Olomouc – Liberec 2:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 11.03.2019, 18:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý poločas nakonec přinesl velmi atraktivní fotbal, když se sice nejprve Olomouc dostala k navýšení svého náskoku zásluhou parádní rány Nešpora, nicméně Slovan zvládl ještě přes obrovskou útočnou snahu vsítit kontaktní trefu, když se přeci jen prosadil v zápase fantasticky hrající Libor Kozák. Koncovku si však po taktické stránce Sigma pohlídala, zejména je nutné vyzdvihnout úlohu brankáře Miloše Buchty, který domácím zachránil tři body. Sigma tak putuje rázem na deváté místo tabulky, Liberec zůstává zatím osmý. Ode mě je to z prochladlé Olomouce vše, přeji hezký zbytek večera.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:20.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácím se podařilo vyhodit míč za půlící čáru, Slovan však sprintuje znovu zpět a chce ještě se zápasem něco udělat.
     
    90+1
    Slovan dostává možnost rohu, do vápna míří i Nguyen! Rozhodčí ještě musí uklidňovat strkanice v šestnáctce. Navíc podle všeho bylo ve hře i video kvůli předchozímu pádu Kozáka ve vápně, protože sudí Orel ještě vyčkával s povolením k odehrání rohového kopu.
     
    90
    Sudí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Na řadě je poslední střídání ze strany Sigmy. Místo Tomáše Zahradníčka míří na hřiště Milan Lalkovič.
     
    89
    Slovan má obrovský tlak! Buchta musel ve vápně předvést pořádnou dávku akrobacie a tvrdých loktů, když se nadvakrát po standardce kopané po faulu na Kozáka vrhl do skrumáže. Celou akci nakonec ukončil nepovedeným centrem Oscar.
     
    88
    Na Hanácích je už dost vidět, že si nechtějí závěr zápasu nechat utéct. Jejich taktické machinace tak spíše odvracejí hrozící nebezpečí, Slovan ale stále cítí šanci na bod.
     
    86
    Hanáci si připravili druhé střídání. Na hrotu útoku tak nahradil Martina Nešpora agilní Jakub Yunis.
    86. Libor KOZÁK - 2:1
     
    86
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je tu pořádné drama! Hanáci totiž zaspali na ose hřiště, kde se dokázal prosadit za obrannou linií LIBOR KOZÁK jako správný lídr týmu. I přesto, že napoprvé napálil liberecký bomber ze zadních řad balón jen do Buchty, dorážka vyšla útočníkovi Slovanu na výbornou. Olomoucký brankář ležel na opačné straně brány.
     
    86
    Petar Musa se dostal na pravé straně k trošku většímu volnému prostoru, avšak jeho centr na osu mu příliš nevyšel. Buchta bez potíží zasahuje.
     
    85
    Slovan se stále snaží jakkoli rozhodit olomouckou defenzívu, jenomže tlak na soupeřův val mu moc nevychází. Domácí už nechtějí hrát na riziko a spíše klidní svou rozehrávku.
     
    84
    A znovu Miloš Buchta. Domácí brankář předvedl velmi dobrý přehled, když rychle zaskočil pro vysoký centr. Liberec tak nyní selhává právě na jeho osobě.
     
    83
    Liberec začíná pořádně tlačit! Beneš se tak musel v této chvíli pořádně ohánět, aby odpálil co nejrychleji poskakující balón u levé tyče. Slovan bude kopat další roh.
     
    82
    Buchta znovu musel ve vápně velmi urgentně zasahovat, když se proti němu vznesl zajímavý centr od Oscara. Domácí brankář ale zvládl zasáhnout a míč vyboxovat mimo vápno.
     
    Dnešní utkání sleduje 2832 diváků.

    Johan Čáp

    Branky: 30. Beneš (Zahradníček), 55. Nešpor (Zahradníček) – 86. Kozák

    Karty:   72. Kalvach (OLO) – 50. Potočný (LIB), 66. Hybš (LIB)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:20.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Chvátal, Beneš, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (90. Lalkovič), Houska, Kalvach, Plšek, Texl (60. Falta) – Nešpor (86. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Lalkovič, Yunis, Štěrba, P. Dvořák, Polom, Falta.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník (68. Oršula), Mikula, Karafiát, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný, Sýkora (56. Musa), Pešek (46. Malinský) – Kozák.
    Náhradníci: Knobloch – Malinský, Oršula, Musa, Mara, Lehoczki, Nešický.

    Rozhodčí: Orel – Nádvorník, Mokrusch

    Diváci: 2832
    bahis siteleri