Toronto – Chicago 4:5 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:6 (kon.) | Vancouver – NY Rangers 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:3 (1:1, 2:0, 1:2) Stav série: 1:2
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 14.03.2019, 19:00 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z O2 areny vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (21:37:44)
     
    Nekončíme! Sparta dnes v O2 areně proti Vítkovicím předvedla velmi slušný výkon a těsným výsledkem 4:3 vybojovala první výhru v sérii! Rozhodující trefou byl zásah Stevena Delisla v úvodu třetího dějství, po němž následovaly dvě vítkovické trefy, pod které se podepsali Jan Schleiss a Lukáš Kucsera. Vyrovnat se hostům ale již nepodařilo.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 35 – 29
    Zblokované střely: 11 – 8
    Vhazování: 41 – 30
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 2/5 – 1/4
     
    Nejlepší hráči utkání
    SPA: Lukáš Rousek (0+2)
    VIT: Petr Trška (0+1)
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Sparťané měli z pekla štěstí, od vyrovnání je teď zachránila tyčka! Od čtvrtého vítkovického gólu nás nyní dělily pouhé milimetry!
     
    58:46
    Bartošák míří na střídačku, Vítkovice už nemají co ztratit a zkusí štěstí při powerplay! Hostující klec zeje prázdnotou.
     
    57:39
    Jeden z domácích se nyní silou vůle protlačil až před Bartošáka, kvůli skvělé práci neodbytného bránícího hráče ale nezvládl pořádně zakončit.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 133 diváků (48% kapacity).
     
    56:46
    Rostislav Olesz drží kotouč za vlastní brankou a čeká, až se na led dostane čerstvá ostravská lajna. Uvidíme, co pak hokejisté Vítkovic vymyslí.
     
    55:31
    Schleiss nahodil kotouč za Machovského klec, sparťané svého soupeře ale velmi rychle vyštípali z útočného pásma a sami se nyní snaží usadit vepředu.
     
    54:37
    Pět a půl minuty do konce. Hraje se nahoru dolu, o něco málo více ze hry mají domácí. Závěr dnešního duelu bude ještě hodně zajímavý.
    53:20 Lukáš KUCSERA - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle si Matěj Machovský za rámeček rozhodně nedá, Vítkovice využívají jeho fatálního zaváhání a ve vlastním oslabení střílí kontaktní gól! LUKÁŠ KUCSERA poslal kotouč do úplně prázdné branky – 4:3! Asistence: Rastislav Dej.
     
    52:57
    Návrat Pražanů do útoku brzdí postavení mimo hru. Z přesilovky už uběhlo zhruba padesát sekund, přičemž Bartošák zatím ani jednou nezasahoval.
     
    52:09
    Vítkovičtí si ještě více komplikují svojí situaci, na trestnou lavici za nedovolené bránění putuje Josef Hrabal (VIT). Sparťany tak čeká už pátá přesilovka.
     
    51:52
    Strkanic je na ledě O2 areny k vidění čím dál tím více, atmosféra začíná houstnout. Není divu, do konce základní hrací doby zbývá už jen osm minut.
     
    51:34
    Lukáš Kucsera prorazil za modrou a bez váhání vypálil, Machovský pozemní střelu od mantinelu lapil do rukavice. Rutinní zákrok z dílny pražského gólmana.
     
    50:13
    Forman přenechal kotouč Pechovi, který z kruhu minul vítkovickou branku. Následný hostující protiútok pak ukončila nepřesná přihrávka.
     
    49:30
    Tentokrát to na sebe vzal Lukáš Kucsera, jehož projektil se od brusle Jana Piskáčka odrazil do ochranné sítě. Hra se stěhuje ke sparťanské modré čáře.
     
    48:36
    Vítkovice se nastěhovaly do útoku a po počátečních komplikacích se jim podařilo rozjet kombinaci. Tu od modré zakončil Josef Hrabal, Machovský chytá.
     
