Midtjylland – Manchester Utd. 3:1 (kon.) | Chelsea – Montpellier 2:1 (kon.)
konec
FC Midtjylland
3:1 (1:1)
Manchester United
Středa 13.03.2019, 14:00 • MCH Arena, Herning • UEFA Youth League • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Krásné středeční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Podobně jako mužská Liga mistrů, tak i ta juniorská pokračuje osmifinálovou části a my se společně zaměříme na souboj dánského Midtjyllandu s Manchesterem United.
     
    Midtjylland nehrál klasickou základní skupinu Ligy mistrů, ale do playoff se probojoval přes "část vítězů". V něm nejprve dvakrát porazil 2:1 irské Bohemians. Následně si poradil ve dvou duelech také se skotským Hamiltonem. Do prvního kola playoff vyfasoval dánský celek slavné AS Řím. Italští mladíci sice dotáhli zápas do penaltového rozstřelu, ale v něm neuspěl D'Orazio ani Chierio, naopak všichni čtyři střelci Midtjyllandu byli úspěšní a zajistili dánskému týmu postup.

    To Manchester United absolvoval tradiční skupinovou fázi. V konkurenci Juventusu, Young Boys a Valencie ztratil jen dva body za nerozhodný výsledek na trávníku italského velkoklubu. S druhým největším počtem branek bylo United nasazeno až přímo do druhého kola playoff, ve kterém je proti dánskému týmu velkým favoritem.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Midtjylland: Olafsson – Olsen, Sery (C), Da Silva, Dyhr – Jensen, Martis, Madsen – Isaksen, Abubakar, Tengstedt
    Náhradníci: Thorsen – Bloch, Hansen, Sand, Dahl Bagger, Giessing, Andersen

    Manchester United: Kovář – O'Connor, Bernard, Ercolani, Garner – Burkart, Chong, Laird – Bughail-Mellor, Gomes (C), Traoré
    Náhradníci: Fojtíček – Williams, Levitt, Ramazani, Galgraith, Elanga, Mengi

    Rozhodčí: José María Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego Garcia (vš. ESP).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Ihned po prvním doteku letěl míč rychle směrem k brance Matěje Kováře. Obrana United ale Abubakara zastavila.
     
    3
    Manchester se dostal s míčem na útočnou polovinu. Laird hledal přihrávkou po trávníku Traorého, ale jako první byl u míče jen domácí Sery.
     
    4
    O'Connor si nechtěl nadělat problémy a tak raději odhlavičkoval míč na rohový kop. Domácí tým toho nedokázal využít a po obranném zákroku Bernarda může být Kovář v klidu.
     
    5
    Jibril Abubakar si pomohl v souboji s Garnerem rukou a byl mu odpískán první faul zápasu. Po rychlé rozehrávce Manchesteru musel zabrat do obrany Dyhr.
     
    6
    Isaksen postrčil nabíhajícího Lairda až mimo hrací plochu. Manchester mohl rozehrávat volný přímý kop, ale po přihrávce před vápnem ztratil míč Traoré.
     
    7
    Ani jeden z týmů se nemůže v úvodních minutách prosadit v ofenzivě. Martis nyní dohrál tělem Chonga a je pískán další faul.
     
    8
    Tengstedt si chtěl individuálně postrčit míč kolem bránícího Bernarda, ale byl až příliš nepřesný a balon mu odjel až za koncovou lajnu.
     
    9
    Burkart si narazil s Gomesem, poté očekával přihrávku zpět, ale to už byl hostující kapitán přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nepřinesla. Také na druhé straně je pískán ofsajd, za posledním obránce United byl nachytán Isaksen.
     
    11
    Po několika soubojích ve středu pole vyplaval s míčem u kopačky Laird. Manchester se ale ani po zisku nikam nežene a vyčkává v kombinaci.
     
    12
    James Garner centroval do pokutového území po přihrávce Chonga. Hostující fotbalisté se ale k zakončení neprosadili.
     
