CSKA Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:0 (0:0, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 13.03.2019, 17:30 • Ice Palace • Play-off KHL • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Play-off KHL je v plném proudu a dospělo už do jeho čtvrtfinále konferencí. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy SKA Petrohrad a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    SKA Petrohrad

    Domácí Petrohrad narazil v osmifinále play-off na houževnatý moskevský celek, a sice Spartak Moskva s českým útočníkem Robinem Hanzlem. A hned v prvním dvojzápase na svém ledě Moskvané Petrohrad dokonale zaskočili a vedli 2:0 na zápasy. Celá série se pak přestěhovala na jejich led a tam měli cíl alespoň jednou vyhrát. To se však nepovedlo. Petrohradští zabrali a na moskevském ledě srovnali na 2:2 na zápasy. Další domácí utkání zvládli, ujali se v sérii vedení 3:2 a poté znovu v Moskvě doslova vydřeli vítězství 2:1 a slavili tak postup do čtvrtfinále. Rozhodně to pro ně nebylo jednoduché, ač každý očekával jasnou dominanci petrohradské mašiny. Nyní už na hokejisty SKA čeká daleko těžší soupeř, a sice Lokomotiv Jaroslavl, který by rád svého soka vyřadil. Čeká nás tak určitě zajímavá spousta zápasů, boje, soubojů. Tak si tuto sérii nenechte rozhodně ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Gusev – 6 bodů (3+3)
    Sergej Plotnikov – 5 bodů (1+4)
    Pavel Dacjuk – 5 bodů (0+5)

    Osmifinále Petrohrad – Spartak Moskva

    1. zápas – Petrohrad – Spartak Moskva 0:2
    2. zápas – Petrohrad – Spartak Moskva 2:3
    3. zápas – Spartak Moskva – Petrohrad 2:5
    4. zápas – Spartak Moskva – Petrohrad 2:3pp
    5. zápasPetrohrad – Spartak Moskva 2:1
    6. zápas – Spartak Moskva – Petrohrad 1:2
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Podobně jako u Petrohradu měla průběh také série mezi Jaroslavlí a Soči. Tam však ve dvojzápasech dominoval vždy domácí tým. Lokomotiv se v domácím prostředí ujal vedení 2:0 na zápasy. Hokejisté Soči však doma svou ztrátu vymazali a mohli se radovat ze srovnání stavu na 2:2 na zápasy. Ovšem poté už vítězili jen hokejisté Jaroslavle, kteří nejdříve doma po výhře 3:0 šli do vedení 3:2 a v Soči už neponechali nic náhodě, vyhráli 5:2 a slavili tak postup do dalšího kola play-off, ve kterém se budou snažit vyřadit petrohradského giganta. První zápas nebude rozhodně jednoduchý ani pro jeden tým, nikdo nebude chtít udělat chybu, a tak se dá očekávat opatrnější vstup do série, a to na obou stranách. Máme se na co těšit.

    Nejproduktivnější hráči

    Staffan Kronwall – 6 bodů (3+3)
    Brandon Kozun – 5 bodů (1+4)
    Artur Kajumov – 4 body (1+3)

    Osmifinále Jaroslavl – Soči

    1. zápasJaroslavl – Soči 4:3pp
    2. zápasJaroslavl – Soči 3:0
    3. zápasSoči – Jaroslavl 3:2pp
    4. zápasSoči – Jaroslavl 3:1
    5. zápasJaroslavl – Soči 3:0
    6. zápas – Soči – Jaroslavl 2:5
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v základní části utkaly čtyřikrát, třikrát se z výhry radoval Petrohrad, jednou pak Lokomotiv. Ovšem nyní začíná úplně jiná soutěž, kde být favoritem nemusí nic znamenat. Uvidíme, kdo se dnes ujme vedení v sérii hrané na čtyři vítězná utkání. Podotýkám, že zápas nemohou rozhodnout samostatné nájezdy, po nerozhodném stavu po základní hrací době budou následovat dvacetiminutová prodloužení, dokud se nerozhodne.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (Jaroslavl)
    Jakub Nakládal (Jaroslavl)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Gavrikov (A), Hersley, Chafizullin, A. Bělov, Tokranov, Rundblad, Zub – N. Gusev, Dacjuk (C), S. Plotnikov (A) – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Jakupov, Koskiranta, Karpov – V. Tichonov, M. Malcev, Kablukov – Ivan Morozov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Nakládal, Rafikov, Misjul, Kutuzov, M. Osipov, Čerepanov, Jelesin – Sannikov, Alexejev, J. Averin (A) – Loktionov, J. Korotkov, Jurtajkin – Korškov, Kraskovskij, Iljenko – Kozun, Ivanov, Kajumov – Apalkov (A).