    47:55
    Sparťané se budou muset obejít bez Petra Kaliny (SPA), který krosčekem daroval soupeři další početní výhodu. Uvidíme kontaktní branku?
     
    47:43
    Bartošák se rozhodl před dojíždějícími protihráči raději schovat pryž pod rukavici, po hvidzu sudího pak byla k vidění menší výměna názorů. Vylučovat se nebude.
     
    46:22
    Hra je nyní v O2 areně přerušena pro domácí postavení mimo hru, z ochozů se ozval tichý pískot. Nyní nás čeká už šestá nebo sedmá komerční přestávka.
     
    45:53
    Košťálek se pokusil Bartošáka zaskočit prudkou střelu takřka okamžitě po vhazování, maskovaný strážce ostravské klece ale kotouč zastavil bez větších obtíží.
    44:56 Jan SCHLEISS - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Stačily jen čtyři sekundy a Pech se vrací na led, Vítkovice bleskově využívají početní výhodu a snižují na 4:2! Hrabal pálil od modré, přičemž odraženou pryž do sítě dopravil JAN SCHLEISS! Asistence: Josef Hrabal, Radoslav Tybor.
     
    44:52
    V O2 areně se opět vylučuje, domácí si opět nepohlídali střídání a i tentokrát za to budou pykat. Na trestnou lavici se vrací Lukáš Pech (SPA).
     
    43:41
    Smejkalovo zakončení od modré se neujalo, ani následný pokus z hranice brankoviště se za Bartošáka nedostal. Pražané se stále drží vepředu.
     
    42:49
    Po zneškodnění vítkovického výpadu se nyní dopředu vydal Hlinka, jehož výlet ale předčasně ukončil duchapřítomný bránící protihráč už na modré.
     
    41:57
    Domácí kotel žádá "bůra". Sparťané mají na ledě jasnou převahu a nepouští svého soupeře dopředu, Bartošák musí být v jednom kuse ve střehu.
    40:51 Steven DELISLE - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    40:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ke dvěma přesilovkovým brankám nyní domácí hokejisté přidávají jednu z vlastního oslabení, Sparta vede 4:1! Po vyhraném vhazování pálil STEVEN DELISLE, jehož zakončení se štěstím propadlo za záda Patrika Bartošáka. Asistence: Lukáš Klimek.
     
    40:45
    Ostravané vyhodili na zakázané uvolnění, dojíždějící Piskáček předal kotouč rozhodčímu. Vhazovat se bude po levé straně vítkovice svatyně.
     
    40:04
    Třetí třetina budiž zahájena, nutno připomenout, že Vítkovičtí do ní vstupují s početní výhodou. Ta bude trvat ještě zhruba minutu a půl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:50.
     
    Zatím vše nasvědčuje tomu, že se série mezi Spartou a Vítkovicemi protáhne minimálně do zítřka. Domácí hráči ve druhé třetině využili dvě přesilovky, a po trefách Lukáše Klimka a Richarda Jarůška vedou nad hosty z Ostravy 3:1. Zvládnou si pohlídat náskok až do konce, nebo se Ridera ve třetí třetině zvedne?
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 27 – 15
    Zblokované střely: 10 – 6
    Vhazování: 29 – 17
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilovky: 2/4 – 0/1*

    *přesilovka Vítkovic bude po pauze pokračovat
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Je to tak, hosty čeká přesilovka. Za ohlušujícího pískotu míří na trestnou lavici Lukáš Pech (SPA), který za svůj výběr odpyká dvouminutový trest.
     
    39:21
    Jeden z domácích byl sestřelen ve středním pásmu, domácí ovšem zároveň hráli v šesti. Zatím to vypadá, že se bude trestat jen to špatné sparťanské střídaní.
     
    38:32
    Ridera je v plném počtu, Sparta toho v dvojnásobné početní výhodě moc nepředvedla. Sudí nyní Vítkovice nachytal v ofsajdu, hra je přerušena.
     
