Buffalo – Pittsburgh 0:5 (kon.) | NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Philadelphia – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – St. Louis 2:0 (kon.) | Detroit – Tampa 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:4 (kon.)
Winnipeg – Boston 4:3 (kon.) | Arizona – Anaheim 6:1 (kon.) | San Jose – Florida 2:4 (kon.)
Los Angeles – Nashville 1:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:5 (2:0, 1:1, 1:4)
Tampa Bay Lightning
Pátek 15.03.2019, 00:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:54
    Co chybělo a bylo vyrovnáno! Kotouč se odrazil na branku od brusle Michaela Rasmussena, Vasilevskij Tampu zachránil špičkou levého betonu! Hosté vyhodili na icing a na řadu přichází oddechový čas Detroitu.
    58:18 Michael RASMUSSEN - 4:5
     
    58:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí power play využívají a ještě se vracejí do hry! Niklas Kronwall našel křížnou přihrávkou Filipa Zadinu, který pálil z voleje z pravého kruhu. Vasilevskij ještě zasáhl, ale po následném závaru už jen bezmocně ležel na zádech a MICHAEL RASMUSSEN měl snadnou práci. Asistence: Thomas Vanek a Filip Zadina.
     
    58:04
    Hosté zahráli na zakázané uvolnění. Branka Red Wings je prázdná!
    56:38 Nikita KUČEROV - 3:5
     
    56:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky ve třetí třetině ukazují svou kvalitu! Brayden Point vybojoval u mantinelu puk, který poslal před branku NIKITOVI KUČEROVOVI. Ten si ho rychle stáhl na forhend a střelou k pravé tyčce z Howardova pohledu už hosty hodně přiblížil k výhře. Asistence: Brayden Point.
     
    54:06
    Ránu Filipa Zadiny z pravého kruhu vyrazil Vasilevskij jen nad sebe! Pomohl mu obránce McDonagh, který kotouč ze vzduchu rukavicí odpálil do bezpečí!
     
    52:40
    Mohlo být vyrovnáno! Domácí sehráli pěknou kombinaci, na jejímž konci našel Hronek spoluhráče Athanasioua. Proti jeho zakončení se Vasilevskij dokázal přesunout!
     
    52:25
    Dvě minuty za zdržování dostává J. T. Miller. Šance pro Detroit vrátit se do hry.
     
    52:08
    Domácí se vůbec nemohou dostat z obranné třetiny. Ryan McDonagh orazítkoval bombou z vrcholu levého kruhu tyčku!
    48:50 Tyler JOHNSON - 3:4
     
    48:50
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky dokonávají velký obrat z 0:3 na 4:3! Erik Černák od modré čáry nahodil puk na domácí branku. Ten těsně před Howardem pohotově tečoval TYLER JOHNSON, který ho sklepl pod lapačku bezmocného gólmana Red Wings. Asistence: Erik Černák a Ondřej Palát.
    48:24 Nikita KUČEROV - 3:3
     
    48:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté využili přesilovku po 4 sekundách a srovnávají tak na 3:3! Po buly posunul Point puk na modrou čáru, kde byl Victor Hedman. Ten okamžitě nabil na pravý kruh NIKITOVI KUČEROVOVI a ruský sniper trefil bližší horní růžek nad lapačkou přesouvajícího se Howarda. Asistence: Victor Hedman a Brayden Point.
     
    48:20
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    45:30
    Na ose hřiště měl spoustu času Madison Bowey. Jeho střela branku Tampy těsně minula!
     
    44:42
    Velkou šanci neproměnil Andreas Athanasiou, kterého vychytal Vasilevskij. Dorážející Michael Rasmussen pak minul branku!
     
    43:23
    Trest za podražení dostává hostující brankář Andrej Vasilevskij. Ten vložil svou hokejku pod nohy Tylera Beertuzziho.
    41:46 Brayden POINT - 3:2
     
    41:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediného gólu! Kontaktní zásah jim vynesla spolupráce trojice nejproduktivnějších útočníků. Steven Stamkos za brankou rozehrál na Nikitu Kučerova, který vrátil Stamkosovi. Ten nahrál do střelecké pozice BRAYDENOVI POINTOVI, který prvním pokusem trefil obránce, ale druhým už překonal rozhozeného Howarda, jenž reagoval na předchozí střelu a klečel na ledě. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
    39:55 Brankář Howard přestál nálet Kučerova s Pointem.
     
    39:55
    Blesky mohly vstřelit pír sekund před přestávkou kontaktní gól! Brayden Point nahrál mezi kruhy zcela volnému Nikitovi Kučerovovi, jehož střelu vyrazil Howard levou rukou. Následně pokryl i dorážku Pointa a Hedman se před odkrytou klecí už ke kotouči nedostal!
     
