Buffalo – Dallas 0:2 (kon.) | Columbus – Boston 7:4 (kon.) | Pittsburgh – Washington 5:3 (kon.)
Montreal – Detroit 3:1 (kon.) | St. Louis – Arizona 1:3 (kon.) | Winnipeg – San Jose 4:5 (kon.)
Calgary – New Jersey 9:4 (kon.) | Anaheim – Nashville 3:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
9:4 (1:2, 2:2, 6:0)
New Jersey Devils
Středa 13.03.2019, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:57 Matthew TKACHUK - 9:4
     
    58:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Rychlý průnik domácích do útoku přinesl prudčí přihrávku na pravou stranu brankoviště, kde MATTHEW TKACHUK klepl do letícího puku a poslal ho za Blackwoodova záda. Asistence: Oscar Fantenberg, Mikael Backlund.
    58:41 Sean MONAHAN - 8:4
     
    58:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přihrávka skrz mezikruží prošla až na pravou stranu brankoviště k SEANU MONAHANOVI, který okamžitě střílel a dal osmou branku svého týmu. Gaudreau zaznamenal 6. kanadský bod. Asistence: Johnny Gaudreau, Elias Lindholm.
    52:01 Johnny GAUDREAU - 7:4
     
    52:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Na led dopadají kšiltovky! JOHNNY GAUDREAU zkompletoval hattrick. Velký podíl na tom má Monahan, který po přebruslení útočné modré našel na levé straně rozjetého Gaudreaua, jenž provedl výborný manévr s kličkou na střed a před brankovištěm poslal bekhend mezi betony Blackwooda. Asistence: Sean Monahan, Rasmus Andersson.
     
    46:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., držení).
     
    43:58
    Velká šance New Jersey! Rittich po zákroku skončil na ledě a nebyl připraven okamžitě reagovat na další střelu. Jenže dorážku zády k brance poslal McLeod křížem těsně vedle.
    42:37 Derek RYAN - 6:4
     
    42:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames pokračují v "krasojízdě" na začátku třetí třetiny. Gaudreau zavezl puk do útočného pásma a z levého kruhu poslal přesnou přihrávku na hokejku DEREKA RYANA, jenž usměrnil letící puk tečí za záda bezmocného Blackwooda. Asistence: Johnny Gaudreau, Elias Lindholm.
     
    41:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Samostatný nájezd dokázal JOHNNY GAUDREAU proměnit střelou nad vyrážečku z mezikruží! Calgary strhává vedení na svou stranu dvěma góly, které dělilo pouhých 20 vteřin. Bez asistence.
    41:01 Johnny GAUDREAU - 5:4
     
    41:01
    Únik Johnnyho Gaudreaua byl zastaven nedovoleně! Trestné střílení!
    40:41 Derek RYAN - 4:4
     
    40:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Začátek třetí třetiny přináší opět velmi rychlý gól. Puk letěl vysokým obloučkem směrem na branku Blackwooda a před brankovištěm ho tečoval DEREK RYAN pod horní tyč. Asistence: Sam Bennett, Mark Giordano.
    37:49 Travis ZAJAC - 3:4
     
    37:49
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté okamžitě vyrazili do protiútoku a v oslabení strhávají vedení na svou stranu! Coleman po zavezení puku do útočného pásma přihrál na střed TRAVISU ZAJACOVI, jenž si sjel do pravého kruhu a přesně zamířil k levé tyči Rittichovy klece. Asistence: Blake Coleman, Andy Greene.
     
    37:09
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Stefan Noesen – 2 min., sekání).
    30:13 Elias LINDHOLM - 3:3
     
    30:13
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Blackwood sice skvěle zasáhl proti první střele ELIASE LINDHOLMA, ale po zákroku upadl na záda, když ztratil rovnováhu kvůli spoluhráči na hranici brankoviště. Toho Lindholm využil, prodral se k dorážce a ležícího brankáře přehodil. Asistence: Sean Monahan, Johnny Gaudreau.
    27:17 Sam BENNETT - 2:3
     
    27:17
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nečekaná branka domácích, kteří spíš vypadali, že o útočné pásmo přijdou. Podařilo se jim ale nakonec na zadním mantinelu vybojovat puk a poslat ho mezi kruhy, odkud SAM BENNETT střelou z první vsítil kontaktní gól! Asistence: Mark Giordano, Derek Ryan.
    20:54 Kenny AGOSTINO - 1:3
     
    20:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Skvělý vstup New Jersey do druhé třetiny. KENNY AGOSTINO vjel mezi trojici domácích hráčů a dostal před modrou čáru přihrávku. S pukem projel až před Ritticha, kterému přehodil lapačku a zvyšuje na 3:1. Asistence: Will Butcher, Connor Carrick.
    18:18 Kyle PALMIERI - 1:2
     
    18:18
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté otáčí skóre zápasu! Domácí se snažili vyhodit podél mantinelu puk, ale ten zachytil na modré čáře Severson. Jeho nahození vedle branky protečoval trochu šťastně KYLE PALMIERI mezi Rittichovy betony. Český brankář se po nahozeném puku natahoval hokejkou a nebyl na protečování soupeře připraven. Asistence: Damon Severson.
    16:03 Blake COLEMAN - 1:1
     
    16:03
    Devils právě vstřelili branku!
    Brodie na útočné modré trefil přihrávku jen do nohy před ním stojícího BLAKEA COLEMANA, jenž si předkopl puk před sebe a vyrazil do samostatného úniku. Dostal se až před Ritticha a po kličce do bekhendu poslal puk za jeho záda! 1:1. Bez asistence.
     
    08:42
    Po skončení přesilovky se Devils přeci jen dostali do šance. Rittich měl plné ruce práce, ale závar před brankou se mu podařilo vyřešit a zakončení Pietily a Tangradiho vyrazit.
     
    06:30
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (TJ Brodie – 2 min., držení).
    05:05 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    05:05
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Z protiútoku se daří domácím otevřít skóre zápasu! JOHNNY GAUDREAU se dostal za obrany, přijal přesný pas od Monahana a po najetí před brankoviště překonal Blackwooda. Asistence: Sean Monahan, Elias Lindholm.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 6. J. Gaudreau (Monahan, E. Lindholm), 28. S. Bennett (Giordano, D. Ryan), 31. E. Lindholm (Monahan, J. Gaudreau), 41. D. Ryan (S. Bennett, Giordano), 42. J. Gaudreau, 43. D. Ryan (J. Gaudreau, E. Lindholm), 53. J. Gaudreau (Monahan, R. Andersson), 59. Monahan (J. Gaudreau, E. Lindholm), 59. Tkachuk (Fantenberg, Backlund) – 17. Coleman, 19. Palmieri (Severson), 21. Agostino (Butcher, C. Carrick), 38. Zajac (Coleman, A. Greene)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano, Hamonic, Hanifin, Fantenberg, R. Andersson – E. Lindholm, Monahan, J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Czarnik, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.
    New Jersey Devils: Blackwood (Schneider) – Severson, A. Greene, C. Carrick, Butcher, Santini, J. Jakovlev – Palmieri, Zajac, Coleman – Stafford, Rooney, Agostino – J. Anderson, M. McLeod, Tangradi – Lappin, Pietila, Noesen.

    Rozhodčí: Watson, Chmielewski – Mach, Knorr

    Diváci: 18529
    thejrc.org