    37:44
    Tohle se Blainovi vůbec nepovedlo, jeho slabá přihrávka skončila na holi jednoho z Vítkovických, který jej okamžitě vyhodil přes všechny čáry.
     
    37:18
    Hlinka to zkusil z mezikruží, jeho střela se ale zasekla o jednoho z hráčů před Bartošákovou klecí. Pryž se následně odrazila zpět na jeho hůl.
     
    36:26
    Tak pozor, Vítkovice jdou do tří! Jan Schleiss (VIT) vystřelil kotouč mimo hrací plochu, Kruppovi svěřence tak čeká dlouhá dvojnásobná přesilovka.
     
    36:02
    Další přesilovka pro Spartu, tohle by pro Ostravany už mohl být pěkný malér. Za krosček je potrestán Josef Hrabal (VIT), prosadí se domácí i tentokrát?
     
    35:50
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, kotouč mění majitele poměrně často. Ani jednomu celku se nedaří proniknout dopředu, prim hrají defenzívy.
     
    34:30
    Pecha za brankou na chvilku odzbrojil Roman, domácí forvard ale kotouč následně rychle vybojoval zpět. Ostravští obránci se jej snaží zneškodnit podruhé.
     
    34:06
    V hlavním městě se teď znovu chvilku hrát nebude, čeká nás další reklamní pauza. Sledujeme rychlou a strhující podívanou, více ze hry mají domácí.
     
    33:21
    Domácí se dostali do přečíslení dva na jednoho, Jarůškovi ale vůbec nesedla přihrávka. Pražský forvard pak ani nezakončil, Bartošák tak mohl zůstat v klidu.
     
    32:19
    Po delší době teď musel svůj brankářský um předvést zase Machovský. Kapitán Vítkovic Olesz zakončil z kruhu, gólman Sparty byl na svém místě připraven.
     
    31:20
    Košťálek pálil mimo, jen o pár sekund později z dobré pozice zahrozil zase Bukarts. Pražané jsou po dvou vstřelených brankách na koni, Vítkovice ztrácí krok.
    29:54 Richard JARŮŠEK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí přetavují další přesilovku v gól, a v polovině utkání odskakují do dvoubrankového trháku! Po ose Dvořák – Rousek se kotouč dostal až na hůl RICHARDA JARŮŠKA, na jehož rychlou střelu z mezikruží vítkovický gólman nestihl zareagovat – 3:1! Asistence: Lukáš Rousek, Tomáš Dvořák.
     
    29:42
    Teď už se ale do pásma probojovali a hned z toho mohl být gól! Chaotická situace před klecí jen těsně neskončila brankou!
     
    29:05
    Vítkovice oslabení zvládají na jedničku, Kruppovým svěřencům se vůbec nedaří na delší dobu usadit před ostravskou brankou.
     
    28:29
    Na konci série přihrávek stál Lukáš Rousek, jehož pokus z hranice brankoviště se zastavil o pravý beton připraveného strážce hostující svatyně.
     
    27:59
    Po přerušení se za Bartošákem odehrála první větší strkanice, která ale tresty nepřinesla. Jediným vyloučeným je tak Michal Poletín (VIT) za hákování.
     
    27:50
    Forman byl dost okatě zahákován, bude se vylučovat. Ruka sudího vyletěla vzhůru, Matěj Machovský už zamířil na střídačku – Sparta v šesti.
     
    26:57
    Košťálkův projektil od modré někdo před brankou tečoval těsně mimo klec, Bartošák měl štěstí! Domácí už mohli vést o dvě branky.
     
    26:45
    Machovský si poradil se zakončením z prostoru pro vhazování a rozhodl se kotouč podržet, rozhodčí tedy opět přerušují hru. Následuje další komerční pauza.
     