    Rozhodčí: Kulakov, Sergejev – Kučava, Novikov.
     
    Na petrohradském ledě už zní hymna Ruské sborné a utkání tak za malý okamžik bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí po úvodní buly získali kotouč a dostali se s ním hned do útočného pásma, kde však příliš dlouho nepobyli.
     
    00:35
    Po chvilce se ale vrátili zpět a hned zahrozili před českým brankářem Alexanderem Salákem, jenž po jejich střele zasáhl a raději nechal přerušit hru. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    01:10
    Jarno Koskiranta se pokusil o střelu z levého kruhu, ta však byla ztečována mimo hostující klec. A obrana Lokomotivu pak získala kotouč, se kterým si to namířila rovnou do útočného pásma.
     
    02:13
    Nyní už hosté zahrozili před domácí brankou. Za tou vybojovali puk, ale poté ho z prostoru mezi kruhy nedokázali usměrnit za Hellbergova záda.
     
    02:44
    Hned na to pak sbírají černou gumu domácí hokejisté a jdou do rychlé útočné akce na opačné straně.
     
    02:55
    Zastavilo je však postavení mimo hru a ta je tak vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    03:18
    Anton Bělov se marně natahoval svojí holí po puku před modrou čárou a k němu se dostali opět hosté z Jaroslavle. Pokusí se tak na druhé straně ohrozit Magnuse Hellberga.
     
    03:41
    Chafizullin nyní namáčkl na mantinel hostujícího Daniila Misjula a ten zůstal ležet nehybně na ledové ploše. Nyní za pomoci lékaře pomalu míří do útrob místního zimního stadionu. Vylučovat se nebude a hra bude pokračovat dále.
     
    03:58
    Po pravé křídle unikl do útočného pásma Pavel Kraskovskij, objel domácí branku a poté poslal kotouč do mezikruží. Číhající spoluhráč ale na kotouč nedosáhl.
     
    04:41
    Na druhé straně pálil z pravého kruhu Nikolaj Prochorkin, jeho pokus však skončil pouze vedle branky Alexandera Saláka, který tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    05:01
    Michail Malcev byl u levého mantinelu sice tísněn obranou soupeře, přesto dokázal vystřelit. Skákavý puk si však pohlídal Alexander Salák a hned ho rozehrál svým spoluhráčům.
     
    05:46
    Od vlastní branky po neúspěšné akci hostů zahrávali další útok domácí, ale také oni nic nevymysleli. Obrana Jaroslavle byla neústupná a nepustila tak hokejisty SKA Petrohrad do zakončení.
     
    06:40
    Daniil Misjul je už v pořádku na ledové ploše a nyní se zaskvěl pohlednou individuální akcí. Dostal se za Hellbergovu branku, objel ji a sám poté zakončil. Bylo to ale přímo do jeho připravené lapačky.
     
    06:49
    Nyní zasahoval Hellberg znovu a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To vše ale až po první komerční přestávce, která právě následuje.
     
    06:56
    Hosté se uhnízdili v pásmu Petrohradu, kde rozvíjeli slibnou akci, ale sami se z útoku vykázali, když jim puk přeskočil do středního pásma. Do akce se tak mohou vydat znovu domácí hokejisté.
     
    07:51
    Kablukov vybojoval v rohu útočného pásma puk, poté ho poslal na hokejku svého spoluhráče, ten však z prostoru mez kruhy branku Lokomotivu minul.
     
    08:48
    Nyní šli do obléhání branky soupeře zase hosté, opět se ale do blízkosti Hellberga nedostali. Vůbec ho tak neohrozili a brankář Petrohradu mohl být v klidu.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Jelesin – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:52
    Jako první si přesilovou hru zahrají domácí hráči při vyloučení Jelesina. Mají tak ideální možnost dostat se v utkání do vedení.
     
