FK Krasnodar – Valencia 1:1 (kon.) | Salzburg – Neapol 3:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Chelsea 0:5 (kon.)
Villarreal – Zenit 2:1 (kon.) | Arsenal – Rennes 3:0 (kon.) | Slavia – Sevilla 4:3 (po pr.)
Benfica – Dinamo Záhřeb 3:0 (po pr.) | Inter – Frankfurt 0:1 (kon.)
po prodl.
SK Slavia Praha
4:3 (1:1)
Sevilla FC
Čtvrtek 14.03.2019, 21:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Evropská liga • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (01:11:14)
     
    Trpišovský: Pro české kluby bude čím dál tím těžší dostávat se do závěrečných kol evropských pohárů. Když jsme byli v Seville, zjistili jsme, co je to za fabriku na fotbal. Genk – osm tréninkových hřišť. A jsme rádi, že v této společnosti dnes Slavia je. Musíte projít přes celou řadu mistrů. Nůžky mezi českým a evropským fotbalem se hrozně rychle rozevírají. Aby šel český tým tak daleko, musí se opravdu sejít všechno i trocha štěstí.
     
    Trpišovský: Naším cílem je zisk titul, účast v Lize mistrů to je spíše takový sen. Víme všichni, jak je těžké se tam dostat. Věděli jsme, že tým jakým je Sevilla, můžeme porazit jednou z deseti případů. Musíme se však okamžitě v neděli připravit na Příbram. Nepříjemný tým, který odpočíval, nás určitě prověří.
     
    Trpišovský: Není nic lepšího, než rozdávat lidem radost. Je to velká odměna vidět tyhle lidi šťastný. Šel jsem sice na děkovačku, i když jsem byl varován, že kdo na ní šel, byl do tří měsíců venku. Na druho ustranu jsme však byl prvním trenérem, který měl v ruce mikrofon.
     
    Trpišovský: V hlavě jsme penalty měli. Měli jsme i v hlavě to, kdo by je mohl kopat. Většinou, když hrají velké týmy s těmi slabšími, často v rozstřelech kolabují.
     
    Trpišovský: Už tu nejsou žádní lehcí soupeři. Týmy už tu jsou všechny špičkové.Závidíme klukům, kteří si pojedou zahrát do Wembley s Anglií. Bůhví, kdy se to zase bude opakovat. Víme, jak Slavia dopadla na Arsenalu naposledy, ale všichni si to zaslouží. Je naším snem zahrát si takový zápas s anglickým velkoklubem. Hráli jsme s Petrohradem, Genkem, Kodaní. Nechceme už žádný jiný tým, toužíme si zahrát s anglickými soupeři.
     
    Trpišovský: Máme velké cíle a velké sny, které snad ve Slavii přijdou. Sevilla je šestý tým světa. Je to tým, který hrál s Barcelonou naprosto rovnocennou partii. My jsme s ním uhráli dvě remízy. V Seville však ten výkon nebyl ani zdaleka tak dobrý, jako byl dnes. Troufnu si tvrdit, že až na pasáž v první půli, kdy nás zamkli na patnáct minut, jsme se jim dokázali vyrovnat. Chceme takové zápasy hrát častěji a ne jen jednou za čas.
     
    Trpišovský: Poprvé ve Slavii jsme hráli systémem 3-5-2. Micka jsme chtěli dát nahoru společně s Olayinkou pod ním. Čtvrtého hráče jsme si chtěli pošetřit na penalty, kdyby to přišlo. První myšlenkou bylo střídat Balutu, abychom se udrželi na balonu, ale přišel rychlý gól Micka. Pro nás bylo důležité získávat auty, rohy a dát gól z nějaké standardky.
     
    Trpišovský: Věděli jsme, že největší šanci máme při standardních situacích. Chtěli jsme ty centry kopat dozadu. Byly tam bloky pro Tomáše Součka a Škoďáka, aby zakončovali z těchto pozic.
     
    Trpišovský: Nejprve jsem měl strach, jestli ten rozhodující gól bude platit. Pak jsme běželi všichni do toho velkého chumlu. Já ale jako první zase upaloval zpátky, protože jsem případný duel s Chelsea nechtěl strávit na tribuně. Museli jsme se pak i zkoncentrovat, protože bylo jasné, že ještě nějaké nákopy k nám přijdou.
     