    25:59
    Sparta je i nadále aktivnějším celkem na ledě, vstřelená branka jí vlila čerstvou krev do žil. Hosté ale nezůstávají moc pozadu a znepříjemňují soupeři život.
    24:55 Lukáš KLIMEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí po ukázkové kombinaci využívají přesilovou hru a otáčí skóre utkání! Rousek našel před brankovištěm nikým nehlídaného LUKÁŠE KLIMKA, který bez váhání překonal bezmocného Bartošáka. Vítkovický gólman vůbec neměl šanci ránu chytit, tenhle gól jde na vrub ostravské obrany. Asistence: Lukáš Rousek, Kevin Klíma.
     
    24:27
    Klímovu slabou střelu zblokoval Výtisk, od jehož těla se pryž odrazila na další sparťanskou hůl. Domácí se drží před Bartošákem, uvidíme, co vymyslí.
     
    23:59
    Hrdina druhého duelu míří na trestnou lavici, hru v početní výhodě si po hostech vyzkouší také Sparta. David Květoň (VIT) dostává menší trest za hákování.
     
    23:37
    Forman na poslední chvíli našel Kudrnu, který kvůli dotěrnému bránícímu protihráči nezvládl pořádně zakončit. Pryž se jen otřela o gólmanův beton.
     
    22:36
    Smejkal přenechal kotouč Černochovi, který mu jej o pár sekund později zase vrátil. Domácí kombinují v útočném pásmu, Bartošák musí být ve střehu.
     
    21:49
    Jeremie Blain zkusil štěstí z velké vzdálenosti, jen těsně minul bližší tyč vítkovické klece. Pražané se i nadále drží vepředu a snaží se dostat do šancí.
     
    21:16
    Květoň tentokrát na Machovského recept nenašel. Jeho prudká rána z modré sice byla nebezpečná, gólman Sparty proti ní ovšem včas vytasil lapačku.
     
    20:36
    Bartošák úspěšným zákrokem půl minuty po úvodním buly přerušuje hru, po krátké pauze tak uvidíme vhazování po jeho pravé ruce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:51.
     
    První třetina je v O2 areně minulostí, oba celky odchází do kabin za vyrovnaného stavu. Na první trefu utkání jsme čekali až do šestnácté minuty, kdy přesnou dorážkou poslal hosty do vedení Radoslav Tybor. Pod sparťanskou odpověď se pak podepsal Andrej Kudrna, na jehož prudkou ránu do horního rohu klece Bartošák nedosáhl. Po většinu periody měli na ledě mírnou převahu domácí, uvidíme, jestli tomu tak bude v následujícím dějství.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 12 – 10
    Zblokované střely: 3 – 4
    Vhazování: 10 – 10
    Trestné minuty: 2 – 0
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:35 Andrej KUDRNA - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, Bartošák pětadvacet sekund před koncem třetiny poprvé inkasuje! ANDREJ KUDRNA je zatím nejaktivnějším sparťanem na ledě a jeho píle přinesla ovoce. Domácí forvard na modré čáře zachytil Blainovu přihrávku, povyjel si do kruhu a čistě prostřelil vítkovického gólmana – 1:1! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Pech.
     
    18:57
    Závěr prvního dějství příliš atraktivní dějství nenabízí. Více ze hry mají domácí hokejisté, které ovšem pevná obrana soupeře nepouští do větších šancí.
     
    17:54
    Bukartsovo zakončení z vysokého úhlu připravený gólman Vítkovic zklepl vyrážečkou za branku, kde si kotouč na své hole opět vzali domácí hráči.
     
    17:03
    Kudrna na sebe opět upoutal pozornost, tentokrát ranou z modré čáry. Jeho pokusu ale chyběla notná dávka přesnosti, Bartošák tak nemusel zasahovat.
     