    10:32
    Hosté se však po vhazování v jejich pásmu dokázali okamžitě osvobodit a poslali puk až před Hellberga. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    10:59
    A další vyhození puku až před domácí branku. Petrohradu se přesilová hra zatím příliš nedaří a do ohrožení Salákovy klece se tak ještě nedostali.
     
    11:27
    Nyní střílel z mezikruží David Rundblad, kotouč se jen odrazil od jednoho z hostujících hráčů a ti ho poté znovu poslali do bezpečí. Jaroslavl tohle oslabení už zvládne.
     
    11:52
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    12:48
    Ve středním pásmu dostali puk na své hokejky hosté a zamířili si to do útočného pásma, kde ale opět nedokázali jakkoli ohrozit branku Magnuse Hellberga.
     
    13:27
    Michail Malcev střílel z levého kruhu, jeho svižnou střelu vyrazil do bezpečí Alexander Salák. Nicméně Petrohradští stále operují nebezpečně před jeho brankou.
     
    13:50
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jegor Korškov – 2 min., podrážení).
     
    13:50
    Následuje další komerční přestávka a po ní budou domácí hráči hrát další přesilovou hru.
     
    14:22
    Hokejisté SKA už se uhnízdili v pásmu hostů. Zblízka z levé strany vystřelil Nikita Gusev, ale Salák si místo u své pravé tyče pohlídal a včas zakročil. Hra je přerušena a vhazuje se před ním.
     
    14:48
    Hosté se zmocnili kotouče a okamžitě ho odpalují až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení, které zatím opět hrají velmi dobře.
     
    15:50
    Lokomotiv je v plném počtu.
     
    16:44
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Daniil Misjul – 2 min., podrážení).
     
    16:44
    Hosté byli opět nedisciplinovaní a dostávají další trest. Nabízejí tak domácímu Petrohradu další přesilovou hru.
     
    17:30
    Hosté se znovu velmi dobře brání a dostávají kotouče do bezpečí. Domácí nyní zakládají další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    17:41
    Menší tlak před brankou Lokomotivu hosté ustáli a opět se dokázali osvobodit.
     
    18:44
    Hosté ubránili třetí oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Hosté se dostávali do slibné šance a sjížděli do útočného pásma, ale jejich rozlet jim překazilo postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma a ještě se tam bude vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme se branky nedočkali, domácí měli k dispozici tři přesilové hry, ale ani jednu z nich nedokázali využít. Neviděli jsme ani žádnou velkou šanci ani na jedné straně a na úvodní branku duelu si tak musím ještě počkat. Uvidíme, co nám přinese prostřední dějství, které začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 8 – 6
     
    Oba celky se pomalu vrací na ledovou plochu a druhá třetina tak za chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté od vlastní branky jdou do prvního útoku ve druhé části hry, obrana Petrohradu se už rovná u vlastní branky, aby případně pomohla Hellbergovi.
     
    20:49
    Po zisku puku však šli domácí hokejisté před hostující branku, kde si sjel Pavel Dacjuk, jeho pokus po zemi však skončil jen mimo tři hostující tyče.
     
    21:10
    Pavel Kraskovskij potáhl puk a dostal ho do předbrankového prostoru, ovšem nikoho ze spoluhráčů tam neměl. Rázem tak končí další slibný náznak akce na straně Lokomotivu.
     
    22:05
    Jarno Koskiranta vyslal jedovatou střelu z levého kruhu, tu vyrazil Salák do rohu kluziště a následně pak lapil další domácí pokus. Hosté si tak mohli oddychnout od tlaku soupeře a jdou do útoku.
     
    23:02
    Michail Malcev, který je dnes hodně aktivní, ujel po pravém křídle, jeho zakončení z pravého kruhu však bylo hodně nepřesné.
     
    23:13
    Nyní se vhazovalo před Salákem, domácí se tak udrželi v útočném pásmu, ale nijak zvlášť tentokráte Saláka neohrozili. Na druhou stranu hned spěchají opět hosté.
     
    23:52
    Hráči Jaroslavle rozvinuli akci před Hellbergem, ten se rozpohyboval ve svém brankovišti, nakonec na něho nezamířila žádná střela.
     
    24:37
    Nyní už ale ano, z levé strany vyslal nepříjemnou střelu Gergij Ivanov a po ní skákavý kotouč zkrotil Hellberg. Ten pak raději puk ukryl na své hrudi a nechal hru pozastavit.
     