    12
    Midtjylland právě vstřelil branku!
    Manchester byl do této chvíle o něco aktivnější, ale do vedení se dostává domácí tým! Skvělou individuální akci předvedl GUSTAV ISAKSEN, již na vlastní polovině si vzal míč pro sebe, poté přesprintoval až těsně před vápno a povedenou ránou k pravé tyči překonal Matěje Kováře.
    12. Gustav ISAKSEN - 1:0
     
    14
    Manchester přece jen lehce navýšil tempo zápasu. Chong si dělal prostor před šestnáctkou, poté ještě přihrával Burkartovi, ale ten byl opět v ofsajdu.
     
    15
    Traoré byl skvěle vytlačen za postranní lajnu Olsenem. Manchester ještě zůstal u balonu na útočné polovině, ale to už byla domácí obrana zformována.
     
    16
    United sice útočí, ale nebezpečné jsou také protiútoku domácího celku. Jeden takový musel zastavit jen za cenu faulu Angel Gomes.
     
    17
    Sery získal míč těsně před vápnem hostujícího celku. Po předkopnutí však přiletěl do souboje Ercolani, který získal balon pro Manchester.
     
    18
    Po levém kraji postupoval do útoku Ethan Laird. Hosté se ale museli opět zatáhnout po aktivním napadání hráči dánského celku.
     
    19
    Angličané přitlačili soupeře k pokutovému území. Poté ale nepřihrál přesně Burkart a mohlo být opět zle. Tentokrát ale v obraně zasáhl proti Isaksenovi Ercolani.
     
    20
    Chong měl v pokutovém území místo i čas na přesný centr. Balon však jen prolétl šestnáctkou bez doteku hráčů a skončil za postranní lajnou.
     
    21
    Nishan Burkart si naběhl na dlouhou přihrávku Ethana Lairda. Po zblokovaném centru rozehrávali hosté svůj první rohový kop, ale ten skončil nepřesnou hlavičkou Ercolaniho.
     
    22
    Po více než dvaceti minutách vede překvapivě domácí Midtjylland. Dánský tým poslal do vedení parádním sólem před polovinu hřiště Gustav Isaksen.
     
    23
    Ani s přibývajícím časem se nemůže hostující tým prosadit k jedinému zakončení. Domácí celek skvěle brání a nepouští soupeře do šancí.
     
    24
    Tahith Chong se sice zbavil na pravé straně bránícího Da Silvy, ale v pokutovém území už neměl čas na přesnou přihrávku.
     
    25
    Po dlouhém nákopu Dishona Bernarda vletěl do souboje s Olafssonem Aliou Traoré. Domácí brankář je viditelně otřesen a musí být ošetřen.
     
    26
    Nakonec se Elias Rafn Olafsson staví na nohy bez pomoci lékařů a hra může pokračovat.
     
    27
    Manchesteru se nedaří kombinovat ve střední části trávníku. Burkart si sice našel míč na pravé straně, ale po faulu Dyhra skončil mimo hrací plochu.
     
    28
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Tahith Chong. Chongův pas do šestnáctky skončil jen u prvního bránícího hráče domácího týmu.
     
    29
    Ercolani musel zabrat do obrany. Po ubráněném centru se totiž domácí hnali do útoku, ale Madsen už nedokázal zastavit míč na hrací ploše.
     
    30
    I po půlhodině hry vede Midtjylland nad Manchesterem United o jednu branku. Hosté jsou sice více na balonu, ale až k brance Olafssona se ne a ne dostat.
     
    31
    Po několika hlavičkových soubojích se zmocnil míče Jensen. Ihned z druhého doteku posílal přihrávku podél postranní lajny na Isaksena, ale ten byl tentokrát pokrytý.
     
    32
    Pokutový kop pro Manchester United! Laird byl faulován v pokutovém území Da Silvou.
    32. Penaltový zákrok
     
    33
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu jako správný kapitán ANGEL GOMES. Po velmi krátkém rozběhu umístil míč k pravé tyči, Olafsson zvolil opačnou stranu.
    33. Angel GOMES - 1:1
     
    34
    Chong získal míč u středového kruhu, poté ho předal Burkartovi, který už měl ale proti sobě hned dva bránící hráče a neprosadil se do útoku.
     
