředu to ale není vůbec ideální, obrana soupeře totiž nepřipustila žádné větší nebezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Do konce poločasu nezbývá moc času, branky se zatím zřejmě nedočkáme. Nyní se k rozehrávce volného kopu staví hostující brankář Frydrych.
     
    43
    O vzdušnou nabídku se před malým momentem postaral hostující Jan Jelínek, který nenašel hlavu Jukla, nýbrž pouze rukavice brankáře.
     
    41
    Do vzdušného se dostával Dolejší, který na vlastní osobu vybojoval nedovolený zákrok. Litoměřicko se po delší době dostává ke standardce.
     
    40
    Míč se ocitl za postranní čárou, vhazovat tak budou domácí hráči. Postaral se o to Hanuš, který ale našel pouze kopačku jednoho z hráčů Záp.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Sledujeme pasáž plnou nepřesností, tentokráte bude od své branky rozehrávat Ordelt. Dost možná to vypadá na dalekonosný odkop od branky.
     
    37
    Autové vhazování z levé strany obstaral domácí Ippolito, který si pro spolupráci vybral Hanuše. Ten pro změnu přenášel hru na pravou stranu hrací plochy.
     
    36
    Záhy přišel další faul, tentokráte se provinil domácí obránce Ippolito, který v hlavičkovém souboji fauloval Jukla. Zápy budou zahrávat další standardku.
     
    35
    Ten nenabídl nic nebezpečného, avšak následoval rohový kop z pravé strany. Míč se snášel do malého vápna, kde zasahoval domácí kapitán Šimkovský.
     
    34
    Kousek od pokutového území si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Verner, který trefil do nohy Hrona. Následovat bude standardka z pravé strany.
     
    29
    Ani v kombinaci hostujícího celku nebylo moc přesnosti, hrací předmět totiž skončil až u brankáře Ordelta, který i tentokráte rozehrával do strany na Rubeše.
     
    28
    Avšak Verner vyprodukoval až příliš prudkou přihrávku, což bylo na Štefka příliš. Druhý jmenovaný pouze píchl balón k brankáři Frydrychovi.
     
    27
    Na opačnou stranu se chtěl prodrat Dolejší, kterému u postranní čáry nevyšel manévr kolem Pávka. Následovat bude autové vhazování od Šimkovského.
     
    26
    První šance tohoto zápasu! Jeden z hráčů Záp napřáhl z hranice pokutového území, táhlou ránu dokázal brankář Ordelt zneškodnit.
     
    25
    Hned dvě žluté karty pro domácí hráče, v obou případech se jednalo o nedovolené zákroky.
     
    24
    Rubeš celkem dlouho váhal s přihrávkou, přičemž se nakonec pokoušel najít Bulíře, kterému nevyšel první kontakt s míčem. Hrají tak hostující hráči.
     
    23
    Ippolito celkem odflákl rozehrávku, avšak soupeř se k ničemu vážnějšímu nedostal. Naopak Duben raději přihrával až na kopačku brankáře Frydrycha.
     
    22
    Žlutou kartu dostává František Hakl (SK Zápy).
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím nepřinesla žádnou branku. Zápy působí aktivnějším dojmem, avšak k ničemu nebezpečnému se zatím nedostaly.
     
    20
    Domácí brankář Ordelt se tak postaral o další odkop od branky, který posílal na Štefka. Ten si v souboji pomohl rukama, což uviděl také hlavní sudí.
     
    19
    Na opačné straně hrací plochy jsme sledovali další rohový kop. Na zadní tyči si na míč naskakoval Martin Jelínek, který hlavičkoval vysoko nad.
     
    18
    Hanuš se sympaticky prodral k hranici pokutového území, kde ale skončil na zemi. Zřejmě se mohlo pískat, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    17
    Na řadu tak přišel další rohový kop, který se pro změnu kroutil přímo do branky. Ordelt raději boxoval před sebe, posléze Hanuš odkopával do bezpečí.
     
    16
    Zápy si dokonce vybojovaly úvodní rohový kop. K rozehrávce se postavil Svoboda, jehož centr na přední tyči prodlužoval Hakl, avšak míč zastavil protihráč.
     
    15
    Na poslední chvíli nyní zasahoval domácí Ippolito, který za sebe nepustil Jukla. V opačném případě bychom sledovali stoprocentní příležitost.
     
    14
    Litoměřicko se dostalo ke zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině. Nakonec to Rubeš zkoušel nabídkou na Dolejšího, jenž ale neuspěl.
     
    13
    Ippolito se snažil rozehrát konstruktivně po zemi, což mu tak nějak vyšlo. Posléze se nákop snášel na Dolejšího, který ale ve vzduchu nedokázal uspět.
     
