Düsseldorf – Frankfurt 0:3 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
0:3 (0:0)
Eintracht Frankfurt
Pondělí 11.03.2019, 20:30 • Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf) • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Frankfurt opět zvítězil, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera nebo dobrou noc, pokud se chystáte do říše snů. (22:31:52)
     
    Sledovali jsme velice zajímavý zápas, který nakonec krutým výsledkem pro domácí Düsseldorf. Utkání bylo dlouho vyrovnané a vypadalo to, že Fortuna dokonce vyrovná. Ovšem Rouwen Hennings spálil vyloženou šanci, a tak v nastavení přišel dvojitý trest. Střídající Sébastien Haller se totiž dvakrát prosadil a dal výsledku konečnou podobu.

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Düsseldorf zůstává jedenáctý. Naopak Frankfurt se posunul zpátky na páté místo a dobře se naladil na čtvrteční odvetu Evropské ligy, kterou odehraje na půdě italského Interu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Jetro Willems.
    90+3. Sébastien HALLER - 0:3
     
    90+3
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně krutý výsledek pro domácí celek! Na pravé straně předvedl svou maximální rychlost Filip Kostić, jenž krosovou přihrávkou našel na zadní tyči SÉBASTIENA HALLERA. Ten se jako střídající hráč prosazuje podruhé v nastaveném čase. Asistence: Filip Kostić.
    90+1. Sébastien HALLER - 0:2
     
    90+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Výbornou přihrávku za obranu předvedl Gonçalo Paciência, jenž vyslal do úniku střídajícího spoluhráče. SÉBASTIEN HALLER si pak z obrany Düsseldorfu udělal dobrý den, když před brankářem zastavil, hodil si míč na střed a zakončením poslal míč za brankovou čáru. Asistence: Gonçalo Paciência.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    A opět se ozývá z tribun pískot a žádost o pokutový kop. Ovšem Rouwen Hennings pád nafilmoval a může být rád, že ho hlavní sudí ještě nepotrestal.
     
    88
    Benito Raman si posadil na zelený pažit a protahuje pravou nohu, tady to vypadá na nepříjemnou křeč. Ovšem ještě před tím domácí hráč zastavil útok soupeře.
     
    87
    Domácímu celku se čas na vyrovnání velmi rychle krátí. Další akce už vypadala poměrně nadějně, ovšem finální přihrávka byla nepřesná. Hra se tak obrací na druhou polovinu hrací plochy.
     
    86
    Těžko říct, co Sebastian Rode zamýšlel. Zda jeho rozehrání standardní situace bylo střelou nebo centrem. Ať tak, či onak, balon zamířil jen vedle pravé tyče a moc vzruchu nevyvolal.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), kterého obešel soupeř, jenž se hnal do otevřené obrany. Domácí stoper tak unikajícího hráče zezadu podrazil.
     
    84
    Jenže hostující hráči ze standardní situace vůbec nic nevytěžili. Pro balon míří na hranici malého vápna si vyběhl Michael Rensing, jenž je ve vzduchu dnes bezchybný.
     
    83
    Eintracht bude rozehrávat další standardní situaci od pravé postranní čáry. U ní byl totiž faulován Mijat Gaćinović, který před malou chvilkou do hry přišel.
     
    82
    Z levé strany odcentroval Filip Kostić, jehož centr velmi rychle padal. Ovšem Michael Rensing se vydal z branky a zasáhl před nabíhajícím soupeřem.
     
    80
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jonathan de Guzmán, přichází Mijat Gaćinović.
     
    80
    Domácí dlouho nevěděli, jak obrannou hráz překonat, a tak přišel dlouhý nákop, jenž zamířil do území, kde nikdo v červeném nebyl. Bude se opakt od branky Frankfurtu.

    Michal Luxa

    Branky: 49. Paciência (de Guzmán), 90+1. Haller (Paciência), 90+3. Haller (Kostić)

    Karty:   85. K. Ayhan (DSF) – 35. Hinteregger (FRN), 73. G. Fernandes (FRN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:14.
    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, K. Ayhan, Kamiński, Gießelmann – Barkok (73. Karaman), Sobottka (77. Morales) – Raman, Fink (C), Kownacki (19. Hennings) – Lukebakio.
    Náhradníci: Theissen – Hoffmann, Hennings, Morales, Karaman, Bodzek, Suttner.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hasebe, Hinteregger – D. da Costa, Rode, G. Fernandes (C), de Guzmán (80. Gaćinović), Kostić – Jović (72. Haller), Paciência (90+5. Willems).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Gaćinović, Haller, N'Dicka, Russ, Willems.

    Rozhodčí: Hartmann – Lupp, Thielert
    thejrc.org