    24:43
    Stěpan Sannikov číhal v prostoru mezi kruhy, ale přihrávky se nedočkal. Hellberg byl sice připraven zakročit, ale nemusel.
     
    24:59
    Hosté byli znovu nebezpeční před brankou Petrohradu, ale jejich další střela letěla jen k zadnímu mantinelu.
     
    25:41
    Obrana hostů nyní dobře pokryla útok Petrohradu. Domácí se tak nedostali do zakončení a hned se museli vracet zpět do obrany, neboť do útoku šli hráči Lokomotivu.
     
    26:25
    Domácí se sice bleskově vrátili zpět do útočné třetiny, ovšem znovu na Saláka nevyslali žádnou střelu.
     
    27:11
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Michail Malcev – 2 min., krosček).
     
    27:11
    Po další reklamní přestávce bude hra pokračovat dále, přesilovku, vůbec první v utkání, si zahrají hosté.
     
    27:30
    Hosté se hned uhnízdili v pásmu domácích a v těsné blízkosti Magnuse Hellberga vyslali přízemní střelu, kterou však brankář Petrohradu pokryl.
     
    28:08
    Petrohradští se však hned dokázali osvobodit a poslali puk před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení. Hráči Jaroslavle tak musejí zakládat akci od vlastního brankáře.
     
    28:49
    Vhazovalo se po levé ruce Hellberga, puk získali domácí borci a okamžitě ho vyhodili znovu až před Alexandera Saláka. Petrohrad se tak dokázal zase osvobodit.
     
    29:11
    Malcev je už na ledové ploše a Petrohrad je tak v plném počtu.
     
    30:00
    Jsme v polovině základní hrací doby a stále je stav bezbrankový. Sledujeme opatrnou bitvu na obou stranách. Ani jeden tým nechce udělat chybu, která by ho stála inkasovanou první branku.
     
    30:30
    A znovu hosté obléhali domácí branku, leč neúspěšně. Do akce se tak vydává Petrohrad, který se pokusí o další akci před Salákem.
     
    32:45
    Za brankou domácích vybojovali puk hosté. Záhy o něj ale přišli a do akce na druhé straně se už ženou hráči Petrohradu.
     
    33:18
    David Rundblad se hnal za pukem ve vlastním obranném pásmu a hned ho poslal směrem dopředu. Posílá tak své spoluhráče do další útočné akce.
     
    33:41
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jevgenij Korotkov – 2 min., držení).
     
    33:41
    Následuje další komerční přestávka. Petrohrad po ní bude mít k dispozici další přesilovou hru.
     
    33:54
    Domácí zakládají svou akci z hloubi vlastního obranného pásma a už se dostávají před Alexandera Saláka. Hosté se tak připravují na tlak Petrohradu v přesilové hře.
     
    34:51
    Pavel Dacjuk byl ve velké šanci domácích. Z pravého kruhu vyslal hodně nebezpečnou střelu, kterou však pohotově chytil Salák do lapačky!
    34:51 Dacjukovu střelu chytil Salák do lapačky
     
    35:23
    Hosté získali puk a vyhodili ho až před domácí klec. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    35:41
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    36:08
    Stále se ani jeden celek nedokáže dostat do vedení, oba brankáři jsou tak ve svých brankovištích stoprocentní.
     
    37:12
    Hosté se na chvíli usadili v pásmu Petrohradu, ale na Hellberga nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    37:44
    Urputná bitva pokračuje i nadále. Hosté šli do postupného útoku, avšak před domácí brankou nedokázali udeřit. Rázem tak Petrohrad otáčí hru na opačnou stranu.
     
    38:39
    Domácí hráči se nedostali do blízkosti Saláka, hosté pak otočili hru, ale také oni nijak zvlášť Magnuse Helleberga neohrozili.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Domácí publikum je nyní hodně slyšet a žene své hokejisty k zakončení. Už to ale zřejmě v této části hry nestihnou. Ztrácejí puk a musejí se vracet zpátky.
     
    39:50
    Hosté to ještě zkusili před Hellbergem, který však jejich propagační střelu sráží do bezpečí. A to bude z této části hry už v vše.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní jsme se opět nedočkali žádné branky, ale velkou šanci měl na otevření skóre Pavel Dacjuk, jenž v přesilové hře nechal vyniknout Alexandera Saláka, jenž jeho pokus chytil do své lapačky. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:13. Dokáže jeden z týmů skórovat a dovést zápas do vítězného konce v základní hrací době, nebo se dočkáme "nekonečného" prodloužení? Nechme se překvapit.
     