    35
    Olafsson pomohl své obraně vyběhnutím proti dlouhému nákopu. S trochou štěstí dokázal domácí brankář odkopnout míč do bezpečí.
     
    36
    Sery si tělem odstavil od balonu Traorého. Poté chtěl domácí kapitán ještě konstruktivně rozehrát, ale míč už mu utekl za postranní čáru.
     
    37
    Domácí tým uklidňuje hru ve středu pole zdlouhavou kombinací. Madsen si ale pomohl v souboji s Garnerem faulem a musí míč odevzdat.
     
    38
    Chong se vymotal z obležení hned tří obránců, poté ale už skončil na trávníku po skluzu Olsena. Manchester bude pokračovat volným přímým kopem.
     
    39
    Gomesův centr z místa přestupku skončil u Chonga. Na první tyči se vrhl po míči Olafsson, který si poradil i s lehkou tečí Ercolaniho.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Manchester je i nadále aktivnějším týmem, ale kromě pokutového kopu se ještě nedostal do pořádné šance.
     
    41
    Nikolas Dyhr má zdravotní problémy. Po souboji s Bernardem skončil na trávníku a jen těžce se zvedá. Nakonec bude muset zasahovat lékař.
     
    42
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Dyhr, přichází Hansen.
     
    43
    Traoré posouval míč na svého kapitána Gomese, ale souhra hostujících útočníků nevyšla přes bránícího Seryho.
     
    44
    O'Conner musel před nabíhajícím Isaksenem odpálit míč jen za postranní lajnu. Domácí tým se těsně před pauzou drží na útočné polovině trávníku.
     
    45
    U Japheta Seryho začala útočná akce Midtjyllandu. Střídající Hansen se na levém kraji neprosadil kolem Garnera, ale získal pro domácí alespoň aut.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Hráči obou týmů odcházejí do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

    Manchester byl sice v úvodních minutách aktivnější, ale do vedení se dostali domácí. Po individuální akci Gustava Isaksena se musela sklonit celá obrana United. Domácí útočník si vzal pro sebe míč již na vlastní polovině, poté prošel až před vápno a umístěnou ránou překonal Kováře. Vyrovnání přišlo až po půlhodině hry, kdy proměnil pokutový kop kapitán United Angel Gomes.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval rozehrávkou Manchesteru United. Hostující tým se ihned vrhl do útoku, ale po přihrávce Chonga nemohl zakončovat Laird.
     
    48
    Gomes byl sražen k zemi Da Silvou a hosté tak mohli pokračovat v útočné snaze rozehrávkou z pětatřiceti metrů od branky dánského týmu. Traoré ale zvolil jen přihrávku do kombinace.
     
    49
    Burkart měl na levém kraji o něco více prostoru, ale k centru do šestnáctky se neodvážil. Manchester však pokračuje v útočení.
     
    50
    Tlak Manchesteru se po změně stran stále zvyšuje. Laird si pohrál s bránícím Olsenem, ale následný centr do pokutového území už nedal přesně.
     
    51
    Také Midjylland se dostal poprvé ve druhé půli na útočnou stranu. Madsen si narazil s Jensenem, poté ale už přišel na řadu zákrok Ercolaniho.
     
    52
    Hostující obránci byli pod tlakem při rozehrávce. Napadající Abubakar se však k míči nedostal a do obrany se museli stáhnout také domácí.
     
    53
    Nishan Burkart si poslal míč podél bránícího Olsena, následně chtěl centrovat, ale balon už mu ujel za koncovou lajnu.
     
    54
    Olafsson dostal malou domů od Da Silvy, Gomes se sice rychle blížil k domácímu brankáři, ale ten to nakonec zvládl a odkop míč do bezpečí.
     
    55
    Skluz Lairda trefil do kotníku rozběhnutého Antonise Martise. Kyperský záložník domácího celku skončil na trávníku a musí se pískat faul.
     
    56
    Ani s přibývajícím časem se týmy nemohou dostat do šancí. Chong si nedokázal poradil s bránícím Olsenem a přišel o míč ještě před vápnem.
     