    12
    Hakl musel jednat hodně rychle, při rozehrávce ho totiž napadal domácí Bulíř. Zápy raději poslaly míč na druhou stranu, kde zasahoval Šimkovský.
     
    11
    Svoboda si dělal prostor u pokutového území, jenomže přitom fauloval Hanuše. To uviděl také hlavní sudí, který odpískal nedovolený zákrok.
     
    10
    Včas se do obrany vrátil domácí Štefko, který navíc trefil nohu napadajícího protihráče, od které se hrací předmět odrazil za postranní čáru.
     
    9
    Také Ordelt se dostal k rozehrávce od své branky, přičemž rozehrál po zemi. Následně se kolmice snášela do volného prostoru, kam přispěchal Frydrych.
     
    8
    Na řadu přišel rohový kop pro domácí, o který se postaral Hanuš. Míč padal k zadní tyči, kde ho nedokázal trefit Bulíř. Frydrych okamžitě nastartoval kontr.
     
    7
    Duben raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Frydrycha, který okamžitě odkopával od branky. Krátce poté si Litoměřicko vybojovalo aut zprava.
     
    6
    Nákop směřoval na levou stranu, kam si nabíhal hostující Svoboda. Před ním ale dokázal zasáhnout kapitán Šimkovský, který vybojoval odkop od branky.
     
    5
    Do pokutového území si nabíhal Jan Jelínek, který ale míč vůbec netrefil. Na opačné straně skončil na zemi Bulíř, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    4
    Ve středu hrací ploch si hodně ostrým zákrokem pomohl domácí Krištof, který dohrál Hrona. Následovat bude standardní situace od půlící čáry.
     
    3
    Hned v úvodu si s míčem zahrál domácí brankář Ordelt, který na jistotu rozehrál do strany, kde se ke vzdušné nabídce nedokázal dostat Dolejší.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Verner, Šimkovský (C), Hanuš, Surmaj, Štefko, Krištof, Dolejší, Bulíř, Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Zajac, Dura, Valenta, Greš

    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Duben, Pávek, Hakl, Hron, Eliáš, M. Jelínek (C), J. Jelínek, Svoboda, Jukl
    Náhradníci: I. Doležal, Balvín, Putz, M. Doležal, Macek, Dias, Dos Santos

    Rozhodčí: Ježek – Arnošt, Novotný.
     
    SK Zápy

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěže. Zápy mají na první pozici už desetibodový náskok, což je více než slibné. Zápy v tomto ročníku ztratily body pouze ve dvou případech, dalších patnáct zápasů přineslo vítězství. Hostující celek dnešního utkání zvládl poslední kolo, ve kterém zajížděl na hřišti Písku, odkud si odvezl výsledek 3:2. Zápy jsou vůbec nejlepším celkem na hřišti soupeřů, z odehraných osmi zápasů vyhrály hned sedmkrát, navíc pouze jednou prohráli. Zápy tak budou do tohoto zápasu vstupovat v roli favorita, Litoměřicko může pouze překvapit.
     
    FK Litoměřicko

    Fotbalisté Litoměřicka letos předvádějí již klasické výkony, které v tuto chvíli stačí na dvanáctou pozici. Litoměřicko má na svém kontě dvaadvacet bodů, od sestupového pásma je dělí dostačujících sedm bodů. Domácí celek dnešního utkání v posledním ligovém utkání dokázal zvítězit, uspěl totiž na hřišti Živanic, kde dokázal vyhrát výsledkem 1:0. Litoměřicko se v tabulce domácích celků řadí na desátou pozici, přičemž na svém stadionu odehrálo už osm zápasů, ve kterých hned pětkrát zvítězilo. Poslední domácí zápas ale zrovna moc nevyšel, Litoměřicko totiž nestačilo na Vyšehrad.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga startuje druhou polovinou sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Litoměřicko a SK Zápy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 57. Dolejší

    Karty:   25. Krištof (LTM), 25. Dolejší (LTM), 57. Hanuš (LTM), 90+4. Zajac (LTM) – 22. Hakl (ZAP), 83. Duben (ZAP), 90. Jelínek (ZAP)


    FK Litoměřicko: Ordelt – Ippolito, Verner (90+2. Dura), Šimkovský (C), Hanuš, Surmaj (72. Valenta), Štefko (88. Zajac), Krištof, Dolejší (78. Greš), Bulíř, Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Zajac, Dura, Valenta, Greš

    SK Zápy: Frydrych – Hašek, Duben, Pávek, Hakl (74. Putz), Hron, Eliáš, M. Jelínek (C), J. Jelínek, Svoboda (79. Santos), Jukl (74. Lucas)
    Náhradníci: I. Doležal, Balvín, Putz, M. Doležal, Macek, Dias, Dos Santos

    Rozhodčí: Ježek – Arnošt, Novotný
    ocianews.com