    16:24
    Na icingy je první dějství bohaté, tentokrát se jej dopustili hokejisté Vítkovic. Tři a půl minuty před koncem periody se tak bude vhazovat v jejich pásmu.
    15:18 Radoslav TYBOR - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se zničehonic prosazují a v šestnácté minutě otevírají skóre třetího duelu! Nejprve zkusil štěstí Petr Trška, s jehož zakončením si maskovaný muž v domácím brankovišti poradil. Kotouč se od něj však odrazil přímo na hůl RADOSLAVA TYBORA, který jej bez větších obtíží doklepl do klece – 0:1! Asistence: Petr Trška, Ondřej Roman.
     
    14:34
    Vítkovičtí se po nějaké době znovu na chvilku ohřáli v útočném pásmu, ohrozit Machovského klec se jim však nepodařilo. Hraje se nahoru dolu.
     
    13:58
    Kudrna se dostal na kruh, zpracoval si přihrávku a vypálil. Projektil oprášil Bartošákovu rukavici, hostující gólman se může těšit z dalšího úspěšného zákroku.
     
    12:50
    Tři domácí hráči na modré čáře zneškodnili Olesze a dostali se ke kotouči, Sparta se při následném výpadu dopustila dalšího zakázaného uvolnění.
     
    12:16
    Pavelka mířil hodně vysoko, kotouč se zastavil až v ochranné síti. Následuje krátká komerční přestávka, spojená s drobnou úpravou ledové plochy.
     
    11:29
    Hlinka našel v mezikruží rozjetého Bukartse, jehož střela z ideální pozice minula Bartošákovu klec o několik centimetrů!
     
    10:22
    Košťálek je na ledě, Sparta první přesilovku přežila hlavně díky skvělé práci jejího gólmana. Nyní se jí už povedlo rozbít soupeřův nápor a ukořistit kotouč.
     
    09:36
    Vítkovice jsou pevně usazeni před sparťanskou klecí, domácím se dosud nepodařilo ani jednou vyhodit. Gólman Pražanů má plné ruce práce.
     
    08:57
    Hosté dlouhou kombinaci přetavili v nepříjemnou skrumáž, která ale k první brance utkání nevedla. Brankář si kotouč pohlídal, a zabránil tak nejhoršímu.
     
    08:18
    Uvidíme první přesilovku, zahrají si jí svěřenci lodivoda Petra. Za držení je na dvě minuty z kluziště vykázán obránce Jan Košťálek (SPA).
     
    07:35
    Kudrna to zkusil z velké vzdálenosti, trefil ale jen beton. Následný protiútok pak skončil střelou mimo klec, pražský gólman tak ani nemusel zasahovat.
     
    06:40
    Projektil Rastislava Deje nebyl úplně přesný, orazítkoval jen mantinel za domácí klecí. K odražené pryži se následně dostávají domácí.
     
    05:38
    Nepřesná přihrávka skončila až na zakázaném uvolnění, buly před Machovským se opakovalo. Sparta jej vyhrála i podruhé a opět míří dopředu.
     
    05:28
    Domácí gólman skočil po kotouči, a na krátký moment tak přerušil průběh hry. Po přestávce uvidíme vhazování po levé straně sparťanské klece.
     
    04:22
    Výtisk chtěl rozehrát kotouč zpoza vlastní branky dopředu, našel ale jen sparťanskou hůl. Následně se zakončení ujal Bukarts, který trefil jen Bartošáka.
     
    03:16
    Vítkovice se poprvé usadili v útočném pásmu, tečovanou ránu Gumana z modré čáry vyrazil připravený Machovský mimo nebezpečí betonem.
     
    02:17
    Šidlík bere puk na svou hůl, zaváží jej za klec a přemýšlí jak dál. Hosté si zatím na Machovského nevystřelili, obrana Sparty odvádí výbornou práci.
     
    01:33
    Bartošák zastavil střelu od modré a podržel kotouč. Slušně zaplněná O2 arena pak viděla první strkanici, která se ale obejde bez vyloučení.
     
    01:15
    Pavelka sbírá kotouč za svou brankou, Sparta se vrací do útoku. Pražané mají více ze hry a snaží se strážce ostravské svatyně co nejrychleji překonat.
     