    57
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je domácí kapitán Japhet Sery, který u postranní lajny sestřelil kolenem Burkarta.
     
    58
    Další šance United skončila u Chonga. Záložník hostujícího celku zazdil nadějnou situaci nepřesnou přihrávkou na Gomese.
     
    60
    I po hodině hry je stav nerozhodný. Pokud by skončil zápas remízou, tak by následovaly bez prodloužení pokutové kopy.
     
    61
    Na trávníku se pořádně přitvrzuje. Dalším potrestaným je Ethan Laird, který zastavil na levé straně od pokutového území Isaksena.
     
    62
    Před Kovářem bylo pořádně horko. Domácí fotbalisté se natlačili až do malého pokutového území, ale po centru Hansena se Manchester ubránil.
     
    63
    Od Matěje Kováře putoval míč k nohám Garnera. Hosté se poté bleskově přesunuli až téměř do vápna, kde už ale obral Sery o míč Traorého.
     
    64
    Tlak Manchesteru po přestávce je pryč. Nyní se dostávají více ke slovu také domácí fotbalisté. Tengstedt si však u postranní lajny neporadil s Lairdem.
     
    65
    Aliou Traoré sice vyslal přesnou přihrávku na Gomese, ale kapitán United nedokázal tělem přetlačit Japheta Seryho. Parádní práce stopera Midtjyllandu.
     
    66
    Nicolas Madsen se postaral o centr od rohového praporku. Dánský tým byl opět v solidním počtu před Kovářem, ale střela z první Abubakara se do branky nevešla.
     
    67
    S Chongem se skvěle vrátil do obrany Da Silva. Manchester sice rychle vhazoval, ale poté neustál souboj s Da Silvou Ethan Laird.
     
    68
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat k brance soupeře. Kombinaci Manchesteru ukončil ještě u středového kruhu Madsen.
     
    69
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Traoré, přichází Levitt.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Burkart, přichází Ramazani.
     
    71
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Laird, přichází Williams.
     
    72
    Ani po řadě střídání se obraz hry nemění. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do zakončení.
     
    73
    Midtjylland právě vstřelil branku!
    Zničehonic se Midtjylland dostává znovu do vedení. Dlouho se museli domácí fotbalisté bránit, ale nyní mají postup do čtvrtfinále na dosah. Po zisku míče pálil z hranice vápna GUSTAV ISAKSEN, který i na podruhé překonal Matěje Kováře.
    73. Gustav ISAKSEN - 2:1
     
    74
    Gustav Isaksen si při oslavě góly svlékl dres a za to dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    75
    Bughail-Mellor vlétl do souboje s Madsenem až příliš tvrdě a hlavní rozhodčí píská další faul. Domácí ale po rychlé rozehrávce ztratili míč.
     
    76
    Gome si chtěl posunout míč kolem Madsena, ale nebyl příliš přesný a po sklouznutí po trávníku už odcentrovat jen zpoza koncové čáry.
     
    77
    Chong chtěl nahrát Williamsovi, ale nebyl přesný. Následně chtěl míč získat pro United zpět, ale provinil se jen dalším faulem.
     
    78
    Olafsson rozehrával na levou stranu, kde mohl podstoupit hlavičkový souboj Madsen, ale míč zamířil od domácího brankáře jen do zámezí.
     
    80
    Manchesteru již příliš času na srovnání stavu nezbývá. Tentokrát byl ale sražen k zemi Ethan Williams a hosté tak získávají téměř zadarmo míč ve středu pole.
     
    81
    Ani s přibývajícím časem se hostující tým nemůže dostat do pořádného tlaku. Williamsova spolupráce s Chongem opět nevyšla podle představ.
     
    82
    Boubakar nebyl daleko od nebezpečného zakončení. Před útočníkem z Nigérie ale odpravil míč daleko od vlastní branky stoper Ercolani.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Midtjylland se zatím s přehledem brání lehkému tlaku United.
     
    84
    Lee O'Connor musel zastavit protiútok domácího celku jen za cenu žluté karty. Domácí navíc mohou našetřit další sekundy při rozehrávce.
     