    Střely na branku: 15 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Nikita Gusev prověřil pozornost Alexandera Saláka a ten uspěl. Následně pak se do akce dostali také hosté, leče neúspěšně.
     
    40:53
    Od vlastní branky zakládali další akci domácí hokejisté, ti se dostali zpět před Saláka, ale ten nemusel zasahovat. Střela Naila Jakupova skončila jen vedle jeho branky.
     
    41:08
    Alexandr Jelesin vyslal od modré čáry přízemní projektil, který ale končí jen v moci Magnuse Hellberga. Ten poté raději nechal přerušit hru a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    41:39
    Maxim Karpov střílel z otočky v prostoru mezi kruhy a dalším zákrokem se blýskl Alexander Salák. Český brankář ve službách Lokomotivu Jaroslavl tak opět podržel svůj tým.
     
    41:57
    Michail Malcev se proháčkoval obranou hostů a dostal se až před Saláka, jenže byl zastaven a ke střele před ním se nakonec vůbec nedostal.
     
    42:39
    Na druhé straně se nepovedla akce hostům, kteří zahrozili z levé strany. Jejich pokus však šel vedle Hellbergovy klece. Následně pak domácí brankář posílá puk znovu na hokejky svých spoluhráčů.
     
    43:53
    Před Salákem to opět žilo. Z vrcholu levého kruhu na něho vyslal nebezpečnou střelu Anton Bělov, znovu si však brankář hostů poradil. Hra je přerušena.
     
    44:02
    Andrej Kuzmenko dostal do těsné blízkosti přihrávku, kterou střelou z první chtěl zužitkovat, ovšem Salák zase zakročil.
     
    44:35
    Na druhé straně zabojovali o kotouč hosté, dostali se před Hellberga, jejich následná střela však končí znovu mimo tři tyče.
     
    45:32
    Viktor Tichonov byl u mantinelu tísněn obranou soupeře a před branku Saláka se nedostal. Nicméně vybojoval faul na svou osobu a domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    45:32
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Maxim Osipov – 2 min., podrážení).
     
    46:16
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí rychle využívají přesilovou hru a otevírají účet dnešního utkání. DAVID RUNDBLAD z levé strany dorazil za Saláka odražený kotouč od jeho brusle a hosté tak musejí dohánět jednobrankové manko – 1:0. Asistence: Nail Jakupov a Jarno Koskiranta.
    46:16 David RUNDBLAD - 1:0
     
    47:18
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:30
    Hosté mají šanci srovnat stav zápasu, a sice v přesilové hře.
     
    47:57
    A už přispěchali do útočného pásma, kde chtěli rozvinout první akci v početní výhodě, ovšem obrana Petrohradu zachytili puk a hned ho poslala až před Alexandera Saláka.
     
    48:31
    V oslabení dostal puk do útočného pásma Alexandr Barabanov, ale obránci hostů se stihli vrátit zpět a zabránili tak domácí akci. Petrohrad tak ušetřil cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    49:18
    Domácí hokejisté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    49:34
    A hned se domácí natlačili do pásma soupeře, kde vyslal nebezpečnou střelu Nikita Gusev, na Saláka si však nepřišel. Ten dalším zákrokem drží naděje hostů.
     
    50:20
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí celek stále vede rozdílem jedné jediné přesné trefy. Nyní jsou u puku hosté a snaží se o kombinaci před domácí brankou.
     
    50:59
    Alexandr Barabanov si nabruslil do těsné blízkosti Saláka, tváří v tvář ho ale nepřekonal. Hosté si tak mohli oddychnout.
     
    51:25
    Další výlet domácích do útočného pásma, v rohu kluziště pak Petrohrad vybojoval puk zpět na své hole a kombinoval před Salákem. Ten si poté připsal další zákrok.
     
    51:48
    Další Salákův zákrok, puk však zasáhl jeho helmu a hra je přerušena. Následně si ji český brankář musel upravit. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    52:03
    Pavel Kraskovskij se natlačil před Hellberga, poté dostal přihrávku a jeho pokus končí jen na betonu domácího brankáře.
     