    37:11
    Domácí ztratili puk ve středním pásmu a hned se na jejich branku řítil nejproduktivnější hráč soutěže Nikita Kučerov. Zakončoval bekhendem a Howard zasáhl ramenem!
     
    36:04
    Po buly se puk odrazil zpět k jeho účastníkovi Fransovi Nielsenovi, který ihned vystřelil. Vasilevskij však dával pozor a zastavil tento pokus. Reklamní přestávka.
     
    34:56
    Hosté teď otevřeli hru až příliš. Za jejich obranou tak zůstal Anthony Mantha, který jel sám na Vasilevského. Mířil mezi betony, ale ruský gólman Lightning si to pohlídal!
    32:57 Steven STAMKOS - 3:1
     
    32:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté snižují! J. T. Miller našel na levém kruhu kapitána STEVENA STAMKOSE, který se zápěstím trefil k bližší tyčce Howardovy svatyně – 3:1. Asistenc: J. T. Miller a Nikita Kučerov.
     
    32:08
    Za nedovolené bránění si posedí na trestné lavici Filip Hronek. Tampa tak dostane šanci zkorigovat stav.
     
    25:27
    Tyler Bertuzzi si před brankovištěm rovnal puk na bekhend a Braydon Coburn ho zahákoval. Přesilovka pro Detroit.
     
    25:21
    To je neuvěřitelné! Andreas Athanasiou minul z mezikruží zcela odkrytou branku. Mohlo to být už 4:0!
    23:43 Justin ABDELKADER - 3:0
     
    23:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Povedené představení Red Wings pokračuje! Luke Glendening vyhodil o plexisklo puk z obranného pásma. Kotouč navíc spadl na hokejku rozjetého JUSTINA ABDELKADERA, který na pravé straně přebruslil bránící hráče a nakonec si vymíchal brankáře Vasilevského, když forhendem zasunul puk kolem jeho pravého betonu za brankovou čáru. Domácí útočník tak prolomil své střelecké trápení a z gólu se raduje po hodně dlouhé době. Asistence: Luke Glendening.
     
    Po závěrečné siréně, který ukončila první část zápasu, se ještě na ledě strhla šarvátka. Výměnu názorů utnuli rozhodčí. Uvidíme, jestli se bude vylučovat.
     
    19:27
    Filip Zadina se z pravé strany natlačil před branku a ještě chtěl puk nabízet svému Thomasovi Vanekovi. Ten ho ale zasáhl jen bruslemi. Vzápětí si mohl vstřelit vlastní gól Miller, od jehož nohy se kotouč odrazil vedle branky!
     
    10:52
    Střelu Braydena Pointa před Howardem nepříjemně tečoval J. T. Miller. Domácí brankář dokázal rychle zareagovat a podržel svůj tým.
    10:24 Darren HELM - 2:0
     
    10:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Jenže J. T. Miller později ztratil na útočné modré puk a domácí se dostali do přečíslení 2 na 1. DARREN HELM vše vyřešil individuálně, vystřelil z levého kruhu a procedil kotouč mezi betony Vasilevského – 2:0. Red Wings si tak připisují zásah ve vlastním oslabení. Bez asistence.
     
    09:42
    J. T. Miller si stáhl puk před Howarda a moc nescházelo, aby ho přes jeho betony zasunul za brankovou čáru!
     
    09:09
    Domácích bylo na ledě šest! Detroit tak bude čelit nejlepší přesilovce v soutěži, kterou Tampa letos disponuje.
    02:20 Madison BOWEY - 1:0
     
    02:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do rychlého vedení! Christoffer Ehn nahrál na modrou čáru MADISONOVI BOWEYMU, který vypálil a puk zapadl za nereagujícího brankáře Vasilevského. Ten zůstal stát, přes clonícího Rasmussena a vlastního obránce vůbec nic neviděl. Asistence: Christoffer Ehn a Michael Rasmussen.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Bowey (Ehn, Rasmussen), 11. Helm, 24. Abdelkader (Glendening), 59. Rasmussen (Vanek, Zadina) – 33. Stamkos (J. T. Miller, Kučerov), 42. B. Point (Stamkos, Kučerov), 49. Kučerov (Hedman, B. Point), 49. T. Johnson (Černák, Palát), 57. Kučerov (B. Point)


    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Hronek, DeKeyser, Kronwall (A), Daley, Witkowski, Bowey – Bertuzzi, Athanasiou, Mantha – Zadina, Nielsen (A), Vanek – Rasmussen, Helm, Glendening – Ehn, J. de La Rose, Abdelkader (A).
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Sergačjov, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Coburn, Rutta – J. T. Miller, Stamkos (C), Palát – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: Pochmara, McCauley – Gibbons, Miller

    Diváci: 19 515
    ocianews.com