    85
    Domácí hráči kombinují ve středu pole a zatím nepouští Manchester do útoku. Až po faulu Martise se dostává hostující celek k balonu.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ercolani, přichází Elanga.
     
    87
    Olsen si na pravém kraji několikrát vyměnil míč s Isaksenem. Střelec dvou branek Midtjyllandu poté vyzkoušel pozornost bránícího Garnera.
     
    88
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Abubakar, přichází Andersen.
     
    88
    Midtjylland právě vstřelil branku!
    O postupujících do čtvrtfinále je nejspíše rozhodnuto! Midtjylland přidává těsně před koncem třetí zásah! Andersen byl na trávníku jen něco málo před půlminuty a hned našel parádní přihrávkou do vápna OLIVERA OLSENA, který z blízkosti propálil Kováře.
    88. Oliver OLSEN - 3:1
     
    89
    Ani v samém závěru se Manchesteru nedaří útočit. Domácí celek hraje s velkým přehledem daleko od vlastní branky.
     
    90
    Domácí fotbalisté mají ještě dostatek energie na aktivní napadání ve středu pole. Až Olsen musel faulovat u postranní lajny Chonga.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Garner při snaze vybojovat míč ještě na útočné polovině zajel nebezpečně kopačkou napřed do rozehrávajícího Hansena a ještě vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Lee O'Connor zcela nesmyslně sestřelil Olsena mimo hru a po zásluze vidí druhou žlutou kartu a po ní také červenou.
    90+3. Červená karta po 2. žluté
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Isaksen, přichází Sand.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Midtjylland: ze hřiště odchází Tengstedt, přichází Giessing.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a senzace je na světě! Mladíci dánského Midtjyllandu přehráli v osmifinále juniorské Ligy mistrů vrstevníky ze slavného Manchesteru United 3:1!

    Manchester byl sice v úvodních minutách aktivnější, ale do vedení se dostali domácí. Po individuální akci Gustava Isaksena se musela sklonit celá obrana United. Domácí útočník si vzal pro sebe míč již na vlastní polovině, poté prošel až před vápno a umístěnou ránou překonal Kováře. Vyrovnání přišlo až po půlhodině hry, kdy proměnil pokutový kop kapitán United Angel Gomes.

    I po změně stran byl anglický klub aktivnější, ale branky padaly jen do sítě Matěje Kováře. Nejprve zaskočil hostující obranu povedenou ránou k bližší tyči opět Gustav Isaksen. Následně už Manchester vrhnul všechny síly do útoku, ale byl potrestán ještě jedním zásahem. Oliver Olsen využil parádní nahrávky Andersona a završil dnešní utkání.

    Manchester United v sestavě s hráči, kteří již naskočili v Premier League nebo v Lize mistrů končí již v osmifinále!
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 23:9. (15:56:04)

    Vít Schück

    Branky: 12. Isaksen, 73. Isaksen, 88. Olsen – 33. Gomes (pen.)

    Karty:   57. Sery (MID), 74. Isaksen (MID), 90. Olsen (MID) – 61. Laird (MAN), 84. O'Connor (MAN), 90+2. Garner (MAN)   90+3. O'Connor (MAN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 23:9.
    FC Midtjylland: Olafsson – Olsen, Sery (C), Da Silva, Dyhr (42. Hansen) – Jensen, Martis, Madsen – Isaksen (90+3. Sand), Abubakar (88. Andersen), Tengstedt (90+3. Giessing)
    Náhradníci: Thorsen – Bloch, Hansen, Sand, Dahl Bagger, Giessing, Andersen

    Manchester United: Kovář – O'Connor, Bernard, Ercolani (86. Elanga), Garner – Burkart (70. Ramazani), Chong, Laird (71. Williams) – Bughail-Mellor, Gomes (C), Traoré (69. Levitt)
    Náhradníci: Fojtíček – Williams, Levitt, Ramazani, Galgraith, Elanga, Mengi

    Rozhodčí: José María Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego Garcia (vš. ESP)
    ocianews.com