    52:54
    Hostům začíná velmi rychle plynout čas. Na to, aby s utkáním něco udělali, mají něco málo přes sedm minut. Domácí se příliš nikam neženou a začínají výsledek bránit.
     
    53:57
    Domácí vytáhli puk pryč z vlastního obranného pásma a dostali se opět před Saláka. Ten se v brankovišti roztáhl a vytáhl kotouč do rohu kluziště.
     
    54:46
    Po nepřesné střele Lokomotivu šli do dalšího úniku domácí hráči, ale v jejich rozletu je včas zastavila pozorná obrana hostů. Ti tak bleskově otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    55:33
    Opět se hosté uhnízdili v pásmu Petrohradu a kombinovali před Hellbergem. Ten dalším pozorným zákrokem zastavil akci a aspoň na chvilku si domácí mohli oddechnout.
     
    56:28
    Nyní už poslali puk do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Mohou tak zaútočit na druhé straně.
     
    57:07
    Jenže si počínali nepřesně a toho využili hosté. Získali puk a velmi rychle se s ním nacpali do útočného pásma. Jejich střela pak končí jen na obraně Petrohradu.
     
    57:54
    Michail Malcev z levé strany vystřelil a jeho pokus likviduje Alexander Salák. Hra je opět přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    57:54
    Ještě ale následuje další komerční přestávka.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:52
    Lokomotiv Jaroslavl si bere oddechový čas!
     
    59:00
    Alexander Salák je na střídačce a hosté to zkusí se šesti bruslaři v poli. Vhazuje se před brankou Petrohradu.
     
    59:10
    Hosté se uhnízdili v pásmu Petrohradu a z pravé strany střílel Jegor Korškov, jeho pokus však Hellberg zlikvidoval. Nicméně hosté stále operují před jeho brankou.
     
    59:44
    Až nyní dostali puk ven z pásma a na chvíli si mohly oddychnout. Hosté se nadechují k závěrečnému tlaku, moc času jim však už nezbývá.
     
    59:58
    Kotouč je ve středním pásmu a je to jasné. Domácí už pomalu, ale jistě mohou začít slavit první vítězství v této čtvrtfinálové sérii.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Už to vypadalo, že se v utkání žádného gólu nedočkáme, oba týmy hrály velmi dobře z obrany a dobré výkony podávali i oba brankáři. Nakonec v sedmačtyřicáté minutě strhl vedení na domácí stranu David Rundblad, který byl nakonec jediným střelcem tohoto utkání. Petrohrad tak doslova vydřel první bod série a ujímá se tak v ní vedení. Další zápas oba týmy sehrají pozítří znovu na ledě Petrohradu.
     
    Střely na branku: 27 – 23
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 235 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Nakládal (Jaroslavl) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:24
    Alexander Salák (Jaroslavl) 26 zákroků, 1 gól, 96,3%
    Petrohrad po těsné výhře 1:0 jde v sérii do vedení

     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:52:35)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 47. Rundblad (Jakupov, Koskiranta)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Gavrikov (A), Hersley, Chafizullin, A. Bělov, Tokranov, Rundblad, Zub – N. Gusev, Dacjuk (C), S. Plotnikov (A) – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Jakupov, Koskiranta, Karpov – V. Tichonov, M. Malcev, Kablukov – Ivan Morozov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Nakládal, Rafikov, Misjul, Kutuzov, M. Osipov, Čerepanov, Jelesin – Sannikov, Alexejev, J. Averin (A) – Loktionov, J. Korotkov, Jurtajkin – Korškov, Kraskovskij, Iljenko – Kozun, Ivanov, Kajumov – Apalkov (A).

    Rozhodčí: Kulakov, Sergejev – Kučava, Novikov

    Diváci: 12 235
    Petrohrad 4 1 Jaroslavl
    #1 Středa 13.03.2019 • 17:30
    Petrohrad - Jaroslavl 1:0
    #2 Pátek 15.03.2019 • 17:30
    Petrohrad - Jaroslavl 6:1
    #3 Neděle 17.03.2019 • 15:00
    Jaroslavl - Petrohrad 3:1
    #4 Úterý 19.03.2019 • 17:00
    Jaroslavl - Petrohrad 1:3
    #5 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:30
    Petrohrad - Jaroslavl 5:4 po prodl.
    bahis siteleri