    Trpišovský: Běželo mi hlavou, že takový zápas neprohrajeme. Strašně moc jsme naběhali bez míče, zdvojovali jsme. Tolik šancí Sevilla neměla a prakticky ze všeho jsme inkasovali. Přál jsem si, abychom aspoň vyrovnali. Měli jsme ještě patnáct, šestnáct minut na další trefu. Soupeř byl hodně unavený. Věřili jsme hráčům, kteří tam chodili, že to oživí. Gól Sevilly v prodloužení byl velkou ránou, ale tým ukázal velký charakter.
     
    Trpišovský: Jsem šťastný, že zítra budeme v losu mezi nejlepšími týmy. Je tam Arsenal, Chelsea. Chceme konečně ten anglický tým dostat. Myslím celou dobu jen na tyto dva týmy. Bylo by nádherné, kdyby se nám to sem povedlo dostat. Šance je velká, jsou to dva týmy ze sedmi, tak doufám, že to klapne.
     
    Jindřich Trpišovský (Slavia): Krásný večer pro český fotbal. Říkal jsem panu Tvrdíkovi, že víc už asi nemůže zažít. Gól v poslední minutě na tribunu sever proti 6. tým světa. To je neopakovatelné. Je to velká satisfakce pro celý tým. To, že tým drží při sobě, nejsou jen prázdná slova. Sehráli skvělý dvojzápas s takto velkým týmem. Stala se nám spousta nepříjemnosti. Gól v Seville v první minutě, tady dvě vyrovnání Sevilly a gól soupeře v prodloužení. Sejdeme se na tréninku až při losování, ranní trénink jsme zrušili. Skončili jsme pozdě, takže se sejdeme až v půl jedné.
     
    Machín: Rozhodně jsme si nemysleli ani za stavu 3:2, že bychom měli vyhráno. Rozhodla jedna situace ze 120. minuty, kterou jsme bohužel nepohlídali. Slavia se velmi dobře přizpůsobila naší hře. Dobře reagovala na naši hru. Hrálo se sice hodně na polovině Slavie, ale ta do toho šla hodně důrazně a fyzicky. My jsme měli být efektivnější už v tom prvním utkání, kde jsme mohli rozhodnout. Byl to šílený konec, nezapomeneme na něj několik let.
     
    Pablo Machín (Sevilla): Zápas byl svým způsobem šílený. Byli jsme přesvědčni o tom, že když vstřelíme tři góly, tak musíme stoprocentně postoupit. Všechny naše naděje padají a Slavia pokračuje dále.
     
    Slavia se tak může těšit na dalšího soupeře, který vzejde z pátečního losu. Ve hře jsou soupeři jako Arsenal, Chelsea, Valencia, Villarreal, Benfica, Neapol nebo Frankfurt.
     
    Neskutečný zážitek byl k vidění dnes večer v Edenu. Neuvěřitelné drama se šťastným koncem v prodloužení nakonec posouvá do čtvrtfinále Evropské ligy Slavii Praha. Vítězný gól dal v závěru druhého prodloužení šťastný IBRAHIM TRAORÉ.
     
    120+1
    Konec zápasu.

    Radek Barkman

    Branky: 15. Ngadeu (Milan Škoda), 46. T. Souček (pen.), 102. Van Buren (T. Souček), 119. Traoré (Olayinka) – 44. Ben Yedder (pen.), 54. Munir, 98. F. Vázquez (Promes)

    Karty:   45. O. Kolář (SLA), 67. Král (SLA), 88. Olayinka (SLA), 111. T. Souček (SLA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 27:10.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Kúdela, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Král (106. Frydrych) – Masopust (90+2. Zmrhal), Traoré, Stoch (92. Van Buren) – Milan Škoda (78. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Zmrhal, Olayinka, Hušbauer, Baluta, Van Buren, Frydrych.

    Sevilla FC: Vaclík – Carriço, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Sarabia (80. André Silva), Mesa (74. Gonalons), Banega, Promes – Ben Yedder (104. Rog), Munir (90. F. Vázquez).
    Náhradníci: Soriano – André Silva, Wöber, Gonalons, Rog, F. Vázquez, Mercado.

    Rozhodčí: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko)
    07.03.2019
    Sevilla - Slavia 2:2

    Branky: 1. Ben Yedder (Banega), 28. Munir (Banega) – 25. Stoch (Traoré), 39. Král (Stoch)

    Karty:   12. Banega (SEV) – 5. Coufal (SLA), 44. Masopust (SLA), 63. T. Souček (SLA)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 6:22.
    bahis siteleri