    00:27
    Bartošák má na svém kontě první zákrok. Domácí se po zneškodnění vítkovického výpadu přesunuli dopředu, přičemž střela z kruhu gólmana nepřekvapila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněla státní hymna, sudí už svolává první lajny do středového kruhu. Jdeme na to! Na prvním vhazování se proti sobě postaví Zach Sill a Jakub Lev.
     
    Domácí se už vrací na ledovou plochu, Vítkovičtí se k nim velmi brzy připojí. Úvodní buly tu bude co nevidět, zbývá už jen několik desítek sekund.
     
    O2 arena se zahalila do tmy, na led vyjely obě rolby. Poslední sparťané se pomalu ale jistě odebírají na závěrečnou poradu do kabin, třetí předkolo se blíží.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer, tentokrát už přímo z O2 areny. Před malou chvílí začalo rozbruslení, od startu utkání nás dělí necelá půlhodina.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman (A), Pech (A), Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Mrázek, Trška, Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss.

    Rozhodčí: Pražák, Jeřábek – Frodl, Komárek.
     
    DRUHÝ ZÁPAS: VIT – SPA 2:1

    Hrdinou úterní odvety se stal David Květoň. Hosté sice otevřeli skóre zkraje druhé třetiny dalším zásahem Lukáše Rouska, vítkovický útočník ovšem ve čtyřiatřicáté minutě nejprve vyrovnal a ve třetí periodě po opětovné spolupráci s Romanem zničil naděje Sparty na úspěch. „Ondra byl klasicky za bránou. Věděl jsem, že mi to tam bude házet. Ale dostal jsem puk do nohy, tak jsem si to nějak musel přikopávat, pak jsem do toho dal i hokejku... Sám ani nevím, jak jsem to dal,“ popisoval po zápase s úsměvem.

    Pražanům rozhodně do smíchu nebylo. Stejně jako v prvním duelu měli razantní střeleckou převahu, ani tentokrát ale nedokázali ze svých šancí vytěžit více než jeden gól. „Byl to z naší strany super zápas. Hráli jsme s domácími vyrovnaný hokej, chvílemi jsme byli i lepší. Přesně takhle jsme chtěli hrát, jenže nedáváme góly. To je náš největší problém. Na jednu branku se prostě vyhrávat nedá,“ mrzelo po duelu Jiřího Černocha.

    Původcem hostujícího trápení byl hlavně gólman Patrik Bartošák, kterého se protihráči snažili v průběhu duelu několikrát rozhodit. V první třetině se strážce vítkovické svatyně dokonce dostal do potyčky právě s Černochem, na kterého následně velmi rychle vyjel Krenželok. „Tam šlo hlavně o to, že jsem dostal pár seker zezadu na nohy, když se odjíždělo z našeho pásma. Rozhodčí to samozřejmě nemohli vidět. Když mě potom sekl z boku do ruky, tak už jsem se po něm ohnal, protože taky nějaký temperament mám a v tu chvíli to ve mně vybouchlo,“ komentoval brankář strkanici. Pak ale udržel nervy na uzdě a dotáhl svůj tým k dalšímu vítězství. Po prvních dvou duelech má úspěšnost zákroků přes 97%.

    HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 2:1
    Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 34. Květoň (Roman, Mrázek), 50. Květoň (Roman) – 23. Rousek (Klimek, Pavelka).
    Střely na branku: 19 – 34.
    Zblokované střely: 12 – 12.
    Vhazování: 28 – 35.
    Trestné minuty: 12 – 10.
    Využití přesilovek: 0/4 – 0/5.
    --------------------------------------------------------------------
    Vítkovice: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Guman – Kucsera, Stránský, Schleiss.
    --------------------------------------------------------------------
    Sparta: Machovský – Kalina, Blain, Piskáček, Pavelka, Dvořák, Košťálek, Voráček – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Forman, Pech, Jarůšek – Kudrna, Klíma, Rousek.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Svoboda, Lhotský.
    Počet diváků: 7 563 (77% kapacity).
     
