FK Krasnodar – Valencia 1:1 (kon.) | Salzburg – Neapol 3:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:5 (kon.)
Villarreal – Zenit 2:1 (kon.) | Arsenal – Rennes 3:0 (kon.) | Slavia – Sevilla 4:3 (po pr.)
Benfica – Dinamo Záhřeb 3:0 (po pr.) | Inter – Frankfurt 0:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
Stade Rennes
Čtvrtek 14.03.2019, 21:00 • Emirates Stadium, Londýn • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Pierre-Emerick Aubameyang dovedl Arsenal do další fáze Evropské ligy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera nebo dobrou noc, pokud se zrovna chystáte do říše snů. (23:01:22)
     
    Do další fáze Evropské ligy postupuje zcela zaslouženě Arsenal Londýn FC! Kanonýři lépe vstoupili do zápasu a rychle vedli o dvě branky. Ve druhém poločase se prosadil znovu aktivní Pierre-Emerick Aubameyang, který navíc odmítl vsítit hattrick, šance k tomu měl. Pokud Rennes ovládlo úvodní střetnutí, v tom druhém byla jeho hra zklamáním. Osobně jsem od francouzské mužstva čekal daleko více, ale směrem dopředu téměř neexistoval a pokud ano, zastavil jej ofsajd.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Arsenal hraje chytře u postranní čáře a snadno nakopává balon do soupeřů. Tohle už celek z Londýna zvládne a postoupí do další části Evropské ligy.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Hamari Traoré (Stade Rennes FC).
     
    90+3
    Koubkův tým opět kombinoval na útočné polovině, kde ale předvedl zbytečnou ztrátu míče. To vše, když přihrávka doprava byla hodně nepřesná.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby. To je na vynucení prodloužení ještě dost času.
     
    90
    Hostujícímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá, konkrétně jen nastavení. Ovšem Rennes je u balonu a dál kombinuje.
    88. Petr Čech (ARS)
     
    88
    Průnikovou přihrávku adresoval Hatem Ben Arfa, jenž našel spoluhráče. Adrien Hunou vystřelil jen do českého brankáře, kterého ještě holení trefil do hlavy. Petru Čechovi se na nohy moc nechce, ale bude v pořádku. Celá akce byla zbytečná, jelikož pomezní sudí avizuje ofsajd.
     
    88
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Lucas Torreira.
     
    87
    Francouzský tým převáděl dlouhou kombinaci na útočné polovině, až se k centru od postranní lajny odhodlal James Lea Siliki. Jenže na jeho pas si počíhala obrana Arsenalu.
     
    85
    Pokud by Rennes v tuto chvíli vsítilo branku, šlo by utkání do prodloužení. Ovšem to by mrzelo hlavně Pierrea-Emericka Aubameyanga, jenž spálil v krátkém sledu hned dvě tutovky.
     
    83
    A další odmítnutí! Aaron Ramsey posunul před bránícího hráče na Pierrea-Emericka Aubameyanga, který byl sám před brankou, ale počínal si zbrkle. Míč z jeho placírky šel opět jen vedle, vyložená šance.
    82. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang odmítl vsítit hattrick! Balon do šestnáctky posunul Ainsley Maitland-Niles, který viděl nabíhajícího zabijáka dnešního střetnutí. Ovšem proti němu vystartoval Koubek, a tak Aubameyang nezamířil přesně.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Benjamin Bourigeaud (Stade Rennes FC), který provedl něco mimo hru, možná si pustil pusu na špacír.
     
    80
    Hráči v černých dresech získali míč a snaží se soupeři dát ochutnat jeho medicínu. Francouzské mužstvo totiž trpělivě kombinuje na útočné polovině.

    Michal Luxa

    Branky: 5. Aubameyang (Ramsey), 15. Maitland-Niles (Aubameyang), 72. Aubameyang (Kolašinac)

    Karty:   32. A. Lacazette (ARS), 77. Mchitarjan (ARS) – 18. Mexer (REN), 55. Grenier (REN), 81. Bourigeaud (REN), 90+4. H. Traoré (REN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:10. Fauly: 14:15.
    Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny (C), Monreal, Kolašinac – Ramsey (88. Torreira), Xhaka – Maitland-Niles, Özil (69. Mchitarjan), Aubameyang – A. Lacazette (70. Iwobi).
    Náhradníci: Leno – Guendouzi, Iwobi, Mchitarjan, Nketiah, Denis Suárez, Torreira.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – Bourigeaud, André (C) (78. Siliki), Grenier (70. Hunou), Sarr – Ben Arfa, Niang.
    Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Doumbia, Gelin, Hunou, Siliki, Zeffane.

    Rozhodčí: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko)
    07.03.2019
    Rennes - Arsenal 3:1

    Branky: 42. Bourigeaud, 65. Monreal (vla.), 88. Sarr (Siliki) – 4. Iwobi

    Karty:   38. Bourigeaud (REN), 87. Zeffane (REN) – 34. Papastathopoulos (ARS), 61. Xhaka (ARS)   41. Papastathopoulos (ARS)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 16:17.
    thejrc.org