CSKA Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
konec
CSKA Moskva
4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Stav série: 1:0
Dynamo Moskva
Středa 13.03.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva, Rusko • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:30
    Čajkovský u mantinelu výbornou prací vyhnal CSKA z pásma a Hietanen se toho vůbec nebál. Ale to samé platí na druhé straně i o Scottovi. Domácí #41 si vyjela na pravý kruh a švihem trefila delší tyčku!
     
    55:35
    Zřejmě poslední kapička naděje pro Dynamo je pryč. Mironov se ve vlastním obranném pásmu dopustil dalšího přestupku, tentokrát poslal na zem Kalinina a dostává dvě minuty za držení.
     
    53:30
    Vypadá to na klidný závěr utkání. Domácí nepřipouští žádný velký tlak od hostí. Těžko však říci, co se stalo s Alexandrem Jerjomenkem. Ten byl vystřídán brankářskou dvojkou, Ivanem Bočarovem.
     
    43:06
    Tarasov to zkusil individuálně přes Marčenka, který mu ale postup dále zarazil. Díky tomu tak vznikla situace 2 na 1, respektive Scotta s Kalininem, nicméně Kalinin nedokázal žabičku Scotta umístit do branky!
     
    41:42
    Gól je regulérně uznán, hostující trenér neuspěl s odvoláním u sudích! Platí tedy stav 4:1!
    41:42 Nikita NESTĚROV - 4:1
     
    41:42
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA odskakuje do dost možná klíčového náskoku! V útočném pásmu nejprve vybojoval v rohu kluziště puk Šalunov, který postrčil hlouběji do pásma na Okulova. Domácí mladík nahrál z levého kruhu na modrou čáru pro NIKITU NESTĚROVA, obránce CSKA tvrdou střelou prostřelil Jerjomenka – 4:1! Asistence: Konstantin Okulov.

    Trenér Dynama si ale bere coach challenge na přezkum gólu! Jedná se totiž o postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    34:05
    Mironov si nakonec vysloužil dvě minuty za zdržování hry a CSKA dostává další přesilovou hru.
    29:58 Linden VEY - 3:1
     
    29:58
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA využívá přesilovku, tentokrát po druhé tutové šanci! Nejprve Dynamo přežilo těžkou chvíli po závaru, kdy musel Jerjomenko natřikrát zasahovat, aby zabránil gólu. Hosté pak vyhodili, jenže se nedorozuměla obranná dvojice a na levém křídle měl mnoho prostoru Okulov, který na sebe navázal dvojici obránců. Tím pádem se uvolnil prostor na druhé straně pro LINDENA VEYE, domácí #19 měla mnoho času a prostoru, který využila zkušeně – 3:1! Asistence: Konstantin Okulov, Nikita Nestěrov.
     
    28:43
    Indrašis na středovém kruhu podrazil nohou zezadu obě nohy Scottovi, čehož si všimli oba rozhodčí a shodně posílají lotyšského hráče na trestnou lavici. Dosti zbytečný faul.
    21:16 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:1
     
    21:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Aktivní vstup do druhé třetiny od Dynama se vyplácí! Indrašis bojoval na levém kruhu o puk, nakonec hrací předmět vyplaval do rohu kluziště, odkud Zackrisson našel na modré volného MICHALA ČAJKOVSKÉHO. Hostující #67 na nic nečekala, od modré vypálila a kotouč přímo prolétl do protějšího vinglu – 2:1! Asistence: Patrik Zackrisson, Miks Indrašis.
    18:24 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    18:24
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Pravidlo nedáš-dostaneš je sice velice zrezlé, ale stále platí! Hosté totiž měli šanci, kdy si sjel od modré mezi kruhy Čajkovský a Kagarlickij mu tam pustil kotouč, slovenský obránce ale při střele selhal a hra se stěhovala na druhou stranu.

    Vypadalo to na poměrně klidný přechod domácích, jenže Hietanen udělal chybu, kterou potrestal ziskem puku, sjetím na osu hřiště a střelou přes beton Jerjomenka MICHAIL GRIGORENKO – 2:0! Bez asistence.
     
    13:31
    Grigorenkova střela nadělala Jerjomenkovi problémy, který vyrazil pouze na hůl Veye. Kdyby Vey střílel, patrně by to byl gól. Avšak Vey nahrával zpět Grigorenkovi a to už hostující obrana zblokovala!
     
    08:16
    CSKA už nasazovalo do dalšího útočného tažení, avšak čárový sudí si všiml hry v šesti zavčas, přerušil hru a menší trest musí odsedět Popov. Dynamo má tak první přesilovou hru.
     
    05:36
    První vyloučení celé série. Mironov se spíše srazil se Světlakovem, avšak dle názoru sudího Gofmana jej podrazil a CSKA může ukázat třetí nejlepší přesilovku v lize.
    03:13 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    03:13
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Zasloužené vedení CSKA hned v úvodu utkání! Robinson na levém kruhu chvíli předržel kotouč, což mohlo vypadat divně, avšak počkal si na to, až mu dojede na druhou stranu KIRILL KAPRIZOV. Robinson tak svému spoluhráči poslal krásnou nahrávku na druhou stranu před prázdnou branku a Kaprizov si nedělal problémy – 1:0! Asistence: Matt Robinson, Arťom Blažijevskij.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kaprizov (M. Robinson, Blažijevskij), 19. Grigorenko, 30. Vey (Okulov, Nestěrov), 42. Nestěrov (Okulov, Šalunov) – 22. Čajkovský (Zackrisson, Indrašis)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov (A), Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov, Marčenko – Vey, Kaprizov, Grigorenko – Andronov (C), Scott (A), Kalinin – Al. Popov, Šalunov, Okulov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (54. Bočarov) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Čajkovský, Koivisto, Mironov, J. Zajcev, Pepeljajev – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – Indrašis, Brjukvin, Zackrisson – Mozer, I. Makarov, Mojsejev – Jefremov, Muranov, Igumnov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo (všichni RUS)

    Diváci: 10 230
    CSKA Moskva 4 1 Dynamo Moskva
    #1 Středa 13.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 4:1
    #2 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 0:1 po prodl.
    #3 Neděle 17.03.2019 • 15:00
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 0:4
    #4 Úterý 19.03.2019 • 17:30
    Dynamo Moskva - CSKA Moskva 1:2
    #5 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:30
    CSKA Moskva - Dynamo Moskva 3:2
    ocianews.com