    PRVNÍ ZÁPAS: VIT – SPA 2:1

    Úvodní gól série přišel až po téměř jednatřiceti minutách hry. Domácí pak přesnou ranou z kruhu poslal do vedení Tomáš Guman, přičemž na odpověď Ostravar aréna čekala až do dalšího dějství. V přesilovce sice srovnal Lukáš Rousek, sedm minut před koncem ale Machovského z dorážky překonal Radoslav Tybor, a rozhodl tak o prvním vítězství Ridery.

    Utkání se neobešlo bez potyček – na začátku druhé třetiny bitvu pěstním soubojem okořenili Jarůšek a Výtisk. Hostující forvard se po přerušení cpal před Bartošáka, kterého důrazný ostravský bek okamžitě přijel chránit. „Je to předkolo, boj o play off, musí to být bitva a boj. Vždyť každý chce postoupit. My jsme nečekali nic jiného stejně jako sparťani. Bude to boj do posledního zápasu,” nechal se po utkání slyšet Výtisk.

    Sladkou chuť vítězství ale domácím poněkud kazila nízká návštěvnost. Na duel si do Ostravar areny našlo cestu něco málo přes pět a půl tisíce diváků, naplněna tedy byla jen zhruba polovina kapacity. „Už když jsem vešel do arény, tak jsem si připadal, že je úterý, předvánoční čas a hraje se tak 25. kolo. Je to zklamání. Zaplněná aréna je odměnou pro hráče, mužstvo dělalo vše pro to, aby se do šestky dostalo a podporu si jednoznačně zaslouží," komentoval situaci vítkovický lodivod Jakub Petr.

    HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 2:1
    Třetiny: 0:0, 1:0, 1:1
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 31. Guman, 53. Tybor (Roman) – 47. Rousek (Košťálek, Blain).
    Střely na branku: 26 – 33.
    Zblokované střely: 17 – 24.
    Trestné minuty: 24 – 24.
    Využití přesilovek: 0/5 – 1/5.
    --------------------------------------------------------------------
    Vítkovice: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Guman – Kucsera, Stránský, Schleiss.
    --------------------------------------------------------------------
    Sparta: Machovský – Kalina, Blain, Piskáček, Pavelka, Dvořák, Košťálek, Voráček – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, Hlinka, Bukarts – Jarůšek, Pech, Kudrna – Beran, Klíma, Rousek.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Hodek, Kika – Ondráček, Špůr.
    Počet diváků: 5 739 (58% kapacity).
     
    Příjemný večer! Letošní předkolo extraligového play-off dnes napíše svou třetí kapitolu, přičemž v jedné sérii už může být rozhodnuto. Sparta se bude na svém ledě snažit odvrátit první mečbol, jelikož jejich soupeř z Vítkovic si v obou úvodních duelech v Ostravě připsal na své konto těsné vítězství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 20. Kudrna (Blain, Pech), 25. Klimek (Rousek, Klíma), 30. Jarůšek (Rousek, Tomáš Dvořák), 41. Delisle (Klimek) – 16. Tybor (Trška, O. Roman), 45. Schleiss (Hrabal, Tybor), 54. Kucsera (Dej)


    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Kalina, Blain, Piskáček (C), T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Klimek, J. Hlinka, Roberts Bukarts – Forman (A), Pech (A), Kudrna – Jarůšek, Klíma, Rousek.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Mrázek, Trška, Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Hrabal, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Guman – Kucsera, Š. Stránský, Schleiss.

    Rozhodčí: Pražák, Jeřábek – Frodl, Komárek.

    Diváci: 8 133
    Sparta 1 3 Vítkovice
    #1 Pondělí 11.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #2 Úterý 12.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Sparta 2:1
    #3 Čtvrtek 14.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 4:3
    #4 Pátek 15.03.2019 • 19:00
    Sparta - Vítkovice 1:5
    thejrc.org